ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Nooo prosze bardzo ladne zdjecia w topiku fajne macie rosliny.
@Mazur jaka masz lampe???? Ladne topy
Ja jestem po 1szuch testach BB i musze powiedziec, ze jest slabe.
Na reszte musze poczekac.
Ta pani natomiast bardziej jak jagody a mniej jak blue. Mysle ze moze byc OK. Mysle nad zmiana zarowki. hehehe (jak czesto zmieniacie zarowki??)
i wlasnie nie dlugo zmieniam zarowke ta sluzyla mi przez 4 uprawy nie wiem jaka jest dlugosc efektywnego swiecenia ale tak na wszelki wypadek kupuje nowa
HC masz badzo dobry aparat, znam ten model, tez sie zastanawiam czy go nie kupic, wolalbym tylko zeby mial nie ruchomy LCD i 2,5" pozatym mi sie wydaje troche nie poreczny. ale i tak pewnie go kupie bo to chyba najlepsza cyfrowka za taka cene teraz.
Zastanawiam sie jeszcze bo wyszlo nowe Fuji F11 - podobno pelny manual, poprawiony autofocus, macro od 5cm, LCD 2.5". ISO 1600 moze rzeczywiscie sie nie przydaje, przy 1600 widac juz troche szumy ale w innych czulosciach np. 400-800 Fuji duzo mniej szumi od canona. Jest lepszy do zdjec w pomieszczeniach bez lampy bo wszystkie zdiecia mozna robic w ISO 400 i wychodza czysciutkie...po za tym mowia ze akumulator starczy na 500 zdjec...
tak btw. to ja chce automat zeby robil jak najlepsze zdjecia sam bo do manuala mam EOS 300D. dlatego chce mala kieszonkowa cyfre z niezlym makro bo do lustrzanki nie mam objektywu macro i nie che mi sie go kupowac bo jest drogi, wole kupic aparat....
co myslicie o Canon IXUS 60? wyglada tez na bardzo przyjemny aparacik - maly, poreczny, dobry objektyw, czulosc ISO 800, macro 3cm, 2,5" LCD ?
WeedTime, ja to kocham ruchomy lcd, jest bardzo pszydatny jak robisz macro , to na stojaku jak pszechylony aparat jest , bylo by trudniej ustawiac zdjencia. i co do iso to chyba 50 iso daje najczystsze zdjencia w macro?wszystkie macro sam ustawialem,auto w macro jest nieciekawe. teras sie ucze nanim i jeszcze troche zejdzie zanim znajde najlepsze ustawienia. aparat robi super zdjencia na out w auto mode.
ale jak ty masz 300d to bym wydal $$ na macro obiektyw. bo EOS to napewno sobie niedlugo kupie bo fotografia wcionga jak cholera,hehe ale kieszonkowy aparat tesz sie pszydaje,a620 niejest wielki ale troche gruby.jak szukasz kieszonkowy to moze nikon albo sony robi bardzo cieniutkie aparaty.
najlepsze macro jakie udalo mi sie zrobic po paru minutach zabawy:
jedna slaba fotka purple rhino:
a tu kloniki
hc: najnizsze iso w moim canonie to 80 wiec bede sie musial dobrze pobawic, zeby dorownac twoim zdjeciom. dobra rada: jak robisz zdjecia w bardzo duzym swietle to otwieraj sprzeslone na bardzo krotko, na 1/100s albo 1/200 - wtedy zdjecia wychodza super ostre a swiatla i tak jest wystarczajaco zeby wszystko uchwycic pozdro
Wypas na maxa TMG! :tup: Ale bedzie jarania, nie przerobisz tego. :wink:
Jakis drobny bananek na sourze b, ale to juz tak jest z wypasiona genetyka, nie szkodzi za bardzo.
Ralph_pl zreszta tez! :tup:
I Mazur, Kaczy, Tomasz, Fish, hehe, a tu dzisiaj chyba naprawde pierwszy dzien wiosny, jak sie outdoor rozkreci to bedzie max!
maaaasakra to zaczyna mi przypominac POLANDA oby tak dalej chlopaki jestem pelen podziwu
MAX masz tam widze owocowa radosc bedzie supet stuff po 2 miesiacach curingu pomarzyc tylko moge o takim
ale my Polacy jestesmy zajebisci hehehe
PS to nie byl zart
Witam!
Aż się wstydze zamieszczać swoje foty jak widze tu takie planty
Zajebiste rośliny :TMG, Ralph_pl, Fishu, k_kaliber, mazur, Kaczy będzie dobrze..
brakuje tu jeszcze fotek HC..