What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

gelowas

Shamrock, moim zdaniem to Trichocereus Macrogonus, mnie sie wlasnie jeden taki ukorzenia powolutku ;) tez cos slyszalem z tym gotowaniem w kwasku cytrynowym, cos w tym chyba musi byc...

Koyot, o mistrzostwo swiata widze niedlugo bedzie, odstawilbym jedynie to GA spray bo nigdy jakos nie mialem przekonania co do chemii do uzytku zewnetrznego
CO2 w sprayu do akwa na krotko starcza podobno, tabletki No Mercy robi z CO2 zapewno duzo taniej by cie wynioslo ich stosowanie, 1szt starcza bodajze na 200l
co do odmian female to jakos najbardziej mnie kusi zamal cross, ale lepiej posluchaj opinii kogos innego :D

Polak, nice, to Snow White, true?

EDIT:
HC, jak zmiescisz w piewni tone suszu? :D

moje male zamowionko na outdoor '07, z cannabis.fr.pl, dali dwie fajne gazetki gratis i fajny rabacik, jestem z nich dumny, prawdziwie polska jakosc
Maroc x4
Easy Sativa x2
C99
White Widow
Shaman

Slaw77 mie zainspirowal ;)

obiecane fotki akwarium

troche blizej

pozdrawiam, cmok cmok
G
:joint:

Last edited:

polak

Active member
pes :D z tego jest :p dnia kiedy robilem foto, scialem moze tak 1/5 topkow z calosci rosliny (na wiecej nie pozwolil mroz ;] ) jeszcze nie palilem ale plesni nie ma wiec sii nie wiem jak roslina wyglada teraz

gelo, nie to nie snow white ;]
to white polishian :p (krzyzowka white russian x snow white ) :lol:

szron widac golym okiem, jestem dumny z tej odmiany :p

Last edited:

sairu

Member
co mozna dodac alternatywnie na niedobor wapnia? pytalem sie w duzych ogrodniczych ale w zadnym nie wiedza nawet co to jest dolomite lime (angielski odpowiednik dolomitu pl). roslinki mi zolkna i szukam czegos zastepczego. kredy w sklepach tez nie ma bo w szkolach na touchscreenach dzieci ucza. kupilem zwapniala morska trawe ktora w opisie miala ze zawiera wapn i stabilizuje ph ziemi, ale nie za bardzo pomaga. ma ktos jakis pomysl?

G

Guest

sairu, zwykly dolomit jest lepszy, zaiwera nie tylko wapn ale i magnez, podobno skladnik chlorofilu
icon10.gif

URBAN
icon10.gif
ziolko pachnie troche dziwnie, cos mi sie przypomina, stare czasy :D troche przypalowo, bo czuc bylo z daleka :badday: trzeba szybko zniszczyc dowody
icon10.gif

co to za odmianka? i co to za pestki? durban czy cos jeszcze? paczuszka do ciebie sie juz wysyla, mecze sie jeszcze z ta sadzonka, nie chce zeby w weekend na poczcie lezala
icon10.gif

kaktus poszedl pod noz, w srodku byl zdrewnialy pien, to normalne? co to dokladnie za odmiana jeszcze sie dopytam, jak sie dowiem to wam powiem
icon10.gif

GELOWAS, robisz konkurencje slawowi77?
icon10.gif
cos mi sie wydaje ze przyszly out bedzie jeszcze bardziej kolorowy niz obecny
icon10.gif

POLAK
icon10.gif
kiedy harvest, na wiosne?
icon10.gif

Last edited:

Lewar

Member
@shamrock jeśli to samo co otrzymałem ja od Urbana to durban posion i durban poison x holland's hope. palenie również urzekło mnie swoim zapachem, nieco przypominało mi zapach gówn*** ale to przez dzisiejszy podział materiału. 60g white skunk i k2 pada na zmysł węchu :D

kolejny indoorek już niedługo kwestia 2-3 tyg., a w nim m. in. kali mist od ss i pare innych odmian dzięki życzliwości pewnych userów z forum ;>

pozdrawiam :joint:

G

Guest

czas niedlugo na pare smoke reportow z mojej strony. co ja sieeeee nagadalem z chlopakami na Cannabis Cup, ze musze zrobic jakis maly opis w naszym strain guide i ze docent doktor podwojnie zhabilitowany sweetu podpisze sie pod tym. no wlasnie napewno jakos przy tym siade niedlugo bo wlasnie tutaj sa dwie wazne opcje do zakomunikowania growerom. otoz opcja pierwsza ze wychodowalismy dwa rodzaje tej samej sativy od JLP i jedna byla organic i outdoor a druga sweet'owska indoorkowa spod HPS 150W i ma byc porownanie zgodnie z doznaniami umyslowo-smakowo-blalala [romp mnie 3ma poteznie :D]

potem ze opisac trzeba dwa pheno cob i passion#1 z ktorego dzielni uczestnicy palili grube lolki ;)

@grzesio oł men ale upgrejd seed stoku <lol> no niezle kule chlopoku zes tam powydzwanial hyhy no napewno cos ladnego z tego bedzie. dobrze ze juz teraz zaopatrzacie sie w kule. to wrozy ze nikt nie zacznie spozniony 2007 sezonu ktory bedzie potezny!!

pozdro pes

koyot

New member
gelowas mialem tabletki co2 dawaly rade, ciezko osadzic czy wjakim stopniu bo stosowale je w jednym indorze ...w hydro pewnie lepiej stosowac, do soil jak sie ma okazje to pewnie warto dodac....zraszam na vegu czesto woda gazowana i nalewam z obku na dno /folie... co do ga-sprayu to mnoze sprubuje na pojedynczych klonach dla porownania...

sair na nie dobor wapnia regulacje ph, skoropki jaj sa dobre...

shamrock grepafruita zdecydowalem sie bede dawal, na soga, plus gfxnl ...jedno nasiono gf juz mam zasiane, wynuza wlasnie lebek z ziemi...

wsadzilem tez do ziemi cinamon, ingerman punch, star chief, (dwie ost odmiany z Tgrow malo znany seedbank austriacki ktorego juz nie dziala stronka, nasionka dostalem calkowicie przypadkiem)

mam tez out mixa posianego ; passion zapylil X easy sativa, maroc, purple power...czego moge oczekiwac z tych nasion, w indorze przy 250hps?

mam narazie skromnego veg-boxa 100x50x45wys ....z swietlowkami 4x 20 rury, plus 3x23w philps...mam zmair zakupic szafencje :joint: jaks i podzielic na 3 czesci...ale o tym jak juz projekt doczeka realizacji :joint: :lurk:

pozdrfawiam koyocinski

Last edited:
Witam wszystkich po przerwie ...
widze ze wiele sie działo u mnie tez wielke sie dzialo powiem szczerze :(

Na poczatek cos od siebie moje pierwsze hydro uwazam za nieudane za malo doswiadczenia i duzo problemow z Mj ale nie naleze do ludzi ktorzy pod pierwsza gorka mowia stop takze wynioslem duzo z pierwszego growa ktory sie jeszce calkiem nie skonczyl i juz pomyslalem o drugim w ktorym oprocz sytemy wilma bedze sytem 2x water-fam prodykty te mozna dostac na hemp.pl jesli ktos jest zainteresowany oto link

http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p25470979237526192903&w1=1&ks=&pks=&p=&sz=

to bylo o mnie teraz pytanie do Was kochani gronowicze mam dylemat jakie nasionka zasadzic w tych nowych sytemach potrzebuje roslinek z srednim highem bardziej chodzi mi o smiech zeby byly strasznie kozackie na smiech :) przepraszam za to zdanie nie wiedzialem jak to ujac :D

A i jeszce jedno na jakim czacie teraz siedzicie .?

Pozdro 600
Rd

G

Guest

dopiero teraz znalazlem karteczke od ciebie URBAN ;)

Durban
Durban x HH
HK

a pelenie to durban, prawda?

niestety DP x HH pomieszal sie z HK, ale te odmianki chyba bede w stanie rozroznic ;)

nie wiem czy do tego czasu (poniedzialek) sadzonka zdazy sie ukorzenic, najwyzej sam ja ukorzenisz ok? opisze ci pozniej co i jak ;) kto jeszcze chce sadoznki niech pisze, jak beda juz duze mrozy to nie wysylam !

