What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

czumek

Member
Fish niezle Ci w ogrodzie rosnie :) ladne planty, na OG kiedys ktos dal link albo zdjecie do strony gdzie byla tabelka w ktorej bylo czym charakteryzuje sie brak danych mineralow. Pamieta ktos tego linka ?

k_kaliber

Member
problemy

Wszyscy maci fajne rosliny hehehe qpa zabawy bedzie.
@ fiszu nie mozesz dac tej lampy nizej???
Zrobil bys cos z szyba i wentylatorkiem , cos na wzor cooltuby.
Mial bys napewno wieksze topy.
edit
Kilka fotek. Kiedy zbiory???? Mysle ze ne dlugo. Ale kiedy??

BLK Blue Berries 58day @ta nie jest blue ale ma wielkie jagody hehehe

WW 58day mysle ze jeszcze troche @HC ile dochodzila twoja WW?pamietasz?

BLK Blue Berries 58day no ta robi sie coraz bardziej fioletowa??

Last edited:

Fish131

Active member
Kaliber ja mam tam szybe i lampa jest 10 cm nad szczytami, na fotce jest tak wysoko bo podniosnem na chwile.
Pozdro

Last edited:

k_kaliber

Member
jest to 1szy kawalek topa sciety po 59dnich z pani BB
zapach jak mi sie zdaje robi sie bardzo przyjemny ale nic nie mowie zeby nie zapeszac.
Niestety nie mam mikroskopu zeby sprawdzic dojzalosc.
Widze jednak, ze wloski na tym kawalku robia sie ladnie pomaranczowe.

cannabolic

Member
Nareszcie klopoty z zolknacymi liscmi mam juz za soba :D Big budy pieknie sie rozwijaja! Temperature ustabilizowalem na 26st, podlewanie: biohumus w stezeniu 2 zakretki na 3l wody na przemian z czysta woda
20 dzien veg

A to mala biala wdowka

Eh spodobalo mi sie to fotografowanie, 3eba teraz zapracowac na swoj aparat!
PEACE Ziomale

Fish131

Active member
Pora zasmiecic troche forum ;)

ICE 34 dzien flo:

7983ICE_34_dzien_flo_6_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_7_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_5_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_4_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_3_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_2_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo_1_.jpg

7983ICE_34_dzien_flo.jpg

k_kaliber

Member
No prosze beda lody ze palce lizac!!
@cannabol fajnie masz juz zielono
@tomasz dzieki
@ mazur albo ktos inny mieliscie Blue Berries ??? HC Ty napewno miales
Jak jest z powerem i faza po niej??

cannabolic

Member
Ziomy, mam w ogrodku starą wanne w ktorej trzymalem male ryby (na przynete) powsadzalem je w tamte wakacje i zapomnialem o nich... wszytkie cholery pozdychaly. Czy moge taka woda podlewac roslinki? A moze taka woda bedzie miec jakies substancje odzywcze z tych rozkladajacych sie ryb? Cpo myslicie? To troche makabryczne, ale jesli pomoze to czemu nie?

greengirl

Active member
technoMAXgrower niezły ten the doctor, ale nie wydaje ci się, że greenhouse trochę przekłamuje dane, jeśli chodzi o możliwe zbiory? Przy wielu krzyżówkach out do 1200 gr z rośliny pozostaje chyba tylko w sferze marzeń. Jeśli możesz, wypowiedz się na ten temat, bo jeśli podane przez nich dane są prawdziwe, to warto zainwestować w te feminizowane nasiona.
k_kaliber - fajny ten top, napisz, jak tam wyszło z jego degustacją
cannabolic - oby tak dalej. Co do tej wody to osobiście ograniczyłbym się do dodawania oryginalnych nawozów do zwykłej odstanej. Co prawda niektórzy piszą o przygotowywaniu spotów outdoorowych zakopując w ziemi szczątki ryb czy czegoś innego, ale moim zdaniem nie warto. W twoim przypadku może dojść do zakażenia rośliny jakimś grzybem czy czymś innym, więc po co ryzykować. Pozostań przy tradycyjnych metodach, a na pewno nic nie stracisz.
Fish131 - muszę przyznać, że z początku nie za bardzo wierzyłem, że uda ci się wypełnić całą siatkę. Dzisiaj zwracam honor, zajebiście to wszystko wygląda. Ciekawe, co to będzie w dniu zbioru...
Hot Cargo - jedziesz ostro z tymi uprawami, nie myślisz czasem, żeby sobie czasem odpocząć? Kolejna zapowiada się jak zwykle zajebiście, gratuluje wiedzy i wytrwałości

