ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Fish, fajnie ale czemu tak opitoliles liscie tym roslinom? Po prostu zostawiles gole szczyty na patykach. Myslisz ze do czego sluzyly te liscie? Do zacieniania twoich potencjalnych szczytow? Nie, do zywienia twoich roslin.
Zdrowych lisci sie nie usuwa - one pracuja na twoje szczyty.
Moze wybiorczo, kilka sztuk na raz, pod koniec kwitnienia moze tez troche, ale 21 dzien flo.
yo ziomale!
dawno sie nie udzielalem, wysadzilem juz kilka roslinek ktore pojda na out'a, maja cos kolo 3 tygodni i mam maly problem, nie uzywam zadnych nawozow, ziemia - torf.
Problem polega na tym ze liscie zaczynaja zolknasc. Wie ktos OCB ?
pozdro
EDIT
przesadzilem roslinki do ziemi uniwersalnej o pH 6.5-7, mam nadzieje ze wyzdrowieja.
hahahahaa rybo cos ty narobiła ;] hehehe nie kastruj tak tej roslinki teraz jest w okresie w ktorym potrzebuje najwiecej energii na wytwarzanie kwiatostanow a ty jej odebrales prawie cala powierzchnie lisci przeciez dzieki nim roslina moze przeprowadzacm fotosynteze a zniej cala energia
tak ogolocic roslinke to mozna przed zbiorami nie teraz ale nie przejmuj sie to tylko moje zasrane zdanie ;]
a oto przed panstwem morderca z afganistanu black afghani cos dla tych co lubia mlotkiem w leb dostac hehe
posiadam boxa 50x50 w nim hps 150w
moje rosliny podczas "dnia" maja temp trochep onad 25C , natomiast w dzien okolo 10C
wygladaja nie za super ale mianowicie moj znajomy ma boxa 40x40 i w nim hps 70w. i roslinki naprawde rozwijaja sie bardzo ladnie ... temeratura jest i w dzien i w nocy dosc wysoka a powietrze bardzo suche zamieszce zdjecie (swoich nie posiadam narazie bo aparat wsiakl gdies ale neibawem wrzuce
Czy tak niska temp w nocy u roslin moze znacznie hamowac rozwoj roslin ??
no to panowie dziss wkoncu zaczelo sie cos dziacc.. rano okazalo sie ze po 9 dniach!! zobaczylem dwa przepiekne kielki.. i to w sumie juz spore nawet, chociaz jeden nie za duzy ale ogolnie dobrze wygladaly.. wiec sprawa wglada nastepujaco.. w moim ogrodzie wlasnie zadomawaja sei dwa skunksy speciale z fm i mamm nadizje ze wsyztsko bedzie OK bo to moj perwszy indoor.. ;p poradzilem sobie rowniez z temp. i mam 29stopni.. czyli ogolnie jest wpozadku.. zobacyzmy coz tego bedzie.. ;]]
Napewno bedzie dobrze. Powiem Ci ze skoro to Twoj pierwszy indoor to to bedzie najwazniejszy dla Ciebie indoor w zyciu. Wiele sie przy nim nauczysz. Jak ja sobie przypominam mojego pierwszego indoora to az mi sie chce plakac ze smiechu hehehe. To byla porazka hehe. Nie dosc ze najpierw na switlowkach potem HPS, nastepnie spalil mi sie HPS i znow sie przerzucalem na swietlowki i na koniec znow powrot do HPSa. Hehe to byly czasy . Efekty byly tak smieszne ze szok. Widzial je tylko Cheech i moze on Wam potwierdzic ze bylo to smiechu warte hehe. Ale strasznie duzo rzeczy sie przy nim nauczylem i jestem mu wdzieczny. Drugi indoor (WW z HQS ktorego widzieliscie na OG) byl juz zajebisty i w 100% udany. Tak wiec stary zapamietasz napewno tego indoora do konca zycia.
Pozdro.
@Fiszu tanie te lampy jak cholera ale moje 250w styka
@omen jesli udalo by Ci sie zejsc do 23-25 stopni to by bylo cos ale nie jest tragicznie
Kilka nowych fotek 47 dzien Wydaje mi sie, ze Blue Berries jest troche wczesniejsza niz WW wiec dzis sama woda 5l na wiadro i tak do konca(1sze brazowe jezyczki juz sa.
Troche slabo ale jestem zadowolony (i to nawozami za 5zl hehehe biohumus)
@@@@@MAM PYTANIE: widzicie na zdjeciach liski w 1 roslinie pokazuja jakies niedobory lub zle ph??
I jakos Blue Berries jescze nie jest blue i zdawalo mi sie ze pachna czekolada hehehe
BLK Blue Berries no2 47day
BLK Blue Berries no2 47day
hehe dzieki ryboo za dobre slowo.. tez mam nadizjee ze sie uda, bo wkoncu z tego po czesci bedzie out no i oczywiscie indoorek na klonikach i planuje soga pod 400w..
kaliber.. bardzo pozytywne planty( to z klonow ma sie rozumiec?) hehe ogolnie to brakuje mi og ale tutaj tez sie robi wpozadku klimacik i bedize dobrze..
a co do tych lamp, to ja mam taka sama tylkoz ze 400w.. kozackim plusem tych lamp jest moim zdaniem odblysnik, ktory naprawde robi swoje..
.p.s. jak wyjda moje malenstwa z ziemi zazuce jakies foty..
@ madixx sa bardzo niskie bo to byly male roslinki mialy jakies 3 tygodnie z czego tydzien podnisily sie po popazeniu korzeni biohumusem i wogole nie rosly.
Pozatym zostaly fim'owane i qmpel podniosl lampe troche za wysoko.
@ omen one sa z nasion i maja niecale 3 miesiace hehe
Dzieki za dobre slowa
A wie ktos moze czy Blue Berries z Black Label Seeds powiny zrobic sie niebieskie?? hehehe dowiem sie napewno niebawem ale jak ktos mial to moze podzielic sie info