What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
No no Kaliber super Ci to wyszlo. Naprawde gratuluje!
:D Widzisz masz harvest wiec mozesz wspomoc kolege Sweet-Dreems'a :D

mario_PL

Active member
lux macie roslinki, sam juz nie moge sie doczekac pierwszego indoora ale to dopiero w pazdzierniku, poki co skupiam sie na out i tu moje pytanie do kova, widze ze juz zaczales wysadzac pestki, ja bede je najpierw podhodowywal w chacie ale chcialbym wiedziec co daje wsadzenie w dolek pod roslinke foli ( chodzi o trzymanie wody?) , z tego co wyczytalem (niestety srednio z moim angielskim) to wsypywales po 70 litrow ziemi, czy wystarczy jeden worek na roslinke czyli ok.50 litrow (najwyzej wymieszam troche z ziemia ze spota zeby bylo wiecej) , po drugie jaka jest funkcja kory?

P.S ile placiles za ta ziemie substral, tez bede taka kupowal tylko nie wiem ile kasy potrzebuje

aha, pochwale sie jeszcze moim arsenalem na ten rok: 2x NL, 2x grapefruit, 2x cindy99 wszytkie sa z female seed, early girl z HQS i kilkanascie lowryderow f2 (zobaczymy co z tego bedzie)

Last edited:

Tomu

Well-known member
Veteran
k_kaliber zajebiste buciki :) napierwszy rzut oka myslalem ze to lowryder ;P ladnie to potrenowales.A ja kupie chyba lowrydera co myslicie o tym ? mial ktos ?

Fish131

Active member
Dwa kurczaki w koszu siedza i tablety sobie jedza, baran w szopie ziolo pali pewnie zaraz sie przewali, ksiadz za stolem juz sie buja wciagnal kreske Alleluja. WESOLYCH SWIAT

ICE
Siema. Nirvana http://www.nirvana-shop.com/ice-p-45.html podaje ze ICE kwitnie 8/9 tygodni ale znajac zycie bedzie kwitnac 10/11. Z tego co czytalem tu na IC to moje podejrzenia sie potwierdzaja. Jak myslicie?

Last edited:
G

Guest

fishu moze zamow szybko jakis dobry nawoz z hempa? nieiwem czy to pomoze ale moze by dostaly kopa te kwiaty ;> wsumie to tak gdybam sobie bo sa malutkie jest ich duzo ale sa male ;)
jeszcze urosna :)

Fish131

Active member
Wiem Madixx ze sa male ale mysle ze przez ten miesiac do harvestu jeszcze troche podrosna i spuchna.

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
Fishu, w 9 się spokojnie wyrobią, moje kwitły o ile mnie pamięć nie myli ok. 60 dni.
Może wszystkie włoski nie będą jeszcze brązowe ale trichromy w 80%-ach powinny być mleczne po 9 tygodniach.

Kaliber, super topy !!

peace

Fish131

Active member
Dzieki Lepto. Mozliwe ze wyrobia sie w 9 tylko ze ja je pryskalem Ga-Sprayem z NoMercySupply i chyba on powoduje przedluzenie floweringu o 2 tygodnie czy jakos tak. Przynajmniej jak mialem WW z HQS to HQS podawal fol 9 tyg a kwitly mi 11,5 tyg.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
mario_PL said:
co daje wsadzenie w dolek pod roslinke foli ( chodzi o trzymanie wody?) , z tego co wyczytalem (niestety srednio z moim angielskim) to wsypywales po 70 litrow ziemi, czy wystarczy jeden worek na roslinke czyli ok.50 litrow (najwyzej wymieszam troche z ziemia ze spota zeby bylo wiecej) , po drugie jaka jest funkcja kory?

P.S ile placiles za ta ziemie substral, tez bede taka kupowal tylko nie wiem ile kasy potrzebuje

hey Mario, moje spoty sa bardzo piaszczyste, wlasciwie sam piach, wiec rzeczywiscie worki foliowe sluza do zatrzymania wody, no i zeby okoliczna wegetacja jej nie wysysala. Na dole worka jednak robie duza dziure zeby z kolei woda na dnie nie stala, tak jak w doniczce. Jezeli masz dobra ziemie w swojej okolicy to nie jest to wszystko konieczne, ale dobra ziemie trudno znalezc.

