What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

B

bronek

rogin said:
Yo
moge miec nasionka canadian swamp mix i NLxLowrider zna ktos moze te odmianki ? Czy dadzą rade u nas ?
PEACE
CSM w zeszlym roku mi doszedl praktycznie bez problemow.
co prawda nie moglem sie nimi [roslinkami] opiekowac, wiec dosc powaznie skarlowacial, ale poza tym bardzo ciekawy strain. Czy przypadkiem pes nie mial jej w zeszlym roku na podworku?
co do NLxLR mniemam/gdybam/podejrzewam/?dywaguje,ze dojdzie-jak nie sprawdzisz to nie bedziesz mial pewnosci :sasmokin:
btw - wg mnie bardzo ciekawy cross

G

Guest

WDB bardzo ladne te roslinki, wogule niewyciagnete.. to indoor? czy na outa sie szykujesz?
wogule wszyscy macie ladne rosliny, ja przygotowoje boxa na podchodowanie roslinek na outa, podpowiedzcie mi czy nawilzacz powietrza nadaje sie do uprawy in czy on cos da tak mysle ze na wega by sie przydal powiedzicie co o tym myslicie ? bo komplatuje boxa z tego co tam mam powolutku wszystko juz jest to co potrzebne, znalazlem nawilzacz i niewiem czy sie przyda :)
pozdrawiam :)

G

Guest

Dzieki madix. Te roslinki szykuje na outa. Tzn zrobie z nich klony na out.
Zamiast nawilzacza spryskuj pare razy dziennie roslinki. Oczywiscie zalezy jaka bedziesz mial lampe. Jesli HPS to lepiej nie spryskuj bo woda na roslinkach bedzie dzialala jak soczewki. Jak swietlowki to spokojnie mozesz spryskiwac. Pozatym nawilzacz zajmuje zbyt duzo miejsca. Lepiej w to miejsce postawic 1-2 roslinki wiecej w boxie.
Panowie kiedy wysadzacie roslinki na dwor? Oczywiscie to zalezy od pogody ale kiedy zamierzacie je wysadzic? Po 15 maja?
Pozdro

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^czesc WDB, bardzo ladne roslinki! :yes:

Jezeli robisz klony do wysadzenia na out to rzeczywiscie trzeba ostroznie wybrac termin wysadzenia, jak najpozniej, co najmniej po 15 maja. Z cieplego boxa spod hps'a beda mialy trudno sie zaaklimatyzowac na oucie.

Ja tam wysadze pestki, i to moze juz w polowie kwietnia, niech same zdecyduja kiedy wystawic glowki nad ziemie. Czas siewow sie zbliza!!

pozdr, kov

cannabolic

Member
Madixx WDB ma racje. Mysle, ze najlepszym sposobem zachowania dobrej wilgotnosci powietrza w boxie jest bardzo dobra wentylacja... tego sie trzymam i nie zaluje. Zawsze mozesz w boxie zostawic jakis otwarty zbirnik z woda, to powinno w jakims stopniu nawilzyc powietrze, nie mowie o butelce, ale o zbiorniku ktory bedzie mial konkretna powierzchnie z ktorej woda moze parowac, jak miska lub cos w tym stylu.
Wujek sliczne planciki, musisz miec niezle oswietlenie.
PEACE

G

Guest

Dzieki Kov. No wlasnie nie wiem kiedy wysadzic rosliny. W tamtym roku wysadzalem pod koniec kwietnia/poczatek maja. W tym roku chyba wysadze po zimnych ogrodnikach, ale jak bedzie cieplo to wysadze polowe jeszcze w kwietniu (jakos pod koniec). Oby pogoda juz sie nie popsula.
Chyba tez wysadze pare pestek Twoim sposobem. Trzeba sie panowie juz brac za przygotowywanie miejscowek :D Nareszcie :D
Dzieki cannabolic. Wrecz przeciwnie. Roslinki rosna pod dwoma jarzyniowkami 40-to Watowymi.
Pozdro

B

bronek

kov said:
^^^czesc WDB, bardzo ladne roslinki! :yes:

Jezeli robisz klony do wysadzenia na out to rzeczywiscie trzeba ostroznie wybrac termin wysadzenia, jak najpozniej, co najmniej po 15 maja. Z cieplego boxa spod hps'a beda mialy trudno sie zaaklimatyzowac na oucie.

