What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
sweet-dreams said:
dlamnie c99 f3 od jlp miejsce pierwsze niezla gadaka sie wloancza czulem sie swietnie naldowanty energia :) drugie miejsce ewidentnie romb19 przerombane cieszkie palenie 3 miejsce california orange bud x passion#1 :)
nie pisze wiecej niemam sily

No po C99 gadka byla niezla. Jak sobie to przypominam to buhehehe :D Rozmowa o chinczykach i miskach ryzu z.... kurczakiem hehehe :D
Rompa jeszcze nie palilem ale nadejdzie ta chwila. Narazie musi byc przerwa!

sweet-dreams said:
fasolke po bretonsku pesa czuje do tej pory heheh :D

Taaaa zimna fasolka po bretonsku prosto ze sloika rulezzz :D Wszystko wchodzilo na gastro!

G

Guest

to ja dla odmiany napisze maly trip reporcik z nl x ice kiedy jeszcze byl ...

mocne udezenie NL, mocny stoner, czysty body high, bez zamulki odziwo, czyste myslenie, cialo przyjmuje ciosy na siebie ;) faza bardzo intensywna, bardzo krotka ! po zejsciu fazy czulem sie zesko i swierzo, nie tak jak po sativkach, juz po 2-3 godzinach chcialo mi sie znowu palic ;) umysl czysty ! po niektorych odmianach na nastepny dzien bylem zjebany ale nie po tym ! pod koniec fazy zawsze wkrecaly sie psychodeliczne wkrety ktore przypominaly mi troche tripy pod wplywem SD ! dziwna sprawa, wchodzi bardzo szybko, trzyma bardzo krutkow, faza bardzo intensywna, bez zwaly na koniec, mocne udezenie indica, bez ochoty na smiania, gadke, ale mimo tego bardzo przyjemny

Last edited:

polak

Active member
fisz ta gadka o chinczykach i miskach ryzu to chyba nalecialosc z Twojej harówkowej pracy u mnie co? :p

G

Guest

ktos sie zna na genetyce konopii?

duckfoot ktory dojdzie na out w polsce ...

duckfoot+wczesna odmiana, moze cos z auto flo=F1 (rosliny ktore nie maja cechy webbed leaf, tak jak duckfoot x afghani od wallyduck)

F1xF1=F2 z tych F2 wybieramy te ktore maja ceche webbed leaf i zakwitaja wczesniej?

jak dalej mozna by to ustabilizowac?

Mysle ze jak mamy F2 to szkyzowac np z LR wybieramuy te co maja auto flovering tp i jeszcze raz z LR i jeszcze raz i tak w kólko az kazda bedzie mial auto flo! TAk mi sie zdaje :)
Czyli F2 x Lr F1 = F3 x Lr F1 = F3 x Lr F1 i tak w kolko az uzyskamy auto flo ;p
Pewnie to bledna teoria ale tak mi sie bynajmniej wydaje!

G

Guest

jest jeden problem, po skrzyzowaniu duckfoota, F1 nie posiada cechy webbed leaf, takie krzyzowanie jakie zaproponowales po pewnym czasie wyeliminowalo by kompletnie ceche webbed leaf, auto flo by mialy, ale nie o to chodzi ;) autoflo bedzie miala praktycznie kazda krzyzowka LR x ... (LR x santa maria
icon10.gif
)

wnioskuje z tego ze ta cecha jest recesywna, i potrzebna jest homozygota recesywna z cecha webbed leaf, cecha autoflo jest dominujaca (LR#2 to F1 z krzyzowki LR x santa maria, posiada ceche auto flo)

roslina ma miec ceche webbed leaf i ma wczesnie zakwitac !

moim zdaniem duckfoot x LR = F1, F1 x F1=F2 (teraz rosliny pokazuja rozne fenotypy), selekcja roslin z cecha webbed leaf, selekcja roslin posiadajacych auto flo (w tym przypadku), F2xF2=F3 w miare stabilna, rosliny posiadaja ceche webbed leaf oraz ceche auto flo? jak dalej mozna ustabilizowac taka odmiane? moze krzyzowanie wsteczne? jak dokladnie by to mialo wygladac?

Last edited:
LR x santa maria - krzyzowlai to pare razy zeby uzyskac auto flo. np jak skyrzyzujesz white widow x LR to tylko 50% roslin ma auto flo :)
Gdzies czytalem ze to krzyzowlai jakos tak:
(<LR x SM> x <LR x SM> x LR) x LR
Cos takeiog czytalem pozdro peace!
P.S - a co to jest webbed leaf??

