What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Tomu

Well-known member
Veteran
pogo said:
czesc jakie nawozy z hemp.pl sa waszym zdaniem najlepsze na flo? (do ziemi nie do hydro)
Tam wiekszosc nawozow jest do hydro i do ziemi :> ale typowo do kwitniecia to NAWÓZ ADVANCEDHYDRO Kod: Adv.hydr.-BLOOM-5 litrów 116 zl jak cie stac ;).

mario_PL

Active member
W zupelnosci 50l ziemi powinno wystarczec na 2 roslinki, jezeli mozesz czesto podlewac.

hmm, a na jedna ile jest optymalnie, mam nasionka feminizowane dlatego chce je sadzic pojedynczo, roslinki moge podlewac raz w tygodniu srednio ( chyba ze akurat wyjade gdzies:)

P.S lux macie krzaczki, ale ja wam jescze pokaże heheh :sasmokin:

G

Guest

Omen masz ochote na hawaj&skunk-a to znaczy że bierzesz sie za niego brał w tym sezonie ?
Ja akurat już mam 16 dniową rośline ;)

Pierwsze piętro 7. palcowych liści

A to troche młodsza... ma jakies 10 dni znacznie wolniej sie rozwija....

:wave:

Wilk

Member
Siema chlopaki. Jestem pod wrazeniem waszych pięknych topow. To co iwdze to normalnie mistrzostwo !!! U mnie przygotowania do OUT ida pelna para. musze znalezc jeszcze ze 3 miejscówy i biedzie GIT.

Wesołych Swiat i Smacznego jaja !!!

Peace

rogin

Member
THC Fishu ;)

a pełna nazwa tego filmu to Ready - Set - Grow (High Times Marijuana Growing) ?

Mam zamiar w tym tyg wysadzic nasionka i dac je do szafy z 3 jarzyniówkami 2 białymi i 1 zółtego koloru. I teraz niewiem ile czasu lampy maja być włączone 18 tak jak na vega czy 14 tyle ile teraz godzin świeci słonce.
I jeszcze temp w boxie ma byc zblizona do temp na dworze czy ok 15-20C zeby nie było szoku termicznego ?

PEACE

Last edited:

omen

New member
witamm.. bylem wczoraj u moich malych panienekk i stala sie rzecz strasznaa!! :( a mianowicie kot dostal mi sie do boxa, gdzie sobie skunksy rosna i poskubal mi cwelduch roslinkii.. :( jedna bardoz zmaltretowal, a druga tylko po czescii.. ;// nie wiem ale jakos nigdy nei mialem zaufania d kotow.. ;// dobra ale co, podwiazalem ja( tzn. prubuje mojego peirwszego w zyciu LST-- zobaczmy co z tego bedize.. aha, jeszcze szczycikk przycialemm, co by sie bardzije rozkrzwialyy..) tutaj fotki jak ladnie sie rozkrzewiaja moje maluchy, ale jednak ten bezczelny kotek je trochu skrzywdzill.. no ale mysle, ze sobie poradza.. ;)

ducePL: no juz mam zrobionych bodajrze 7 sadzonek.. wiec chyba raczej sie juz za niego wziolemm.. ;) a twoja mlodziez wyglada bardzo pozytywnie.. juz nie moge se doczekac az moje zaczna sie jakos ladnie krzewixcc.. jak sie uda to za pare dni zapodam fotkii moich maluchoww.. ;) a teraz motam sie na snadankoo.. ;]]

..peace..

Fish131

Active member
Siema. Panowie nie ma za co. Juz sciagam Cannabis Cultivation- I Grow Chronic- How To grow Pot i juz mam polowe. Jak sie sciagnie to rowniez wrzuce na serva.
Rogin pelna nazwa to: cultivo da marihuana en interior :D Cokolwiek to znaczy :p
Pozdro.

OMEN
Zgodnie z Twoim nickiem tutaj proponowalbym oddac kota w rece milych ludzi prowadzacych obrzedy satanistyczne :sasmokin: Niech wie zajebany kocur co zrobil!

Last edited:

omen

New member
hehe.. kot juz keidys przezyl jedna ciekawa akcje operacje,a le niestety na zimym zelazkuu.. ;P heheh.. co prawda informowalem go zeby sie nei zblizal do mlodzierzy, ale on swoje, w tkaim razie kto zamawia cieply szaliczek na zime?? ( kolor -- raczej czarny.. ;P

..peace..

