What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

polak

Active member
Fishu mowie Ci nie pal tego co masz na scrogu 2h i nie moge dojsc do siebie !! tylko 3 chmyry! aaaa chcialem chill out :p rece mi sei trzesa

cheech and bong

Active member
jest pare sposobow mozesz je zastosowac wszystkie naraz ale i tak nie ma gwarancji ze to cos da te futrzaki staja sie coraz bardziej bezczelne i zeby sie nacpac pokonaja swoj strach. Ja mam miejscowki w ktorych wrecz roi sie od futrzakow ale jakos zdaje egzamin moja metoda pieprzowa. za kazdym razem jak ide na spota sypie kolo roslin troche zmielonego pieprzu hehe to troche smieszne bo wyglada jak bym przyprawial rosliny ale to na prawde dziala oprocz tego zawsze na wedrowke zabieram 6 piw wiec duzo leje ;] . Mozna tez jak ci sie chce oczywiscie zalatwic od rzeznika krew swinska i rozlewac w poblizu roslin. dobrym sposobem jest tez zostawianie siersci np psa albo swojej :) wlosy łonowe tez sie nadaja hahaha
Nigdy nie stosowalem zadnych kupionych srodkow przeciwko zwierzynie wiec nie powiem ci nic na ten temat

z moich obserwacji wynika ze zwierzyna wcale niechetnie wpierdala odmiany o silnym aromacie bo wyczowa w tym chyba cos złego predzej zje odmiane ktora nie ma intensywnego zapachu ale to tylko mowie z mojego doswiadczenia
Ja dzisiaj wlasnie biore lopate i jade przekopac pare miejsc gdzie posadze moje pieknosci. Zadnej ziemi nie bede targal na spota bo mam na nim glebe chyba nawet lepsza niz mozna kupic bo to sa tereny torfowe chyba lepszego miejsca nie mozna sobie wymarzyc wkolo zadnych ludzi ziemia idealna caly rok nie trzeba podlewac nie trzeba nawozic poprostu samo rosnie sobie. Jedynym mankamentem sa wlasnie futrzaki ale zawsze mozna wykopac wilcze doly pozakladac wnyki i zaminowac teren chociaz lepiej tego nie robic bo na spota zawsze ide w takim stanie ze sam bym sie w to powpierdalal :)
Kiedy planujecie wysiew?
bo ja mysle ze 15 maja to by bylo idealnie wczesniej nie ma sensu bo i tak roslinki prawie wcale nie rosna bo sa chlodne noce

pokój!!!

G

Guest

Szczerze mowiac nie ryzykowal bym z krwia. Co prawda odstraszy ona m.in. sarny i zajace ale moze przyciagnac dziki ktore rozkopia cala nasz miejscowke wraz z roslinami.
Rownie groznymi zabojcami dla naszych roslinek oprocz zwierzat sa slimaki. Skuteczna bronia jest Slimakol.
Pozdro

Tomu

Well-known member
Veteran
mastio mozna by jakies galezie polozyc w około wtedy sarny nie beda sie fatygowaly :D najlepiej takie z kolcami ;)
Ps. nie ma to jak szklarnia(na polskie warunki folia naciagnieta na szkielet z drewna) :D

Last edited:

mastio

New member
ja w tamtym roku lalem ile sia dalo a mimo to 2 piekne krzaczki zostaly bezczelnie obgryzione przez jakiegos jelenia :-/ slimaki tez sa hamskie, mrowki tez, wiedza co dobre :-D dzisiaj piekna pogoda! cos sie pokompinuje...

Fish131

Active member
Ej ludzie mam pytanie. Sciagal juz ktos z Was ten plik co dalem na serva ten po hiszpansku? Bo rogin mowi ze sciagnal ale nie chce mu sie rozpakowac bo wyskakuje jakis blad.

Fish131

Active member
A no to mnie chlopaki zdziwiliscie bo mi chodzi i rozpakowywuje.
Teraz wrzucam I grow chronic, a potem najwyzej jeszcze raz go wrzuce.

Fish131

Active member
Droga ekipo.
Pisalem do Hemp.pl z pytaniem o nawozy b'cuzz i Terra Flores ale co do TF to pytalem czy by nie mogli sprowadzic bo wiem ze nie moga dac na strone poniewaz ministerstwo zabrania.

Odpisali mi ze Bloei bedzie w przyszlym tygodniu a TF moga sprowadzic na zamowienie ale 20l. Czyli wychodzilo by to 4 butelki po 5 litrow. Ja bym potrzebowal 1 taka butelke (starcza w chuj). I chcialem sie zapytac czy by ktos nie byl zainteresowany reszta butelek? Dla sprostowania powiem ze bralbym to tak za miecha moze dwa.
Odpiszcie!

BlinD

Active member
Siema !

mam taki porblem.. z glebą na miejscówce .. dorwalem mlody lasek na łące.. sosny sa na wysokosc okolo 2m w tym lasku znalazlo sie czyste poletko takie 7x7 m .. swiatlo w miare dobrze dochodzi itp. wziolem szpadel z kuzynem i wykopalem tam 10 dolow po okolo no z 50cm glebokie.. chyba kupie 2x50l ziemie i troche bede mieszal ale porblem zaczyna sie na aglebokosci 50cm natrafiam na watrste gliny ktora nie moge przebic szpadlem.. mocno wbijam szpadedl a on sie wbija na 5cm.. troche powyzej glina sje lepi ale daje rade wykopac .. czy taka warstwa gliny jest dobra czy raczej zła na spocie ??

mastio

New member
Fish131 said:
Droga ekipo.
Pisalem do Hemp.pl z pytaniem o nawozy b'cuzz i Terra Flores ale co do TF to pytalem czy by nie mogli sprowadzic bo wiem ze nie moga dac na strone poniewaz ministerstwo zabrania.

Odpisali mi ze Bloei bedzie w przyszlym tygodniu a TF moga sprowadzic na zamowienie ale 20l. Czyli wychodzilo by to 4 butelki po 5 litrow. Ja bym potrzebowal 1 taka butelke (starcza w chuj). I chcialem sie zapytac czy by ktos nie byl zainteresowany reszta butelek? Dla sprostowania powiem ze bralbym to tak za miecha moze dwa.
Odpiszcie!

ja tez byb byl zaineteresowany kupnem jednej butli, jaka cena mniej wiecej?

polak

Active member
Witam maly update z revega i testowej roslinki ;]

Na revegowanym ice zauwazylem wyciaganie sie starych topkow, oraz wyrastie nowych, malutkich listkow. Narazie niewiele, ale juz cos sie zaczyna dziac ;]

Ta malutka roslinka to SM x Ice wlasniej produkcji, rozwija sie nadzwyczaj dobrze (biorac pod uwage poprzednie problemy :p ) Najbardziej cieszy mnie fakt iz dobrze sie krzewi i ma szerokie liscie (takie moje male marzenie roslinka z szerokimi poszczegolnymi palcam..... mmmmi Duck's Foot :yummy: )

Jeszcze nie wiem co dokladnie zrobie z tym maluchem... sprobowac out? czy zostawic in?

To poparzenie, jest spowodowane moim hmm niedbalstwem.... poprostu rosla tak szybko ze "otulila" zarowke i koncowki lisci sie przypalily.. jak myslicie zostawic je takie przypalone czy moze odciac te koncowki?

Aaaaa sorki za jakosc zdjec, robione na szybko, z reki.... Kolejne updejty za jakis czas ;]

pozdro

Last edited:

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
@ Blind ja mialem rok temu podobna miesjcowke tylko ze moze w troszke wiekszym lasku, to byl maly eksperyment apropo zwierzyny lesnej wiec roslinki dostaly tylko po okolo 10 l "swojskiej" ziemi i wysadzone tam byly w lipcu jako 3 tygodniowe malenstwa

rezultat byl taki ze na 8 przetrwalo 5... wiec nie tak zle...

GD

czumek

Member
ema,
Fish jesli chcesz TF to daj znac bo znalazlem ten nawoz i moge Ci troche wyslac :)
Dzis wrzucam pod hps'a 10 passion#1, 10 c99, 4 grapefruit, 4 white widow, 4 bagseeds x sweet roxana od Fisha

kaczy

Active member
Veteran
Elo, wypowiem sie na temat walki ze stworami lesnymi wszelakimi jako ze mialem z nimi do czynienia, bo moj zeszloroczny spot okazl sie byc polozony ok 50m od pasnika. zauwazylem to dopiero jak mi 3 rosliny wyaprowaly i szedlem i zobaczylem jebane sarny na tej lace. Moj sposob jest prosty: proszek do prania rozsypujecie dookola roslin towrzac taki krag mocy ktorego zaden lesny jebak nie odwazy sie przekroczyc. oczywiscie okrag ten musi byc spory tak zeby sie proszek nie wchlonal w powierzchnie ziemi gdzie sa korzenie. Wedlug mnie sposob w 100% skuteczny bo od tej pory zwierzat tam nie uswiadczyelm. Proszek rozsypywalem tak co 2tygodnie.
pozdro

Latest posts

Latest posts