What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

HC jestem ciekawy co dawałeś na wegu , co na flo bo wygladaja b ladnie jak na 20 dzień flo ??

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzienki

jak zwykle naturalne dodawki. ziemia moja to jusz ma moze 5 lat. jest caly czas recycle.
wtedy tylko dodaje worm castings,lime,bat guano. mam beczki z ziemia co leza po rok czasu. wtedy wszystkie mineraly sa rozlozone i ph ustawiona. taki prawie compost.czasem jak wlozysz naturalne dodawki odrazu to czasem sie zpuzniaja i powoli karmia. w ten sposub ziemia jest jusz gotowa do karmienia odrazu. taki mi sposub,hehe

peace

EARTH MOTHER

New member
Widze chlopaki ze się nic nie zmienilo, Hot dalej wszystkich zostawiasz w tyl.
Ta C'99 :yoinks: aż ślinka cieknie.

SHAMROCK: powodzenia, niech Jah bedzie z Toba.

A, jak mówimy o jedzeniu:

pzdr

WeedTime

Member
czesc HC jak zawsze twoj pokoj pieknie wyglada, co do strony to podzial tematu na in/out zdecydowanie popieram. pozdr. all

bogusik2

Member
hehe niesamowity widok :) Szczególnie mnie zafascynowało Twoje SC... gdzie mozna zaopatrzyć sie w oryginalne geny od KK? Sam chciałem pokultywować SC (glownie ze względu na niespotykany aromat i lecznicze włąściwości), ale nigdzie w polsce nie idzie dostać genów oryginalnego SC... hehe kloniki z zagranicy to pewnie za duże ryzyko ;)
Moze ktoś wie czy w polsce ktoś ma tą odmiane? pzdr

G

gelowas

ten Shakir to niezle wariacisko jest widze, moja babka od biologii bankowo tylu rzeczy nie wie :)
trzymajmy kciuki za Shamrocka, tez cos sprobuje pokrzyzowac dobre z wczesnym, ale na 'chlopski rozum' czyli 10szt np Arjans Haze i 10szt Early Gold, wybiere te najwczesniejsze okazy i zapyle nie patrzac na allele i inne bzdety :) w totka ktos wygrywa :)

G

Guest

Fubar said:
CAŁKOWITY brak ludzi którzy chcieli by się w to bawić- nikt nie chce poświęcać czasu i kasy – za to prawie każdy chciałby taką rasę mieć ;>]]
tutaj to Fubar chyba troszeczke przesadzil
icon10.gif

jak juz wspomnialem wczesniej, jedni mowia, drudzy robia ;) powoli juz cos zaczyna sie dziac, w miare mozliwosci bede wstawial fotki ;)

czyje pestki dzisiaj do mnie dzisiaj dotarly, co to za WYD? jesli mozna wiedziec ;)

PS. do stworzenia pokolenia F1 wsytarcza 2 kwiatki, matka nejlepiej DF i ojcies w tym przypadku swiss miss, moga byc malutenkie, bo nie zalezy nam na otrzymaniu duzej ilosci nasion F1, wystarczy nawet 20, byle by kilka z nich wykielkowalo ;)

:wave:

Last edited:
B

bronek

haha
witam wszystkich
zaluje,ze nie mam czasu nadrobic icmag'owych zaleglosci [jak zwykle pykacie mase postow!!] bravo
a tymczasem troche kolorkow-maly "step by step" z przymrozeniem oka:
HOW to roll a joint

dodam tylko,ze jak zaczelismy smalic tego byka wieczorem w sobote to dopiero w niedziele ok 13 po przebudzeniu udalo nam sie go dokonczyc
BTW jakie macie opinie nt Passion'a od Salvi? Ja jestem zadowolony z mocy [nawet bardzo],ze smaku i wygladu bobow zdecydowanie mniej, ale generalnie wrazenia in plus

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hey bronek niezle jointy tam palisz,hehe

co do strawberry cough to jest niestety ale tylko jako clone.DP chyba ma SC podrubke, i slyszalem ze wogle niejest podobna do clona.
ja jusz moze pare razy i sie pozbyje SC bo jusz niema miejsca na niego i powoli zaczyna mi sie nudzic,hehe ale zanim to zrobie to zapyle go i zrobie jakies nasiona. moze podrubke strawbery diesel, bo mam sour diesel ibl, byly by pewnie identyczne.
albo zapylic z blueberry, pewnie wyszedl by jakis hawaii punch z tego,hehe
bendzie co bendzie , bende robil nasiona takze dla seedbay jako freebies,
takze duzo moze sie tu bendzie dzialo jak dobze wszystko pujdzie.
jakies tam SC geny napewno znajda sie w kraju

peace

G

Guest

no przydlao by sie ja dobrych kilka miesiecy poszukiwalem kogo z europy co by mi klona schroma przyslal albo oryginalnego strawberry couth niestety bez skutecznie :/ ten gen kurde chyba tylko w stanach jest niestety :( a tak chcialem se zapalic czystego schroma albo strawberry :/

bogusik2

Member
Ja za 2 sezony myślałęm o akcji żeby sprowadzić geny oryginalnego SC do polski i uzyskać nasiona jak najbardziej zbliżone do oryginału (ale z wybe**szym kopem) :)
Miałbym wtedy pyłem G13xHashplant prawdopodobhnie, więc pokusiłbym sie o box weg dla SC :) żeby rozmnożyć klonika i potem zrobiłbym crossa, który po (z mojego załozenia :)) po jakichś 3 pokoleniach dalby rade jako nowa fajna odmianka :)
HC niestety raczej w polsce sie nie dostanie tego ;/ a jeżeli już to po jakichś znajomościach kosmicznych :) hehe
Moze wysyłałeś komuś do polski (albo masz zamiar wysłać :)) takiego klonika?
Jeżeli ktoś ma ogólnie pomysł gdzie w polsce zdobyć czysty gen SC?
Będe wdzięczny za info i oczywiście mam nadzieje ze uda sie w końcu sprowadzić oryginalnego SC do polski i kultywować :)
Podejrzewam ze od jednego klona zaczełaby sie masa rośłinek i wspaniałych crossów :)
W sumie z klonów też można zrobić jakiś OS dla zaufanych osób :)
BTW. czy sposobem na uzyskanie pestek z SC nie moze być shermienie go fotoperiodem i odpowiednie czynności do uzyskania nasionek femi? Moze coś mi sie przestawiło, ale czy femi nie uzyskuje sie w jakiś podobny sposób? pzdr

Last edited:

bogusik2

Member
A czy np. jeżeli bym skrzyżował SC i G13 x HP a potem samcami bym zapylał kloniki oryginalnego SC to doszedłbym w końcu do czegoś bardzo bliskiego oryginałowi? pzdr

G

Guest

LEWAR, troche sie zdziwilem ja z pudelka zaczelo sie cos sypac
icon10.gif
nic nie bylo czyc ;)
GREENGIRL, dzieki ;) na pewno sie przydadza
icon10.gif

GRZYBIARZ, ciekawe odmianki
icon10.gif
dzieki
GELOWAS, ciagle czekam ... bede mogl sprawdzic dopiero w piatek ;)
FISH, ladny prezencik, dzieki
icon10.gif

napiszcie jak do was przesylki dojda ;)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
super fish, oto wlasnie chodzi
nasionka napewno benda ciekawe
, nic tak nie cieszy jak wlasne dzieci,hehe

tu moje dzieciaki, sensi skunk x johny blaze i sensi skunk x sensi star
zobaczymy , moze czempiony z nich wyrosna,hehe

664IMG_0748-med.jpg

664IMG_0750-med.jpg

peace

G

Guest

ladnie sie zapylilo
icon10.gif

nowe odmianki ;)

NL
P#1
P#1xLr
LR
WYD

HC, ile ty je trzymasz w tych 0,2-0,25l od posadzenia nasionka? wygldaja na bardzo rozwiniete
icon10.gif

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
664IMG_0762-med.jpg

gdzies od dwuch do nawet czterech tygodni, zalezy jak kwiatek rosnie.
w ten sposub tszeba mlode delikatnie karmic zeby sobie radzily w kubeczku. wtedy mam czas na inne zanim je zaczne pszesadzac. moge je wtedy troche lisci zerwac i dac im sie rozwinanc na boki.zadko teras zastawiam kwiatka calego. zawsze je podcinam i liscie zrywam zeby sie rozwinal bardziej, tylko robie to w czasie veg i dac im czas na zagojenie zanim pujdzie do flo room.

peace