What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

HOT CARGO said:
super grow fish, schromek niekture moga strasznie smierdziec, dlamnie to cos jak cytrynowa benzyna,ale high moze byc nawet wienkszy,hehe

fajny zapach ma sensi star,tesz cytrynowy ale w inny sposub, mam wlasnie pare co dochodzi do siebie

sensi star
664IMG_0965-copy.jpg

peace

pieknie hot
co do zapachu to mam 2 panie sensi skunk x sensi star made by u, z czego jedna pachnie super owocowa dla mnie to jak gdyby landrynki poprostu zajebiste pheno podejzewam ze ma cos wiecej z sensi star, juz si eniemoge doczekac harvestu :)

pozdr.

Fish131

Active member
DepczacyRobaki said:
No i wlasnie teraz pomocy.Chcialem wam zrobic fote z zapalonym hps'em.I jak wlozylem wtyczke w gniazdko to cos szczelilo i przestal dzialac.Wczesniej bylo wszystko ok.Czy jak sie spali zarowka to hps slychac jak sie wlaczy?Bo u mnie jest totalna Cisza.Ech zawsze musi pujsc cos nie tak :badday:

Powinien bzyczec. Poniewaz zaplonnik impulsowy bzyczy lekko, przynajmniej moj z ELGO tak, a wiem ze w tej lampie sa bebechy z philipsa i nie wiem czy ten z philipsa tez bzyczy...

C

Ca2

Parametry techniczne WW grow:
Flowering White Widow:
1st week – 30.11.06
2nd week - 07.12.06
3rd week - 14.12.06
4th week – 21.12.06
5th week – 28.12.06
6th week – 04.01.07
7th week – 11.01.07
8th week – 18.01.07
9th week – 25.01.07
Harvest – 30.01.07
Obecne fotki:

I tutaj coś niedobrego się dzieje:

Ciekawi mnie dlaczego niektóre liście mają super połysk (dużo wosku bodajże) a inne sa matowe. Te lakierowane mają z deczka przebarwienia które coś chcą mi zasygnalizować :D ale obiawy nie są jakoś jednoznaczne.
Obumieranie brzegów od końcówek sygnalizuje mi jedynie:
Niedobor potasu:
Starsze liscie są początkowo dotknięte blednieciem ale wkrótce rozwijają ciemne uszkodzenia
(martwa tkanka). Najpier widoczny na koncowkach i krawedziach lisci. Łodyga i gałęzie mogą stać się słabe i lamliwe, roślina może też wyciagac się. Roślina stanie się podatna na choroby i toksyczność. W dodatku do wygladu jak prz braku żelaza, koncowki lisci zwijają się, a krawędzie spalają się i umierają.
Zbyt dużo sodu (Na) przemieszcza potas (K), powodując jego brak. Deficyt potasu może spowodowac tez zbyt dużo wapnia (Ca) albo azotu amonowego

Z PK nie powinno być problemów bo ładuje Planton K. Jako wsparcie mam Biohumus dla surfinii (konopki lubią nawoziki do surfinii) i jako rezerwe inwazyjny(stosować wg. zaleceń lekarza lub farmaceuty) florovit dla roślin kwitnących.

D

DepczacyRobaki

Muczaczo a masz moze mozliwosc zapodania fotek tego twojego hps'a po przerobce.Chetnie bym zobaczyl co i jak.eh musze dzis podlubac w nim troche tylko ze elektryk to ze mnie za dobry nie jest :confused:

Fish131

Active member
Nie no HC tak mnie napalil na macro fotki ze postanowilem dzialac :D heh. Wzialem ten aparat od kumpla bez macro. Poszperalem po szafkach, z lornetki teatralnej wykrecilem szklo powiekszajace, za pomoca tasmy klejacej przytwierdzilem szklo do aparatu i zaczalem robic fotki. Powiem Wam ze wyszly calkiem calkiem :D Zreszta zobaczcie sami :) Daje je na full rozdzielczosci zeby leniwi (ktorym nie chce sie powiekszac fotek hehe) tez zobaczyli :D

7983SchromXBuddahSister_macro.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_1_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_2_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_3_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_4_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_7_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_5_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_6_.JPG

7983SchromXBuddahSister_macro_8_.JPG

Peace :joint:

EDIT:

Nasiona:

Ooooo a tutaj moj wehikuł do robienia macro fotek haha

Last edited:

KILER

Member
Oj fishu powinienes miec zakaz wrzucania takich fotek nie wszyscy maja wytrzymałe serce!! :respect: Soczyste i obfite topy!! :yoinks: :yummy:

C

Ca2

Mmm kocham macro. ;D
Fish'u: o dziwo nie ma żadnych aberacji i zajebista ostrość. Jak na partyzancką soczewkę to idealnie to wyszło.

G

Guest

hehe zajebiste foteczki wyszly :D elegancko oszronione kwiatki. zajebiste jaranie bedzie, w zime smutny niebedziesz :D pzdr.

quakemind

Member
pozazdroscic wam tylko indoorkow, niestety mi nie dane w tą zime uprawiać bo za dużo problemów sobie przysporzyłem ;-)

R

retbatler

Fish kwiatki ładne ale zdjęcia to zajebiste! nie wiedziałem że można sobie samemu taki obiektyw zmontować zajebista sprawa.

@Ca2 nie przyjebałeś im tam za dużo tego plantonu ze wsparciem:) :bat:

też sobie kwiatka wrzucę, na nowej stronie to nie będzie razić przy tamtych :pointlaug

15713White_Widow_bud.jpg

Fish131

Active member
No da sie zrobic domowymi sposobami cos dobrego heh
A tutaj to samo szklo powiekszajace tylko w malej tubie. Efekt--> glupia ramka haha. Sorry ale jestem chory i mi bije haha

Tutaj jakis topek

7983dziw.JPG

A tutaj naturalny FIM na 2gim pietrze heh:

7983dziw_1_.JPG

Siemanko! Pieknie wam rosnie!
Mam zajebisty problem! :(
Czy to mozliwe iz lampa hps 250wat ciagnie tyle pradu co lampa 400wat?? Poniewaz mam uklad ktory obsluguje od 200 - 500wat moc! Ale ten uklad jest bez kondensatora mocy biernej! I tu moje pytanie! Mam w tym ukaldzie wmontowana zarowke 250wat ale wydaje mi sie ze ona ciagnie jako 400wat?? Moze to glupie ale cyz mozliwe?? I wogule jaka jest roznica poboruy pradu u lampy z kondensatorem a u lampy bez?? Prosze o odpowiedz! Pozdrawiam
P.s - mialby ktos do odsprzedania kondensator?? Z checia odkupie po dobrej cenie!

purpletop

Member
Zarowka jest odbiornikiem koncowym i jaka ma moc tyle pradu zuzywa, kondensator stosuje sie jezeli zarowka jest oddalona od ukladu min 2m.

C

Ca2

@retbatler: stosuje nawozy na zmianę. Zamiast podlewać stale chemią stosuje przemiennie. Dodatkowo szczyptę (donica 2L) dolomitu jednorazowo (żeby znów mi nie brakło magnezu;/). Rośliny wyglądają bardzo sexownie ale tylko te kilka liści podpada.

G

Guest

Zarowka jest odbiornikiem koncowym i jaka ma moc tyle pradu zuzywa, kondensator stosuje sie jezeli zarowka jest oddalona od ukladu min 2m.
a tu sie nie zgodze bowiem np uklad hps 600w pobiera mocy 660 lub cos kolo tego takze z tego wychodzi ze jest inaczej
STS niby 100-500 ale czy W nie wiem nie jest podane.
nie ma statecznikow do kilku zakresow mocy te 500 nie znaczy ze obsluguje jaki kolwiek przedzial watow

pozdr

Witam
Mam pytanko chłopcy wlozylem nsaionka od Hota do waty w okolo 1,5dnia wykielokowaly pieknie i wlozylem je do Ziemi do malutkich doniczek na glebokosc okolo 1,5cm i chce wlozyc to na jakis dzien albo dwa do cimniego miejsca a jak cos juz wykielkuje to mh 400w czy mozna tak czy lepiej zeby juz bylo to pod swiatlem ??

Pozdro 600

Tu fotki tego co dzis zakupilem i to w co zasadzilem :D

Fish131

Active member
Tutaj macie linka od Cabula. Dotyczy on tego boxa z garderoby :D
http://hg 420.com/showthread.php?t=24548

Pomiedzy hg a 420 zrobilem spacje bo jest na ICmagu cenzura... sklejcie to sobie w wrzuccie do paska adresu.

Last edited:

Latest posts

Latest posts