What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Czy macie jakieś doświadczenia związane z używaniem jakiegoś żelu czy innych chemicznych (lub niekoniecznie chemicznych) substancji absorbujących duże ilości wody, które mogłyby zostać użyte do soilmixu na out? Chodzi mi o to, by woda była utrzymywana w podłożu przez jak najdłuższy czas. Tak aby nie trzeba było co tydzień wody wozić na spota.
Czy ktoś stosował AGRO-ŻEL albo coś podobnego?

bogusik2

Member
Odpowiedzia są polimery (tak to sie chyba nazywało) ... te kryształki w cawce łyżeczki na doniczke juz bardzo pomagają chłonąć wode. Są idealne na out, gdzie moga dostarczać rośłince wody praktycznie przez cały czas :)
Co do żelu to nie słyszałem o nim opinii ale pewnie dsziała na podobnej zasadzie (oby tylko nie absowbował wody z roślin wysuszająć korzenie.. pzdr

skuff=filip...

New member
Dzięki za odpowiedzi:)Tak myślalem,przeciez to normalna ganja wega nie musi miec zbyt dlugo bo jest pod hps i tu pies pogrzebany.Swoją drogą FISH moglbyś jakiś raporcik?smak i high....POZDRO

castlevania

Member
ema chłopaki, cos patrze mało sie dzieje na forum od paru dzionkow :-/ tempo spadło, na pmy nikt nie odpowiada hmnn...pokolorujcie troche jakimis zielonymi fotkami:) pozdrawiam !

G

Guest

Elo ziomki pomoze mi ktos bo mam problem słcuhajcie jakom doniczke dac dla lowrydera i ile na takiej powierchni moge posadzic tych lowryderuw na powierzchcni 40cm x 60cm ??
pozdrowienia i Wesołych Swiat :)

C

Ca2

Mini grow :D Wega też niewiele miały. PPP reweg z parapetu a WW na parapecie ledwo rosły i zbyt wielkie nie były. Reszta wystrzeliła po ustawieniu 12/12.

T

technoMAXgrower

Cindy szybkie pheno juz po testach okazalo sie kosa jaranie cukierek ma rewelacyjny smaczek mimo braku flushingu w koncu to pure organica . Dobre pheno sie trafilo zaskoczylo mnie ze tak szybciorem doszlo w zaledwie 42 dniu ja scialem cała była brazowa a trichomy mleczno/rude, gotowa do trachania byla w 38dniu. Zaluje ze jej fot nie mam jak rosla.

6276DSC4744.JPG

:wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ladny buds max

c99 jest pyszna trawa,
jusz rosnie mi pare dobrych lat i sie wogle mi nie nudzi,hehe

peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzienki killer

tutaj jest green house- himalayan gold. krula cannabisu,haha, no nic nasiona byly kupione dawno temu,pszed jego koronacji,haha bym raczej ich niekupil od takich chodowcow , to nie ten sam bank co kiedys bylo z shanti zanim odnich odszedl. no nic trawa wyglonda na pozytywna, zobaczymy jak bendzie smakowac.

664IMG_1515.jpg

664IMG_1516.jpg

peace

HC jakich nawozow uzywasz ?? Sa dostepne na growshop.pl ...
I mam pytanko kto ma link do jakis urzadzen odpowidajacych za wilgotnosc bo czegos takiego potrzebuje do boxa ... Prosze o jakies linki na allegro ...

Biodizel

Member
HC, nie moge sie napatrzec na tego HG z greenhouse, geny z gh dosyc dlugo kwita, wiekszosc jest oparta na haze'ah chyba, nie wiem jak bylo kiedys ale teraz jest z nimi chyba gorzej niz zle ;) widziales filmik? jak on sie obchodzi z roslinami, wygina i gniecie topy, tak nie robi ktos komu zalezy na roslinach, pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem, ci co sa szanowani widac ze szanuja rosliny i swoja prace z nimi, to sie w glowie nie miesci, i do tego jeszcze to pokazuje, nie uwierzyl bym w to, dobrze ze udostepnil pliki, kazdy moze zobaczyc

hehe, zbulwersowalem sie troche

:wave:

Last edited:
T

technoMAXgrower

No z tym greenhause to jest jedna wielka niewiadoma, juz od nich pestek nie wezme, nie mam do nich zaufania. Ich the Doctor jest o kant dupy roztrzaskać. Pisał o tym już kiedyś Szok chyba bo wiem że tez go miał i strasznie był zawiedziony. Ja zreszta tez nie wiem skad oni wzieli ta genetyke ale jest ona fess spierdolona. Krzak wogóle się nie krzaczy tylko jeden pręt się w góre pnie, ogólnie slaby osobnik. Lisćie ma ogromne ciemne a jego kwiaty są małe i bedą chyba długo dochodzić oj długo, chyba wyjebie go z boxa przed czasem bo full miejsć a zajmuje a nic z niego nie bedzie. Z kolei White Rhino z GH rośnie pięknie i zadziwiająco gęsto aż za gęsto hehe całkowite przeciwieństwo Doctora, sam nie wiem co o nich mysleć, być może starsze kultowe odmianki pozostaly caly czas dobre, a nowe które w tym czasie popowstawaly zostaly spierdzielone przez nową ekipe bez shantiego mr Nice.

szok

Member
The Doctor(GreenHouse)
jest dokładnie tak samo u mnie, kazdy krzak inny, kompletne nieporozumienie. pierwsza partie posadzilem w czerwcu (chyba) i bylem niezadowolony. w listopadzie mialem miejsce a nie mialem klonow wiec siegnalem po nasiona ktore mi zostaly. posadzilem 6szt ktore w zasadzie za okolo 2 tyg powinny juz dochodzic. i owszem jeden krzak to juz prawie do sciecia tylko ze ma wysokosc 40cm kiedy jego bracia dwaj wystaja mi juz poza lampe i w sumie to mam ich w dupie bo obok rosnie cos innego i nie bede podnosil lampy specjalnie. do tego strasznie małe topki z tym ze jest ich ilosciowo b duzo.przypomina to troche taką miotłę ze związanych gałęzi. nie sadzilem nigdy out ale wydaje mi sie ze ta odmiana nadaje sie(jeśli w ogóle sie do czegoś nadaje) na out bo slonce poradzi sobie z doswietleniem kazdego topka a pod lampe ciezko to upchnac. poprzednim razem to z 8 szt dwie w ogole nie zakwitly i uschly i tez miejsce tylko zajmowaly.
wniosek: w zyciu bym nie kupil The Doctor po raz drugi choc na poczatku wszyscy bylismy napaleni na ten strain jak go TMG wyczaił w maju czy czerwcu.

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
tesz wlasnie slyszalem duzo zlego ostatno onich. dobze ze sie wypowiadacie bo ta informacja jest strasznie wazna dla nas. za duzo $$ sie placi za nasiona, i takie wyniki powinne byc karane,hehe

niewiem co uwas pod choinka lezy, ale umnie z polski takie prezenty od mamy sie dostaje,hehe

664IMG_1528-med.jpg

peace