What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Fiszu rosliny rzeczywiscie zajebiste :D jeszcze 13 dni hehe :D rogin miejmy nadzieje ze wszytko sie uda :D co to za dzialka normalna zwykla na ktorej ludzie sadza sobie pomidory marchewki i inne kwiatki ? one maja calyczas prad ? jezeli to jest taka dzialeczka to ciekawe czy niedopierdola sie jak nagle tyle pradu bedzie zzeral Twoj kumpel bo 600W HPS troche tego pochlonie. powodzenia :D :wave: :joint:

rogin

Member
mirek dzieki, tak to zwykla dzialka tak jak napisales, narazie nei ma pradu ale trzeba zagadac z sasiadami jezeli wiekszosc sie zgodzi to wowczas doprowadza prad, no wlasnie troche sie obawiam bo 600W to troche bedzie wpierdalac pradu i niewiem co ja wymysle ze co niby ja tam robie ze tyle prade zre, gdyby ktos sie pytal, jakies sugestie ?
peace

Fish131

Active member
No bedzie raczej ciezko...
600W to przy stawce 40gr za 1kWh w ciagu miesiaca (flo) 84zl. A liczniki pradu sa odpisywane co 2 miesiace wiec w sumie 168zl.
Biorac pod uwage ze to dzialka rekreacyjna (weekendowa) to bedzie ciezko cos wymyslic skad tak duze zuzycie pradu... ;/

G

Guest

myślę że nie masz co panikować w okresie zimowym łatwo zgonić to na piecyk elektryczny 2200wat farelka 2000wat o ile niema gazu to te wszystkie urządzenia do gotowania 2000wat po prostu jesteś działkowcem co przyjeżdza na czas wolny i na swój pobyt ogrzewa mieszkanko :chin: można kombinować do bulu jednak pomysł z piecykiem by było ciepło w mieszkanku wydaje się solidny .Uważaj na złodziej działkowych oni w zimę są bardzo aktywni :wave:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
Fish131 said:
No to update dla Was bo mnie meczycie heh

Schrom x Buddah Sister, 61 dzien flo (w sumie 84 dzien)

1wszy plant:

tez cie pochwale tak jak wszyscy bo slinka cieknie na widok tych lsniacych szyszek.
ale ten pierwszy to chyba z deczka przelany zostal?
pzdr

Fish131

Active member
NKOTS nie zostal przelany. Chodzi Ci o oklapniete liscie? Poprostu jak robilem fotki to rosliny juz spaly heh. Mialy noc a podczas nocy zawsze mam oklapniete liscie. Jedne bardziej drugie mniej...

bogusik2

Member
Super planciki Fishu :) a co do tego prądu to moze jakiś mały agregacik? niby inwestycja sie z tego robi, ale uprawa ma niezależne źrodlo zasilania, przez co jest niewykrywalna i do tego odrobilbyś sobie ten agregat przy placeniu rachówków ;) pzdr

rogin

Member
kurde to agregat na paliwo ? Ale lipa to przeciez to w hooy głośne jest :/ Myslalem ze zmianai napiecie z 12 na 220 V

Fish131

Active member
Biodizel said:
bedzie kosa ziolko ;) jak zapach?

:wave:

Oj zapach bardzo intensywny, na tyle ze rodzina mnie chce wyrzucic wraz z szafa z domu hehe.
Ostatnio byla u mnie przyjaciolka (ta z ktora chodzilem na spoty) i wygladalo to mniej wiecej tak:
Wchodzi, otwiera do mnie drzwi rzuca haslem "Oooo kuuuuuurwa" po czym wychodzi zamykajac drzwi i idzie do mojej siostry heh.
Ale nie potrafie okreslic tego zapachu, tymbardziej ze teraz jestem chory...

Last edited:
D

DepczacyRobaki

heh panowie dzieki za rady ale nic takiego nie przejdzie z tym akwa i polka pod nim.Domownicy :badday: Az takie pomysly nie przejda.Ale zescie niezle pokombinowali :chin:
Akwa wygladalo kiedys tak

a teraz wyglada tak :sasmokin:

Zobaczymy moze cos z tego bedzie
A co do boxa ktorego fish131 mi poradzil to wszystko powoli sie klepie. :moon:
BOX

Oswietlenie na veg.Jeszcze tylko jakis odblysnik skombinowac trza

No i wlasnie teraz pomocy.Chcialem wam zrobic fote z zapalonym hps'em.I jak wlozylem wtyczke w gniazdko to cos szczelilo i przestal dzialac.Wczesniej bylo wszystko ok.Czy jak sie spali zarowka to hps slychac jak sie wlaczy?Bo u mnie jest totalna Cisza.Ech zawsze musi pujsc cos nie tak :badday:

jakas podpowiedz odnosnie tego hps'a?? POZDRO :wave:

Biodizel

Member
zarowka w HPS'ie nie moze sie spalic, to jest lampa wyladowcza, chyba ze uszkodzila sie mechanicznie, odlacz kondensator, bez niego lampa tez powinna dzialac, chyba nawet po wyjeciu zarowki slychac budzenie, jesli go nie slyszysz to moze starter, albo jakis kabelek sie spalil, sprawdz miernikiem polaczenia i transformator

:wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
super grow fish, schromek niekture moga strasznie smierdziec, dlamnie to cos jak cytrynowa benzyna,ale high moze byc nawet wienkszy,hehe

fajny zapach ma sensi star,tesz cytrynowy ale w inny sposub, mam wlasnie pare co dochodzi do siebie

sensi star
664IMG_0965-copy.jpg

peace

G

Guest

@Rogin, myślę że jednorazowa akcja na działce nie powinna skończyć się przypałem. Zaraz po rachunku zaczynasz uprawę, dajesz 2 tyg. wega a póżniej 2 miesiące flow (wybierz odpowiednią odmianę). Po harveście ślady wszystkie zacierasz i mogą Ci skoczyć :D. Jestem na tak. Ale to Twoja decyzja...żeby nie było...

apropos agregatu to jego moc reguluje się przez obroty mniej obrotów mniej paliwa ale powiem wam że agregat robi bardzo dużo hałasu więc sąsiedzi mogliby się denerwować

Muczaczo

Member
DepczacyRobaki said:

jakas podpowiedz odnosnie tego hps'a?? POZDRO :wave:

Mam takiego samego, strasznie nieporęczny klamot :D. Ja wyjąłem z niej wszystkie bebechy "zamontowałem" :D na kawałku deski. Zrobiłem do nie nowy odbłyśnik z możliwością zamontowania szyby i chłodzenia. Teraz jest bardziej mobilna i kompatybilna :D. Tylko jak mówisz, że coś strzeliło, to chyba niedobrze
:bat:

Pozdro

Fish131

Active member
Muczaczo said:
Mam takiego samego, strasznie nieporęczny klamot :D. Ja wyjąłem z niej wszystkie bebechy "zamontowałem" :D na kawałku deski. Zrobiłem do nie nowy odbłyśnik z możliwością zamontowania szyby i chłodzenia. Teraz jest bardziej mobilna i kompatybilna :D. Tylko jak mówisz, że coś strzeliło, to chyba niedobrze
:bat:

Pozdro

Mi ta lampe przywiozl Czumek heh. 400W pod maska hehe :D Tez z niego wyjalem bebechy i zawiozlem je Pesowi :D A co on z tym dalej zrobil to nie wiem :D

Latest posts

Latest posts