What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Ja dobrze pamietam to kiedys o tym czytalem i chyba jest mozliwosc ale trzeba zrobic jakas przerobke i pobieranie produ jest podwojone czyli nie tak jakby byla jedna lampa ale dokladnie nie pamietam jak to bylo ...
dlatego niech moze kots inny sie wypowie ...

Fish131

Active member
Requiem a to dostalem w centrum ogrodniczym... Ale powinna byc ta ziemia w kazdym lepszym ogrodniczym.
Pozdro

C

Ca2

Fish131 said:
Hmmm Ca2 ja mialem takiej dykcie (wykonane sa z tego tyly np szaf, takie cienkie gowno, nie wiem jak sie to nazywa hehe) i pod tym filc... Ale przeciez ten dzwiek nie jest spowodowany jakimis drganiami tylko praca wewnatrz zaplonnika impulsowego... Nawet jak zaplonnik wisi w powietrzu to tez bzyczy...
Wszelakie dźwięki są spowodowane wibracjami i odpowiadają częstotliwości sinusa. Buczenie - ~50Hz
Jak buczy głośno wisząc w powietrzu to jest poprostu dojechany. U mnie lampy na częściach elgo 1998 i 2005r. pracowały doskonale cicho (150tki) i teraz 100tka też cichutko chodzi. 70teczka z kolei była nieco głośniejsza ale nowością od niej nie śmierdziało. Części VS(niemcy). Różnie to bywa. Na ulicach też trafiają się latarnie, które słychać z daleka. Najlepszym sposobem jest detekcja źródła dźwięków i wymiana starej części na nową(nie koniecznie nówka funkiel ze sklepu - ciche używki mile widziane).

U mnie tylko brzency jak sie wlacza :D i mam spokoj :D
ale ja mam grow na strychu wiec nie slychac by nawet było :D

Dzieki Fishu za info

pozdro 600

miałem kiedyś taką buczącą latarnie pod oknami i powiem wam że słyszałem tę k...ę nawet jak miałem zamknięte okno. najlepiej wymienić taką część na taką bez dodatków dźwiękowych i po sprawie

szok

Member
pewien kolega moj posadzil pierwszy raz w zyciu i zobaczcie co mu wyroslo , na polu oczywiscie bo to rasowy wiesniak moze tego troche nie widac ale rosliny byly wielkosci dorosłej osoby

C

Ca2

@szok: widać widać. Koleżka będzie miał co zimą jarać, gdy za oknem będzie ciemno ziomno i do dupy.

BTW: mama do mnie wczoraj, że zima będzie najprawdopodobniej na chwilę w lutym.
Ale ślicznie by było gdyby okres floweringu w polsce przedłużył się o ładnych kilka tygodni ;d Viva sativa!

Siemka! Ładnie wam Rośnie! :D :woohoo:
Teraz mzoe ja cos wrzuce :D
Krzaczki sa na 2 tyg weg-a dzis przelaczylem na flo.
Wam tez sie wydaje ze sa małe?? :| Może to dlatego iż to jest typowo niska odmiana!
Sugestie komentarze itp mile widziane! :D
Pozdro

Pomocy!! Niewiecie co sie z tym krzaczkiem dzieje?? Od wykielkowania jakis jest dziwny?? Liscie ma powykrecane itp?? :| :( :badday:

Fish131

Active member
Ogrodnik moze i troche male ale jak dla mnie sa OK! Teraz po przelaczeniu na flo beda rosly jak szalone!
BTW: Co to za odmiana?

Ogrodnik-PL16 said:
Pomocy!! Niewiecie co sie z tym krzaczkiem dzieje?? Od wykielkowania jakis jest dziwny?? Liscie ma powykrecane itp?? :| :( :badday:

Nic sie z nim nie dzieje! Jest to poprostu mutant! Heh powiedzialbym brzydkie kaczatko. Ale jak pamietasz bajke o brzydkim kaczatku to pod koniec jej zmienilo sie w pieknego labedzia! Tak to jest z brzydkimi kaczatkami (sa wyjatki, wiecie kogo mam na mysli :D Takie 2 kaczory heh, oni sie caly czas cofaja haha).
Popatrz... Tez mialem mutanta ktory mnie bardzo martwil...
Wygladal tak:
Lewy dolny rog:

A tutaj zblizenie:

Brzydal nie?

To popatrz jak wyglada teraz :D :

Mam nadzieje ze Twoj tez zmieni sie na lepsze.
Pozdro!

Last edited:
hehe! Fajnego mutanta miales <lol2> Wygladł jak by nie wygladał :D Hehe dzieki tez mam nadzieje ze sie mu poprawi :D
Jest to odmiana Ice Queen! Indica wiec sie nie dziwie ze niska i malutka! Mam tez jedna ww ktora ma 2 dni :D Pozdro
Po rozpoznianiu plci wywale meskie itp i wezme przesadze do 3.5litrowych doniczek z kokosem + perylit + karmezyt :) Pozdro

Fish131

Active member
Ogrodnik-PL16 said:
Po rozpoznianiu plci wywale meskie itp i wezme przesadze do 3.5litrowych doniczek

Przepraszam, do jakich? 3,5l? [slownie: trzy i pol litrowych?].
Dlaczego do takich malych? Ma sie rozumiec ze to jest tylko stacja posrednia a nie docelowa heh?
Nie lepiej wrzucic je do wiekszych (przynajmniej) 10l doniczek?

Ogrodnik-PL16 said:
doniczek z kokosem + perylit + karmezyt :)

Heh widze ze wielu osobom spodobal sie moj mix :sasmokin:

Last edited:

Lewar

Member
tez podczas pierwszej uprawy mialem z kumplem pare mutantow. na poczatku myslelismy, ze to nasza wina, cos spapralismy ale na szczescie wydobrzaly i skonczylo sie plonem 60g z jednej kobietki :wave:

grow room skonczony / przez niektorych okreslany under grow w sumie slusznie bo znajduje sie 3m pod ziemia :D

wymiary 130 x 80 x 150, wychodzi 1m^2 przy hps 400w 48 000lm odpowiednio, chociaz mogloby byc wiecej. mielismy zamiar zakupic lampke sylvania grolux tez 400w ale z 30% poprawionym niebieskiem widmem i emitujaca 10tys wiecej lm. jednak po tym grow konczymy (podobno :p ), wiec nie ma takiej potrzeby. ktos uprawial pod lampami z poprawionym spektrum? jest roznica? temperature kontroluje termowentylator+termostat rodem z akwarystyki, zapewnia 20-21*c w 'nocy'. na flo //moze nawet dopiero po 1 mies flo// dojdzie cool tube.

teraz rosna tam klony White Skunk, ktore do 5tyg flo (nie pamietam ;/) byly pod swietlowkami (7000 lm). dawaly leciutki zapeszek ale teraz pod hps i filtrze weglowym nic nie czuc, taki filtr to cudenko, zobaczymy jak sobie poradzi. narazie tylko opinie po beta tescie :p

w przyszlym tyg sionka leca na wate. mam pytanie co do techniki uprawy. myslelismy zeby sadzic w chuj gesto, przeznaczajac ok 20x20cm na rosline. fim na 4-5 pietrze, pozniej kolejny fim, jeszcze chwilke i 12/12 (wiekszosc to sativy wiec moze byc ciezko). dawaloby to ok 10x10cm na pojedynczego szczyta (byl tez pomysl scrog+sog z oczkami 10cm, ale zbyt malo miejsca), mysle ze mogloby sie udac tylko trzeba by bardzo ostro trenowac. takie teoretyzowanie, w sumie wyjdzie podczas uprawy co robic, ale zapytam co o ty myslicie, bo nie wiem ile ziaren wykielkowac. poza tym, kiedy przesadzacie roslinki? wczesniejsze klony //white skunk// dosyc dlugo rosly w kubeczkach 0,2l przez co po przesadzeniu i przestawieniu na flo korzenie w ogole sie nierozrosly i kwiatki skarlowacialy ;/ te chcemy dac odrazu do 2l i czy przed przelaczeniem na 12/12 dac je do wiekszych (~10l), czy zrobic to dopiero po pokazaniu plci - tylko czy wtedy kwitnace rosliny dobrze rozwina system korzeniowy?

pozdrawiam i dzieki za pomoc :joint:

Last edited:
G

Guest

Ogrodnik-PL16 z tego co pamietam to madixx tesz mial kiedys brzydkie kaczatko :D pozniej okazalo sie byc chyba njladniejsze :D tyle ze wszystkie krzaki mial meskie ;/

Lewar: jaka masz pewnosc ze nikt tam niewejdzie ? tesz mzoe bym sie pokusil na cos takiego, teoretycznie mialbym dostep do takiego schronu/piwnicy wlasnie w starym budownictwie, ale niejstem pewien do konca jak tam z bezpieczenstwem, trzebabyloby chyba troche porozkminiac najpierw...no i pieniedzy pozbierac :D pozdrawiam

G

Guest

mirek123 said:
Ogrodnik-PL16 z tego co pamietam to madixx tesz mial kiedys brzydkie kaczatko :D pozniej okazalo sie byc chyba njladniejsze :D tyle ze wszystkie krzaki mial meskie ;/
oja przypomnialy mi sie dobre czasy indoorowe :D
kurde ze ktos to jeszcze pamieta hhehe
poczatek, widac dziwne liscie, odmiana to santa maria pozniej sama sie zfimowala tylko troszke inaczej niz u fisza, nie na 4 glowne szczyty tylko poprostu na 2

trzoszke pozniej, juz normalnie

a tutaj pokazal jaja... ;(

Lewar

Member
@mirek123 kto mialby wchodzic do mojej piwnicy? to fragment mojej wlasnoci, wiadomo, zlodzieje istnieja ale ich sie nie obawiam hehe :bat:

edit
jeszcze male kino niezalezne http://rapidshare.com/files/6595150/ch.avi

mylar zajebiscie daje rade, jednak sporo trudu zeby go zamocowac, mysle ze nastepnym razem wolalbym taka folie hydro jak na zaslonce.

pozdro

Last edited:
C

Ca2

@Lewar: schron wymiata... co ja bym dał za darmowy prąd i taki bunkier jak wy tam macie.

eddy

Member
Witam
Lewar uwazajcie abyscie nie wpadli z tym growem bo bylo by ciezko
ale trzymam za was kciuki ;]
pzdr
ps: ile wam poszlo mylaru ????????

Last edited:

Biodizel

Member
maly update ;)

SM leaf