W zupelnosci 50l ziemi powinno wystarczec na 2 roslinki, jezeli mozesz czesto podlewac.

ta ziemia substral to trafilem 50l za 14zl.

pozdr, kov

szok

Member
siema ludziska

czy ktos tu jeszcze pamieta starego MOHERA?
jestem z wami caly czas bo czytam forum, niestety nie mam neta i nie mam jak zapodac fotek ale w moim ogrodzie prawdziwa rewolucja i w zasadzie to "uprawiam na okragło",
polecam wszystkim dobre nawozy z bcuzza bo roslinki na prawde rosna piekne, pamietam jak kiedys jeszcze na OG kpiłem sobie z nich ze to tylko komercja i tyle a tu chyle czoło przed chemikami z ATAMI :)

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM - to juz drugie swieta ktore spedzam razem z wami

BlinD

Active member
Siema !!

dzis dorwalem nowy aparat :woohoo: Konica Minolta Dynax 5D narazie nie ograniam go i zdjecia sa zlej jakosci ale w mojej galerii jest w miare udane zdjecie kota :p zamieszczam natomiast 2 zdjecia .. wszytskie rosliny to WW f2 nirvana... jedne poh hpd 70w a drugie (4rosliny) pod hps 150w malo swrca w ta uprawe wlozylem i chyba to widac pod 150w ale mam nadzieje ze pozytywnie mnei zaskoczy WW jka bylo to za pierwszym razem kiedy chciala mnie zabic :yummy:

Fish131

Active member
Nie no Blind jestem po pelnym wrazeniem! Teraz jak Ci spuchna te bobki to bedziesz mial jarania do nastepnych swiąt!

omen

New member
hehe bank moher ze pameitamyy.. jakzebysmy smieli zapomniecc, o koleszcee po fachuu.. ;) hehe.. czekamyy na update.. ja tam osobiscie zadnych nawozow nie stosuje.. wystarczy mi to co da matka natura.. mam nadizjee, ze obecny sezon bede mogl zaliczyc do udanych, bo mam straszna ochote na hawaii&skunk#1 i na skunksa speciala.. ;D
..blind.. bankk.. nie ma co narzekac, planty wygladaja spoko i tak jak rybaa mowi bedzie trochu boranska z tegoo.. ;)
jeszcze raz SWIAT WESOLYCH I MOKREGO DYNGUSSA!! ;)

..peace..

greengirl

Active member
Polak, dzięki temu zbiorowi będziesz wiedział, jaką moc ma twoja przyszła revegowana roślina. Będziesz ją dalej trzymał w domu czy wysadzisz ją na dworze?Powodzenia w przyszłej uprawie.

k_kaliber gratuluje grubych batów. Widać, jak bardzo są dopieszczone.

Tomu, osobiście nie kupowałbym lowrydera, z normalnej planty wyciągniesz o wiele więcej przy niewiele dłuższym cyklu uprawy. Fakt, ma on swoje zalety, ale nie jest wart pieniędzy, jakie za niego teraz trzeba zapłacić.

Fishu, nie jest przecież źle, jesteś zadowolony, więc po co kombinować teraz z nawozami. Dużo teraz już nie zmienisz. Ja tam bym dokończył tę uprawę bez zmian i posadził coś od nowa. P.S. widzę, że niektóre łodygi przedostały się przez oczka siatki.

Leptosoma, wracasz do swojego nicka? Daj znać na pm, bo wiesz, różnie bywa. Jak tam twoje plany out, chyba jestem Ci coś winien, więc jakby co daj znać.

Kov, niedawno pisałeś o tym, że kiełkujesz bezpośrednio w ziemii już pod koniec kwietnia i roślinki sobie w 100% w tej temperaturze radzą. Podzielam Twoje zdanie, choć sam nigdy nie próbowałem tak wcześnie wysadzać roślin. Wiąże się to z moim zakładem pracy, a konkretnie z jednym miejscem, gdzie składujemy stare części z maszyn. Jest to ogromne pomieszczenie z dziurami w dachu, tak że zimą normalnie pada tam śnieg, latem deszcz, a temperatura nie różni się niczym od tej panującej na zewnątrz (chyba, że jest wietr). Tam właśnie czasami chodzę z kumplem zapalić. Przy okazji nabijania faji na ziemię (a raczej brud leżący na betonie) zawsze wyrzucane były pestki znajdujące się w materiale. Wczoraj (bo wczoraj był jak to nazywamy ćpiątek) jak zwykle udaliśmy się na tę miejscówkę. Zacząłem nabijać biksę i patrzę, a tu pod nogami małą konopka, może tak 5 cm, ale już bez skorupki. Zawsze wiedziałem, że konopia to silna roślina, ale że zapuści korzenie w takim syfie - tego bym się nie spodziewał. Pod spodem dołączam zdjęcia matki tych pestek, są kiepskiej jakości, bo robione cyfrówką jakieś 3 lata temu. Jest to mieszanina wielu odmian out, zawsze dochodzi w Polsce, gdyż uprawiana jest w kraju już ok 7 lat.

pozdro

greengirl

EDIT: Moher, witaj w domu
Blind, widzę, że jesteś bardzo skromny. Fajne uprawy :joint: Będzie co w lato palić.

Last edited: