What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

panowie wy jakieś bzdury opowiadacie,co wy robicie??? rośliny od początku mają być w tej samej donicy bez przesadzania bez ruszania, donica ma być duża z 25l - 30l ziemia jak do max wzrostu i po 3 tyg weg masz 80-100cm rośliny, i na flo--- = TOP
pozdro dla wszystkich white .....

G

Guest

sadzisz roślinę dajesz jej 24h/d i za 2 tygi masz
fajnie przygotowaną odmiankę do flo,,,,,,

szok

Member
topganja: odbijam TOPową piłeczkę w nawiazaniu do twoich poprzednich fotek

a jesli chodzi o wielkość doniczek to też uważam ze powinny byc jednak wieksze, teraz mam juz luz bo niczego nie przesadzam bo mam klony, choć przyznam rownież że rosliny na fotce byly veg 3tyg w 3L a potem poszły do wiekszej skrzynki

G

Guest

hej @szok sadząc kiełek wyrstający z ziemi w donicy 25-30l zapewniasz wspaniały i szybki wzrost bez przesadzania i widac po liściach że roślina jest zdrowa,powaznie mówię :)))

Last edited:

Fubar

Member
szok said:
że rosliny na fotce byly veg 3tyg w 3L a potem poszły do wiekszej skrzynki

A ja sie przyznam do tego, że in. nigdy nie miałem wiekszej doniczki niz 3 l. ;)
Wiaderko: i owszem ale nie in. Balkon i to w wiekach srednich.

G

Guest

@fubar ale dlaczego w 3l? i co potem przesadzasz do większej? nic nie kumam, to bez sensu. :)) a może nie widziałeś roślin w wiadrach na balkonie?? bo ja widywałem i powiem ci ze rosliny były piękne, a jak sobie sadzisz w 3l donicach to co ci tam rośnie, masz jakieś foto?

G

Guest

a przepraszam kolega @fubar jest naszym wspaniałym znawcą chemikiem, pozdro i ganja for you

Biodizel

Member
hehe, dla kogos kto uprawia zenskie rosliny (czy to z klonow czy to z nasion), jest moze i lepiej od razu dac rosline do 25-30l donicy, ale wiekszosc tu uprawia z normalnych nasion, nie kazdy ma tyle miejsca, donic i ziemi ;) zeby moc sobie pozwolic na taki luksus ;)

patrzac na twoje zdjecia, widac ze wiesz o czym mowisz ;)

:wave:

castlevania

Member
zgadzam sie z biodizlem, nie kazdy moze sobie pozwolic na donice 30 L, ziemi itp. mi tam starczy 7,5 L i 5 samiczek :) i tez jest fajnie :) pozdrooooooo

btw. roomik prawie gotowy jecze kilka poprawek i bedzie czekał na kobity:)

Last edited:
Witam! :D
A więc wrzucam co Moje :D
Roślinki mają juz 4 tyg... są na 2 tyg flo..
Okazalo sie iz z 7 krzaczków 5 to kobitki :woohoo: :D Lecz na jednym krzackzu zaobserwowalem 1 nierozwiniete meskie jajko :/
2 mniejsze krzaczki dałem kumplowi poniewaz jeszcze byly male i nie pokaazly plci, i są mi nie potrzebne! Jest to 1 Ice Queen i 1 White Widow F2 :D

A tutaj ten mój ukochane mutant ktory ma 4 wstozki wzrostu :D

Pozdro PeAcE

Bd Wdzieczny za komentarze itp itd :D Pozdro

P.s - a tutaj jeszcze peyoty :D Ktore narazie kielkuja. Jak narazie wyszlo 3 z ziemi :D

ŻYCZE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIAT... I ZIELONEGO SYLWESTRA

Last edited:

1337grower

Active member
Ale sie fajnie upaliłem , no więc ja chcialem tylko złożyć Wesolych ŚwiAt i Wszystkiego Najlepszego wam Wszystkim w nowym roku:D HEPI NIU JIR!~:D pozdrawiam pieknie wam wszystki rośnie: >>

G

Guest

Ogrodnik widze ze maluchy ci ladnie podrosly, przestan je narazie podlewac bo widac ze przelane...
podlewaj jak bedziesz wiedzial ze ziemia jest sucha, one niemusza miec caly czas mokro
wsadzaj palec w ziemie, albo podnos doniczke jak bedzie lekka to znacyz ze ziemia jest sucha

madixx podlewam je codziennie 2l wody na 5 krzaczków... bo codziennie jak przyhcodze to ziemia jest sucha wiec nie mozliwe ze sa przelane :D ;p Mzoe dlatego myslisz ze sa przelane bo maja oklapniete liscie albo niewiem :D ;p Pozdro PeAcE