G

Guest

rogin hmm światła tyle ile obecnie jest w dzień na dworze(ja tak robie obecnie) a temperatura obojętna, roślne mozesz puzniej przyzwyczajać do warunków panujących na dworze wystawiając ją za okno na5 min drugi dzień na 20 min a potem juz na kilka godzinek ;) ja własnie tak robie bo mam zamiar wsadzić jak mi sie uda w tym tygodniu na out. :)

3maj sie

Last edited:
G

Guest

heheh kurde ale wy kombinujecie z tymi warunkami i przyzwyczajaniem rosliny do nowych warunkow jak by to jakis zwierzak byl

w zyciu podonych rzeczy nie praktykowalem planty po wykielkowaniu do boxa szly tam foto byl nawet 24/0 lub 20/0 po tygodniu dwoch prosto na spota i nigdy niemialem zadnych problemow ze planta padla lub cokolwiek sie z nia stalo rosly zawsze elegancko

jedynie jak wysadzalem 70 - 80 cm panie to zauwazylem lekki stres w postaci zachamowania wzrostu na jakis tydzien dwa ale w przypadku outa nie mialo to zadnego znaczenia poniewaz veg jest tak dlugi ze 2 tygodnie nie robia roznicy

pozdr. mazur
pozdr.

G

Guest

A kiedy można z rosliny pobrać gałązeczke na klona ? Ile musi miec pięter liści albo jaki musi mieć wiek ? Od czego to zależy ? I jaki ukorzeniacz jest najlepszy? ( Ja mam w proszku ) :wave:

G

Guest

No ok ale jak ma przebiegać cała operacja? prosze mi wytlumaczyć krok po kroku , bede bardzo wdzięczny!

rogin

Member
Najelpiej ucinasz gałązki ze stożkiem wzrostu dł ok 5cm, obcinasz zbedne odgałęzienia jezeli takie sa, konówke gałązki tniesz pod skosem zamaczasz w wodzie i pozniej w ukorzeniaczu do roślin nie drzewnych (czy jakos tak ;)) pozniej dajesz do mokrego perylitu lub wermikulitu i zasłaniesz to czyms zeby zwiekszyc wilgotność i najelpiej naświetlac jrzyniówkami.
Jak cos źle napisałem to poprawcie mnie.
PEACE

pogo

New member
rogin said:
Najelpiej ucinasz gałązki ze stożkiem wzrostu dł ok 5cm, obcinasz zbedne odgałęzienia jezeli takie sa, konówke gałązki tniesz pod skosem zamaczasz w wodzie i pozniej w ukorzeniaczu do roślin nie drzewnych (czy jakos tak ;)) pozniej dajesz do mokrego perylitu lub wermikulitu i zasłaniesz to czyms zeby zwiekszyc wilgotność i najelpiej naświetlac jrzyniówkami.
Jak cos źle napisałem to poprawcie mnie.
PEACE

ja probowalem na dwa sposoby ukorzeniac ale zawsze malo klonow mi sie ukorzenialo:

- w ziemi - ucina sie kawalek galazki pozniej do ukorzeniacza do roslin polzdrewnialych np. ukorzeniacz B i do lekko wilgotnej gleby
- w wodzie - ucina sie kawalek galazki i wklada do kubka/szklanki/czegokolwiek z woda tak zeby ze 2-3 centymetry lodygi w wodzie bylo; dobrze jest gdy kubek jest nieprzezroczysty

w obu przypadkach wazne jest zeby byly nakryte butelka z obcietym dnem albo czyms co bedzie wilgotnosc zapewniac
u mnie klony zawsze sie dlugo ukorzeniaja (czasami nawet miesiac) tymi sposobami.

pzdr

i jak mozecie to odpowiedzcie na mojego poprzedniego posta

Tomu

Well-known member
Veteran
pogo moze byc ten zreszta niewiem po co sie pytasz jak i tak nie kupisz ten co ci napisalem hehe kup taki na jaki cie stac jak nie stac cie na zaden to obornik nie zaszkodzi :D hehe ;)

rogin

Member
aha jeszcze zapomnialem napisac ze ucina sie lisice ale nei cale ok w 3/4 dł lisci tak zeby pobudzic gałązke do wytwarzania korzeni
PEACE