What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

mario_PL

Active member
siemano

witajcie po dluuugiej przerwie, mam w koncu neta u siebie

niestety nie mam zdjec z harvestu ale ogolnie jestem bardzo zadowolony

northern light niestety nie doszedl do knca ale i tak bylo z niego duzo dobrego stuffu, grapefruit zas to moj number 1 jak do tej pory, super sam, lux moc i pieknie doszedl, planty doslownie oplynely w zywicy:D

goraco go wszytkim polecam

teraz w szafie rosna od jakiegos miecha dwie roslinki od HC niestety kartki sie rozmazaly i nie wiem jakie, teraz musze znalezc szybko hpsa bo szafe mam nie za wysoka tzn ok 80cm a pieknie urosly i juz czas na flo:)

widze ze niezle sie tu dzieje, nigdy chyba nie nadrobie tego co nie przeczytalem heheh

pozdro

G

Guest

@Ca2 grejfrut to dobra rzecz jednak chyba nie tak mocna posiadam easy bud który strasznie przypomina smakowo greyfruta ( wiec boje sie o dubel ) , baczka ma byc na życzenie kolegi przede wszystkim liczy się 1 moc a potem 2 wielkość
mato być najlepszy upierdalacz ztych co oferuje fameelesed na cannabis fr.pl chyba że znacie inne warte oglądniecia sedbani oferujace nasiona feminizowane i godne polecenia do 200 zl

Biodizel

Member
seed.pl said:
na stronie w regulaminie jest napisane, ze reklamacje przyjmowane sa tylko pod warunkiem zakupu pelnej paczki i odeslania nasion w nie naruszonej paczce
aby zlozyc zamowienie musiales zaakceptowac regulamin
bogusik2, jest szansa, podobno zamowienie skladaja co miesiac, moze masz inna partie nasion, ale jesli bedziesz chcial zlozyc reklamacje po zasadzeniu pestek, nie ma szans ;)

:wave:

Last edited:

Fish131

Active member
No to update dla Was bo mnie meczycie heh

Schrom x Buddah Sister, 61 dzien flo (w sumie 84 dzien)

1wszy plant:

2gi plant:

3ci plant:

Tak jak pisalem wczesniej, harvest planuje na 16go grudnia.
Pozdro!

Fish131

Active member
Tak tak sie nie martw :D

Tak wogole to przed chwila zamowilem na outdoora
2x maroc
2x easy sativa
1x purple power
1x c99

Z czego w tygodniu dostane tylko maroci i easy sativy poniewaz PP i c99 nie ma narazie i beda dopiero po nowym roku (FS ma pustki i teraz robi nowa partie nasion)

Oraz zamowilem na next indoora Grapefruita :D

Last edited:

Biodizel

Member
hehe ;) GF ... mam je teraz w boxie, tylko 3 nasionka wykielkowaly, 1 bylo wyraznie niedojrzale

jedna fimowana na 3'cim pietrze, druga bedzie naginana, trzecia chwilowo na parapecie ... dla ozdoby hehe ;)

tylko tydzien na weg, tak jak zaleca producent ;) ciekawe kiedy zakwitnie

ES, to gigant! bedziesz robil klony tych odmian czy od nasiona na out?

Last edited:
G

Guest

Czy ktoś miał styczność z skunk specjal z fameleseeds czy ta odmiana powala jak już mówiłem planuje kupić coś najmocniejszego z tego sklepu , ma ktoś może trafne sugestje ??

Fish131

Active member
Bio bede jechac prosto z nasion...

A tutaj LRy (szkoda ze nie widac tutaj kielkow... 4/6 wykielkowaly...):

Jeszcze foto z boxa:

EDIT:

Sunshi napisz do Hota lub Cheecha bo oni mieli Skunka Speciala z FS.

