What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Witam
dzis dostalem zarówke mh 400W i przedchwila wlozylem ja do ukladu zasilania od hps i maly strach ale szybko wlozylem wtyczkei czekalem na reakcje zarowki ....
i po jakis 15 sekundach leko zaczela blyskac po moze 30 sekundach pieknie zaczela swiecic i bijac pieknym przenikajacym bialym :D
Narazie nie spalilem domu i mam nadzieje ze nie spale :D

Teraz pytanko do Was moi mili mam pytanie czy 400W wystarczy na box o wymiarach 2m wysokosci 70cm szerokosci i 70cm dlugosci mam jedna roslinke narazie ale pozniej bedzie to dla 4 ??

Pozdro 600

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzien 33

664IMG_0883-med.jpg

664IMG_0882-med.jpg

664IMG_0881-med.jpg

664IMG_0877-med.jpg

664IMG_0876-med.jpg

664IMG_0873-med.jpg

664IMG_0872-med.jpg

664IMG_0869-med.jpg

664IMG_0868-med.jpg

664IMG_0864-med.jpg

peace

ReQuIeM dReAm - 400wat mh spokojnie ci wystarczy na boxa! taka wystarcza na boxa na 1m na 1m podstawe! Wiec niebój nic!
Mam dobra wiadomos:D dzisiaj wreszcie wyszly kielki z ziemi.. :) Podlalem woda i zostawilem Jutro postaram sie jebnac pare fotek! :D
Pozdrawiam PeAcE

Nio oki Orodnik-PL16 nio wlasnie wyczytalem ze wystarczy dzieki za potwierdzenie trzymal ktos kiedys roslinke dwa miechy na vegu ja chce tak zrobic zeby z zroslinki jednej wyciagnac z 200g :D

HC chyba bez takiego dlugiego vegu to wyciaga bez kitu ja bym z maska jakas do gandy do tych pomieszcen wchodzil bo pozniej bym sie musial wytaczac :D
HC muszisz miec piekne zapachy :D

Pozdro 600

Biodizel

Member
hehe, HC przenawozenie azotem, czy wina oswietlenia? to 33 dzien od pojawienia sie preflowerow czy od przelaczenia na flo?

przetestowalem juz HPS'a,daje po oczach hehe, ... HOT CARGO szykuj sie, na nowa konkurencje [zart]
biggrin.gif

:wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

dzienki wam, troche tu pachnie,hehe

bio, 33 dni od przelanczenia na flo, przenawozone azotem? raczej nie, zobaczysz za dwa teygodnie.

powodzenia

peace

KILER

Member
No normalnie HC powinieneś mieci zakaz wrzucania takich fotek bo nie wszyzcy maja wytrzymałe serce! :respect: Niezłe szczyty :yoinks: :yummy: :joint:

Biodizel

Member
ty to chyba z organic jedziesz? torche trudniej pozbyc sie azotu z ziemi niz z chemia? szczegolnie jak sie guano daje (i inne ktore dlugo azot oddaja)

nie wiem jak w indoor, tu moze jest latwiej, zobic kilka razy flush i gotowe (ale przy tylu krzakach to chyba trudne do zrobienia), wiem ze na oucie to nie ma szans, jak sie wylozy dolki gnojem, do tego nawozy, to pozniej zaden PK nie pomoze ;/

w twojej uprawie podoba mi sie najbardziej nie ilosc, a system co miesiecznego harvestowania
biggrin.gif
, dawno juz tak jedziesz, czy to nowy system w troim ogrodku?

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
jezeli chodujesz w ziemi czy soilless mix i uzywasz dodawki naturalne to flush wogle jest niepotszebny. kwiatki zuyzyja wszystko co moga. pod koniec to dobze widac jak wszystkie liscie robia sie zulte.wystarczy ze sama woda podlewasz ostatnie tygodnie. sztuczne nawozy zostawiaja po sobie ruzne cholerstwa, i nawet jak je pszelejesz woda,i benda czyste,to znowu traca bardzo na smaku. bawilem sie kiedys w DWC, kwiatki rosly super,szybciej nisz w ziemi i wielkie buds. ale jak tylko zapalilem to odrazu odechcialo mi sie hydro,hehe niemam prawie wogle doswiadczenia w hydro ,i napewno niektuzy potrafia wychodowac kwiaty smaczne. ale prubowalem wiele hydro,jest tu pelno hydro z kanady . i odrazu czuje ten spesificzny smak co hydro robi. nazywam ten smak "aqua" cos podobnego jak woda w basenie ma zapach. ale jak tobie to niepszeszkadza proponuje chodowac hydro na sztucznych nawozach.

