What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

Ale świetny ;D
SHAMROCK: jako dzieciak uprawiałem kaktusy (zwykłe) więc cholernie mnie wpierdziela co to za kaktusika masz :D Opisz wszytstko.. od warunków uprawy (czas, i reszta detali) po magiczne substancje zawarte w nim.

G

Guest

Toż to zwykły kaktus bez działających rekreacyjnie substancji wewnątrz... Tak mi się wydaje... Ale ładne gwiazdki za to masz. W sam raz na choinkę :D

G

Guest

Pewnie za-szu-szysz to i jakąś kompozycje z topami w ramce + cytrynka, płatki róży, jakieś inne kaktusy ... :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no i wszystko sobie rosnie spokojnie, jusz ponad dwa tygodnie na flo,jeszcze z dwa tygodnie i bendzie tu kolorowo. to co teras widac jest 24 kwiaty. za dwa tygodnie dochodzi do tego jeszcze 15 kwiatkow. i potem caly czas co miesianc,15 wchodzi i 15 wychodzi. system charwestowy co miesianc jak wszysko dobze pujdzie,hehe

664IMG_0627.jpg

664IMG_0628.jpg

664IMG_0632.jpg

malutka runda na nowa genetyka. ruzna nasiona ,duzo od trc ,sol,gh,wally,rez,mr, i moje crosy

664IMG_0633.jpg

i tu clonki i inne czekaja na flo room

664IMG_0634.jpg

peace

G

Guest

dostalem go z ogrodu roslin leczniczych w kr-owie ;) wraz z peyotlami, setkami roznych nasion
icon10.gif
, ale co to dokladnie jest to szczeze powiem, ze nie wiem ;) jakis trichocerus, raczej nie pachanoi, myslalem ze ktos z was bedzie wiedzial
icon10.gif

podobno zawiera meskaline, i to nawet nie malo, wlasnie sie moczy w wodzie z kwaskiem cytrynowym
icon10.gif
, czy zeczywiscie ma jakies wlasciwosci ... to sie dopiero okaze
icon10.gif

ciagle z tym ogrodem mam kontakt, jesli ktos czegos bedzie potrzebowal to ... ;)
obecnie czekam na psyhotrie viridis
icon10.gif

HC, przerosles samego siebie
icon10.gif

:wave:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

shamrock uwazaj bo sie jeszcze otrujesz,hehe
duzo kaktusy jest bardzo niedobre na zolandek z tego co wiem.
experymenty takie to moga sie chujowo skanczyc,hehe

peace

G

Guest

na razie sie powstrzymam z konsumpcja
icon10.gif

a twoj grow ... a raczej twoja FABRYKA ... brak slow
icon10.gif

Last edited:

jasmin

Member
peyote, size

peyote, size

Ca2 said:
Ale świetny ;D
SHAMROCK: jako dzieciak uprawiałem kaktusy (zwykłe) więc cholernie mnie wpierdziela co to za kaktusika masz :D Opisz wszytstko.. od warunków uprawy (czas, i reszta detali) po magiczne substancje zawarte w nim.

>>>kiedys czytalem na H ze bardzo dlugo czekasz ok. 3 lat, aby kaktusik ci wyrosl,wpisz peyote w wuszikwarke na forum na Haijperrial to znajdziesz dokladniejsze info
tutaj mozesz znajdziesz roslinki, 2-3 letni za £7.5
http://www.spiritgarden.co.uk/cart/index.pl/catid_11
i nawet nasionka peyota i rowniez maku
http://www.spiritgarden.co.uk/cart/index.pl/catid_4

shamrock said:
Adostalem go z ogrodu roslin leczniczych w kr-owie ;) wraz z peyotlami, setkami roznych nasion , ale co to dokladnie jest to szczeze powiem, ze nie wiem ;) jakis trichocerus, raczej nie pachanoi, myslalem ze ktos z was bedzie wiedzial

podobno zawiera meskaline, i to nawet nie malo, wlasnie sie moczy w wodzie z kwaskiem cytrynowym , czy zeczywiscie ma jakies wlasciwosci ... to sie dopiero okaze

>>> czy kupiles nasiona w ogrodzie w Krakowie i jesli tak to za i ile i co
>>> dlaczego moczysz to w kasku cytrynowym

HG >> brak slow to co i jak i ile uprawiasz, rozmiar XXXXXL co? ;)

G

Guest

czy kupiles nasiona w ogrodzie w Krakowie i jesli tak to za i ile i co
nie kupielm, dostalem
icon10.gif
, moja znajoma tam pracuje ;)

ciezko wymienic wszystko co dostalem, jest tego sporo (jesli cos cie interesuje to napisz, jesli bede mial to ci wysle), teoretycznie moge miec wszystko, bo ogrody miedzy soba tez prowadza wymiane, ale przewaznie dlugo sie czeka

dlaczego moczysz to w kasku cytrynowym
z tego samego powodu, z ktorego gotuje sie skory san pedro w wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego, meskalinka przechodzi do wody (tworzy sie sluz), nie trzeba jesc tych skor, wystarczy wypic wode (a raczej sluz, ktory nie smakuje najlepiej, ale daje sie latwiej przelknac niz skory)

Last edited:
G

Guest

Ztymi roślinami to prawdziwa lipa całkowity błąd nowicjusza :badday: . Ulotke o stosowaniu nawozu Flora bluum czytał muj kumpel którego itak zawsze kontroluje:bat: (mniej rozgarniety ) przezytał jednagrze sie niedopatrzył ze dawka to 1,5 mililitra na litr .Wzwiazku ztym na pieciolitrowy baniak rosliny dostawały dawke jak na 50 l . Zastanawiam sie bo itak światnie sobie poradziły czy to zaszkodzi na kwitnienie czy pomoże zkoro tylko ph padlo zczym sie zgadzam i mg bo juz jest lepiej :) a rośliny itak wygladają na moje oko nieźle . Odbiło sie to tylko również na zapahu który przestał być tak intensywny ale naniego jeszcze przyjdzie pora :chin:

G

Guest

HC :respect: Co teraz siedzi w flower room? Już to widzę co będzie za miesiąc...
Fish - orzeł wylądował :D

koyot

New member
Heyka panowie, mam pare pytan ktore mnie drecza, mam nadzieje ze pomozecie mi je rozwiac...

1.Jaka polecacie odmiane z femaleseeds na soga+scrog? grapefuit...nl...gfxnl?
Moze jakas inna <fem> ? < zalezalo by mi na mocy przy nie traceniu na ilosci>

2.Waszym zdaniem optymalna doniczka na klona, bez vega do 1tyg veg? 3l malo pewnie...4l? 4.4l dostepne na "plastnecie"?

3.I teraz troche o moich nawozach nawozach jakie udalo mi sie zdobyc bedac na wyspach...

Czy jesli pisze na nawozie "Not to be use in combination with Enzymes+ and/or nutreint solution" to czego mam sie konkretnie strzec jakicg nawozow? Jest to nawoz, czy tez odzwyka <nie lapie sie w tych definicjach, musialbym odrobic lekture) firmy Advanced Natural Power "final solution" stosowany w ost tyg flow, "for super compact flowers" powiekszenie yieldu, i przeciw powstawaniu plesni.

tutaj fota nawozu: http://www.yervaguena.net/tienda/popup_image.php?pID=849

Ten^, oraz nawoz :
http://www.seramishydroponics.com/p...-250ml/cName/seramis-fertiliser-and-nutrients

dostalem jako freebie w pewnym shopie<pozdrawiam serdecznie hehe dali freebie ladnie grube w wys ok 80Ł!> , sprzedawca, a raczej dosyc zgrabna sprzedawczyni ;] polecala ten nawoz<stymulator, odzywke>...slyszal ktos o nim?

dodatkowo mam jeszcze komplet ionicow<bloom, boster, grow> terry<florres, vega>

Czy polaczenie wszystkich tych specyfikow moze wywolac jakis nie porzadany efekt? <juz wiem ze bloom na veg powoduje ladne poparzenia, heh pisalem otym nie dawno, kobiety zostaly 2xflushingowane i przesadzone do wiekszych donic juz podst na flow i juz im nieco lepiej>
btw fota...

dochodzi 6ty tydzien vega, przez nieszesliwa pomylke bedziemy musieli przedluzyc nieco vega, czy 14l doniczki wystarcza? pyt 3.1 ;]

juz sam sobie nie oftopicuje i jade dalej...