Ja tam wysadze pestki, i to moze juz w polowie kwietnia, niech same zdecyduja kiedy wystawic glowki nad ziemie. Czas siewow sie zbliza!!

pozdr, kov
Wlasnie-kov: mam pytanie. Pamietam,ze w zeszlym roku wsadzales petki bezposrednio do ziemi i wyrosly Ci przesliczne roslinki... Przygotowujesz je jakos-tj np moze namaczasz zeby popekaly i puscily kla?? Czy moze poprostu bezposrednio ladujesz je do ziemi i czekasz?? Pewnie masz mozliwosc czestego kontrolowania sytuacji? Jaka jest mniej wiecej skutecznosc takiej metody [tak pi razy oko dzielone przez sufit]
Ten sposob bardzo by mi pasowal....;>

kov

Bronek, w zeszlym roku zanim wsadzilem pestki do ziemi, to moczylem je tak z 10 godzin, nie po to zeby wypuscily kielki, tylko zeby sie nawodnily. To bylo ok. 26 kwietnia, ale sadze ze mozna nawet i w polowie kwietnia sadzic. W sumie taka konopia przydrozna wychodzi juz wtedy nad ziemie.

Wcale nie mam mozliwosci czestego kontrolowania sytuacji, tzn raz na tydzien dwa.

Wypasilem w zeszlym roku te swoje spociki, tak ze i kawalki butelek chronily siewki, i kora byla rozrzucona, ale z kory potem zrezygnowalem co by mi nie zakwasila gleby. Natomiast o koniecznosci rozrzucenia preparatu na slimaki nie musze nikomu przypominac chyba.:D

Skutecznosc w zeszlym roku byla 100%. Wszystkie (28szt) pestki zamienily sie w drzewka. No ale to zasluga pestek od Hot Cargo i Green Shamana.

pozdr, kov

KILER

Member
Kov ale tak poprostu do ziemi je dajesz??:)Bo mi tak nie chciały kiełkowac nie wiem czemu a miały wszystkie wymagania spełnione.A w tym rku co sadzisz na outa?

BlinD

Active member
Siema!!

mam maly problem w boxie.. :badday:

rosliny wygladaja dosc marnie ale mialy ciezkie przezycia :p (nie moge zamiescic fotek bo nie mam aparatu .. dzis zakupiony zostal konica minolta D5 ale to mojej siostry i bede go mial tylko czasami)

mianowicie problem wyglada tak.. cala roslina wyglada ladnie i zdrowo ale... ale wlasnie przy szczytach wszystkie liscie sa pozawijane.. nizej liscie sa sztywne i zdrowe tylko przy szczytach pozawijane lekko do srodka , zadnych przebarwien ani nic.. co moze byc tego przyczyna ??

Peace..
(jak dorwe aparat to wrzuce jakies foto.. rosliny zaczelu b.powoli produkowac "bialy szronik" :woohoo: )

cheech and bong

Active member
blindzie moze to byc przyczyna taka ze przy samych szczytach jest troche zbyt ciepło i lioscie sie zwijaja od temperatury jesli to nie to to mysle ze podlanie najlepszym nawozem czyli biohumusem pomoze chyba ze to mlode roslinki to nie nawoz niczym

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
pare zdjenci z flo pokoju, starsze dzieci zaczynajo sie ladnie rozwijac,

664IMG_4050.jpg

664IMG_4068.jpg

white russian freak,hehe napewno bendzie cos ciekawego

664IMG_4056.jpg

suddenly blue x buddha sister, wyszlo mi tylko z 10 nasion z tego zapylenia. teras zobaczymy co to bendzie za trawa,hehe

664IMG_4098.jpg

664IMG_4062.jpg

peace

k_kaliber

Member
Hello.
@WDB fajne roslinki zajefajne hehe co to za odmiana??
@ HC wszystkie Twoje dzieci fajnie sie rozwijaja. I odmiany fajne.

ALL hehe ten Blue Berries po 2 dnich suszenia i szybkim podsuszeniu w mikrofali na zawiniety w wilgotny papier..............okazal sie byc calkiem mocny(palilem wczoraj wieczorem)
Chcialem cos napiac ale po 10-20 minutach przed klawiatura ... ahh nic nie wyszlo.
Wiec tak:
Smak - lagodny (naprawde nawet nie kaszlalem a to tylko 2 dni schlo!!) malo owocwy ale z dobrze wyczuwalna nutka szlachetnosci hehe holenderskiej.DOBRY

Palilismy na dworze i chodzilismy po miescie. Kupa smiechu, 2 gosci z bananami na ryju.
Faza trwala okolo 3h(ma pozadny opuzniacz!!) ale bez takiej smiechawy caly czas.Potem czas przyszed napelnic zoladki(tego niee lubie staram sie opanowac jak tylko potrafie)
Dodam tylko ze qmpel rano wylaczyl budzik i na 2-gi bok sie walna haha zamiast isc do roboty.
Wiecej nie potrafie opisac ale juz czuje ze bedzie Kozak.
Ale dzis to za ch..a bym tego nie zbakal. Moze jutro hehehe

Kilka fotek z szafy

WeedTime

Member
WDB HC i kaliber very nice plants ;]

moze ktos napisac jak zrobic dobry outdoor'owy spot ? mysle zeby cos posadzic na dworzu, ale nigdy tego nie robilem. niewiem czy trzeba zmieniac ziemie przy roslinie, czy dodac jakis suchy nawoz do ziemi czy poprostu podlewac nawozem i jak czesto - tak jak indoor ? czy wogole mozna nic z tym nie robic ? pytam bo zamierzam posadzic rosliny 70km od miejsca gdzie mieszkam.

aha no i czym sie kierowac jak bede wybieral miejscowke - pelne slonce/polcien, gleba piaszczysta/gliniasta, wilgotna/sucha, rosliny dookola - obok jakich roslin nie powinno sie sadzic, wiem ze niektore szczegolnie przyciagaja szkodniki.
pozdrawiam

kov

^^^jezeli nie masz mozliwosci wymiany ziemi w miejscu posadzenia roslin, to trzeba szukac miejsc, ktore beda zielu przyjazne. Znakomite do tego sa miejsca z duzymi ilosciami pokrzyw. W poblizu jakiegos strumienia. W takich miejscach, dzieki temu ze pokrzywa sie dobrze kompostuje, powstaje znakomita warstwa gleby, prochniczna, bogata w azot i mikroelementy. Poza tym kepy pokrzyw dosc dobrze izoluja przed niechcianymi wizytami. Z taka ziemia nie trzeba nic robic, moze troche dolomitu posypac, przekopac.

Dobrze jest znalezc jakies stare siedliska ludzkie, pozostalosci po ogrodkach, ruiny domow, haldy ceglaste, miejsca ktore kiedys byly uprawiane.

Miejsce nie musi byc wilgotne, jest ryzyko ze gleba bedzie kwasowa. Zbyt piaszczyste tez nie, choc ziele ma dobry system korzeniowy i jest w stanie ciagnac wilgoc z duzych glebokosci.

Ziele moze miec troche cienia, ale powinno miec zapewnione co najmniej 5-6 godzin bezposredniego swiatla slonecznego przez caly okres wegetacji. Troche cienia rano i po poludniu przydaje sie w lipcu i sierpniu, kiedy slonce pali najmocniej.

Kurcze, jak tak sobie pisze to juz mam ochote smigac na laki!

pozdr, kov

G

Guest

Najwazniejsza sprawa przy szukania miejscowki: szukajcie ich tam gdzie nikt inny by nie wszedl. Jak najdalej od ludzi. Ogolnie miejsca trudno dostepne. Chociaz i te miejsca moga okazac sie zle i ktos i tak odwiedzi wasze rosliny :D
Pozatym nie odwiedzajcie spotow zbyt czesto. Gora raz na 1-2 tygodnie. Czeste odwiedzanie spotow powoduje wydeptanie sciezki. Jesli juz nie mozecie sie powstrzymac przed odwiedzeniem roslin to za kazdym razem idzcie inna droga.
Co do nawozow to wedlug uznania. Ja na wegu uzywam biohumusa a na kwitnienie biohumusa + planton K.
Juz nie moge sie doczekac tych "meczarni" z noszeniem ziemi na miescowki, rozworzenie sadzonek po miejscowkach, podlewania itp :D Szukaliscie juz spotow? Ja mam dopiero 3 :(