G

Guest

sa strasznie oklapniete, sproboj niepodlewac codziennie po troszku... tylko co jakis czas a wieksza iloscia wody
ziemia pewnie jest sucha z wierzchu, glebiej napewno jest mokro jak codiznnie podlewasz
niewiem, moze sie czepiam ;P
jak u mnie (kiedys kiedys) jedna roslina mi tak oklapnela to przestalem podlewac przez kilka dni i pozniej liscie pieknie sie prezyly ;)

G

Guest

madix dobrze mowi ;] ogrodnik: mozesz przypomniec jaka masz powierzchnie boxa...??

Biodizel

Member
hehe, a ja tu cos przypomne, bo nie mogle sluchac o tym przelewaniu roslin ;)

osliny w hydro DWC tez waszym zdaniem mozna przelac?

:wave:

LDV

Active member
Rosetta Stones Smoke raport

Rosetta Stones Smoke raport

Rosetta Stones - Smoke Raport

Palonko dobrze wygląda, dobrze pachnie - niezbyt słabo i niezbyt mocno jak dla mnie tak w sam raz. Ma bardzo ładny zapach nigdy nie miałem Skunk#1 ale myśle że skunk pachnie podobnie ;)
Dym ma średni smak, średnio gryzie w płuca ogólnie nie jest zajebiście ale nie jest też hujowo jest tak że można to zignorować i nie zwracać na to uwagi (ani negatywnej ani pozytywnej).

A teraz o locie ;P
Miałem 5 fifek (tak około) tej baki, pierwsza kanka poszła bez dodatku tytki, później dodaliśmy tytoniu troszke bo wszyscy palący są palaczami i musze przyznać że lepiej smakowała baka i mniej gryzła wtedy...
Spaliliśmy (3 osoby w sumie) troche ponad połowe tej baki, baka wchodziła długo ale wszyscy się dobrze porobili. Paliliśmy wszystko nad jeziorkiem, ja miałem jakies chore wciski i kumpel cały czas nam sie przypał załanczał że tutaj jest, poszliśmy się przejść po moście na jeziorze i tam to dopiero mialem wciski w huj normalnie dawno nie miałem takiego wewnętrzego "stracha". Został nam jeszcze mały joincik ale jeden typek mówił że musi jechać do chaty i niechce już palić, odwiózł nas do chaty wzieliśmy Passata B6 nowego ustawiłem sobie klime strefową na 24stopnie a kierowca swoją na 18stopnii bo mu było gorąco - niezłe wciski widać mieliśmy mi bylo zimno w huj a mu gorąco w huj. No i co robiliśmy? wózek po mieście, później próby predkości (2.0 tdi) na jakiś drogach za miastem i w ogóle jaja w huj hehehe :D
W połowie wjechaliśmy do lasu zapalić jointa cały czas wciskało mi się że jakieś dziki wyjebią i mnie wpierdolą i sie bałem oddalać od samochodu na dalej niz 1 metr i stałem cały czas pod drzwiami hahaha...
Spaliliśmy jointa i w sumie to dużo mocniej mnie nie porobiło...

LOT:
lot w sam raz. ani nie za dużo zlewy, ani nie za dużo muły taki optymalny jaki lubie czyli relaksik, drobniutkie wciski, ale głownie RELAKS, lekka muła ale nadal pozostaje chęć do działania i normalnie mam chęć chodzić itd a nie tylko siedzieć czy leżeć :)
Dawno baki takiej nie paliłem i brakowało mi tego mam nadzieje że RS x Vortex będzie jeszcze lepszy strzał.. przekonamy się jesienią...

Dzisiaj tylko jak wstałem strasznie mnie głowa bolała ale to chyba od tej klimatyzacji ze co 5 minut zmieniałem temperature o 10stopni albo ustawiałem 24 i wychodziłem w bluzie na dwór gdzie piździało w huj hahaha...

pozdro i miło mi że mogłem spróbować :)

EDIT:
Biodizel ale rośliny w DWC mają napowietrzoną wodę...
A rośliny w soil nie powinno się podlewać codziennie bo korzenie się wtedy w tym błocie kiszą...

Last edited:
Ale madixx one sa oklapniete poniewaz maja noc <tzn spia>
Mirek moja powierzchnia boxa to 70 cm na 70cm na 1.4m! czyli cos ok 0.5m2
Pozdrawiam