:wave:

Last edited:
G

Guest

siemka,
kurna wichura zniszczyla mi roof spota. a juz ladnie przekopalem i nawiozlem go. trudno sie mowi. chociaz drewno na opal bedzie. przejade sie poszukac spoty na te male prezenty od chlopakow.

hehe thx sweetu. ladny gift co, from holland hyhy to sie bedzie dzialo.

roof spot w rozsypce

pozdro pes

BiZZY

Member
Siemano!

Prosze o podanie jakiegos kontaktu z Panem Salvia because i need NASIONKA!
Na PM prosze...........

pozdro!!!

urban

Active member
@SHAMROCK sampelek to durbanidło :D ,daj znac jak sie sampelek podobał

Troche chÓjowo ze sie pomieszały , ale pestki HK były duze , durban xhh troche mniejsze , moze uda ci sie odróznic a jak nie to czekac do nastepnego sezonu :D
Mnie sie niespieszy z sadzonką , jak mozesz to ukorzen i dopiero wtedy przeslij :D

G

Guest

sadzoneczka sie juz ukrozenila
icon10.gif
, lepiej wyslac ja przed mrozami ;)

a sampelek ... smakowal
icon10.gif
, intrygujacy zapach ;) chyba nie zbyt dlugo robiles curing (a jesli dlugo to moze palenie bylo zbyt suche)? ale i tak K+
icon10.gif
pomimo ze nie byla to do konca sensimilla (wydlubalem kilka dojzalych, niedojzalych pestek), palenie nie okazalo sie slabe
icon10.gif

nastepnym razem to sie juz wymieniac bedziemy ;) troche glupio mi brac cos i nie dac nic w zamian ;/

Last edited:

urban

Active member
No jak wysyłałem sampelki , to bobki zrywałem prosto z gałazek wiec troche listków czy wlasnie jakis niedojzałych sion mogło sie trafic(zapylenie przez "dmuchanie" LoL) wiec niema sie co dziwic ;)
Zapach dziwny , ale ta odmiana miała taki zapach sama z siebie.Gdy rosła miała taki sam zapach :D
SHAMROCK said:
nastepnym razem to sie juz wymieniac bedziemy ;)
Wiadomo :D
SHAMROCK said:
troche glupio mi brac cos i nie dac nic w zamian ;/
nieprzesadzaj nieprzesadzaj , w koncu salvia to co? :D
A jak sie wbije kiedys do ciebie z duzym bluntem to niebedzie tak miło :D
Juz miałem ochote , ale skoro ten kaktus jest ozdobny to nieprzyjade :p

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
co wszyscy mysla a zamknienciu "Co w ogrodzie rosnie Ci?" threadu od nowego roku?
zaczniemy "Co w ogrodzie rosnie Ci??-07" ?

wszystkie opinnie i pomysly sa bardzo mile widziane.

peace

G

Guest

ciekawy pomysl
icon10.gif

mi osobiscie sie podoba, choc moze dlatego ze jestem tu od niedawna

moim zdaniem powinno sie robic taki thread co roku, a nie pozwalac na tworzenie nowych threadow na glownym forum w stylu lr w polu, ww w polu, skunk special fem na Out2007??, te thready przeniusl bym do co w ogrodzie rosnie ci, na koniec roku bym go zamknal, i otworzyl co w ogrodzie rosnie ci '07

ciekawe co mysla o tym ludzie, ktorzy dluzej juz tu siedza ;)

Last edited:
G

Guest

Popieram, zamknąć i zrobić nowy 07'.
Lecz pomysł @SHAMROCK'A niezbyt mi się podoba - jeżeli wszystkie problemy i sugestie będziemy pisać w jednym temacie dajmy na to - "co w ogrodzie rośnie Ci ??" - to po pewnym czasie zrobi się burdel jakich mało.
Jeżeli będziemy tworzyć tematy z głową to nie widzę problemu.
To samo tyczy się osób z większyą uprawą - czemu taka osoba nie miała by sobie założyć osobnego threadera ?!

G

Guest

z wieksza uprawa ... czmu nie, ale nie wiem czy lr w polu, czy ww w polu do nich sie zaliczaja ;) i czy jesli ktos sie chce zapytac czy warto sadzic taka czy inna odmiane na out, musi tworzyc nowy thread?

ostatnia szansa na darmowa sadzoneczke, kto pierwszy ten lepszy
icon10.gif

Latest posts

Latest posts