Last edited:

Biodizel

Member
HC mial ta odmiane ;)

a po co ci mocne ziolko jesli mozna wiedziec?
takie zazwyczaj maja albo mala wydajnosc, albo strasznie dlugo kwitna

NL, WW, Zamal x SS

lepiej zainwestowac w cos co ma duza produktywnosc, jest smaczne, ma dobry high, kwitnie krutko, pachnie stosunkowo slabo (skunk na indoor? zastanow sie ;))

a jesli chodzi o moc, duza role odgrywa metoda uprawy! doswiadczenie robi swoje ;)

Last edited:
T

technoMAXgrower

sunshi said:
Czy ktoś miał styczność z skunk specjal z fameleseeds czy ta odmiana powala jak już mówiłem planuje kupić coś najmocniejszego z tego sklepu , ma ktoś może trafne sugestje ??

Sunchi mam w ogródku pare Skunków Spec jak nabiorą w miare kształtów jak tak bardzo chcesz to postaram sie je pokazac na forum 4 you. Już mi kilka kwitnie i jak narazie (początek flo) to skunka topy sa u mnie w czołówce jeśkli chodzi o wielkość i nabieranie masy, zbiór z niego jest zawsze maksymalny. Mocny to on też jest, ale nie jest to napewno rozpierdalator umysłu.
Dzisiaj złożyłem moje najpowazniejsze zamówienie na pestki w seedboutique, dawno nie odwiedzałem tego sklepiku i zauważyłem ze ceny nasion spadły i Gypsy zmienił adres. Ciekaw jakim rzuci gratisem. Wziołem niesmiertelna Cindy 99 GNo3 Collection która zawsze należy do moich "all time" favorytów. W nastepnym grow zagoszcza u mnie geny Nice'a z jego masa krytyczną i niespodzianka od Pana DJShort/Chimery.

E: Zapomniałem dodac ze z tego sklepiku to grapefruit charakteryzuje sie najskuteczniejszym stosunkiem mocy do plonu. Grapefruit to trafny wybór wedlug tego co o nim piszą. Dopiero jak bede mial harvest to go stestuje i ocenie.

Dwie uprawy wstecz tak mi rósł Skunk Special w 49 dniu

Last edited:
G

Guest

@Biodizel Palenie jest na życzenie mojego kolegi (niema to jak przyjaźń ) , ja jestem na etapie w którym wole uprawiać niż palić bo w zasadzie nie mam czasu i praca na najwyższych obrotach nie sprzyja do palenia , wiec zrobie coś dla niego . Kumpel jest stary wyjadacz pali już ładne pare lat dzień w dzień wiec nie bierze go wszystko :) .@Technomaxgrower zdjęcia mogę oglądać zawsze bo chyba jak każdy na tym forum uwielbiam oglądać marijuane jak tylko coś masz to wrzucaj i chwal się , te topki co pokazałeś są git jednagrze trudno mi znaleść odniesienie co do wielkości po tym zdjęciu , ile zebrałeś z krzaka @Fish Ssper super super :yummy: powiedz jakie dajesz proporcje ziemi , nawozy , jaka lampa ile trzymałeś @co do mnie to chyba zdecyduje się na grejfrut i jak coś powiem puźniej za około 3 miechy czy się opłacało :wave: owocnych zbiorów :wave:

Fish131

Active member
sunshi said:
@Fish Ssper super super :yummy:
Dzieki!

powiedz jakie dajesz proporcje ziemi
Ja nie trzymam sie jakis proporcji... Poprostu kupuje ziemie, kokosa, perlit i keramzyt i z tego robie odpowiednia mieszanke... Do ziemi dorzucam reszte az do osiagniecia idealnego mixa...

Na poczatku biohumus. A pozniej Terra Flores + PK13/14 + CO2 tabs oraz jednorazowe spryskanie GA-Sprayem...

jaka lampa
Na vega 4x 20W Philipsa a na Flo 150W HPS

ile trzymałeś
Veg 23 dni. Jak na ta odmiane to za duzy veg. Strasznie wyciaga sie podczas flo. Polecam max 2 tyg vega dla schrom x buddah sister

Peace!!