pozdrawiam

greengirl

cannabolic

Member
Czytalem gdzies o lasach namorzynowych które czerpia nawozy i substancje odzywcze z rozkladajacych sie ryb w zbiornikach w ktorych lasy te maja zanurzone korzenie. I dzieki temu rosliny te moga rosnac... Moze znajde jakas publikacje na ten temat tzn jakie substancje sie odkladaja z martwych ryb, jakby ktos cos znalazl to prosze o napisanie na ten temat posta lub wyslanie do mnie PMa. Doszedlem do tego, ze bakterie rozkladajace ryby wytwarzaja duze ilosci azotu co mogloby rzeczywiscie wspomoc wzrost roslinek, ale azot tez podlega w wodzie dalszej reakcji chemicznej ktora to doprowadza do powstania (chyba) amoniaku. Jest on szkodliwy dla roslin? bo wiem że dla zwierzat tak. Mysle, ze ta moja woda jest dystroficzna co mozna zauwazyc po lekko brunatnym zabarwieniu, gdyz sa tez na dnie liscie z ostatniej jesieni... Czy woda dystroficzna (znikoma zawartosc rozpuszczonego tlenu przy duzej zawartosci rozpuszczonego CO2) jest dobra do podlewania? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
PEACE FOR ALL

Last edited:

Fish131

Active member
Ja Wam dam z biednych rybek robic nawoz!!!! Litosci dla zwierzat nie macie? ;)
Czuje sie urazony :)

Last edited:

rogin

Member
Yo
moge miec nasionka canadian swamp mix i NLxLowrider zna ktos moze te odmianki ? Czy dadzą rade u nas ?
PEACE

T

technoMAXgrower

szok:
mi tez jeszcze nie udalo sie przedawkowac stymulatorow kwitnienia i nie wiem czy jest to wogole mozliwe. Z tych co stosuje to napewno pozostane prxzy bloom stimulatorze b,cuzza, produktach biobizza szczegolnie topmaxa i vitaminach hesi. Nigdy nie zrezygnuje z pospolitego biohumusa i guano nietoperza(guanokalong).
GG:
nie wiem jak jest na outdoor byc moze przesadzili z tymi 1200gramami hehh- musialbys wyhodowac b. duze drzewo i jak juz to w jakiejs szklarni. Ale greenhaus to uznany breeder posiada mega stabilne strainy, wkoncu zdobyl 30 nagrod cannabis cup jest 100% wiarygodny. Te 800 gieta z metra jest mozliwe ale pewnie tylko przy sogu i z idealna matka. Ja biore na to poprawke sadze ze ok 600g jest spokojnie w zasiegu reki bez pomocy CO2 przeliczajac ze srednio 160 - 200gramulcow przypadnie na roslinke, 4 mi wchodza na metr2. WR tez ma konkretne zbiory, kto wie czy nie okarza sie wieksze od the doktor. Zobaczymy
Jak narazie pod tym wzgkledem nadal niepokonany jest Akacz47, ktory przyniosl mi najwiekszy jak dotad harvest.
fishu sympatyczne foty :yes:
edit:AK z metra2 wyszlo ponad 500g
:wave:

Last edited:

Latest posts

Latest posts