What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
Biodizel said:
twoja niespodzianka dla kumpla wyglada lepiej niz zwycieski material z GH ;)

Wiadomo! Wkoncu co z nasion od Hota!!

Hmmm ten jeden krzak wyglada jakby nie chcial byc scinany... Jeszcze biale wloski na glownym topie...

Ale za to np. ten mutant jest tuz tuz :D

G

Guest

Male co nieco od pana Bamse :wave:

Fisz : zajebiste planty, palenie z tego musi byc kosmos :)

Last edited:
Witam

Fishu widze ze wszystkie planckiki maja u Ciebie dobrze :D
Planty oczywiscie kozackie :D:D

Mi tez juz cosik z ziemi wyrosło a jest to Bubbleberry x afghani i Sensi Skunk x Sensi Star oczywiscie od Zajebistego kumpla HC ...

nie wiem ktore jest ktore bo nie pamietam jak robilem zdjecie ale a nie chce mi sie leciec znowu do boxa :D
oto foto lolowate bo aprat lolowaty ...

Dzis poszły juz pod mh 400

A tu kolo jakiego spotkalem jak wychodzilem z boxai wracalem :D slabe zdjecie bo swiatla nie mialem :D

pozdro 600

BlinD

Active member
Siemano!! (po dluuuuugiej przerwie ;])

jako ze z przymusu musialem zaprzestac uprawy indoor nie zagladalem tutaj by nie denerwowac sie... w sezon outdoor w szklarni uratowaly mi sie 2 rosliny (1,5 miesiaca trzymane w doniczkach 0,5l.. mialy isc do kosza ale wsadzilem je do szkalrni i wyszlo ponad 100g palonka :D) 1 WW (b.pozno zaczela kwitnac ale cydem doszla i Ruderalis skunk f2 wszytkie) palene jak zawsze zajebiste wyszlo :) niestety nie mam zadnych zdjec bo bylem zbyt leniwy i przeszedlem na odwyk od konopnych forum ;/

mam teraz jednakże problem- Kumpel zarazil sie uprawa i chce bym mu pomogl w jego uprawie.. nie moge znalesc nigdzie licznika pow. do mocy lampy...(kiedys taki byl pamietam na forum) Jaki optymalny box i ile Wat byscie polecali tak do 4 roslin ??

Fubar

Member
Ca2 said:
Fubar potrzebował bym Twój naukowy referacik na temat związków w postaci chelat i ich przyswajalności w porównaniu z chemikami.

Nie znam sie.

Ca2 said:
Dał byś radę coś spłodzić lub też rzucić linkiem?

raczej nie.// nic ponad to co sam znajdzesz//

Ca2 said:
Ja osobiście z akwarystyki wnioskuje, że chelatowe są znakomicie przyswajalne z pominięciem bakterii glebowych. Mylę się?

w wypadku nawozów zapewne tak: szczegolnie w wypadku dostepności wszelakich jonów metali 2+ // chyba.. Nawozy do surfini sa czesto chelatowane EDTA czy innych świństwem.

Fish131

Active member
Castlevania mnie tez to wkurzalo. Mialem zrobione tak ze na szafie mialem caly osprzet... Ale po pewnym czasie postanowilem to zmienic poniewaz bucznie doprowadzalo mnie do szalu hehe.
Buczy jedynie zaplonnik impulsowy... Tak wiec przedluzylem kable od niego i zamknalem go w boxie :D I teraz mam cisze i spokoj heh.
Pozdro!

castlevania

Member
własnie myslałem o tym samym fish , i tez chyba tak zrobie :)

btw: mam 2 swietlowki 20 W jedna, opłaca sie zapodac je na wega ??box 70x70, czy odrazu jechac z 250 W hps ?? moze na samiutki poczatek wega uzyc ich (np. tydzien) potem tydzien hpsa i potem juz flo. :wave:

Last edited:
C

Ca2

castlevania: co stanowi podłoże balastu ? Ja podłożyłem kilka cudów + folie z bombelkami i drażniące dźwięki pracy zniknęły.

Fish131

Active member
Hmmm Ca2 ja mialem takiej dykcie (wykonane sa z tego tyly np szaf, takie cienkie gowno, nie wiem jak sie to nazywa hehe) i pod tym filc... Ale przeciez ten dzwiek nie jest spowodowany jakimis drganiami tylko praca wewnatrz zaplonnika impulsowego... Nawet jak zaplonnik wisi w powietrzu to tez bzyczy...

Mało wiem o oświetleniach ale dwie świetlowki na taki box to chyba stanowczo za mało a hps 250 nie jest najlepsze na flo poniewaz rosliny na vegu lepiej przyswajaja białe światło dlatego tez jesli masz mozliwosc dokupienia jeszce swietlowek to chyba lepsze rzwaizanie chyba ze masz mozliwosc zalatwienia lampy mh 250 i włozenie pod zespol hps tak jak ja zrobilem na veg tylko ze z 400w ale jesli to bedzie jakis krociutki veg to nie wiem czy jest w ogole sens inwestowania w oswitlenie ...

pozdro 600

D

DepczacyRobaki

Castlevania odpusc sobie te swietlowki.Wlasnie teraz mam 4 roslinki pod 2oma swietlowkami 20w w akwarium i widze ze lipa z tego bedzie.Nic nie rosna!Pomysl nad czyms lepszym.

castlevania

Member
Ca2 dokładnie jak mowi fish z tym burczeniem ! chyba nie bede sie srał z tymi swietlowkami, tylko odrazu hps 250 i tyle, trudno pozdro

DR czemu nie zaopatrzysz sie w cos lepszego na veg barak finasow,miejsca czy checi bo jesli checi to powiem szczerze bym sie postaral poniewaz swiatło to podstawa moze niektorzy powiedza ze za duzo sie udzielam i ze o jeden uprawie hydro i jednej w ziemi mam male doswiadczenie ale bardzo duzpo czytałem artykolow na temat mj i to roznych hodowco i nie tylko polskich ...

Fishu mogłbys podac mi swoj mix jaki masz w doniczkach bo wydaje mi sie ze jest kozacki i tez chcialbym cos takiego sprubowac ...

Pozdro 600

Fish131

Active member
Requiem mix to kokos + perlit + keramzyt + ziemia substral osmocote 2 lub 3 w 1 (w tym 3 w 1 jest dodatkowo troche keramzyu)

KILER

Member
Mam takie pytanko dotyczące HPS mozna do jednego układu podłączyć dwie lampy o tej samej mocy takie jakiej jest przystosowany układ?? :chin:

Latest posts

Latest posts