Last edited:
C

Ca2

Każdy kurde coś kiełkuje :d Jakże bym mógł być inny. Po 48h kiełek puścił Passion No.27 z DQS.
Ze względu, że bardzo tanio zakupiłem kilka kostek substratu kokosowego (3pln kostka 700g=8-9L podłoża co wychodzi w chuj taniej jak ziemia w sklepie) zaczynam tego teraz używać. Na start posypałem leciutko (metodą zapchanej solniczki) kokos Plantonem K i zwilżyłem. Dlaczego to zrobiłem? Ponieważ w początkowej fazie rośliny potrzebują PK (pewnie nie jeden zauważył w składzie ziemi substrala coś takiego jak Osmocote startowy PK + długotrwały NPK). To właśnie mnie pokusiło, gdyż kokos wydaje mi się paskudnie jałowy (mogę się mylić). Z kolei przy kokosie dużo lepiej będzie z nawozami bo od początku będzie zużywana pożywka z butelki a nie to co się w ziemi znajduje dzięki czemu trudniej o przenawożenie. Takie moje zdanie. Jak mylę się w jakiejś kwestii to proszę o sprostowanie.

Biodizel

Member
PK na weg? jesli juz to nie PK, nawet nie NPK, do soilles potrzebujesz kompletnej pozywki ! lej biohumus, samo N, P, K nie wystarczy, bedziesz mial niedobory

na weg, duzo N, malo P, malo K

Last edited:
C

Ca2

PK na start(w zamierzchłych czasach wyczytałem, że na samiutkim początku roślina pobiera pk, a azot dopiero zaczyna podczas produkcji masy zielonej). Biohumus jest w kiermanie skitrany dla surfini NPK 2-3-4. Do tego florowit dla kwitnących też z azotem i ogromem malutkich dupereli. Podstawowym moim celem jest spowodowanie tak w połowie kwitnienia niedoboru azotu. Wbijam, że zmniejszy się yeld ale smak powinien być dużo lepszy.

BTW: doświadczenia z White Skunk ;D Oprysk dolomitowy jest bardzo ciekawy w skutkach bo magnez fajnie się iskrzy podczas tlenia się sensimilli. ETER ETER CHEMIA CHEMIA :D Tak więc uważajcie czym opryskujecie i kiedy ;p

Last edited:

LDV

Active member
a jesli chodzi o moc, duza role odgrywa metoda uprawy! doswiadczenie robi swoje ;)

Dokładnie!
Mój pierwszy indoor to była łączka slabiutka ;P
Już niedojrzała WW z outdoora (klonik) była mocniejsza niz WW z indoora ;P
Przynajmniej taki mam wcisk hehehe...

Oj kurcze chłopaki mi nawciskaliście chyba ide zaraz boxa skręcić na strychu i zabieram się do sadzenia LR - ogolnie to tylko jego moge narazie posadzić bo hps bedzie grzał w boxie... :p
A tak to niemam zbytnio miejsca w chacie żeby postawić boxa w ciepłym pomieszczeniu ponieważ wszędzie jest możliwość że wjedzie jakiś "gość"... No a mój pokój odpada ponieważ mocno by na tym ucierpiały moje kontakty towarzyskie hahahaha xD

Jezus jestem pod ścianą mam juz koniec zioła (prawie) a trzeba coś z tym zrobić...

PS: W boxie 80 x 60 ile moge Lowryderów posadzić średnio? Ogólnie to chodzi oto żeby sie nie marnowało światło...

Pozdrawiam

EDIT: Łeeeee kurwa to jest to... a ja rozkminiałem juz w huuuj czasu co to jest na kupnym zielsku ten pylek... xD

Last edited:

rogin

Member
Fishu wyjebka z plantami !!

Musze sie pochwalic wam choc niewiem czy mi to wypali :| Kumpel kupil działke z domkiem i najprawdopodobniej bede musial złozyc malutką uprawe z 600W HPS :]
peace

quakemind

Member
panowie mam dylemat przy klepaniu boxa, mianowicie chce boxa ok. 0,35 m2 - taki malutki, w srodku chce posadzic cos aby bylo male, moze top44 albo g13 x hasish plant, z krotkim wegiem, max 2 tyg. i teraz takie pytanie jaka dac wysokosc tego boxa? na veg chce urzyc 4 x 23 W swietlowki kompaktowe philipsa, na flow hps 70 W + 4x23W swietlowki. Jaka minimalna wysokosc boxa zastosowac? 80-100 cm ?

Latest posts

Latest posts