What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

mały problem?

mały problem?

witam! Mam mały problem z moimi roślinkami,właściwie to już znalazłem odpowiedź,ale mam problem z przetłumaczeniem,nie wiem dokładnie w jakich ilościach mam płukać moje maluchy. Oto tekst:Now if you added to much chemical nutrients and or organics, (which is hard to burn your plants when using organics) you need to flush the soil with plain water. You need to use 2 times as much water as the size of the pot, for example: If you have a 5 gallon pot and need to flush it, you need to use 10 gallons of water to rinse out the soil good enough to get rid of excessive nutrients. Soluble nitrogen (especially nitrate) is the form that's the most quickly available to the roots, while insoluble N (like urea) first needs to be broken down by microbes in the soil before the roots can absorb it. - Czy ktoś może mi pomóc w tłumaczeniu?

G

gelowas

hey cardielek, no ja bym tu dal za wyglad znacznie mniej, gdyz trza pamietac, ze kwiatki ulegly CALKOWITEMU zapyleniu i srednio w takim malym smiesznym bobku byly jakies 4 ziarenka :)
przede wszystkim serdeczne dzieki za moje marzenie, mianowicie groszki G13 Diesel i Four Play, postaram sie zrobic z nich jak najlepszy uzytek, F2, jak nie w najblizszym czasie to w ciagu 2 lat na pewno, przeciez jeszcze maja dluga date waznosci :D
cmok cmok

HC, mistrzostwo swiata KOZAK, hehe, nie wiem jak ty tam wytrzymujesz na dluzsza mete, bo majac 2szt micro grow to ja zyc normalnie nie moglem w pokoju :)
sasiady co mieszkajom 1km dalej nie czuja tego? :D:D:D no chyba ze nie ma nikogo w promieniu 100 kilosow o to by bylo gitara hehe K+

~jungle

Member
z tekstu wynika, że musisz użyć dwa razy więcej litrów wody, niż mieści doniczka. Na przykład 5 litrową doniczkę przepłucz 10 litrami wody (wiem, że galony to nie litry :D, btw, 5 galonów to 19 litrów, ładnie)

nieźle Wam wszystkim rośnie! :yoinks: respect

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
tak jak jungle muwi,
chemiczne dodawki powinno sie wyplukac sama woda pszed dwa tszy tygodnie pszed zbiorami. jezeli masz problem z kwiatami daleko pszed zbiorami, to musisz plukac je asz pszeleci pszeznie woda, 1 litrowy kubek pszelej 2 litrami wody. jezeli kwiatek jest jusz daleko chory to moze byc jusz zapuzno na ratowanie. naturalne dodawki niemusisz wcale tego robic, natutalne dodawki dodaja smaku, chemia jest dobra na veg, nigdy bym nieuzywal na flower.chyba ze ty tego palic nie bendziesz
nic a NIC! nie bije ORGANIC!!
peace

Siemka! Wsadziłem dzis 10 nasionek Ice Queen! Kiedy moge liczyc az wyjda kielki z ziemi?? Dobra jest temperatura tdo kielkowania 16C?? Bo taka mam w boxie! Bd wdzczieczny za odpowiedz!
Jak wyjda kielki ot wrzuce pare fotek! Pozdro PeacE

G

Guest

@ ogrodnik Taka temperatura moim zdaniem tez może być ale ogólnie to troche za niska ja bym dal na 26 stopni co najmniej, durza wilgotność , i zaciemnienie (ja to tak robie ) peace :wave:

C

Ca2

Ogrodnik odpal chociaż nad kiełkami 15W żaróweczke. Nasiona kiełkują w ciepłym ciemnymmiejscu. Im cieplej (do max 35*C) tym szybciej kiełkują. Ja nawet niekiedy kładłem na kaloryfer z zajebistym efektem ale jak nie masz wyczucia to nie majsruj ;D
Joy Joy też to kiedyś dostrzegłem. Popisałem nieco i w końcu zastałem dostrzeżony.
Hot Cargo mam dla ciebie cudowne rozwiązanie!!!! Jeżeli sam uważasz, że chciałbyś ładniej pisać na forum + używając polskich znaków? Mozilla FireFox 2.0 oferuje słownik podkreślający błędy jak w Wordzie. Świetna sprawa.
ALL:
niebawem odpalam mój mikro box (tym razem nic nie zjebie obiecuje:D ) i chcę posadzić coś wyjątkowego. Coś kurewsko mocnego! White Skunk od White Label, Maroc(FS), K2(Nirvana), White Widow, Pure Power Plant... to przerabiałem paliłem też niedano WW z out(N), Early Misty(N) i Hollands Hoope(N) i szczera Panowie opinia prosto z mostu. PONIEWIERA.. ale dobra pizdeczka zaczyna mi się po 4tym szkle :( nieraz jak rano spale rure to zaczynam się poprostu dobrze czuć jakby mnie tylko szkita lajtowała. I teraz prośba... błagania.. czy jest osoba, która podzieliła #######(chyba teraz za zimno)/#########?????????????????????????? Koszty srogich odmian są cholernie srogie co przy mikro grow sami wiecie jak wygląda :( a jak mam spalać całe żniwo w tydzień skoro można załatwić się 7g na cały tydzień ;D Proszę po pozytywne rozpatrzenie mojego podania. Z wyrazami uznania Cann Canna Cannnabisu Ca2na3is ;D

||
||
\/
Ogrodnik: nasion przecież nie musisz w boxie kiełkować chyba, że wrzuciłeś je do ziemi to tak. Na chusteczkach zawsze raźniej :D 12-24h kąpiel we wodzie a później chusteczka i cacy. Nieraz po 6h na husteczce wychodzi już kiełek.

NIEMA PROSZENIA NA OTWARTYM FORUM O NASIONA CZY KLONY , CZEMU NIEKTUZY TEGO NIEROZUMIA???

Last edited by a moderator:
Wilgotnosc jest duza... zaciemnienie tez.. bo lampa nie chodzi ale niemam jak zwiekszyc temp. :/ Hu.. moze wykielkuje i tak :D Licze na szczęscie jak zwykle :) Niedlugo wrzuce fotki z mojego boxa! Pozdrawiam
P.S - ja wsadzilem do ziemi juz wykielkowane nasiona ;p Pozdro Po ile dniach sie mgoe spodziewac az wyjdzie kielek z ziemi??
Jak myslicie 10 dni weg wystarczy??

Last edited:

joy joy

New member
Wiec tak:
podlewalem co kilka dni okolo pol litra plantonu S soil mix to ziemia kwiatowa kokos perlit i na dole troche keramzytu ogolnie to na poczatku liscie sie zwijaly tylko pozniej zaczely robic sie dziury na pojedynczych lisciach i powoli obumierac a teraz to juz jest tak ze co dzien jak sie budze to po pare lisci tak zzera jak na zdjeciach przedstawione oprocz skorupek dawalek lyzke dolomitu i dzis przeplukalem glebe .
pozdro
edit:
dodaje zdjecia jest to 40 dzien na flow wiec widac ze raczej roslina dostanie w dupe na plonie przez to ale coz bylebylo cokolwiek

Last edited:

LDV

Active member
Wszystko juz wyjasnione...
dzieki wielkie dla rybki

Teraz czekam tylko na wiadomosci od gelowasa...

Pozdro i z góry dzięki!!!!

BTW: Nieźle sobie tutaj poczyniacie hehehe :)

Last edited:
C

Ca2

joy joy: Ja jednak radził bym Ci odstawić PLANTON. Są to nawozy w 100% sztuczne więc przepierdolić nie problem. Stosowałem PLANTON K na flow i jakoś się spisywał ale miałem jednak to bezpieczeństwo, że nie zawierał Azotu bo tego najczęściej można przewalić. Zerknij na paczke i podaj ile on azotu zawiera w %

sairu

Member
joy joy moze zrobiles juz wszystko. efektow nie widac z dnia na dzien. trzeba odczekac kilka dobrych dni zeby zobaczyc zmiane. najlepiej na zdjeciach. te nawozy z 2giej strony sa nie za specjalne.

C

Ca2

Sairu widziałem nie jedne ładne rośliny na prostym biohumusie forte lub jakimś florovit. Kwestia dawkowania (heh miewał ciężką łapę). Organiki są zajebiście przyswajalne i nie mają skłonności do blokowania się pierwiastków wzajemnie jak to ma miejsce przy chemikach. Na flow nawet jak biohumus zawiera azot to roślina miewa się dobrze. W przypadku florovitu sam się przekonałem, że jest bardzo inwazyjny. CHEMIX. Już lepiej mi się sypie Planton K na oko niż leje na ml florowit. Plantonu K jeszcze nie miałem okazji przesypać lub tego nie zauważyłem. Florowit spustoszył mi uprawę. Następny grow planuje Biohumus dla kwitnących(dla kwitnących kurwa nie na faze kwitnącą, różnic między pojęciami nie muszę chyba tłumaczyć) w dawkach turbo orgazmicznych + na flow Bloei którego nie widze na hempie ;( lub paka GHE za 99pln (TotalGro, TotalBloom,Ripen)
lub też zastosuje dowolną kombinację np. TOTAL BLOOM, FLORA MICRO-WodaTwarda, MIKRO+SUBMIKRO ELEMENTÓW, w przypadku nadmiaru pieniędzy - BIOSTYMULATOR DIAMOND NECTAR.

Last edited:

joy joy

New member
Moze i zrobilem wszystko ale jesli tak to tylko pogorszylem sprawe bo jak narzie to jest coraz gorzej :D ,Planton S ma tyle samo azotu co K roznica polega na tym ze S ma wiecej zelaza i pierwotnie jest przeznaczony do surfini a co racja to racja nastepna uprawa leci juz na dobrych nawozach lepiej wydac juz tego baniacza na dobre nawozy niz spieprzyc 2 miechy roboty. Skoro juz mowa to jakie dobre polecacie chodzi tu raczej o komplety w stylu grow ,bloom itp bo naturalnych dodawek nie sposob dostac w 2 milionowym miescie :yoinks: hehe moze kiepsko szukalem ale guana i takie rzeczy to jeszcze nie w Polsce chyba :D jak zwykle "sto lat za murzynami"
Pozdro

syfon80

New member
Hejka. Czas sie ujawnic a nie tylko zza krzaków czytac :). Mam takie pytanko czy ten zapłonnik nadaje sie do HPS ??

Pierwszy oucik za mna teraz czas na boxa :)
A to moj tegoroczny zbior, przymrozki mnie zlapaly i topy nie wygladaja najlepiej ale swoja role spełniaja :)

Wymiatacie chłopaki swoimi fotami.Pozdrowionka

Last edited:

kfjatek

Member
odmiany nieda sie rozpoznać po wyglądzie...
moge jedynie stwierdzić ze to jakaś sativa.... albo w większości sativa..! :D

pozdro...

ps//ostro tam wszyscy wymiatacie! :D W szczególności HC, i Fish :D...

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
syfon80 said:
Mam takie pytanko czy ten zapłonnik nadaje sie do HPS ??
owszem nadaje sie.
WLS (pol.) = HPS (ang.)
Wysokoprezna Lampa Sodowa = High Pressure Sodium lamp

ogrodnik co ty kombinujesz? :) skoro wykielkowaly i wsadziles do ziemi to odpalaj ta lampe jak najszybciej hehe bo tam jest za zimno (optymalnie 20-25 stopni C) i za ciemno. rosliny wyjda nad ziemie a tu nima slonca... bedzie im przykro.
od momentu wsadzenia wykielkowanych nasion do ziemi - powinny wyjsc w ciagu 2-5 dni. chyba ze maja za zimno.... a na to wlasnie wyglada.

Ogrodnik-PL16 said:
moze wykielkuje i tak :D Licze na szczęscie jak zwykle :)
pogratulowac.......

Latest posts

Latest posts