What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

asdf

Member
Rystal nie przesadzaj,chyba nic takiego sie nei stalo :/przerobione zdjecie okladki ksiazki...naprawde wielka rzecz...

G

Guest

Może i przesadzam ... ale kłuciłem sie o to w wakacje 2004 ... na zime ... potem słałem maile do allegro... bez skutku ... więc dla mnie wielka

Peace!

szok

Member
castlevania said:
ale skoro masz najebane kulek w donicy to masz mniej miejsca na korzenie, takie moje zdanie ! kazdy ma swoje mixy i sposoby ktore mu najbardziej pasują i niech tak zostanie:)

castelvania : nie zeby chodzilo mi o sprzeczke ale podyskutowac mozna..po to to forum ...więc moim zdaniem keramzyt nie zajmie miejsca korzeniom, na pewno widziałeś po zbiorach gdy wyjałeś z doniczki ziemie jak zachowuja sie korzenie...jak dojda do samego dołu i malo im miejsca to wracaja do gory i rozpychaja sie gdziekolwiek wiec nie sadze zeby keramzyt zabierał im miejsce(sadzilem kiedys w przezroczystych kubeczkach po piwie wiec widzialem na wlasne oczy) ...ja osobiscie nie stosuję...oczywiscie na poczatku stosowalem wszystko i ker i perlit ale generalnie to stosunek zyskow i strat jest taki ze nie chce mi sie wydawac kasy na te specyfiki a potem to jeszce mieszac...uwazam ze owszem poprawiaja one wszelkie własciiwosci soilmixu co odbija sie na plonie ale tak jak mowie nie chce mi sie mieszac...

all: ma ktoś aktualnie wolne miejsce w boxie? zapraszam na priv, warunek: jakiekolwiek osiagnięcia w wiadomej dziedzinie... :confused:

R

retbatler

hehe też mam to zdjęcie zamiast okładki w ściągniętym pdfie :)
Stary powinieneś być dumny, twoje zdjęcie zrobiło karierę

LDV

Active member
nie nie interesuje mnie to co tam jest .to nie jest moje wogule to co sie znajduje pod tym linkiem ... ktoś bez mojej wiedzy se poporostu przemalował MOJE zdjęci z MOJEJ galerii na OG i se go używał na allegro i na tej stronie .......

Rystal chodzi oto ze na okładce książki znajduje się jakieś Twoje zdjęcie?
hmmmm mi sie zawsze wydawało ze Wszelka wiedza o Marry Jane to jest stara, bardzo stara książka.
Wiec jak to wkoncu jest?

G

Guest

http://gory1.za.pl/wszelka/images/00001.jpg <------------------.........

Nie. Nie jestem dumny. wk@#$% mnie to że od 2004 pare razy dociekałem o to zdjęcie i ....

....... i echooo

Gdyby ktoś sie zapytał, czemu miał bym ich nie udostepnić ?... no ale nikt sie nie zapytał...

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, od tego sa water marki ... masz nauczke na przyszlosc

ja nie wiem o co ci chodzi rystal, nie ty jestes autorem wizerunku na ksiazce, za kopiowanie go (robienie zdjecia jest kopiowaniem) i udostepnianie, bez zgody autora ksiazaki ... wiadomo hehe

udowodnij ze jestes autorem? a nie pierwszy lepszy czlowiek z sieci

:wave:

Last edited:
G

Guest

Dupa blada ... skończmy ten temat bo i tak chyba nic nie wskuram .... może ktoś napisał by coś więcej o "water marki" ..

Peace! :wave:

(udowodnił bym gdybym miał dostęp do mojej galerii na OG ... ale że OG upadło .... )

Last edited:

szok

Member
LDV said:
Rystal chodzi oto ze na okładce książki znajduje się jakieś Twoje zdjęcie?
hmmmm mi sie zawsze wydawało ze Wszelka wiedza o Marry Jane to jest stara, bardzo stara książka.
Wiec jak to wkoncu jest?

no mi sie tez tak wydaje , cos nie kumam cie Rystal...

G

Guest

Witam Panowie ładnie sobie dajecie rade
Hot Cargo ty to jestes mistrz heh :) bardzo ładne roslinki
Fishu ty tez dałes rade ładne krzaczki wychodowac
jestem pod wrazeniem
PS : fishu czemu nie odpiszujesz na pm'y
pozdrowienia

C

Ca2

Odnośnie korzeni: może i musi kulkę ominąć ale przy okazji zaktowicza w niej swoje włośniki dzięki czemu ma kontrolę nad retencją wody wewnątrz kulki oraz wykorzystuje zasoby powietrza tejże nieszczęsnej kuleczki zakopanej w ziemi.
Coco i tak lepsze ;P nie trzeba nic ;D poza nawozami ;D

Biodizel

Member
hehe, ten substrat coco, to jest jak perlit albo keramzyt, tylko dluzej wilgoc trzyma

ale stosuje sie nawozy raczej takie jak do ziemi, tylko ze kompletne, nie moze byc juz samo NPK i PK

moze byc biohumus na weg, PK na flo

ale nie jest to jak hydro, bo nie trzeba ciaglego przeplywu wody i nawozow, podlewa sie to jak zwykla ziemie, 50zł za 50l to drogo

:wave:

Last edited:
G

Guest

ja mialem mixa ziemia,perlit,kokos 60/20/20 i rosly fajnie widac ze im pasowalo ;)
wedlug mnie to kokos dodaje ziemi takiej lekkosci-puszystosci, heh niewiem jak to napisac

czytalem rozne posty, ktos na hypciu chyba pisal ze zauwazyl ze konopki lubia ciezkie podloza ze sama ziemia bez zadnych dodatkow jest dobrze...
moze fubar to pisal? cos mi tak blyska :p

slyszalem tez cos ze kokos naprawde daje dobry efekt jak jest go co najmniej 40%

jak ktos ma dobra reke to i wychoduje bez tych rzeczy dobre zielsko i duzo, ale wiadomo jak ktos ma pieniadze to czemu sie nie bawic ;)

E:ReQuIeM dReAm widzilaem ze roslo ci cos w hydro roslo cos w ziemi, skonczyles te uprawy? jak tak masz jakeis fotki chetnie bym zobaczyl

E2: ten mix napewno jest dobry, i rosliny by rosly w nim jak glupie, ale te ceny sa kurwa straszne w tym sklepie, naprawde musisz miec duzo srutu

nielepiej kupic na allegro troche prelitu, gdzies w zoologicyznym czy w cyzms takim rozejrzec sie za kokosem, kupic dobra ziemie np substral cyz jak ona byla ta co mial fisz indoor i kov co ja wali co roku na outa...
za ta cene bedziesz mial z 3 razy wiecej tej samej jakosci ziemi jak nie lepszej...

Last edited:
Witam
a co powiecie na to ...

http://shop.growshop.pl/katalog/detail/1002/26154?GROWSSID=ed8b6a3bfa644a4afba3c568af6624bd

Pieniadze na Mj zawsze sie znajda :D

E:Madix hydro juz dawno sie skonczylo troche ie udane ale palenia bylo z 100g szuszu grpaepefruita i z ww bylo z 40g niestety zostalo juz bardzo malo fotki jakies mialem ale to 3 tyg przed koncem druga uprawa jesn na flo jakies 2 tyg sa to 3 ice i ww z fr.pl

I chyba zrobie tak jak piszesz substral 3 keramzyt, perlit ... i jeszcze cos ciekawego ....

Macie jakis link gdzie mozna kupic doniczki kwadratowe 20 l ... Bo chyba 20l wysraczy na cala uprawe... czy jeszce mało ?? roslinki beda z 4 tyg na veg pozniej flo...

Pozdro 600

Last edited:
C

Ca2

Na allegro kostka 3pln kosztuje z której wychodzi ok 9L podłoża.
Ostatnio kupiłem 8 kostek i w 30pln z wysyłką jakoś się upakowałem. Ile z tego będę miał? Teoretycznie 72L ale napewno koło 80L się zakęci bo te kostki puchną jak pojebane.
Do substratu pasuje choćby biohumus.
I przedewszystkim z kokosem łatwiej przeprowadzić flushing.
Już sam wygląd liści na coco bardziej podoba mi się od soil. Być może to PPP tak sobie rośnie. Może to różnica odmian. Ale WW na substracie u mnie cudo. Główny top po 3cim tygodniu już ma bardzo słuszne rozmiary w porównaniu do poprzednich upraw. Do tego PPP w soil już ma problemy (prawdopodobnie niedobór potasu/fosforu). WW ma tylko jednego szczyta który jakiś jasny dziwny jest. Dlaczego sam nie wiem. Taki szczycik dziwaczny się znalazł.

G

Guest

ReQuIeM dReAm gdybym mogl Cie prosci abys z edtytowal swoja sygnature i zmniejszyl ilosc kropek pomiedzy skaczacymi "dziabagami" bowiem twoje posty wychodza znacznie poza obszar mojego pulpitu przez co musze przewijac strone w bok co troche mnie irytuje :)

pozdr. mazur

Latest posts

Latest posts