What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Biodizel

Member
hehe, ale patenty ;)

u mnie sie dzisiaj szykuje przesadzanie, juz wiekszosc roslinek sie okreslila co do plci, DF niestety jeszcze nie, ale to dobrze bo LR i LR#2 tez jeszcze nie

:wave:

Lewar

Member
szok marudzisz i marudzisz, jak sie chce to mozna :smile:
obejrzyjcie ten filmik, jak to wyglada u nas
http://rapidshare.com/files/7962751/11.avi
na poczatku widac generator mgly z allegro+wentylator, zapewnia dobra wilgotnosc :)
do tego termowentylator+termostat i HPS 400w z szyba 8mm i slabym wyciagiem (lampa bardzo dobrze oddaje cieplo). wszystko rosnie tak jak powinno :p

Kali Mist 5 dzien jak poszla na lignine :woohoo:

ps. jak robicie mix z ziemi z keramzytem, to nie polecam na gore sypac keramzytu. gdy sie podlewa, keramzyt wymywa na bok nasionka.

pozdrawiam :joint:

Last edited:

kobaia

Member
Lewar said:
ps. jak robicie mix z ziemi z keramzytem, to nie polecam na gore sypac keramzytu. gdy sie podlewa, keramzyt wymywa na bok nasionka.
Keramzyt w uprawie z podlozem sypie sie na dno doniczki do drenazu ziomus.. w ogole ja nie polecam tego do mieszanki z ziemia... chyba ze chodzilo ci o perlit... ? :chin:

alarec

Member
ja dałem keramzyt na wierzch ziemi, bo mi strasznie wysuszało ziemie w doniczce, codziennie musiałem podlewac, albo robiło się tak że do połowy doniczki ziemia była sucha, a do drugiej dolnej połowie była mokra.
od dodania na wierzch keramzytu, ziemia jest stale i równomiernie wilgotna, a i planty mają więcej miejsca na korzenie, bo ziemia z wierzchu jest wilgotna i tam też jest dobry klimat do rozwijania korzeni.
Jak wsadze w ziemie palca na ok5cm, aby sprawdzic nawodnienie, to czasami można poczuc korzenie

Lewar

Member
@kobaia
perlitu u siebie w miescie nie moge dostac, dlatego uzwam keramzytu ktory bardzo dobrze trzyma wilgoc i spulchnia glebe. nie wyobrazam sobie sadzic bez niego. zalezy kto co lubi :wave:

@alarec
nie musisz mnie przekonywac o zaletach keramzytu, hehe ;) jest stalym element mieszanki ziemi, na wierzch rowniez sypie warstwe, jednak dopiero po wykielkowaniu. ostatnio podlana ziemia sie zbila i pozostal keramzyt miedzy nimi ziarno :) wiecie o co m chodzi :p ? pare ziarenek przenioslo sie na brzeg doniczki i chcialbym tego w przyszlosci uniknac ;P

peace

Last edited:

57fun

Member
wkońcu moge pisać posty:]
Dzieńdobry Witam WAs :] plantatorzy :] ja w tym roku zaczynam dopiero swoj 2 sezon z ktorego mam nadzieje zebrac plony,w tym roku delektowałem sie skunkiem#1 z sensiseeds, musze przyznać ze roślinka była smaczna i swietnie rosla w idorku i outdorku :] mozecie powiedziec mi jak najlepiej nawozić roslinke bo dopiero w tym sezonie zaczne przykładać do tego weicej serca, narazie olewałem bo dokładnie nie wiedziałem z czym to sie je:] a i jeszcze jedno pytanko czy jest jakaś różnica jak zapyle matke/klona WW x z ojcem afganem i na odwrót?
Pzdro

Biodizel

Member
witamy nowego usera ;)

nie powinno byc roznicy czy matka bedzie afghani czy ww, najprosciej nawozic na wegu jakims kompletnym nawozem, jak biohumus z przewaga azotu, na flo jakims pk, dobry jest planton, ale niestety to jest chemia, warto zrobic flush na 2-3 tygodnie przed planowanym harvestem

skonczylem przesadzac czesc roslinek hehe, 3 donice, 70l ziemi

castlevania

Member
@Lewar perlit na allegro dostaniesz:) 10 zł + koszt wysyłki za 10 L , keramzyt zmieszany z ziemia raczej nie polecam poniewaz po pierwsze jak korzen trafi na taka kule to musi ja obeisc jakos :) po drugie zawsze masz mniej miejsca na korzenie, ja daje tylko na dno 2 cm warstwe i git pozdro

T

Txx

Siemanko chlopaki mam pytanko wiecie cos moze na temat zyl wodnych pare lat temu byl u mnie ten niby radiosteta i wykryl mi zyly wodne w moim pokoju akurat tam gdzie mam szafe z ktorej zrobilem growboxa zainwestowalem juz sporo siana i wieksza czesc juz uzbieralem ale boje sie wydawac takiej sumy bo nie wiem jak to wkoncu jest czy wyrosnie mi cos na zylach wodnych ???

http://forum.haszysz.com/viewtopic.php?t=2116&highlight=zyly+wodne tutaj koles pisze ze jednak lipa jest ale chyba to sciema moze wy cos wiecie prosze o jakies doradzenie bo zalamany jestem rok juz kompletuje wszystko teraz gotowka wpladla i nie wiem czy inwestowac czy nie

dzieki i narazie

Biodizel

Member
hehe, sciemia ;) jak ktos nie ma doswiadczenia i umiejetnosci i mu cos nie wyjdzie to na wszystko zwali tylko nie popatrzy ze to moze byc jego wina, ze cos zle zrobil, ale dzieki temu nie bedzie lepszym growerem, trzeb dostrzegac bledy bo kazdy je popelania, albo popelnial hehe, byle ich nie powtarzac

skopiuj czesc rozmowy, nie chce sie rejestrowac na kolejnych forach, a bez rejestracji nie mozna czytac threadow na tamtym forum

Last edited:

Lewar

Member
@castlevania w hydro korzenie tez czesto musza omijac granulat/keramzyt i zle rosna? ;P
uprawiales rownolegle z perlitem i keramzytem zeby jednoznacznie stwierdzic?
hehe, wierze w to co widze, a widze jak kwiatki rosna super wiec nie mam powodu zmieniac :wave:
poza tym keramzyt mam za darmo
pozdro

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, ten ostatni argument Lewara najbardziej do mnie przemawia, watpie zeby rosly lepiej, u mnie rosly tak samo jak i bez, tak samo jak z perlitem, ja tam roznicy nie widze hehe

G

Guest

UUU wszedzie czyhaja na nas zyły wodne , dla mnie wiekszym zazgrozeniem jest smog :sunny:

jestem tego samego zdania :D:D:D

Edit: a skoro mowa o haszyszu.com niech mi ktoś powie jaki s!@#$%^ wykozystal moją fote z OG bez żadnego zawiadomienia i przerobił ją .... na dodatek jest tam ona już dobre 3 lata chyba ... była na allegro nawet ... a dokładnie znajduje sie tutaj http://gory1.za.pl/wszelka/ ... zdjęcie okładki na zielonym tle ... pozdrawiam srodkowym palcem tego kogoś !

Last edited:
T

Txx

koles ktory o tym pisal zadnych argumentow dokladnych nie podal tylko to

napisal w 2 poostach w pierwszysm cytuje

a:dla ludzi szkodliwe są żyły wodne , stosując sie do fengschui nie polecam uprawiać na takiej żyle.

b:jak sie nie znasz to nie pier********. Szkodliwość żył wodnych dla człowieka jest udowodnione.

[ Dodano: 2006-05-15, 11:05 ]
żyła wodna to naturalny kanał wodny pod ziemią i on wytwarza niekorzystne promieniowanie

raczej pierdoli glupoty koles jak woda moze promieniowac to wogole nie logiczne a tym bardziej mieszkam na 4 pietrze wokol bloku wszedzie rosliny rosna wiec raczej sciema ale wolalem jeszcze tutaj spytac dzieki

VADER

Member
Dzięki wszystkim za rady, niespodziewałem się aż takiego odzewu :) Wczoraj nie odpisalem ale nie miałem dostępu do kompa.
Temperatura w boxie w nocy (podczas dnia roślinek) to ~25stopni. W nocy to około 12-16 narazie, ale widaomo idzie zima i będzie ciężko. Odmiany to jak juz kiedys pisalem 4 WW, 3ICE (nirvana) i 3Cinnamon (FS). Maja już ponad miesiąc. Teraz są 3 dzień na Flo. Ładne zdrowe (jak narazie:p), postaram sie zapodac fotki niedlugo. W najgorszym wypadku zamontuje tam nawet jakis piec (bo mam taka mozliwosc, choc nie mam pieca narazie:D ). W sumie bylo by to nawet dobre rozwiazanie bo od kumpla mialbym za darmo wegiel. Problem jest wlasnie w poborze pradu. Bo gdyby nie to ,to bym zamontowal tam jakas farelke czy termowentylator.
Ale gdzie kupic piec dosc tanio? Tu tez jest problem :/
Pod doniczkami jest styropian ,cale pomieszczenie niedlugo bedzie w styropianie, a box bedzie jak najbardziej sie tylko da szczelny (nieliczac oczywiscie przodu :) )

Azzzzzz

Member
Veteran
Rystal: Masz moze linka do calego zbioru skanow tej ksiazki ??, albo czy mozesz takie cos udostepnic ? ( nie chce mi sie kopiowac obrazka po obrazku...)
Pozdr

G

Guest

Azzzzzz said:
Rystal: Masz moze linka do calego zbioru skanow tej ksiazki ??, albo czy mozesz takie cos udostepnic ? ( nie chce mi sie kopiowac obrazka po obrazku...)
Pozdr

nie nie interesuje mnie to co tam jest .to nie jest moje wogule to co sie znajduje pod tym linkiem ... ktoś bez mojej wiedzy se poporostu przemalował MOJE zdjęci z MOJEJ galerii na OG i se go używał na allegro i na tej stronie .......

szok

Member
castlevania said:
... poniewaz po pierwsze jak korzen trafi na taka kule to musi ja obeisc jakos :)...

a czy korzeniowi nie jest wszystko jedno gdzie maszeruje skoro i tak sie wydłuża ???
:yoinks:

Last edited:

castlevania

Member
ale skoro masz najebane kulek w donicy to masz mniej miejsca na korzenie, takie moje zdanie ! kazdy ma swoje mixy i sposoby ktore mu najbardziej pasują i niech tak zostanie:)

btw. boxik sklepany :wave: