What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Czesc Panowie przedswiatecznie ujawnie stan swojego boxa. Niektorzy pamietaja klopoty jakie mialem z nowa skrzynka. Sporo nasion zmarnowalem ale niektore kiepsko wygladajace roslinki postanowilem utrzymac i na nich dochodzic do genezy mojego boxowego problemu, oraz przeprowadzic pare experymentow.

Sporo w boxie pozmienialem, sporo sie dowiedzialem jak rosliny reaguja na rozne warunki srodowiskowe. Troche mi to zajelo, ale mysle ze teraz bedzie juz dobrze.

Dopiero wczoraj przestawilem rosliny na flo, wczesniej byly na vegu przez ponad 2 miesiace. Juz sporo czasu temu pokazaly sie oznaki dojrzalosci - preflowery i naprzemienne odnogi.

Tak wiec fotka boxa wczoraj, po lewej Killer Apollo od Reza, po prawej u gory OG Kush meszczak, po prawej u dolu OG Kush malutka laseczka. Meszczaka zostawilem bo bede robil pestki, genetyka teoretycznie zajebista.

Fotka Killer Apollo solo, pierwszy moj LST w boxie, bardzo ladna sativa:

Naprzemienne odnogi jeszcze w vegu u Killera Apollo, podobno warto poczekac do takiego momentu w hodowli:

A tu kloniki wziete od OG Kusha, metoda prosto do ziemi, oczywiscie pojemniczki byly owiniete folia, i kloniki przykryte przezroczystymi kubeczkami zeby zapewnic wilgotnosc. Ciekawostka - ukorzenily sie stojac w boxie, zacienione i schowane pod liscmi "dawcy":

No i okazuje sie ze chyba uda sie zapelnic boxa, dlugo trwalo experymentowanie ale zabawa przednia..

...Czego i wam wszystkim zycze, a takze spokojnych i cieplych Swiat, oraz mokrego dyngusa!!!!

BTW: pogo witaj na forum, nasionka mozesz kielkowac od razu, nic im nie bedzie, a co do dolomitu, na indorze to bedzie (wg mnie) ze 3-4 lyzeczki na 10L ziemi, na outdoorze sypnij niewielka garsc i przekop, byle nie przesadzac bo mozna przedobrzyc.

pozdr, kov

G

Guest

Przyjemnie jest popatrzec na tak zadbane i piękne rośliny kov.
Wesołych świąt ! i żeby Ci nic nie staneło na przeszkodzie do dochowania roślin do końca :) 3maj sie :wave:
PS. To co wyrośnie z tych nasion co bedziesz robił napewno będzie ciekawe, nie moge się już doczekać aż zrobisz z tej krzyżówki fotorelacje ;)

Last edited:

kov

pogo said:
ladne klony, robiles je z ukorzeniaczem czy bez?

No juz nie przesadzalem z ta prostota, zanurzylem je w ukorzeniaczu oczywiscie. :D

pozdr, kov

polak

Active member
Fish131 said:
No wiesz polak potrafi :D

hmm Fiszu.. ja jeszcze nie robilem klonow... dopiero reveguje roslinka :p

btw: jestem juz po harvescie, okroponie malo tego wyszlo ale zawsze cos tam jest hehe ;]

aa i tutaj lekko poparzony przez lampe krosik SM x Ice ....

Fish131

Active member
Hehe Polak wiedzialem ze sie odezwiesz hehe :D
Powodzenia w revegu!
Ladny harvescik
Lekko poparzony? Sadysta!!! hehe :D

G

Guest

Polak zaczyna fale przygód dla swojej młodziutkiej roslinki. Zaczyna od poparzenia ciekawe co bedzie nastepne heheh ...
PS. Pamietam jak wymieniałeś co sie przytrafiło twojej bylej roślinie co sie teraz suszy... niezłe tortury

Fish131

Active member
No to czas na moje brzydoty
47 dzien flo

Cala siatka. Te biale zagrodki to sa oddzielone zapylone topki (przynajmniej tak mi sie wydaje bo nie wiem czy sie udalo bo pylku bylo prawie zero)
7983ICE_47_dzien_flo.jpg

Na gorze zapylone Lowryderem a na dole skunkiem#1
7983ICE_47_dzien_flo_1_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_7_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_8_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_6_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_5_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_4_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_3_.jpg

7983ICE_47_dzien_flo_2_.jpg

Last edited:

omen

New member
no no fishuu, twoje topidla coraz bardziej mi sie podobaja, choc sa troszku jak na moje wymagania malutkiee.. hehe, nie no ale ogolnie na kzoakuu.. naprawde wartoo scroga walic, co by sie tak ladnie rozkrzaczyly planty.. ;) a co do tego zapylania, to dobra fazka crossowac lowryderem, sam teraz mam lowrydery, ale po ostatnim sezonie nic nie bede zapylal w tym roku, bo nasion mam pod dostatkiemm.. ;P ale jak by co chetnie sie wymeinie.. ;]] hehe.. nie no tak ogolnie to chcialbym zyczyc waszym moscioom NAJLEPSZEGO WSZYSTKIEGO Z OKAZJI SWIAT, ZDROWIA, SZCZESCIA, POMYSLNOSCI, CHOJNEGO ZAJECA NO I CO BY DYNGUSS WASS PRZEMOCZYLL!! hehe.. ;)

..peace..

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
hej Kov, zajebistego LTS'a zrobiłeś, jestem pełen podziwu biorąc pod uwagę, że to twój pierwszy raz.
Teraz masz tylko killer apollo? Pamiętam Twoje problemy, opisz proszę co było nie tak, co zmieniłeś, jakie warunki teraz u Ciebie panują ?

hej Fish, no jeszcze troche powinny przybrać na wadze. Myślałęm, bedą większe ale i tak ładnie tego wyjdzie jak zbierzesz wszystkie razem.

Te papiery zdejmij, ja zapylałem u siebie po pijanemu dużą ilością pyłku 2 rośliny i tylko na tych świadomie potraktowanych pyłekiem topach były pestki...

TechnoMax, zajebiste szczyty, czekamy na smoke raport. Ciekawe ile tego wyjdzie... Pisałeś, że uprawiasz pod 600W, na jakiej powierzchni Twoim zdaniem taka lampa działa dając najlepsze wyniki?

pozdrwawiam wszystkich i życzę wesołego jaja (oby sie bliźniaki nie wykluły;))

peace

EDIT: Fishu, nie prościej zaznaczyć przyklejając małą karteczke gdzieś na dole która gałązka czym zapylona? Nie żebym sie czepiał (nawet tak nie myśl :p) ale sam tak robiłem i wydaje mi się to wygodniejsze.

Last edited:

Fish131

Active member
Leto
Te papiery sa po to ze jak juz beda nasiona to zebym wiedzial jakie :D bo tak sie pogubie ;p wiesz dziury i te sprawy hehe

kov

Fish131 said:
Jak dla mnie te topki sa tez malutkie i tu wlasnie pytanie do Was czy one urosna?

Pewnie troche urosna, choc niewiele bo to 47 dzien. Fishu, klania sie to maniackie urywanie lisci bocznych. twoje szczyty musza miec skad pobierac pozywienie. Moze i teraz jest sporo lisci, ale te momenty kiedy hurtowo obcinales, spowodowaly zahamowanie wzrostu. No nic, jest material do przemyslen, a i do przypalenia bedzie sporo.

Leptosoma, jakis czas temu kupilem miernik wilgotnosci. Okazalo sie ze w mojej suterenie jest extermalnie niska, okolo 20% w zimie przy silnym ogrzewaniu, ktorego nie moge wylaczyc.

W polaczeniu z bardzo silnymi wentylatorami w wypasionym i w sumie nieduzym boxie po prostu odbieralem lisciom mlodych sadzonek wode zanim ledwo wyksztalcony system korzeniowy zdolal ja do nich dostarczyc przez lodyge. Roslinki usychaly po prostu, i zadne podlewanie tu nic nie poradziloby. Wrecz przeciwnie, zbyt intensywne podlewanie blokuje rozwoj mlodych korzeni.

Nebula byla najbardziej czula na to i poszla sie J. najszybciej, na szczescie pare pestek zostalo.

A te roslinki to K apollo, i og kush, jakos udalo sie odratowac ostroznie, drastycznie zmniejszajac wentylacje, zwiekszajac wilgotnosc licznymi recznikami, kombinujac z wysokoscia lampy i jej wietrzeniem. Potraktowalem te miesiace jako dobre pole do experymentu, i nie nudzilem sie.:D

Teraz ide dalej, test na 400w son agro w toku, a i filtr weglowy spisuje sie swietnie. Nastepna hodowla bedzie juz dograna.
Okazuje sie ze lepsze jest wrogiem dobrego.:biglaugh:

pozdr, kov

Last edited:

Fish131

Active member
kov said:
Pewnie troche urosna, choc niewiele bo to 47 dzien. Fishu, klania sie to maniackie urywanie lisci bocznych twoje. Szyty musza miec skad pobierac pozywienie. Moze i teraz jest sporo lisci, ale te momenty kiedy hurtowo obcinales, spowodowaly zahamowanie wzrostu. No nic, jest material do przemyslen, a i do przypalenia bedzie sporo.

Napewno masz racje Kov, ale wiesz czlowiek zdobywa ciagle doswiadczenie i uczy sie na wlasnych bledach. Ale wydaje mi sie ze nawet mi sie udal ten SCROG jak na pierwszy raz.
Dzieki mistrzu za komentarz, pozdro.

kov

Jak najbardziej sie udal, respekt Fishu. :respect:

Wlasne palonko to najwieksza nagroda za swoj wysilek!

pozdr, kov

tomasz

Member
Wesolych Swiat i mokrego dyngusa zycze wszystkim rolnikom zawodowym jak i amatorom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS. moze w tym roku jakies doplaty z unii dadza :D .....

k_kaliber

Member
WESILEGO JAJA DLA WAS.
To sa zdjecia tuz przed scieciem BB 73 dzien.
Ponizej ten sam dzien ale juz sie susza hehehe.
Zobaczylem, ladnie wyprostowane, czesciowo mleczne Trichomy.
WW juro chyba pojdzie pod noz Zapodalem jej 2 dni ciemnosci (nigdy tejo nie robilem??)