What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

EARTH MOTHER

New member
;)Zajebiate kwiatki tutaj widze "ALL"
HOT CARGO -znowu masz C'99 :yummy: w ogródku .. Nie napisałbyś coś o tej
Księżniczce??

1003727_03_06-_2xC_99_Smal_Bagseed.jpg

W całej okazałości;)
2xC'99 & Bagseed

B

bronek

Witam caly OG team z Polanda, witam wszystkich!! [tych, ktorzy mnie pamietaja i pozostala-liczniejsza grupe :smile: ]
na poczatek kilka fotek
co prawda jeszcze bez roslin, ale juz w tym tygodniu w tym boxie powinny znalezc sie: WW w ilosci 5szt i jako dopelnienie passion#1 (na poczatek pewnie z 20 sadzonek-cos sie zawsze na out wyrzuci)
pare danych boxa:
podloga: 0,6x0,6m
wysokosc: >1,2m
zarowa wls 250W
odblysnik oryginalny od lamp takich jak na ulicach [zaznaczam,ze otrzymalem go w sposob legalny...jesliby to kogos interesowalo :sasmokin: ]

pozostalo jeszcze:
*pomalowac calosc biala emulsja [chyba najlepsze rozwiazanie jesli chodzi o ogolnodostepne surowce-nie mam dostepu do mylaru, a folia aluminiowa chyba nie spisze sie tak dobrze jak biala farba??]
*zainstalowac wentylacje...co do tego mam tez watpliwosci-obawiam sie,ze jeden wentylator od zasilacza kompa nie podola cieplu wytwarzanemu przez ta lampe
*wykombinowac jakies w miare szczelne drzwi

jakies propozycje usprawnienia tego boxa??
w zasadzie to jestem zadowolony z tej konstrukcji (tym bardziej,ze powstala w niecale 2h)-to moj pierwszy box.
pozdrawiam
bronek

Fish131

Active member
bronek siemka :)

*Tak biala farba najlepsza. Sam mialem folie aluminiowa a teraz mam pomalowane. O wiele lepsze i trwalsze i latwiejsze w czyszczeniu.

*Ja mam przy 150W 2 wentylatory (na gore 1 i na dole 1) wiec watpie ze 1 na calego boxa u Ciebie wystarczy

MOJE UWAGI:

*Ta lampa powinna byc na jakis lancuchach bo z tego co tu widze jest ona zamontowana "sztywno"

*25 malych krzaczkow- bedzie troche ciasno.

*

Last edited:

EARTH MOTHER

New member
Elo bronek:);P
*Tak, biała farba jest dobra, najlepsza taka matowa (nie emulsja) z jakimiś odrobinami tytanu;)
*Odbłyśniki z latarni z reguły nie są dobrym rozwiązaniem

W reszcie zgadzam sie z Fishem..
powodzenia w konczeniu boxa
pzdr EM

rogin

Member
hallo jak mam wrzucic fotki w mój post zeby były widoczne ??? Bo ostatnim razem musiałem wrzucic linki :(
PEACE

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^Jak wpisujesz swoj post w prostokatne okno na dole strony to w kazdej chwili mozesz nacisnac guzik "Go Advanced" wtedy znajdziesz sie na stronie, u dolu ktorej znajdziesz swoja galerie, wystarczy kliknac na fotke, w tekscie pokaze ci sie skrot do niej, no i submit reply i gotowe.

pozdr, kov

T

technoMAXgrower

Oj sie dzieje tutaj, normalnie foty zalewaja ten watek :yes:

Dzisiaj przyszy do mnie plyty "doslownie" od chronica wciagnalem wczesniej zachwalanego przeze mnie The Doktor i White rhino genetyka greenhausu typowo medyczne odmiany, bardzoo mocne, bo ja lubie po spaleniu miec max rozpierdol w bani hehh
gelo wyrwales chwasta uuu szkoda no tera tylko klony cie ratuja
bronek spoksik konstrukcja boxa

weed moj aparat jakim trzaskam to nic innego jak cannon D20 http://www.dpreview.com/reviews/canoneos20d/
Ale najwieksza radoche sprawia mi R jedynka zdjecia sour bubbla bx3 zrobilem wlasnie nim ciagle go poznaje i wciaz mnie zaskakuje kocham nikm robic foty
Sa to mozna powiedziec full profeska cyfrowy czyli nie dla kazdego bo nie posiadaja ustawien tematycznych tu wszystko trzeba samemu wykminiac rzeby ladne wyszlo wymagaja wprawy w foceniu dobre w nich jest to ze nic nie przeklamuja i wiernie rejestruja to co naprawde widzi moje oko.
piona

dosc nietypowe plyty

Last edited:
G

Guest

Sezon outdoor już jakby sie dla mnie rozpoczoł:

Hawaii&skunk#1 z Nirvany
(1 dzień)

A to jego druga fotka:

Wraz z powiekszaniem jego gabarytów będe cykal wiecej fotek :)

peace :wave:

G

Guest

babdziak niezle ale nie za wczesnie ? Ile masz zamiar je trzymac w domu ?? Pod czym ? :) I wogole mial ktos do czynienia z Hawaii x Skunk#1 na out'cie ? Tesh mam zamiar zamowic to ale sie zastanawiam czy u nas zdazy... no niby w opisie na www.cannabis.fr.pl powinna dojsc ale jak to w praktyce ? Pzdr. :)

cheech and bong

Active member
hawai x skunk1 to jest klasyka chlopaki prawdziwy oldschool daje rade u nas rosliny kszary te rosna olbrzymie na pewno przerastaja kazdego rolnika:) moc jest srednia taka jaka lubie zapach i wyglad niesamowity wchodzacy w sative lisciory maja bardzo dlugie cienkie i ostro zabkowane paluchy jak u klasycznej przemysłowki :) zaluje troche ze kiedys cyfrowki byly tylko dla wybranych bo powrzucalbym tu piekne foty 4 metrowych maui waui albo niewiele mniejszych hawai x skunk no ale nic poszalejemy w tym roku

aha jeszcze sugestia dla wielbicieli boksow jesli nie ma sie jeszcze gotowego pudla to mozna w tani sposob takie zdobyc
gdzie?
wystarczy isc na zlomowisko i poszukac starej lodowki o wymiarach takich jakie odpowiadaja na prawde latwo takie znalesc zazwyczaj sa bez sprezarki i reszty flakow tak wiec nie sa za ciezkie sprzedadza wam po cenie zlomu wiec zaplacicie za to grosze. Sa na prawde swietne biale w srodku i wygodnie sie w nich wszystko robi bo przeciez sa duze drzwi dziury na wentylatorki mozna z latwoscia wyciac boshowka. te wieksze sa zazwyczaj 2 komorowe tak wiec w tej gornej mniejszej mozna sobie zrobic miejsce na klony. Ja wlasnie niedlugo rusze z taka lodoweczka gdzie posadze lowrydery zobaczymy co z rego wyniknie hehe w sumie to nie lubie uciskac roslin w boxach ale moze mi sie cos odmieni heh
jakas fotorelacja pewnie bedzie niedlugo

Last edited:
G

Guest

Właśnie troche się pospieszyłem z kiełkowaniem. Pod lampami ( 3x24W Philips) bede trzymał może do połowy kwietnia wszystko zależy jakie będą temperatury. Na noc moge chować do domu bo mam zamiar trzymać ją na balkonie :D. Jedynie co mnie teraz przeraziło to jej wielkość ok.4m to lekko zadużo jak na rośline balkonową :D. Zobaczymy wszystko jak się ułoży.

Nowa fotka

peace :wave:

polak

Active member
Witojcie, widze, ze zapanowala mania na foty :D no to wtrac swoje 3 grosze. Wiadomo jakosciowo gorsze, bo co moze zdzialac jedna 40@ lampeczka CFL, na biednej schorowanej roslince.... no cuz oto foty

cannabolic

Member
Witam Panow! Dawno mnie tu nie bylo, ale przez ten czas nie proznowalem :D
A mianowicie... Wreszcie pozyczylem sie cyfrowki i moge Wam pokazac mojego 1szego indoora. Przepraszam, ze tak skromnie ale bedzie niedlugo na pewno wiecej! Sa to 4szt big buda z nirvany i jeden malutki ww (gratis z cannabis.fr) Mozna na plantach zauwazyc, ze cos im nie pasuje, ale jakos to naprawie. Czyzby to przenawozenie?
Przepraszam za jakosc foto ale, aparat troche stary, a ja jestem nie najlepszym fotografem.
18 dzien veg

Last edited:
G

Guest

Dzieki Mazur.
Odmiany to:
1*BagSeed (ten z jednym palcem :D)
1*HomergrownPurple
1*HomergrownPurple x Skunk
2*Schroom x BuddhaSister
2*Schroom Mix
Pozdro, Wujek

G

Guest

polak i tak fajnie, ze wogule mozesz uprawiac in, cos zielonego zawsze pod reka :)
fajny ten boxik widzialem krok po kroku twoja fotorelacje fajnie to zrobile naprawde

cannabolic: te zdjecie jest troche ciemne ale dlamnie te rosliny wygladaja zdrowo i fajnie

chech z lodowka to dobry pomysl bez bebechow ona duzo niewazy, a zlom sprzedaja 1zł za kilogram czyli dobry boxik za grosze :)

B

bronek

Fish131 said:
*Ja mam przy 150W 2 wentylatory (na gore 1 i na dole 1) wiec watpie ze 1 na calego boxa u Ciebie wystarczy

MOJE UWAGI:

*Ta lampa powinna byc na jakis lancuchach bo z tego co tu widze jest ona zamontowana "sztywno"

*25 malych krzaczkow- bedzie troche ciasno.

*

Box juz pomalowany.
Wentylatorow bedzie wiecej
Ciezko mi stwierdzic czy odblysnik dobrze odblyskuje-wg mnie dobrze ;> Nie bedzie wisial na lancuchach bo to roslinki bedapodnoszone pod lampe [przynajmniej poki co...]
zamocowanie lampy jest izolowane ceramicznie od "dachu" boxa
25 krzaczkow to w zasadzie tylko na chwile
docelowo ma byc cos na ksztalt SOG'a-pisze "cos na ksztalt", bo wszystkie roslinki beda z nasion-nie beda to klony.
dzieki za uwagi, porady i zyczenia powodzenia [nawzajem]

pozdro
bronek

szok

Member
technoMAXgrower: kurna ty zawsze cos fajnego wyczaisz, chodzi mi o tego "the doctor" z grenhousee feminised. na razie nie mam miejsca ale za okolo 5 tyg sie zwolni i walne z przyjemnoscia wlasnie tego doktorka. a tak poza tym to sie zastanawiam po malu czy klonowanie to opłacalna metoda. nasiona sa tak tanie ze w zasadzie zbednym zaczyna byc utrzymywanie matki pod jakims 150W, szkoda pradu.

powiedz mi czy stymulatora kwitnienia rzeczywiscie nie mozna przedawkowac jak ktos wczesniej zauwazyl? jakie dawki stosujesz ? (chodzi mi o pk13-14 i Bcuzz stym kwitnienia) w tym growie nie udalo mi sie jeszcza ani razu przedawkowac nawozów z czego sie b ciesze.

i jeszcze jedno : piszesz ze topy masz wielkosci kija basebalowego, jak ci sie wydaje czego to jest zasługa, konkretnie ktorego ze specyfikow ktore zakupiles w berlinie?z ktorego z nich na bank nie zrezygnujesz w nast growie?

wszyscy: widze ze po mału dłączaja wszyscy z OG :). niezla jazda tu na polsce. to powinien byc WZORCOWY topik dla innych nacji. ja nie mam sieci niestety i rzadko zagladam. ale jak nawet przechodze obok telepunktu to zerkam na icmaga, fajnie ludzie mi przez ramie zerkaja w supermakecie hehehe

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
mlode , mlodsze i najmlotsze,hehe ,czy odwrotnie? haha

true blueberry

664IMG_3743.jpg

664IMG_3746.jpg

sensi star

664IMG_3750.jpg

afgani

664IMG_3752.jpg

white russian

664IMG_3757.jpg

peace

G

Guest

Ładne zdjęcia Hot Cargo tak samo jak rośliny które sie na nich znajdują :)

Tutaj jest mój box w którym teraz trzymam sklepiłem go ze wszystkiego co znalazlem w pokoju :woohoo: