What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

bogusik2

Member
hehe Fish nie pomyślałęm o takim ustawieniu akwarium ale defakto to byłby najlepszy sposób :) ja probowalbym rozkminić jak dać HPSa tam... w końcu pestki urosną i na świetlówkach ale to nie to samo :) to tak jak pomarańcze... dojrzewające w mocnym słońcu są piękne, smaczne i pachnące.. wg mnie jak ziolko spod HPSa :) hehe
Pobawil bym sie ew. w doświetlanie kompaktami, albo diodami LED... pzdr

C

Ca2

HPS w bliskiej odległości poprostu rozpierdoli akwa w mak. Szyba jebnie i po co niszczyć takie fajne akwarium. Skoro jest niepotrzebne i nieużywane to je SPRZEDAJ!
Za pieniądze z akwarium z pokrywą spokojnie sobie fungniesz sexi box. Wystarczy poczaić lombardy, komisy i inne dziwne 'shopy'. Jak dobrze poszukasz to fajną szafeczkę lub konkretną szafę dorwiesz za niemalże grosze.
Skoro może u Ciebie stać świecące akwarium wyklejone folią alu to lepiej jak byś kupił coś takiego: http://allegro.pl/item146781347_garderoba_wieszak_na_ubrania_garnitur_garsonka.html
Po odpowiednich przeróbkach było by zajebiście.

Biodizel

Member
Ca2, to chyba jest latwopalne ;)

ma puste akwarim, to niech je wykorzysta, kompakty tez dzadza rade, widmo mozesz uzupelnic diodami jak mowi bogusik2 ;)

:wave:

Last edited:

Fish131

Active member
Dzieki Bio. Napewno wezme pod uwage Twoje slowa przy wyborze nasion na next indoora... Poki co nie skonczylem jeszcze Schrom x Buddah sister a juz planuje nastepnego indoora heh. Ale my juz tacy jestesmy :D Jeszcze nie skonczymy outdoora a juz myslimy o nastepnym heh :D

PS: 3/6 LRow puscilo kielki. A drugie 3 widac ze pekly tylko jeszcze nie puscily kielka ale jest dobrze :D Jakby nie bylo to te nasiona sa moimi pierwszymi nasionami jakie zrobilem a widzac ze ladnie kielkuja czuje sie dumnym tatusiem heh.

Peace!

Biodizel

Member
Fish, hehe, jakis update z grow by sie przydal ;)

ktos kielkowal juz LR#2? bogusik, czekam na twoje opinie ;) jak dla mnie to najgorszy germination rate jaki kiedykolwiek mialem! 2/5 pestek, przy TAK drogich pestach, to nie powinno miec miejsca! strata kasy

Ca2 ta garsonka to zajebsita sprawa!! Szkoda ze nie widzialem tego wcześniej:/ ale przy nastepnym indoorze sie zaopatrze w cos takiego tylko o wiekszych rozmiarach! Widzialem kiedys juz gotowe boxy wlasnie z zczegso takiego za 300E <lol2> A to kosztuje 80zł, wystarcxzy dolozyc z 300zł i zajebisty box :) Pozdro

Fish131

Active member
Biodizel said:
Fish, hehe, jakis update z grow by sie przydal ;)

Bedzie szefie :D
Dzwonilem przed chwila do kumpla i wieczorkiem pojde do niego po aparat zeby pokazac Wam co w ogrodzie rosnie mi :D

bogusik2

Member
Moze ja sobie zafunduje coś takiego żeby było wiecej sionek :) hehe bardzo mi sie ta "szafa" podoba i ma super wymiary, ale czy przy HPSie nie spali sie? pzdr

Siemka! Wreszcie wrzucam fotki z mojego boxa!
Wymiary to 70 cm na 70cm na 1.4m! lampa hps 250wat! @ wentyle komputerowe wyciagajace powietrze i 1 wiatrak na dole wdmuchujacy powietrze do boxa przez tunel!!
Temp. przy wlacoznej lampie to 25C
Temp. Przy wylaczonej lampie 17C
Wilgotnosc powietrza ok 50%
Odmiana : Ice Queen
Nawozy z hempa - micro i bloom! Oraz Co2 tabs z fr.pl!
Jest to 7 dzien wega, poczekam jeszcze 7 dni i przelanczam na flo!
Prosze o jakies komentarze co jest dobrze co jest zle.. poniewaz to moj 1 indoor! Pozdrawiam
P.S - bd wdzieczny za jakiekolwiek komentarze!

