What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

bogusik2

Member
żarówka pożądnie nagrzeje folie, która będzie oddawać ciepło do powietrza... nawet po wylanczeniu będzie jeszcze długo pełnić swoją funkcje..
W przyrodzie nic nie ginie więc energia cieplna bedzie musiała wydostać sie z owiniętej żarówki jakoś... ew. można spróbować z Żarówką HPS o małej mocy, która nie wymagałaby "bebechów"... co tak grzeje jak HPS ;p pzdr

szok

Member
VADER said:
Mam dość poważny problem- temperatura w boxie. W dzien jest ok, ale w nocy nie (w nocy dla roslin). Podczas dnia zrobilem im noc a podczas nocy dzien. Tylko ,ze w boxie przy wylaczonym hps'ie mam temperatury niewiele wyzsze niz na zewnatrz (kilka stopni wiecej ale przy minusowych temperaturach ktore beda wkrotce nie bedzie fajnie :( ). Musze skolowac jakies ogrzewanie- pierwszy problem jest taki ,że zuzycie pradu musi byc male (wszelkie farelki, termowentylarory pobieraja 500-2000W). Nie mam kompletine pomyslu co zrobic... Moze ktos ma jakis pomysl?

powiem tak: masz przesrane...! zacznij szukac pomieszczenia z centralnym bo po prostu twoj plon bedzie znikomy. rok temu walczylem z temperatura na maxa i albo lecisz w koszty pradu (farelki itp.) to jest bez sensu bo beda ogromne albo leżysz. wez pod uwage to ze jeszcze nie ma mrozów. widze ze wszyscy chca ci pomoc ale wszystkie te pomysly sa nie sprawdzone i nie sprwdza sie nigdy. jedyne sensowne wyjscie ale kosztowne to uprawiac rownoczesnie pod dwoma lampami w tym samym pomieszczeniu. stawiasz tak jak by 2 boxy obok siebie i raz swieci jeden a raz drugi.pokombinuj z cyrkulacja powietrza tak aby cieplo ze swiecacego przechodzilo do ciemnego. do tego balast lampy swiecacej powinien sie znajdowac w pomieszczeniu ciemnym bo wydziela na prawde duzo cziepla. musisz policzyc co ci sie bardziej oplaca bo jak masz wlaczac cokolwiek nagrzewajacego i placic za prad to kup nastepna lampe i niech ona "pracuje" na ten prąd...
wiem co mowię bo przeszedlem przez tą mękę rok temu
pozdro

Last edited:
G

Guest

albo wal 24/0 i na wiosnę bedziesz miał mase klonów (zależy jakiego boxa masz dużego) :lurk:

1337grower

Active member
VADER szok ci napisał jak wyglada sprawa - watpie aby ktorys ze sposobow podany przez ludzi tutaj ktory nie mowi o farelkach itp. ci pomogl , moze cos by tam pomoglo ale napewno nie jak jest temperatura taka jak na zwenatrz u ciebie .

Last edited:

Biodizel

Member
ludzie, wy mnie nawet nie straszcie ;) w moich podziemiach woda nie zamarza, nawet jak na zewnatrz jest minusowa ;) ale troche wilgoc mnie martwi ;)

jak sie uda to na wiosne rozpocznie sie budowa nowego, wiekszego, bardziej stealth bunkierka na kilka KW hehe, trzymajcie kciuki

:wave:

Last edited:

LDV

Active member
thepotfather|kropka|com
Słyszał ktoś? Dobry seedsbank? Co to sa te ich odmiany hmm?

Pozdro

Fish131

Active member
No wlasnie dobre pytanie LDV...
Dostalem od nich jakiegos maila a najlepsze jest to ze dostalem tego maila na konto tzw. "czyste" czyli ktorego nigdzie nie podaje jezeli chodzi o fora itp zwiazane z cannabisem...

LDV

Active member
dokładnie ja tez dostałem na maila wiadomość od nich a tego maila jesli komus podawałem to tylko nirvanie...

blady jestem... - moze to jest nirvana?

G

Guest

wlasnie z jakiego portalu zostal wyslany ten mail z jakiej listy mailingowej wie ktos ??

Biodizel

Member
hehe, tez dostalem ,nawet 2 maile pod zad !

odmiany, widac wiekszosc to hybrydy F1 odmian z innych seedbankow

rejestrowalem sie na to konto w nirvanie

Fish131

Active member
Bio ja tez 2 :D
Najpierw jeden a na drugi dzien nastepny ten sam heh.
No tak ja tez tylko tego maila dawalem Nirvanie...
Wiec to chyba ich sprawka heh.

Biodizel

Member
to sie dopiero nazywa agresywna reklama hehe

ciekawe ma crossy, ale jak na tak malo znany seedbank to torche drogie ;)

taki znany seedbank jak sensi seeds ma nowa promocje, 50 Euro za 40 nasion indoor

Last edited:
D

DepczacyRobaki

Vader odnosnie tego ocieplenia w nocy to ja bym Ci poradził podobnie jak szok.Małe pudełko obok boxa w ktorym bym zamontował LAMPE GRZEWCZA 'Kaczka' na to sie chyba mowi tak mi sie wydaje.250W to koszt okolo 20zł.Mysle ze spokojnie powinno takie cos wystarczyc.Jeden wiatrak wdmuchujacy powietrze do boxa i moze sie uda.

Lewar

Member
ocieplenie boksa to wcale nie taka latwa sprawa. problem jest ze zrodlem ciepla, mylar przez cieple powietrze z termowentylatora nieco zmienia swoj ksztalt i nie jest idealnie naciagniety (prosty). cieplo nie powinno buchac bezposrednio na rosliny. jak znajdziemy jakies dobre zrodlo i chcemy utrzymac ciepelko to polecam zastosowac termostat taki jakich uzywa sie w akwarystyce, utrzymuje ustawiona temperature +/- 0,5*c. stosuje, nie jest latwo, szczegolnie gdy roslinki sa male (dopiero wschodza), wrazliwe i nie mozna ich zblizyc bardziej do hps. ratuje mnie nawilzacz ktory utrzymuje wilgotnosc, gdy termowentylator wysusza powietrze. az strach sie bac mrozow -25*c ;/

powodzenia, opisujcie swoje pomysly ;-)
pozdrawiam

alarec

Member
ja bym chciał mieć troche zimniej w piwnicy, bo u mnie trzyma się temperatura 25*C przy tych 5*C na zewnątrz, a jak tam mam boxa to i tak temperatura jeszcze troche przekracza norme przy HPS250W.

Biodizel

Member
brawo !
woohoo.gif

dla HC za umiejetnosci breedera hehe, mazur, widac reke dobrego ogrodnika

alarec, to sie ciesz ;) 25 to dobra temp. do 30 to nic im nie bedzie, idzie zima i to ci raczej nie grozi hehe

Last edited:
C

Ca2

U mnie temp podchodzą do 32*C i jest zacnie. Nawet ostatnio CO2 nie dajebo system kwas + soda się wydymał w 3 dni i zassał mi jeszcze bezczelnie wodę z akwarium przez co całą szczelność systemu chuj strzelił.

BTW: ostatnio mam problem z logowaniem się na to forum. Walne Logi In niby loguje ale nie widać zalogowania...spoko wejdę w jakiś dział no nie jestem zalogowany... zaloguje się na Polish... nic nie widać... wejdę w ten tutaj temat i niby jestem zalogowany..pisać mogę i cacy. ALE! Wyłączę okienko i chu strzelił "remember me". Poprostu coś się jebie maxymalnie u mnie :badday:

Last edited:

szok

Member
a tu znalazlem fotki z przed roku dokładnie jak sie meczyłem z temperatura i co bym nie wymyslił to i tak to huja warte było hehe , aż mnie krew zalewa jak se przypomne tak wiec panowie nie uprawiajcie niczego w zimnych nieogrzewanych pomieszczeniach bo szkoda waszej pracy ....

fot.1. pomysł... (genialny ale w sumie "z dupy") :moon: fot.2 efekty czyli żadne...czyli wystające z ziemi pokurcze :confused:

Latest posts

Latest posts