What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

gelowas

Zawsze mnie to zastanawialo, dlaczego niektore strainy nazywaja sie white widow, blue berries, purple power itd a sa zielone...
Tak czy siak kalibrowi naleza sie slowa pochwaly, ostatnia fotka ukazuje cale piekno roslinki, powoli tworzy sie jeden wielkie oblepiony bob, ;D
Tomasz, more photos please, widze ze u ciebie z kolei las rosnie.

1. - po pierwszy tygodniu flo
2. - tutaj widac preflowerowe jajca czy poprostu nowa galazka sie tak rozwija??? Z tymi wystajacymi nad siatke szczytami to mam je tam wepchnac, przyciac czy zostawic, bo miejsca nie ma juz??? ;)

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ej niezle tu dajecie,hehe
rosnie trawa na calego widze , a wiosna dopiero co,hehe

jeden oz ak-48. musze powiedziec ze jest bardzo dobra trawa. mozna znalesc dobre pheno w tym rodzaju. wisniowy smak i dobry high.

664IMG_2376.jpg

664IMG_3025.jpg

664IMG_3045.jpg

p :joint:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Hey Hot, widze ze kompletnie oszalales na punkcie fotek nowym aparatem :D
Statywik dobry tez masz, kiedy makro obiektyw bedziesz mial? Czekam na zdjecia pojedynczych trichomow!

Bardzo oszronione szczyty ci wychodza w uprawie, naprawde profeska. :yes:

Kiedy wpadasz do Polandu na testy polskich wyrobow domowych? :D

Gelowas, widzialem ze sie zalamujesz tym ze mozesz miec same meszczaki, na razie sie wyluzuj, fotki masz nieostre, ale powiem ze wcale nie jest powiedziane ze to meszczaki sa.

pozdr, kov

BlinD

Active member
Siema
mam pierwsze zdjecia z 2'go indoora...
niestety popelnilem kilka bledow i nadal je popelniam (jestem zmuszony np. nie moge przesadzic do wiekszych donic bo polowa bedzie wedrowala do innego boxa ktory nie jest gotowy jeszcze a mi sie nei zmieszcza).

rosliny chyba widac ze rozly bez wlozonego w nie serca.
jedna (ta ladniejsza) rosla na vegy przy hps 70w w cieplym domu i przywedrowala do mnei na flow.
ostatnia to Klon zrobiony ktry jako pierwszy moj klon sie przyjol i zaczol rosnoc :) moze on ladny wyrosnie

Zdjecia:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

zebys wiedzial kov,troche pszesada ale nowa zabawka zaras sie znudzi, jusz mysle o slr cameze,haha. mysle niedlugo bende mial macro obiektyw.
tras mam wielkie wydatki. wczoraj scielem ostatnie kwiatki i niemam nic w flower pokoju.
robie calkowity remont,wentylacje na nowo zeby cale lato jechac ostro.teras tylko w veg mam clony i nowe nasione kture rosno i czekajo na nowy pokuj.
gdzies za dwa tygodnie bendzie gotowy nowy grow room.
bendzie duzo nowych rodzaji

peace

CupsLock

Member
ladny pakiecik hc ja mialem takie 4y tylko z tego growa ale i tak jestem zajebiscie zadowolony. tomasz ladnie ci rosnie respekt dla gorola z bieszczad. niemoge tu wchodzic bo bym sobie cos posadzil. wpadlem sie z wami pozegnac doszlismy z moja przyszla zona do wniosku ze pierdolimy grass i alko. przepraszam ze tak wyszlo mam nadzieje ze nikogo niezawiodlem. 3majcie sie chlopaki robcie co swoje

pozdrowienia od ranieca i jego kobiety

tomasz

Member
hmmm, na mojich 35 dniwych roslinkach (oczywiscie 35 flo) zauwazyłem juz kilka "czułków" brązowych , ale tylko pod lampa rosliny oddalone bradziej jeszce nie brązowieją, wiem ze brązowiuec maja ale czy to nie za wczesnie?? czy ten top który zaczyna brązowiec bedzie jeszcze rosł???

kaczy

Active member
Veteran
ema ziomy wreszzcie powrocilem na lono matki natury i znow jade z growem. Pozdro dla wszystkich znajomkow z OG i calej reszty, jutro wrzuce foty z szafy:)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
w tym sezonie mysle ze niektuzy bendo robic nasiona. wszyscy powinni pszeznaczyc troche na to. tylko w ten sposub bendziesz zawsze mial nasiona i zawsze mozesz je robic lepsze i lepsze. wystarczy jeden tatus na ruzne panienki i macie rodzaji ile panienek,hehe

tearas kupilem sporo fajnych nasion i bende z nich robil crossy.
zaczelem takie nasiona:

sensi seeds: sensi skunk
white label: master kush
serius seeds: white russian
paradise: sensi star
mandala: sadhu
dj shorts: true blueberry
rezervoir: dsd,gonzo
legends: jonny blaze

z tego robie krosy. bendo gotowe dopiero gdzies za 5 miesiency. takze na indoor na zime bendzie co chodowac,hehe
wienkszosc rozdam ,reszta moze pujdzie na seedbay

pare malych co jusz rosnie,

afgani

664IMG_3128.jpg

sensi star

664IMG_3132.jpg

white russian

664IMG_3145.jpg

peace :joint:

cheech and bong

Active member
hej HOT niezly arsenal tam przygotowales. ta sensistar juz ma troszke trichomow hehe niesamowite az strach sie bac co bedzie jak zacznie kwitac :yoinks:

z tych strainow co wymieniles dla mnie najbardziej interesujacy jest master kush, wszystko z "kush" w nazwie jest ciekawe. kiedys mialem oryginalnego hindukusha pod lampa i pamietam ze mial tylko same zalety soper zapach, potezna ilosc zywicy, dobre zbiory no i ten czas kwitniecia maksymalnie skrocony o ile dobrze pamietam to nie wiecej niz 55dni

kaczy

Active member
Veteran
No to widze ze tylko ja przezimowalem bezczynnie a cala ekipa z dawnego OG podnosi swoje skillsy tak wysoko ze ja nie dosiegam;-) No ale ja juz tez wyrwalem sie z marazmu i szafa pracuje juz prawie pelna para(musze dokupic HPS 150W). Na hypku zrobilem swoj thread tam jest wszystko opisane ale jak ktos tam nie zaglada to opisze:
szafa 51x101x160cm
wentylacja poki co:
2 pasywne wloty na dole
3 wentylatory od zasialczy komp na gorze wywalajace powietrze z boxa
sciany oklejone kocem termicznym(tamik jak jest w apteczkach)
rosliny:
2xT44 f2 wlasnej produkcji (f1 nirvana)
1xXXX f2 (znajoma dostala uchodowane juz roslinki ja pozyskalem troche nasion)
1xBig Branch by Pes3fan(pozdro)
swiatlo poki co:
4xswietlowki kompaktowe 21W
1xHPS 100W
w planach dodatkowy HPS 150W (na kalkuklatorze lumensow wyszlo ze wtedy bedzie troche wiecej niz optymalnie:))
Roslinki wykielkowaly(na reczniczku jednorazowym) 9.III i poszly do ziemi jakies 2 dni pozniej wszystkie juz wygladaly ochoczo z ziemi. pierwszy tydzien staly pod jedna swietlowka umieszczona dosc nisko ale jednak za wysoko bo zdazyly sie troche powyciagacod, dzis rano przed wyjsciem uruchomilem im HPS'a.
roslinki sa jeszcze w kubkach ale jutro zamierzam je wrzucic w wieksze doniczki.

No to tyle na temat mojego growu dorzucam jakies fotki(narazie telfonowe ale od nast tyg beda normalne juz)

Last edited:

Fish131

Active member
Dla tych ktorzy skreslili moje krzaki po moim obcieciu im lisci ;] zarzucam foto.
Juz ladnie wylewa sie zywica na kwiatki i liscie. Moze zalatwie jakis aparat z makro to pstrykne jakies lepsze foto.

Last edited:

KILER

Member
Fish131 całkiem dobre roslinki który to miesiąc???Właśnie tetowalem jaranie kump0la calkiem spoko!!!:>

k_kaliber

Member
@ fiszu ja mysle ze mial bys moze mniej topow ale wieksze
Prosze o pomoc.
Qrwa znowu cos zjebalem.
Byl taki piekny zapach taki jak powinien.
Poniewaz byly jeszcze 3 tygodnie do konca (min 2)
Podlalem pk 13/14, oberwalem 2 listki tego dnia(wsadzilem do sloika z woda pachna idealnie)
I zapach sie zepsul!!!!!!
Juz nie pachna tak slodko jak wczesniej tylko smierdza tak jak wczesniejsze moje rosliny!!!!

*??Moze pk 13/14 zepsulo zapach???
*Albo atakuje je jakis grzyb??? (wilgotnosc 40%)
Wczesniej qmpel wogole nie dotykal szczytow( a ja odrazu z lapami moze cos na nie przeszlo z moich rak??? mylem ale wiecie jak to jest tu sie czegos dotknie to tam ....)

:badday:
Na koniec jeszcze kilka fotek

Last edited:

omen

New member

tak jak obiecalem, foty moich maluchow.. skunk special i jego peirwszy dizen po wyjsciu z gleby.. ;]] oswietlam jak narazie 5 swietlowkami osramowskimi 21W, ktore zamontowalem ladnie pieknie w blache do ciasta i jest gicioor.. te maluchy posloza mi jako matki na klony, ktore mam zamiar wytyrybic na flo pod hps 400w no i oczywiscie chce zobaczyc jak to jest z tym skunksem na out.. ;)

..peace..

tomasz

Member
@ kaczy - troche chyba za duzo wyciągniete te roslinki, nie lepiej kupic 250 hps?? a nie 150, duzej roznicy w cenie nie ma a bedziesz mial jedna lampe a nie z dwoma sie pierdzielił

kaczy

Active member
Veteran
@tomasz roznica jest w cenei bo 150W kupie juz za 80pln a 250W za 150min. a pozatym dwoma lampami mozna lepij oerowac i doswietlac niz jedna bo swiatlo nie jest z jednego punktu. zreszta poki co to im wystarczy to co jest a wyciagnely sie bo na poczatku mialy tylko 2 zarowki i za wysoko.
pozdro

WeedTime

Member
kaczy powodzenia w uprawie !!!

innym tez zycze tego samego !!

HC ale masz zajebiste odmiany - same kozaki hehe ;]

ja mialem AK-47 ostatnio, nie bylo wisniowego smaku ale high wyjebany ;] hehe
zajebisty ten szczyt co trzymasz w reku ;) jak robisz suszenie/curing zeby miec takie budsy ladne ?

btw, to zdjecie sensi star macro to zwykla cyfrowka robiles ?

btw2. moze zna sie tu ktos na cyfrowkach bo kupuje aparat i zastanawiam sie miedzy Canon IXUS 60 i Fuji F10, moze ktos potrafi mi pomoc ?!

tu sa linki na strone do tych modeli:

Canon
http://www.canon.pl/produkt/kategoria,Aparaty_cyfrowe,pro,Digital_IXUS_60_-_%3Cfont_color='red'%3Epolskie_menu%3C...font%3E,p,654.html

Fuji
http://www.fujifilm.pl/2411.htm

pozdro

Last edited:

Latest posts

Latest posts