What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

Koleś z tą tabaką wymiata. Kiedyś z kuzynem robiłem zawody i usypaliśmy sobie takie pod 10cm dł. 0.5cm szer i 0.3cm wys. to chłopak mi zaczął kolory zmieniać i poszedł żygać ;D Ten to chyba kaszub 100%.

@HC: smaczne ;D

Biodizel

Member
SM male

16155bez_tytu_322_u-med.JPG

SM mature male

16155bez_tytu_322_u2-med.JPG

HC, klimatycznie ;) co do POTM .... no wlasnie ... polish mafia ;) nie robcie z siebie i nas wszystkich debili, glosujcie na to co wam sie podoba, na co liczycie? frajerstwo ...
widzialem ze Fishu dal foteczke ;) pieknnej sensi star ! nie wiem czy bede na ciebie glosowal, bo konkurencja jest mocna, ale zycze ci powodzenia w rownej walce !

ile jeszcze do harvestu? widac trichy sa juz w wiekszosci cloudy

:wave:

Last edited:
Ja pierdol.... HC uspokoj sie :D zakaz wrzucania zdjec bez kitu nie moge wytrzymac a tu jutro do szkoly a juz bym sobie ...

Pozdro 600

HC masz gdzies zdjecia Sensi Skunk x Sensi Star i Bubbleberry x Afghani jesli masz to wyslij mi jak mozesz na PM a wrzuc na forum ...
Dzieki zgory :D

Last edited:
G

Guest

Moja wczesna unknown bagseed sativa po niemal 3 miesiącach curingu :sasmokin:

11878Clipboard01_1.jpg

Zapach owocowo tajemniczy. Wyłania się dopiero po zgnieceniu lub skruszeniu. Niezbyt intensywny ale wyraźny. Po otwarciu słoika jednak bucha z niego. Po podgrzaniu nabitego szkła czuć mocno zapach grzanej żywicy.

Smak z nabitego szkła przed podpaleniem (buch na sucho) taki jak zapach. (BTW polecam każdemu spróbować bucha na sucho przed podpaleniem. Ja bynajmniej to bardzo lubię). Po podpaleniu nie gryzie w gardło i do płuc wchodzi bez większych oporów. Niezbyt smaczny dym.

Moc średnia. Ja palę zwykle szkło do dwóch sam. Ale podobno już po buchu nieźle czuć.

High mocno speedujący. Trzyma ze 2 godziny. Po 3-4 godzinach należy czynności powtórzyć :D

Last edited:

Biodizel

Member
jaka to sativka? widac duzo lisci/topow, slabo oczyszczona, choc czasami zdazaja sie sativki z duza iloscia zywicy na lisicach, jak by sie chcialo dokladnie oczyscic to prawie nic nie zostaje hehe ;) 3 miesiace odpowiedniego curingu powinno zalatwic sprawe ;) jak ze smakiem i zapachem?

filtr weglowy

16155filtr_weglowy-med.JPG

Last edited:
grunwald said:
Zapach owocowo tajemniczy. Wyłania się dopiero po zgnieceniu lub skruszeniu. Niezbyt intensywny ale wyraźny. Po otwarciu słoika jednak bucha z niego. Po podgrzaniu nabitego szkła czuć mocno zapach grzanej żywicy.

Smak z nabitego szkła przed podpaleniem (buch na sucho) taki jak zapach. (BTW polecam każdemu spróbować bucha na sucho przed podpaleniem. Ja bynajmniej to bardzo lubię). Po podpaleniu nie gryzie w gardło i do płuc wchodzi bez większych oporów. Niezbyt smaczny dym.

Moc średnia. Ja palę zwykle szkło do dwóch sam. Ale podobno już po buchu nieźle czuć.

High mocno speedujący. Trzyma ze 2 godziny. Po 3-4 godzinach należy czynności powtórzyć :D

moja SM była identyczna, a takie suche buchy są zajebiste i zauważyłem że paląc w ten sposób(podgrzewając szkło aż się zawartość zacznie żarzyć) tryka lepiej i sam dymek wchodzi lepiej

Biodizel

Member
swoja droga ciekawe jak otrzymali pestki SM F5, skoro SM jest dostepna tylko jako clone only strain ;)

twoja SM wyglada ... troche slabo, a przynajmniej nie tak jak na zdjeciach ktore widzialem do tej pory ;) ile z krzaka, 5g? jakie miales doniczki, wyglada jak by miala za malo miejsca na flo

Last edited:
Biodizel said:
twoja SM wyglada ... troche slabo, a przynajmniej nie tak jak na zdjeciach ktore widzialem do tej pory ;) ile z krzaka 5g? jakie miales doniczki, wyglada jak by miala za malo miejsca

ja wiem czy taka mała doniczka (średnica 23, wysokość 16 cm)
a tak poza tym to ona stała całe swoje życie na parapecie (okno od zachodniej strony)

a ile z krzaka to nie wiem bo wagi nie miałem ale tak na oko to z 15-20g (paliłem to przez miesiąc, a nie pale mało ;p)

Last edited:

Biodizel

Member
bardzo mala doniczka, jak na sativke ! no i okno od zachodniej strony ;)

na wega by wystarczyla, ale na flo to juz nie bardzo

20-30l, a ta twoja ma cos kolo 7l

Last edited:
miała na parapecie tylko vegowac i na out ale wyjechałem i opieką zajęła się moja żona i wyszło jak wyszło i tak lepiej niż to co zostawiłem w boksie

LDV

Active member
Santa Maria jest dosyć mało stabilna... - pewnie dlatego ze maja tylko klona wiec z czyms musza krzyzowac
Na dwie rośliny miałem DWA zupełnie różne pheno o różnych zapachach, wyglądach i właściwościach...

Co roku No Mercy robi następne "F"

Moim zdaniem szału niema jeśli chodzi o moc - no może to prawda ze jest high specyficzny ale nie jest to morderca ;]

Fish131

Active member
Wszyscy ladnie dajecie!
Za oknami co prawda nie zima ale w waszych boxach caly czas lato heh :D

Moze troche offtop ale napisze :D

Wczoraj wybralem sie na impreze, konkretnie na 18tke kolesia ktorego nigdy na oczy nie widzialem heh :D. Jest to poprostu kumpel mojej przyjaciolki (tej z ktora chodzilem na spoty) i poszedlem z nia jako osoba towarzyszaca... W sumie dlugo sie zastanawialem czy isc bo troche tak glupio wbijac sie na prywatna impreze gdzie zna sie tylko 2 osoby (bo jeszcze druga kumpela byla na niej). Wogole to byla 18tka w innym miescie wiec spotkanie kogos ze znajomych bylo rowne ZERO :).
Ale wkoncu sie zdecydowalem i dzien przed 18tka (piatek) pomyslalem sobie "No to wezme jakiegos sampelka i zobaczymy co mi tutaj rosnie haha". Tak wiec ucialem 2 male topki, na szybkosci je ususzylem (metoda: Na nitce powiesilem te topki, przyczepilem nitke do uchwytu od szafki i topki sobie wisialy... Pod nie dalem grzejniczek elektryczny ktory dawal cieple powietrze na wiszace topy :D. W kilkanascie minut ziolko bylo prawie suche... Pozniej dalem je do mojej pseudo suszarki ktora suszy topy w 3 dni. Jest to butelka po coli... Uciete sa obie strony, wiec jest to taka tuba... Z jednej strony jest wmontowany wentylator komputerowy, ktory dmucha powietrze do tuby, ktore przechodzi przez topy :). Po tym ziolko bylo w miare suche, ale jeszcze nie takie jakie powinno byc, ale do palenia sie nadawalo :D ).
No i zabralem to ze soba :D
Na imprezie sobie siedze, pije browarka i lece wzrokiem po osobach przy stolikach... Nagle widze jakiegos kolesia kory podnosi browara i czyni gest "zdrowie". No to ja to samo a po chwili wstaje z miejsca i ide do niego... Po krotkim zapoznaniu i rozmowie pytam sie go czy ktos tu pali ziolo... On mowi ze w sumie z tutaj obecnych (nie byly jeszcze wszystkie osoby) to tylko on ale ze nic nie ma...
No to mu mowie ze to nie jest problem bo ja mam tylko czy ma jakas lufe... Niestety sprzetu nie mial wiec poszlismy do sklepu i kupilismy...
Powiedzial ze przejebane zielsko hehe. Jak ja lubie jak ktos chwali mojego wlasnego weeda :D...
Pozniej poszedlem na pole z kumpela i poprosila mnie zebym skoczyl do srodka po jej torebke... Wiec poszedlem, ide do stolika przy ktorym siedzielismy a tam jakies 2 ziomy siedza... Podchodze a Ci mi podaja lufe i mowia "trzymaj". Ja sie usmiechnalem i mowie ze nie teraz i zeby mi podali torebke... Podali mi ja ja juz odchodze, ale zatrzymalem sie, odwrocilem do nich, podchodze, wyciagam woreczek z kieszenie, urywam pol topa i daje im mowiac "smacznego" :D Troche sie zdziwili Panowie heh :)
Jak wracalem z kumpela to tylko slyszalem jak mnie ktos wola i mowi ze zajebiste zielsko przynioslem :D.
Ehhhh jaki dumny bylem haha :D
Na koniec siedze przy stole z jednym z tych kolesi, zielsko rozdrobnilem i lezalo sobie na papierowym talerzyku....
I ten koles do mnie z tekstem ze jutro do niego jakis znajomy przyjezdza, ktory lubi sobie zapalic i czy moglbym mu to co lezy na talerzyku sprzedac...
Ja sie usmiechnalem i mowie ze nie ma szans... Koles troche posmutnial a ja dodaje "Ale moge Ci to dac za free". Hahahah jakbyscie widzieli jego mine hahah :D Chyba myslal ze sie przeslyszal wiec zapytal sie "COOO?" :D
Hehehe zajebista impreza i ciesze sie ze poszedlem :D:D

Pozdro!