What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Tomu

Well-known member
Veteran
BlinD said:
*Pytanie co do obornika :
mam dojscie do tego czegos.. krowie odchody z sianem/słoma.. cos takiego to jest ... z tego co slyszalem to przekupije sie ziemie z tym ale na jesien.. czy taraz na kilka tyg. przed wysadzaniem roslin moge cos z tym zrobic czy nie?? na spocie mam 10 dolkow wykopanych moze wrzucic troche tam tego albo rozrobic z woda i podlac te dolki ??
Na jesien ? :) mieszkam na wsi i wiem ze to sie robi na wisone pierwsze slysze na jesien ale mniejsza ... stosuje sie najczesciej obornik pod ogorki ale mary jane tez roslinka i daje na tym rade nawet bardzooo ale nie za duzo bo spali najlepiej tak na 30-40 cm dac pewna warste tego tak zeby korzenie odrazu nie mialy kontatku z "gnojem" :D tylko po czasie dojada a ziemia przerobi troche ten gnoj bo ph ma kwasne ewentualnie jeszcze mozna odkwasic wapnem ale to wymaga wiecej czasu takie przygotowanie ziemi.

szok

Member
siema ziomki
dzieki za pochwały odnosnie roslinek...
jako ze niedawno sam sie uczylem i pytalem o wszystko wszystkich tak wiec w rewanżu obwieszczam:
--- rezultaty te osiagnalem dzieki Bcuzz Bloei czyli stymulator kwitnienia i pk13-14. daje to wszystko od poczatku flo w dawkach z etykiety z tym ze po okolo 2-3 tyg(nie pamietam) zapodaje stymulatora 2xwiecej. duzo tez dala ziemia. uzywam podłoża i do roz firmy AURA. ma ono idealne ph i uwazam ze jest to najlepsza ziemia do marii. wczoraj zapodalem dodatkowo nawozu osmocote 2w1 bo wydaje mi sie ze roslinki przestaly szybko rosnac tak jak by wyczerpaly juz pierwiastki z ziemi. jak bedzie to zobaczymy .

---rosliny na prawde wygladaja na zdrowe, w ogole nic im nie brakuje, wczesniej przy innej ziemi musialem dawac dolomitu bo bylo widac niedobory magnezu a teraz liscie zdrowe i zieloniutkie. mam tez dosc nisko lampe 400w tj okolo 15cm od samej zarowki bo od obudowy to nawet i 10 ale nie dzieje sie nic bo mam 2 wentyle ktore schladzaja roslinki. jak cos to raczej na pm pytajcie bo net mam z doskoku w kafeji niestety

---mysle ze duzo dalo rowniez co2 z drozdzy i cukru. mam prawie non stop na flo 2 butle 5L z zacierem a na ziemi w skrzynce stoja sloiki z woda i leca babelki , szczerze mowiac moze to wlasnie jest ten klucz do sukcesu ?

acha no i jeszcze tak bez wazeliny to nawozy mi polecil TMG, inaczej dalej bym lecial na samym osmocote
trza se pomagac no nie :friends:

Tomu

Well-known member
Veteran
szok said:
---mysle ze duzo dalo rowniez co2 z drozdzy i cukru. mam prawie non stop na flo 2 butle 5L z zacierem a na ziemi w skrzynce stoja sloiki z woda i leca babelki , szczerze mowiac moze to wlasnie jest ten klucz do sukcesu ?
Zgadza sie Co2 jest potrzebne do fotosyntezy i daje bardzo duzo podczas dnia("oswietlenia) rosliny pobieraja C02 i wydzielaja O2 w nocy (nieoswietlone na odwrot.Gdy mialem kiedys hydro w grantulacie to mialem rowniez Co2 z drozdzy i rosly jak szalone :D. :kos:

LDV

Active member
Co do perlitu to:
jak kupuje sie pojedynczymi litrami (nieoplacalne) to ceny z jakimi sie spotkałem to około 1-1.50zł
Ja kupiłem worek 100 litrów za niecałe 50zł w hurtowni.

Czumek obdzwoń wszystkie sklepy ogrodnicze w jakims wiekszym miescie kolo ciebie czy maja perlit i dodatkowo pytaj sie czy nie wiedza gdzie mozna kupic lub czy nie podadzą ci adresu jakiejs hurtowni.
Ja znalazłem duzo sklepów w moich olicjach przez internet na jakiejs stronce byl spis sklepow z adresami i telefonami...

Co do hurtowni ja sie spotkałem z tym ze mozna kupic tylko na firme ale problem idzie prosto rozwiazac proszac jakiegos znajomego lub kupujac przez miejscowy sklep ogrodniczy - jak sie dobrze dogadasz... :chin:

Pozdro :)

PS: Piekne boby macie chłopaki jak bede miał czym to sie też pochwale :yummy:

Last edited:

pogo

New member
czumek said:
thx cheech, wie ktos moze skad zamowic perylit? na hemp.pl zabraklo, napisalem do nich mejla kiedy bedzie dostepny, ale czas nagli

EDIT
znalazlem strone na ktorej jest perylit http://www.artgarden.pl/product_info.php?products_id=11922 kosztuje 6zl za 5litrow, to jest taki sam perylit co na hemp.pl ?
Na 30 plantow wystarczy 100l? Wysylka w tym sklepie kosztuje 33zl, lacznie wyjdzie mnie 153zl, o 40zl drozej niz na hemp.pl

:yoinks: czumek ty chcesz dawac na outdoor ten perlit? moim skromnym zdaniem to jest zupelnie niepotrzebne. wystarczy jak zrobisz dolki z jakas dobra kupna ziemia. tak poza tym to troche drogo; lepiej w hurtowni kupic tak jak inni mowia.

