What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

KILER

Member
Wow HC piekne masz swoje ogródki ale najbardziej mi sie podoba ten kwitnacy!! :yoinks: :yummy:
greengirl: ładnie ci rośnie

sairu

Member
jak leca fotki to dorzuce swoje z dzisiaj. mazar z dp z 28 dnia flo pod 250 hps.
niestety zadna z 2 roslin nie ma fioletowego fenotypu tylko bialy. a tak liczylem na troche koloru w boksie. ale za to ladnie sie szronia i puchna coraz szybciej.

koyot

New member
siemano

HC nie mam pytan co do twoich poczynian, mozesz napisac jak trenujesz rosl ze wychodzi ci kilka poteznych budsow? fim na ktorym zazwyczaj pietrze? do tego lst na tym "kole" czy jak to sie nazywa ?

....................................................................................................

Tutaj uptade ... i pytanie, o przelaczenie na flow...kiedy waszym zdaniem...?

rosliny maja z doniczkami 90cm, box ma 180, przy czym potrzeba na spokojnie 40cm od samego sufitu, czyli maxymalnie do konca flow moga jeszcze podskoczyc o ok 50-60cm...przewidywane takze trenowaie najbardziej wysunietych szczytow...

rosliny maja ok 40dni

otrzasnely sie juz po bloomie...widac tylko pozostalosci na dolnych partiach...

jest lacznie 8 klonikow, 7 dopiero zaczyna sie ukorzniac, myslalem zeby przelaczyc na flow zaraz po ukorzeniu klonow za 7-10dni...

ale czy to nie bedzie za duzooo jak myslicie?

Grapefruit, Cinamon, ww

podzr koyocisnki & nicoc team :joint:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
greengirl
koyot
sairu

rosnie super!!!

koyot, ja raczej nietrenuje roslin, jedyne to co je pszytne pare razy, newazne gdzie, jak mi sie w veg room rozwina za duzo to ja je drastycznie nozycami tne gdzie sie da,nawet niepatsze, i po czasie sie strasznie niekture rodzaje potrafia rozrasnanc. proponuje to robic zawsze.

te okragle to tylko takie druty ,bo wiem ze buds benda cienszkie ,to to zawsze pomaga,lepsze nisz bambu patyki,

a zobaczcie co ja tu mam, hehe
to sa kszaki prosto z polski , co mama mi pszyslala
moje owoce z mojego dziecinstwa, gdzie dzadek mial tego mnustwo w ogrudku.
pamientam jeszcze jak musielem jemu guwno lopata kopac i na pomidory sypac,hehe to byly najpiekniejsze czasy. teras tylko kszaki mi zostaly,hehe
mam tu dwa rodzaji kszakow, po dwa kolory czarne i czerwone,zielone.
jedne kolczaste drugie nie.hehe kto zgadnie co za kszaki ja tu mam z polski???

664IMG_0764-med.jpg

peace

Last edited:

castlevania

Member
kupiłem wreszcie aparacik:) wiec podniecony nową zabawką cały czas sie bawie az do znudzenia hehe padło na SONY DSC W50 (malutki i zgrabny, pod wzgledem stylistyki zajebioza a i fotki fajne robi, tylko musze sie podszkolic troszke jeszcze w robieniu zajebistych fotek) pozdro chłopaki!!

dokładnie 241 sztuk mojej mieszanki
:smoker:

i WW by @fish :) thanks ziomus

Wilk

Member
wielkie podziękowania za pestki ww mozna też zlozyć czumkowi bo to on zrobił te pestki dla nas :)

pozdro wilk

Fish131

Active member
^^ nie ma za co. Niech Wam dobrze rosnie hehe.
Tak jak Wilku mowi, podziekowania naleza sie Czumkowi bo to od niego dostalem te nasiona i ja tylko je dalej rozsylalem... Co prawda on ich nie robil ale wazne ze je zalatwil :D
Peace!

EDIT:
No wlasnie, nasiona sa od Bogusika...
||
||
||
\/

Last edited:

bogusik2

Member
Heh pewnie pesteczki są z moich plantów bo palenia nie przebierałem... milo że czumek zdecodował sie je za darmo rozdać... w sumie takich ludzi tylko cenie i szanuje... pzdr
P.S. Będe wdzięczny za recenzje kiełkowania... jak na razie rekord to 8h ;] pzdr

Last edited:

castlevania

Member
własnie własnie dzieki @czumek :) i @fishu za fatyge:) planuje moze jakis mały open seed tylko nie wiem jak sie zabrac za to dajcie jakies pomysły:) pozdro

Hary

New member
@Greengirl ładny LR zwłaszcza że to parapetGrow. Zauważyłem że nagłe obniżenie temperatury wywołuje w lr-ach przyspieszenie kwitnięcia.W nocy z 17.10 na 18.10 były pierwsze większe obniżenie temp. a u mnie temp. w boxie jest zależna od temp. na dworze i tej nocy wszystkie 3 LR -y (1 z nich byl mlodszy o miesiąc) zakwitły. Z uwagi na różnice wieku roślin wnioskuje że zakwitnięcie zostało spowodowane przymrozkiem:joint: . To tak dla ciekawostki jakby ktoś chciał mieć jeszcze mniejszego LR-a :pointlaug Zdjęcia poniżej, kwitną od 29 dni pod 18/6 a od 1.11 pod 12/12 jak myslicie ile jeszcze ?(hehe)

G

Guest

HOT CARGO said:
mam tu dwa rodzaji kszakow, po dwa kolory czarne i czerwone,zielone.
jedne kolczaste drugie nie.hehe kto zgadnie co za kszaki ja tu mam z polski???

664IMG_0764-med.jpg

peace
Te kolczaste to na pewno agrest :wink: , a tamte to pewnie winogrona albo pożeczki :wave:

Jestem ciekaw jak greengirl wyjdzie Ci ta parapetówa:)
Pozdro

Lewar

Member
@shamrock dzieki jeszcze raz za sodzoneczke magicznej salvii ! :wave:

szczepek trafil do mieszaniny włókna kosowego, troszke ziemi i keramzytu, ukorzeni sie dobrze pod jedna świetlowka TL 36 w (30cm odległości) i na parapet.

ps. czasem ktos potrzebuje: http://www.allegro.pl/item142412855_folia_do_hydroupraw_czarno_biala_hps_sodowa.html

pzdr

edit: zapomnialbym, salvia ma zrobiony namiot ze siateczki, tak aby miala maksymalna wigloć. wkoncu hempa sie pare razy klonowało :D

Last edited:
G

Guest

teraz zima idzie, i wolno bedzie rosla, nawet na parapecie sie ukorzeni, tzn. zdawlo mi sie ze wyslalem ci juz ukorzeniona sadoznke? tak samo jak Urbanowi (troche lipa z tymi pestkami wyszla, ale sie nie martw, juz ci pisalem ;))

:wave:

Last edited:

Lewar

Member
moze zle to ujalem, chodzi mi o to zeby zaaklimatowala sie w jej naturalnym srodowisku, ktorym jest ziemia ;)

moze ja zostawie pod ta swietlowka, chetnie bym sie zszalwiowal, ale to jeszcze sporo czasu

G

Guest

Namiot jak najbardiej - lecz pamietaj aby ją często odkrywać i nie należy zbyt często zraszać a tym bardziej podlewać ;-).
Lewar - spoko stracony czas na opiekę później salvia Ci wynagrodzi ;-).

Latest posts

Latest posts