Biodizel

Member
jedyne co moze byc zle to HPS na weg ;)

chyba ze masz lampe AGRO, ona chyba sie nadaje na weg

mozesz tez dac dodatkowo 1-4 kompakty, nawet zamiast HPS'a, na weg i pierwszy tydzien flo ;)

Last edited:
Myslalem nad kompaktami ale niemialem juz nic kasy! :) To jest chyba nawet agro ale niewiem! Wyrosnie co wyrosnie! :D Pozdro Oby bylo z 80 g palenia :d Pozdro

LDV

Active member
Biodizel
- ja miałem HPS'a na weg (master cośtam philipsa lampe) i mi wszystko ładnie urosło więc myśle że to duży problem nie jest...
Chociaż nie zaprzeczam że pewnie lepiej by urosło jakby miało więcej widma niebieskiego aczkolwiek urosło także ładnie na hpsie i nie były to jakieś karły hehehe

Pozdro

Biodizel

Member
tyle ze roslinki na weg nie potrzebuja tyle swiatla ;) wystarczy nawet 1 kompakt na roslinke, jesli weg ma trwac tylko 1-2 tygodnie, pozniej kolejny tydzien tez na kompaktach, az do pojawienia sie pre

na HPS'ie tez urosnie, ale szkoda pradu ;) twoje roslinki spokojnie by urosly pod 4 kompaktami, co innego flo ;) jesli nie masz kasy na kompakty to trudno, nic strasznego roslinkom sie nie stanie ;)

castlevania

Member
siema! wszystkim! pytanko: chcem miec w boxie 70x70 jak najwiecej roslin mysle ze jak kupie kwadratowe doniczki to wejdzie mi 9 roslin, nie bede tym razem trenował bo by nie było miejsca, i teraz chcem wysiac z 17-19 kulek w pojemnikach 0,5 L i trzymac z 2 tyg na wegu i potem przełaczyc na flo zeby wybrac te 9 zenskich krzakow, jak przełacze na flo po 2 tyg to czy rosliny moga zostac w tych pojemnikach 0,5 L az pokaza płec? po jakim czasie zazwyczaj mozna juz rozpoznac płec?? troche mineło od ost indoorka wiec juz zapomnialem jak to jest:) pozdro!!!

bogusik2

Member
Sory dopiero teraz doczytałem... ja jeszcze nie kiełkowałem LR#2, bo całą uprawie musiałem przesunąc w czasie o kilka tygodni... ale jeżeli tak kiełkuja nasionka po 18zł za sztuke to należy zgłosić reklamacje... jeżeli mi tak będą kiełkować to nieomieszkam wystąpić o zwrot kasy, lub po prostu kolejne sionka... polecam ubiegac sie i walczyć o swoje prawa :) mam nadzieje że będzie 10/10... zobaczymy za tydzień/dwa... pzdr
edit: setny post na icmagu ;p hehe znowu czuje sie jak początkujący :)

Last edited:
G

Guest

Siem :wave: zastanawiam się powoli już nad drugą uprawą , zależy mi na dużej mocy, na drugim miejscu wielkość , zapach może być skunk zrobi się filtr :joint: .wybór padł na cannabis.fr.pl sklep fameleseed teraz wasza sugestja co będzie najmocniejsze ?? skunk specjal co o nim sądzicie ?? którą odmianę polecacie :) ?? :chin: :wave:

G

gelowas

co myslicie, zeby wprowadzic nowy zwyczaj i zamiast wpadac czasem na starego chata fc to korzystac z ICmag'owego?
ladniejszy zdaje sie, latwiej wejsc, i ze tak powiem wszystko lepiej szybciej i zwiezlej :D

Ogrodnik trzymam kciuki za ciebie
Fish, dawaj update!, masz moze jakies info nt Opium z Paradise, skad ta nazwa, zapach podobny?
Biodizel, chyba sie jednak skusze na pare szt ducksfoot (fajnie u ciebie wygladaja), na balkon bedzie w sam raz :)
w pon wyjdzie ode mnie male conieco, pzdr

C

Ca2

sunshi: wiele osób poleca Grapefruit ze względu na walory smakowe, wysoką moc, high!, oraz plon (lolekkkkkk z H.com na ScrOG+LST 0.12-0.13m2 pod 70W hps flow i 130W CFL veg wycisnal 42g suszu).

Latest posts

Latest posts