*Pytanie co do obornika :
mam dojscie do tego czegos.. krowie odchody z sianem/słoma.. cos takiego to jest ... z tego co slyszalem to przekupije sie ziemie z tym ale na jesien.. czy taraz na kilka tyg. przed wysadzaniem roslin moge cos z tym zrobic czy nie?? na spocie mam 10 dolkow wykopanych moze wrzucic troche tam tego albo rozrobic z woda i podlac te dolki ??

Na jesien ? :) mieszkam na wsi i wiem ze to sie robi na wisone pierwsze slysze na jesien ale mniejsza ... stosuje sie najczesciej obornik pod ogorki ale mary jane tez roslinka i daje na tym rade nawet bardzooo ale nie za duzo bo spali najlepiej tak na 30-40 cm dac pewna warste tego tak zeby korzenie odrazu nie mialy kontatku z "gnojem" tylko po czasie dojada a ziemia przerobi troche ten gnoj bo ph ma kwasne ewentualnie jeszcze mozna odkwasic wapnem ale to wymaga wiecej czasu takie przygotowanie ziemi.

ja dawalem na jesien okolo 1-2 dm3 obornika (lub kurzaka) kupowanego w sklepie na metr kwadratowy spota, ale jak to dziala to bedzie wiadomo dopiero w sezonie.

pzdr :wave:

tomasz

Member
wie ktos moze jak domowym sposobem kompostownik?? moze jakies linki ktos ma do stron
bede budował, bo odpadow mam w pizdu, a ziemia droga :D

LDV

Active member
Witam wszystkich

moj ojciec kompost robi tak:
robisz jakis "pojemnik" zeby wrzucac tam odpadki i zeby nie wypadały pozatym nie moze on byc w 100% szczelny.
Wrzucasz odpadki dajesz bakterie azotowe jesli chcesz, podlewasz od czasu do czasu zeby byla wilgotnosc odpowiednia i dajesz raz na dlugi czas wapno zeby podwyzszyc ph.
Tak robi moj ojciec.
taki kompost trzeba oczywiscie robic na dworze i jak najdalej od ludzi bo czasami troche smierdzi. Pozatym zrobienie takiego kompostu trwa dosyc dlugo wiec jak teraz zaczniesz to najszybciej bedziesz mial jesienią.
Najlepsze sa te kompostowniki plastikowe do kupienia bo o wiele szybciej sie wszystko dzieje i szybciej sie ma kompost.

Pozdro i 3majcie sie

EDIT: sorry ale niewiem jak sie usuwa tutaj wątki a widze ze nie powinno tutaj byc tej odpowiedzi. mam nadzieje ze nie bedzie przesadzkadzac

Last edited:

rogin

Member
szkoorwa kto such amerykanskiego rapu ?? Własnei sie dowiedziałem ze Proof z D12 nei zyje szkoorwa :/
PEACE & Smoke for him [*]

kaczy

Active member
Veteran
@rogin no zastrzelili go chyab, eminem niestety stal sie prorokiem przez swoj teledysk do toy soldiers. swoja droga polecam plytke proofa bardzo konkretna.
pozdro

Fish131

Active member
Przekonwertowalem z DVD na avi i wrzucilem na serva:
www.getfreeride.org/filmy/MarihuanaIndoor.avi

OUTDOOR
Wlasnie wrzucilem 18 pestek do moczenia:
3x Papaya
3x Santa Maria
5x Bagseed
3x Skunk#1
4x Bagseed x Sweet Roxana

7983moczenie_out1.JPG

Last edited:
G

Guest

Panowie ile czasu (orientacyjnie) ukorzeniaja sie klony w bublerku? Ukorzenial ktos z Was kiedys w czyms takim?
Pozdro

Tomu

Well-known member
Veteran
No no ładnie zaszalałes Fish :D ja wsadzilem 1 grapefruita z femaleseeds(4 pack reszta na pozniej) jest pod lampa moj box to jedno nieporozumienie wiec narazie nie wrzuce zdjec musze go ogarnac, raz mnie starzy zlapali na hodowli wiec musialem przeczekac pewien okres teraz bardziej skryty w szafce :) tak ogolnie to mi sie nic nie chce. :badday:

T

technoMAXgrower

kilka dodatkowych fot z harvestu :joint:

skun widac ze nie doszedl do konca jeszcze z ponad tydzien mogl sobie rosnac

Last edited:

szok

Member
TMG no niezle
czy to jest jedna roslina na jedna doniczke? ile takich donic wchodzi pod 400W?

generalnie gratuluje ale caly czas cie gonie hehe

Wilk

Member
Siema
Przed chwilka wrzucilem pestki na wate.
10x Mexican Sativa
2x AK-48
Czekam jeszcze na Passion#1 i bedzie klara:)

btw. Czy moge robic sadzonki w samym kokosie ? bo mam z jakies 10L tego.

Pozdro

B

bronek

u mnie prace nad out'em tez juz ida pelna para- mniej wiecej co drugi dzien staram sie przekopac choc jednego spota.
W tym roku stawiam raczej na ilosc niz na jakosc-raczej nie bede mial czasu by dogladac roslinek, wiec staram sie nie inwestowac zbyt wiele.
Ziemie przekopuje z dolomitem i dorzucam placki od fioletowej krowy milki [podobno najlepsze!! ;>]
PS dzis rano wrzucilem pierwsza partie nasion do kielkowania 21xPassion...
A jak Wam ida przygotowania?? Czy ktos ma juz sadzonki pod golym niebem??