peace

peace

Czy w Polsce mozna dostac naturalne nawozy ?? Na veg i flo poniewaz to moja pierwsza uprawa w ziemi :) I chce zeby wszytko bylo dopracowane jak najlepiej :)

Pozdro 600

G

Guest

Hot i co ja mam Ci brachu napisac ;) jak zwykle zadzisz i tyle
a i czy byla by mozliwosc bys zrobil liste tego co tam Ci aktulanie kwitnie
pozdro

Biodizel

Member
na veg biohumus, guano, gorzej z flo, wiekszosc natural dla roslin kwitnacych zawiera duzo azotu (w pierwszych tygodniach flo male ilosci N nawet chyba korzystnie wplywaja), ale pozniej trzeba sie posilkowac juz chemia niestety ;/ chyba ze ktos znalazl cos naturalnego na flo bez duzych ilosci N?

popiol z drzew lisciastych, zawiera duzo K, w postaci tlenku ;/ co w duzych ilosciach nie jest korzystne dla roslin

HOT, hehe ... ktos kiedys robil DWC natural ;) nie wiem codawal na flo, ale na weg chyba robilguano ;) do kawalka szmatki sypal guano (gdzies byly nawet proporcje), albo inny organic, i to do wiadra na noc z wlaczonym buble (chyba nie musi byc, ale szybciej bedzie), pozniej wyjmowal woreczek, wyciskal a wody uzywal besposrednio do dwc

hehe, ja tam nie czuje czy to hydro czy organic ;) ale wielu znajomych sie zalilo na to ... mi tam wystarczy dobry curing ;) podobno wodny usuwa ten zapach, smak ... ale to tylko podobno, bo jakos nigdy nie moglem sie przelamac zeby piekne buds do sloja z woda pakowac, oldschool hehe ;)

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
jezeli jest problem z dobrym nawozem, to normalka uzywa sie co mozna. w ziemi chodowanie nawet sztucznymi dodawkami kwiaty moga byc wspaniale. ale tszeba uwazac bo sa niekture nawozy co sa bardzo szkodliwe i nawet radio aktywne,hehe gdzies tu ostanio widzalem jest thread co muwi ile i co sztuczne nawozy maja,tszeba poszukac.
ale proste nawozy bez jakis tam hormonow i innych powinny byc dobre jak w prawidlowy sposub je sie uzywa.

hej mazur co ja tu mam?hehe
sprubuje ale napewno cos zapomne jak zawsze,haha

c99,kk strawbery cough,g-sus,sensi skunk,afghani,true blueberry,sour diesel,comrade,himalayen gold,white widow,blubonic,c99xbkush,darlene,sadhu,sensi skunk x johnny blaze.......<hehe

peace

G

Guest

super niema to jak mnogosc smakow :)
a na fotce Sensi Skunk X Sensi Star 15 dzien flo, from who chyba pisac nie trzeba ;)

pozdr.

Biodizel

Member
mazur, oby tak dalej
biggrin.gif

a to potencjalne spoty ;) kilka godzin walczylem z krzakami, pila i siekiera, nie obylo sie bez kontuzji hehe ;)

na razie mam upatrzone 3-4 spoty

16155P1010320-med.JPG

16155P1010318-med.JPG

plecak na zdjeciu jest czerwony, nie rozowy ;) tak gwoli scislosci
biggrin.gif

cos czuje ze nie bedzie mi sie chcialo wozic tyle ziemi ogrodniczej ;) na spotach jest kiepska, piaszczysta, kwasna ziemia, troche dolomitu, saletry, moze troche obornika i powinno byc ok

tym razem bede chyba kielkowal w ziemi ze spota, bo jak kielkuje sie w ziemi z ogrodniczego to roslinki widza w ziemi ze spota to ... wewnetrzne FUJ
biggrin.gif
i ograniczaja sie do tych kilkuset ml ;/ ziemi w ktorej byly kielkowane

HOT, moze twoja uprawa jest komercyjna, ale ode mnie i tak respect ;) nie ilosc a jakosc
biggrin.gif
nie zmianiaj podejscia ;) hehe

update

DF, dopiero druga partia lisci, ale juz zaczyna byc widoczna cecha webbed ;)

16155DF3-med.JPG

odblysnik HPS, lustro czy folia? a moze lustro i folia? hehe

16155odblysniki_HPS-med.JPG

Last edited:

Latest posts

Latest posts