What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Serio od mamy? hehehehehehe spoko :D Moja mogłaby mieć takie podejście hehe.

Ps. Ktoś kiedyś wrzucał fotę grapefruit'a na out, nie pamiętam kto i gdzie a fotka jest, ktoś mógłby mi pomóc? :]

Biodizel

Member
hehe, moze teraz troche od shantibabba ;) czy inaczej mr nice

Hi All

well most of you are clear about your experiences with Arjan's seed post 1998 when i sold him my half of the company and left to Swiss setting up the Mr Nice Seedbank at the same time.

Since 1998 I must have answered several thousand complaints against Arjan's seed which he sells under GHSco. He will never admit it but he lost or killed most all plants that were left to him so he basically buys in seed from Ingemar(which is unpredictable at best) or tries to avoid true breeding by using hormones to feminize seed. The reason he feminizes seed is two fold, one it sells well to beginners or people wanting to only get females, and two because he has no idea of what male to breed with...nor does he have the males so as an alternative use the hormones to make seed from the female...a job anyone can do. The only problem now will come when people grow his types. And just a small tip for anyone who really wants to know, the loudest sound comes from an empty barrel...that is why he has god knows how many strains named after his own self...is it ego or insecurity...I will leave it to you to figure.

One last thing is if anyone of his internet sites dealt with complaints my life and work load would be so much lighter. A self acclaimed king...but actually a glorified dope dealer nothing more nothing less. Here endeth the story...all the best Sb

HC, ciekawe prezenty dostajesz hehe

:wave:

G

Guest

Witam,
dla urozmaicenia przesyłam fotke BB. Jak zwykle natural w ziemi. Ziele
pachnie poziomkami bardzo miły mocny zapach.
Pozdro.:)
16265IMG_0101-med.jpg

Last edited:

szok

Member
siemka
1. objawem czego jest to usychanie lisci na czubku rosliny na fotkach?
--kliknij w foto---

2. czy ktos z was ma jakoś zautomatyzowane podlewanie roslin w ziemi? ja kiedys opatentowalem i wykonalem se taki grawitacyjny nawadniacz z węzyków i kroplowników.wlewałem przygotowany roztwór do pojemnika na górze i spływał on w dół. kroplowniki maja ustawione 4L/h wiec rownomiernie sie to podlewało wszedzie. no ale niestety cały system zaczął mi sie zapychac najprawdopodobniej od nawozów. potem zaniechałem tego i lezy w koncie no ale chyba wroce do tego. nie mam pojecia czemu sie to zapychało skoro uzywam tylko B'cuzz Bloei i PK 13/14. nie wiem tylko czy ten bloei tego nie zapychał bo taka ma dziwną konsystencję. a u was jak to wyglada. przeciez nie moze sie to wszysko zapychac bo całe hydro by huj strzelił. ma ktos jakis pomysł?
kroplowniki klick <-------

3. ile potrzymac vega aby roslinki miały max 40cm? wsadzilem 8szt do skrzynki 40x60cm i musze zrobic krótkiego vega aby sie pomiescily. wg. mnie niecaly tydzien bedzie dobrze a wg was? czy stosuje ktos stymulator ukorzeniania? jakie efekty? zamierzam kupic na nastepny raz bo przy takim krotkim vegu by sie na pewno przydał

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, 4 najwieksze DF to female ;) jeszcze tylko 1 roslinka sie nie okreslila mam nadzieje ze bedzie to samiec
jest jeszcze 1 DF ale jakis taki bardzo maly, wyglada jak by mial kilka dni a nie tygodni zycia za soba hehe, trzymam go chyba z sentymentu, szkoda mikrusa

cos mi sie wydaje ze nie bedzie DF F2, za to bedzie duzo crossow z DF hehe

chyba ze wybiore najladniejsza panienke DF, reweg, klony, albo jak wally, F1, pozniej backcross, selekcja webbed

Last edited:

bogusik2

Member
HC super rośłiny u super prezencik ;p ja też w sumie nie moge narzekać bo na świeta dostane sfinansowanie 2 nieco mniejszego boxa, żeby nasion wyszło więcej ^ ^
Topganja i szok też superowe topy ;p będziecie mieli takie święta ze mikołaj u was posiedzi te 2 godzinki dlużej ;) a jak go gastro złapie to moze i do rana hehe pzdr

G

gelowas

toptopganja, trudno mi w to uwierzyc, najlepszy bud jaki ostatnimi czasy widzialem, cos niesamowitego, szacunek i respect
HC, o widze Sensi zmienilo opakowanka...fajny strain, na seedbay juz ze trzy razy podchodzilem do licytacji, moze sie w koncu uda; ps - u ciebie to kazdy strain wyglada perfect
Grunwald, Stockosorb to takie cudo co mozna dac do ziemi i doskonale zatrzymuje wode, a przy tym jest nieszkodliwe dla roslin jadalnych...znajomy kiedys na allegro kupil, tez wlasnie tera tego szukam

Zielonych Swiat i Zielonego Nowego Roku dla wszystkich Zielonych Ludkow!!!

Biodizel

Member
hehe, ciekawe czy ktos bedzie wiedzial ;) zarowno dj short jak i mr nice zalecaja selekcje samcow ktore maja lodyge pusta w srodku, dlaczego? moj samiec SM (jedyny jak na razie w wesolej gromadce ;)), ma wlasnie takie lodygi, produkuje duzo kwiatow, ma dobry zapach, wydaje sie idealny do robienia crossow i f2

na co jeszcze nalezy zwrocic uwage, przy selekcji samca?

Last edited:

Q_ba1

Member
Skunk Special od female seeds, 6 plantów, 25 dni na wegu, dziś początek fazy flo. Mój pierwszy ScrOG, zobaczym,y co z tego będzie. Planty oczywiscie trenowane lst

Biodizel

Member
hehe, zauwazyliscie? mamy nowe forum, Green House Seeds ;) mozecie tam przedstawic swoje zdjecia i opinie o the doctor

jest tam tez franco, czlowiek z GHS

Last edited:

castlevania

Member
czy moge trzymac krzaki na wegu w około 1,5-2 L doniczkach póki sie określą?? bo chcem miec maximum panienek w boxie, weg bedzie trwał około 2 tyg. pozdrooooo!

Biodizel

Member
hehe, mozesz nawet w mniejszych ;) 0,25l, moim roslinom to nie zaszkodzilo, mozesz przed przelaczeniem na flo przesadzic do 0,5l, po 1-2 tygodniach, jak juz bedzie wiadomo ktore to samce ktore samice przesadz do duzych donic

szok

Member
castelvania: ja trzymałem w 3L do okreslenia płci. biodiesel -nie sadze aby czeste przesadzanie mialo sens ze wzgledu na stresy roslin, jesli jest miejsce to trzymasz w najwiekszych jakie masz pod reką i ktore sie wszystkie zmieszcza pod lampę...nie zapominajmy ze okres wytwarzania sie korzeni tez jest wazny a nie tylko wytwarzanie sie kwiatów ktorym sie tak wszyscy podniecamy ...takie moje zdanie

Biodizel

Member
hehe, masz troche racji, ale w 0,25l nie tylko ja trzymam, HC trzyma je w takich kubkach nawet 3 tygodnie, jesli zalezy ci na duzej ilosci roslin (a o tym wlasnie pisales), to trzymaj w 0,25-0,5l az do pokazania plci

Ale chyba rosliny jak maja malo miejsca to slabo rosna ?? Wiec po co trzymac w takich malych jak nap chialbymm miec weg z miesiac to chyba roslinka by korzeniami rozwalila kubeczek :) jest dobrze ... he he

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, troche dziwne, ale mi sie wydaje ze rosna tak samo jak nie lepiej ;) na weg nie potrzebuja ani tyle swiatla ani tyle miejsca w doniczce co na flo, w pierszym tygodniu flo to sie tylko wyciagaja i krzacza, slabiej rosna

jak chcecie to zrobie porownanie, ale to dopiero na przyszly in, jesli juz

Last edited:

Fubar

Member
Biodizel said:
na co jeszcze nalezy zwrocic uwage, przy selekcji samca?

Ja starałem sie wybierać- zwarte lepiej rozkrzewione najszybciej rosnace: opcjonalnie najwcześniej kwitnace z najszybciej rosnacych.
Najlepiej było by jeszcze sprawdzić chemotyp ;> tylko .. bez laboratorium to "fantasy" ;)

szok said:
castelvania: ja trzymałem w 3L do okreslenia płci. biodiesel -nie sadze aby czeste przesadzanie mialo sens ze wzgledu na stresy roslin,

Właśnie jak z tym jest. Większość ludzi od razu bierze jak największe doniczki / często od razu większe niż ja in; kiedykolwiek użyłem ??/: ja pamiętam, że brałem na początek jak najwyższe i jak najmniejsze: najchętniej produkcyjne "kwadraty" gdy ich nie było pojemniki po małych jogurtach: potem przesadzanie. Nie zauważyłem żadnych objawów stresu:.. rosło jak trzeba: często jak się za długo trzymało w małych pojemnikach: trzeba było bardzo częściej podlewać. // hmm filozofia upr. Nieco inna jak najwięcej na początku: zwykle i tak były to sadzonki na out../

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, bo jesli sie uszkodzi system korzeniowy na samym poczatku, jesli sie niewlasciwie przesadza, to roslina nie rosnie i jest mala, jednemu z moich DF wlasnie tak uszkodzilem korzonki jak byl jeszcze malutki, przesadzony i juz nie urusl zbyt duzy hehe, jesli ktos nie jest ostrozny to lepiej od razu do duzej doniczki, ale ja zauwazylem ze nadziemna czesc rosliny rosnie lepiej jak cala objetosc doniczki zostanie zajeta przez korzenie, 1 tydzien to rozwoj korzeni, 1-3 czesci nadziemnej, wydaje mi sie ze w wiekszych doniczkach roslina wolniej wegowala, ale nie robilem rownoleglej uprawy w mniejszych doniczkach, jesli sie tego nie zrobi to nie ma co snuc teorii

Last edited: