What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

polak

Active member
tak bylo zawsze odkad pamietam, wszyscy z ekipy OG pamietaja 'polandy' ktory zaczelismy? 6 hehe? nie pamietam juz, taka kolej rzeczy czas 'Co w ogrodzie rosnie Ci' przeniesc do hall of fame :D
Da rade utworzyc polskie hall of fame?

popieram HC
polak

G

Guest

A ja proponuję otworzyć dwa tematy zamiast tego jednego :)
"Co w ogrodzie rośnie Ci?"
i
"Co w pokoju rośnie Ci?"
dodatkowo temat "hardware" by się również przydał
a dla początkujących "podstawy"

G

Guest

no ladnie trebza se iajkos dogadac nie [panowie. tematy porobic i pisac sueminnie id dokladnie w kazdym to czego sie wypowiedz tyczy i prsote bedzie. outdoor indoor. straing udie to juz mamy. trza nam kilka jeszcze temtwo reszte wypieprzyc zanczac od nowa. zbudowac porzdaek jakis. HC rusz sie tam kiedys i zrob tu porzadek :bat: :bow: :D

hyhy. pozdoro
pes
skuty zem

G

Guest

polak said:
tak bylo zawsze odkad pamietam, wszyscy z ekipy OG pamietaja 'polandy' ktory zaczelismy? 6 hehe?
polak

hehe bylo troche tego, ja tez jestem za zamknieciem i otwarciem nowego 07

zgadzam sie z tym co niektorzy pisza ze sa niepotrzebne tematty na forum...
jak ktos ma jakiegos skromnego boxa albo cos malego na oucie to niemusi odrazu zakladac nowego tematu mozna sie pochwalic zdjeciami w "co w ogrodzie rosnie ci"

cos OT tez jest do tego temat i tam gadac...
ciezko pozniej cos znalesc... pomyslcie o tym zanim zalozycie kolejny bezsensowny temat... :joint: :wave: Pozdrawiam ;)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
fajnie , fajnie

dawac co sie da

grunwald ma moze dobry pomysl, co w ogrodzie rosnie ci?-07-Out i In?
pozandek to zrobie niedlugo. te co sa bez sensu wyzuce, inne dolancze do -co w ogrodzie rosnie ci.
takze widze ze jak narazie wszyscy chca nowy thread od nowego roku? tak wienc bendzie.
sorry jezeli tutaj malo dzialam, jak jusz mowilem wszystkie nowe pomysly sa mile widziane. i jezeli cos chcecie zeby bylo tutaj dajcie mi znac i ja postaram sie zrobic co moge.

peace

EARTH MOTHER

New member
Witam wszystkich ogrodników, po ok pol roku nieobecności na forum..
:yoinks: :yoinks: :yoinks:
Zaskoczylyści mnie tak pięknymi plantami, z outdorków,
z roku na rok jest tu coraz piękniej..
Poprostu Poland żadzi wszędzie :joint:

W tym roku posiadalem wysadzone 3 c'99, oraz 3 unknow.
Niestety 1 c'99 byla zasadzona w wiadrze i podczas jednej z malutkich susz umarla.
Kolejne 2 c'99 zostały pożarte przez oślizłe ślimaki, prawdopodobnie ze
wzgledu na swoj magiczny zapach. Ostały sie tylko 2 krzaki z ktorych 1
krzaczek byl panienką.

Mógł sobie jeszcze kwitnać z 2 tyg., lecz pleśń zaczeła dobierać się do niego,
dlatego ściąłem krzaczka.
Wyszło z tego ok 90g bardzo pozytywnego palonka.
Po stestowaniu sampli z kumplami wywnioskowaliśmy ze jest to, NAJLEPSZE
PALENIE JAKIE KIEDYKOLWIEK PALILISMY.
-w większości Sativa
-egzotyczny zapaszek, ale dopiero po curingu
-topki leciutko zbite
-lagodny w smaku podobny do C'99

A oto i Ona. :sasmokin:
Ścięta w dwoch serich, 25.09 i 01.10.