Lezy mi jeszcze ga-spray(kwas giblercynowy) tez nie wiem czy go dodac do mixu.hmm

i na swieta dojdzie mi jeszcze guano bat npk mialo 2;7;10 <podajrze>, <zapomnialem spakowac:p>

nie chcialbym zeby bylo "czuc" w jakims wiekszym stopniu owe nawozy, nie przejmowac walic ile wlezie byle nie popalic, czy z czegos zrezygnowac, lub kategorycznie nie laczyc ktorys z powzyszych?

4. Jeszcze takie pytanko czy uzywal ktos tych butli co2 1000ml co na allegro mozna kupic 3szt, sa przeznaczone do rosl akwariowych, czy mozna je uzyc jakos dodatkowe dost co2 naszym rybkom? Mysallem zeby ten dozownik zanurzyc w odzie i jakos "dozowac"...

to chyba wszystko,troche sie rozpisalem, chwala tym co odp na pyt ;]

pozdrawiam koyocinski

G

Guest

jesli zalezy ci na ilosci na raczej nie nl, a gfxnl? plon moze nie byc tak duzy jak w przypadku grapefruita, trzeba pewnie dluzej wegowac, dluzej kwitnie, moze miec ciekawy high sativa/indica

grapefruit wydaje sie idealny pod siatke i soga, wegujesz go tydzien, moze odrobine dluzej, 20/4, przelaczasz na 12/12, po tygodniu, zanim zacznie jeszcze kwitnac, przelaczasz go na 24/0, w tym czasie powienien miec przyrost duzo wiekszy niz podczas 2 tyg wega ! przy okazji troszeczke sie wyciagnie, co ulatwi pobieranie klonow, pozniej weguj go znowu przez tydzien, i znowu przelacz, jest to na tyle stabila odmianka ze nie powinna sie zchermic ! klony po ukrzenieniu tez weguj nie dluzej jak tydzien, podczas tego tygodnia 12/12 nie stosuj nawozow na flo ! lepiej cos z wieksza zawartoscia azotu, opuzni kwitnienie (ulatwi reweg), podczas silnego wzrostu azot jest roslinie bardzo potrzebny

grapefruit ma najwiekszy przyrost w 1-2 tygodniach flo, jesli bedzie mial odpowiednio duza doniczke

Last edited:

castlevania

Member
siemka ! do wszystkich chłopakow co tam z kulkami cos motalismy, nie pamietam juz ale (shamrock, greengirl,gelowas i jeszcze paru) jak cos na pma sie odezwijcie to pogadamy bo sie pojebało mi tam wszystko w skrzynce :-/ pozdrowka!!!

btw: jak tam chłopaki z indoorkami cos zaczynacie??:) widze ze fish tam chyba ostro daje. :wave:

Last edited:

polak

Active member
smiesznie troche :p hehehe nie ma to jak polak

002my7.jpg

HC eee tam wszyscy sie jaraja, a tak naprawde to jest slaby boks hehe :respect:

G

Guest

^^^^^ ale LOOOOOL no polaku hehehe niezle to wyglada. moze cos jeszcze z tego bedzie do jarania. wyglada ladnie :D

fishu i HC po prostu piekne boby sie szykuja wam. dzieki za te opinie o moim zeislku. full organic dlatego wam tak smakuje :lol: :D:D

:yes: sweetu thx za fachowy smoke report i ocene palenia hehhe niezle podium widze wymysliles hehhee dobreee ...

ale sie skulem... znoww.
haha pozdrooo
Ppes

Latest posts

Latest posts