Fish131

Active member
No to maly update.
Moje schromiki maja juz 64 dni (41 dni na flo).
Naszczescie juz nie pna sie w gore. Sa na stalym poziomie wysokosci. Teraz formuja sie topy i beda puchnac.

Tutaj malutki zapylony topek, widac ze zapylenie sie udalo bo preciki zmarnialy.

A na koniec zblizenia.

Peace :joint:

Earth, witamy znowu na pokladzie :D. Ladny outdoorek!

Last edited:
G

gelowas

ladnie Earth Mother,
ja bym glosowal za utworzeniem 'Poland part 7' - na dosc, ze na og skonczylismy na 6 to jeszcze '07 rok przed nami, podtrzymanie tradycji i jednoczesnie wprowadzenie pewnej chronologii
co do threadow proponowalbym zostawic te 6 wyroznionych na gorze + polish strain guide, hash, 3style, grzyby, filmy, salvia, + kilka wiekszych projektow m.in weed time hydro grow, a reszte wjebac do 'Offtopic', a takze wprowadzic podzial na indoor/outdoor.

Fish, bardzo fajnie, zazdroszcze, ile jeszcze, z miesiac trza czekac?
co planujesz na nast grow, mala rozbudowa growboxa bedzie od nast roku?
no i fajnie, ze robisz F2 Shroomika ... :)

Last edited:

rogin

Member
HC twoj pomysl mi sie tez podoba, tak jak ktos wczesniej pisal za duze zamieszanie sie zrobilo, Podzial na IN i OUT to tez moze byc dobry pomysl. A te wszystkie malutkie temaciki outdoorowe wrzucic do tego theardu i go zamknac.

JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA !!!
peace

Edit:
Fish i Gelo wyjebka !!!

Last edited:
G

Guest

to jest S x BS od HC?, ladne rosna
icon10.gif
i to pod 150W :yoinks:

w jakich doniczkach je trzymasz? i ile ich tam jest pod tymi 150W?

:wave:

VADER

Member
Ot taka ciekawostka- mialem HawaiixSkunk#1 na out i porobilem z niej klony bo i tak byla za puzno wysadzona, i dalem pod 24h swiatlo i po niecaly miesiacu nie ukorzenily sie ale... zaczely kwitnac :D zastanawiam sie co z nimi zrobic- dac pod 12/12 hps 70W zeby zaczela kwitnac na maksa czy co? co polecacie?

G

Guest

jesli sie nie ukorzenily to po przelaczeniu na flo tym bardziej sie nie ukrozenia, przelacz je na 20/4 albo lepiej 18/6, nie powinny sie schermic, 24/24 nie zawsze jest korzystne dla ktore dopiero sie ukorzeniaja

zaczely kwitnac czy pokazaly pre? bo to jest roznica, czasami sie zdaza ze rosliki na weg pokazuja pre, ale nie znaczy to jeszcze ze kwitna ! a odmiana ta raczej cechy auto flo nie posiada ;)

Last edited:

VADER

Member
SHAMROCK said:
jesli sie nie ukrozenia to po przelaczeniu na flo tym bardziej sie nie ukrozenia, przelacz je na 20/4 albo 18/6, 24/24 nie zawsze jest korzystne dla ktore dopiero sie ukorzeniaja

zaczely kwitnac czy pokazaly pre? bo to jest roznica, czasami sie zdaza ze rosliki na weg pokazuja pre, ale nie znaczy ze kwitna !

zaczely kwitnac wlasnie co mnie dziwi przy 24h swietle... wiem ,ze przy 12/12 sie nie ukorzenia ale teraz listki od dolu brazowieja i wysychaja wiec tak przynajmniej jakies topki bede mial :)

polak

Active member
podzial na in i out... niekoniecznie potrzebny w koncu jak jest sezon out to tak naprawde baaardzo maly % uprawia in...

Trzeba by zrobic zebranie na czacie i wszystkie propozycje ugadac wspolnie niz pisac posty na forum,
taka moja propozyjca

polak

EDIT

widze tutaj pewna niescislosc... dlaczego klon mial by sie nie ukorzenic przy oswietleniu 12/12? Jezli ukorzeni sie na parapecie czy gdziekolwiek to przy 12/12 tez powinien, klon potrzebuje duzo wilgoci i ciepla do ukorzenienia, swiatlo rowniez ale niekoniecznie musi to byc 24/0. Ja ukorzenialem przy 20/4 w wszystko pieknie sie ukorzenilo.

Last edited:
G

Guest

mozesz dac zdjecie?

bez systemu korzeniowego nie przetrwaja tych kilku tygodni flo, nie bedziesz mial ani klonow ani topow, przelacz na 18/6, przesadz do doniczek z coco coir nasaczonego mocno woda (przeplukanego woda)

nie ukrozenily sie bo moze maja zbyt zimno? 20-23C, jesli po wyjeciu z ziemi okaze sie ze lodyzki zgnily to lepiej klony wyzuc, jesli lodyzki grubieja i nadal sa twarde to niedlugo juz wypuszcza korzonki (czasami nie grubna, wystarczy ze beda twarde, to jest szansa)

Last edited:

VADER

Member
SHAMROCK said:
mozesz dac zdjecie?

bez systemu korzeniowego nie przetrwaja tych kilku tygodni flo, nie bedziesz mial ani klonow ani topow, przelacz na 18/6, przesadz do doniczek z coco coir nasaczonego mocno woda (przeplukanego woda)

nie ukrozenily sie bo moze maja zbyt zimno? 20-23C, jesli po wyjeciu z ziemi okaze sie ze lodyzki zgnily to lepiej klony wyzuc, jesli lodyzki grubieja i nadal sa twarde to niedlugo juz wypuszcza korzonki (czasami nie grubna, wystarczy ze beda twarde, to jest szansa)

Mysle ,ze swiatla klony maja wystarczajaco, sa wraz z innymi wegujacymi pod 400W hps na powierzchni 45-45-70cm. Temperatura napewno ponad 20C. Lodygi maja dosc twarde, napewno nie sa zgnile. Gdzie takie doniczki mozna kupic? Zdjecia w tej chwili nie mam i nie mam aparatu :/

Last edited:

Fish131

Active member
SHAMROCK said:
to jest S x BS od HC?
Tak
SHAMROCK said:
ladne rosna
icon10.gif
i to pod 150W :yoinks:
Dzieki

SHAMROCK said:
w jakich doniczkach je trzymasz? i ile ich tam jest pod tymi 150W?

Doniczki okolo 12l. 3 planty.

VADER said:
sa wraz z innymi wegujacymi pod 400W hps na powierzchni 45-45-70cm.

Byc moze to jest powodem tego ze sie nie ukorzeniaja. Z tego co wiem nie ukorzenia sie pod HPSem, tym bardziej przy tak mocnym HPSie na tak malej powierzchni.

Last edited:
G

Guest

coco coir kupisz w kazdym sklepie zoologicznym ;)

FISH'u, 12l to troche malo ;) ? choc moze na krotko wegowana indyjke wystarczy, przesadzac juz chyba nie warto, wyciagasz bryle korzeniowa z doniczki zeby sprawdzic jej stan, czy nie jest przerosnieta zbytnio i czy nie zaczyna gnic?

Fish131

Active member
Byly w mniejszych doniczkach i kilka dni temu przesadzilem je do tych co sa teraz. Wiec teraz maja dodatkowa ziemie do penetracji.

EDIT:
Za niedlugo na cannabis.fr.pl bedzie mozna kupic nawozy Canny. Konkretnie:
Terra Flores
Terra Vega
Boots Accelerator
PK 13/14
Canna Zym
Canna RhizoTonic

EDIT2:
Dzieki Earth!
Te schromiki mam od Hota za co mu :respect:

||