G

Guest

dkacz astopa nie dochodzi w polsce kov to hodowal jak dobzre pameitamimu nie doszlo zeby dopszlo trzeba by pewnie zaczac flo pod lampa albo zakrywac planta czyms zeby wczesniej zaczol kwitnac

urban

Active member
SHAMROCK said:
ktos sie zna na genetyce konopii?

duckfoot ktory dojdzie na out w polsce ...

duckfoot+wczesna odmiana, moze cos z auto flo=F1 (rosliny ktore nie maja cechy webbed leaf, tak jak duckfoot x afghani od wallyduck)

F1xF1=F2 z tych F2 wybieramy te ktore maja ceche webbed leaf i zakwitaja wczesniej?

jak dalej mozna by to ustabilizowac?
No niestety ale najprawdopodobniej chÓja ci z tego wyjdzie ,duckfoot przy crossach z innymi odmianami traci praktycznie cechy webbed leaf , tylko mała czesc roslin przechwyci ta ceche , jesli wogóle ;]
Pamietam ze kiedys twórca duck'a pisał na IC lub OG ze duckfoot niezakwita nawet przy 13 godzinnym dnu.Pamietam ze kiedys ktos to uprawiał w PL(poza Kov'em teraz) , na ostatecznym harvescie miał zaledwie 'zalazki' topów.Gotowa by była pewnie jakos w grudniu ;).
Powiadasz ze chciałbys stabilizowac ta hybryde , tak aby f2 miało te wymarzone stopy i dochodziło w PL -Niezłe wyzwanie :D
Ale tak naprawde nie do wykonania przez przecietnego growera.
Gdybys miał 200m2 szklarni i 10 lat to mógłbys próbowac , z załozniem ze i tak chÓja z tego by wyszło :)
Jesl chciałbys to robic na kilku roslinach , to wogóle sobie odpósc , predzej nabawisz sie depresji wsobnej niz cokolwiek zrobisz
OGRODNIK-PL16 said:
LR x santa maria - krzyzowlai to pare razy zeby uzyskac auto flo. np jak skyrzyzujesz white widow x LR to tylko 50% roslin ma auto flo :)
Gdzies czytalem ze to krzyzowlai jakos tak:
(<LR x SM> x <LR x SM> x LR) x LR
Cos takeiog czytalem pozdro peace!
P.S - a co to jest webbed leaf??
W teorii 50% , w praktyce z 10-20 lol
webbed leaf to kacze stopy , liscie u duckfoota tak własnie wygladaja.
SHAMROCK said:
autoflo bedzie miala praktycznie kazda krzyzowka LR x ... (LR x santa maria )
No bedzie miała kazda krzyzówka , tylko jaki to mały %
SHAMROCK said:
cecha autoflo jest dominujaca (LR#2 to F1 z krzyzowki LR x santa maria, posiada ceche auto flo)
LR#2 jest 'stabilizowany' , z F1 niebyło by 100% AF ;).Kiedys było F1 , w opisie tez było "teoretycznie 50% AF'' :p
Za wszystkie błedy przepraszam , wróciłem dopiero z baletów

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Kacza stopa:

Ducksfoot w pazdzierniku:

Fajne listki ale: tylko w vegu ma wlasciwosci maskujace, podczas kwitnienia liscie ducksfoota powracaja do tradycyjnego ksztaltu "kilkupalczastego".

pozdr, kov

BiZZY

Member
Fishu, Sweet, Pes dlaczego sami zrobiliscie sobie bibke?
Zachowaliscie sie nie po kolezensku :noway:
Na IC jest wiecej zaufanych osob ktore mogly by przyniesc swoje palonko i ten wasz Polski Cannabis Cup wygladalby bardziej profesjonalnie :D
Mogliscie tez natrzaskac wiecej fotek jakas cyfrowka :eek:(
Zazdroszcze wam tej bibki....................... :eek:(

Mam pytanko ludziska!!!
Palil ktos z was Hawaiian Snow z Greenhouse?

Last edited:
G

Guest

mysle ze warto sie pobawic genetyka duckfoota, to by byla ciekawa alternatywa, jesli oczywiscie nowy duckfoot by chcial dochodzic w polsce ;)

duckfoot przy crossach z innymi odmianami traci praktycznie cechy webbed leaf
jesli cecha webbed leaf jest determinowana przez allel recesywny (jesli osobnik musi byc homozygota recesywna) to nic dziwnego ze pokolenie F1 duckfoot x afghani nie posiadlo tej cechy (inaczej sie tego wytlumaczyc nie da, no chyba ze wplywem sil nadprzyrodzonych
icon10.gif
), tworzac pokolenie F2 z ktorego selekcjonujemy osobniki z cecha webbed leaf (mozliwe ze zaledwie kilka % populacji) juz na samym poczatku zmniejszy nam ilosc roslin z ktorymi bedziemy dalej pracowac, dalej z tej grupy wybieramy droga slekcji ojca i matke ktore zakwitly najwczesniej, ktrzymujemy je otrzymujac pokolenie F3 (homozygoty recesywne, jesli chodzi o ceche webbed leaf, wszystkie powinny ja odziedziczyc, wiekszosc powinna zakwitac wczesniej)

Last edited:
G

gelowas

BiZZY said:
Na IC jest wiecej zaufanych osob ktore mogly by przyniesc swoje palonko i ten wasz Polski Cannabis Cup wygladalby bardziej profesjonalnie :D

heh, trza bizzy zrozumiec, ze nie kazdy ma wille kilkaset m kw i mieszka w niej sam, a o tej porze roku trudno zrobic camp np nad jeziorkiem pod namiotami, bo snieg za oknem...ale np na poczatku lata czemu nie, wielu osobom zostanie palonko z outa, kilku indoorowcow tez tutaj mamy :) pomysl mysle godny przedyskutowania za kilka mies

Shamrock ciekawe rzeczy piszesz o tej genetyce, ja sie tam nie znam, ale jest wiele odmian, ktore dojsc nie powinny, a dochodza niektore sztuki, arjans haze, c99, vortex...jakby przesegregowac te najszybsze panienki i skrzyzowac z naturalnie wczesnymi facetami 'early' to na chlopski rozum - bomba
1szt Ducksfoot za rok tak sprobuje :D
pozdro

urban

Active member
SHAMROCK said:
mysle ze warto sie pobawic genetyka duckfoota, to by byla ciekawa alternatywa, jesli oczywiscie nowy duckfoot by chcial dochodzic w polsce ;)

jesli cecha webbed leaf jest determinowana przez allel recesywny (jesli osobnik musi byc homozygota recesywna) to nic dziwnego ze pokolenie F1 duckfoot x afghani nie posiadlo tej cechy (inaczej sie tego wytlumaczyc nie da, no chyba ze wplywem sil nadprzyrodzonych
icon10.gif
), tworzac pokolenie F2 z ktorego selekcjonujemy osobniki z cecha webbed leaf (mozliwe ze zaledwie kilka % populacji) juz na samym poczatku zmniejszy nam ilosc roslin z ktorymi bedziemy dalej pracowac, dalej z tej grupy wybieramy droga slekcji ojca i matke ktore zakwitly najwczesniej, ktrzymujemy je otrzymujac pokolenie F3 (homozygoty recesywne, jesli chodzi o ceche webbed leaf, wszystkie powinny ja odziedziczyc, wiekszosc powinna zakwitac wczesniej)
Co wg mnie niezmienia faktu ze jest to nie do osiagniecia przy tak małej populacji roslin o jakiej tu mowa , bo napewno niewysadzisz 1000 roslin.
Jak dla mnie to niema sensu , dorobisz sie depresji wsobnej i bedzie ku ku :D

To kiedy do mnie wpadasz tak wogóle? :D

G

Guest

co nie zmienia faktu ze jest to mozliwe
icon10.gif
, zakladajac ze tylko czesc z pokolenia F2 bedzie posiadala ceche kaczej stopy, jestem w stanie wysadzic duzo, moze nie 1000, ale ... ;) odzucic te roslinki ktore nie maja cechy kaczej stopy, wybrac z nich ta 1 samiczke ktora w dodatku bedzie wczesnie zakwitala, oraz 1 tatusia, ktory rownierz wczesnie bedzie kwitl i stworzyc z nich pokolenie kaczej stopy ktore bedzie wczesnie kwitlo

no co ... pomazyc nie mozna?
icon10.gif

To kiedy do mnie wpadasz tak wogóle?
moze nawet w ten weekend
icon10.gif
konkurencyjny cannabis cup?
icon10.gif

Last edited:

Fish131

Active member
BiZZY said:
Mogliscie tez natrzaskac wiecej fotek jakas cyfrowka :eek:(
Zazdroszcze wam tej bibki....................... :eek:(

gelowas said:
heh, trza bizzy zrozumiec, ze nie kazdy ma wille kilkaset m kw i mieszka w niej sam, a o tej porze roku trudno zrobic camp np nad jeziorkiem pod namiotami, bo snieg za oknem...ale np na poczatku lata czemu nie, wielu osobom zostanie palonko z outa, kilku indoorowcow tez tutaj mamy :) pomysl mysle godny przedyskutowania za kilka mies

Spoko spoko. Nie zapomnielismy o forumowiczach i chlopakach po fachu :D
Rozmawialismy wlasnie o spotkaniu w wiekszym gronie osob z ekipy OG. Chcemy zrobic cos takiego w maju przyszlego roku...
Pozdro

jasmin

Member
mistrzostwo

mistrzostwo

Fish131 said:
Wczoraj odbyl sie Polish Cannabis Cup :D hehe czyli spotkanie Pes, Sweet i ja. Oj dzialo sie Panowie dzialo :D Nie wiem jak Pesu ale ja ze Sweetem mamy juz dosc zielska, po wczorajszym tak mocarnym weedzie! Na sama mysl sie odechciewa :D
Nie pamietam kiedy ostatni raz palilem cos takiego! Pesu ziomie WIELKIE K++++!!

Spotkanie poprostu swietne! Pesu jeszcze raz dzieki za goscine i za wszystko! Ka plus ziomie!

GRATULACJE!! swietnie zrobione, spotanicznie
no to juz po pierwszym Polish Cannabis Cup

Fish131 said:
Spoko spoko. Nie zapomnielismy o forumowiczach i chlopakach po fachu :D
Rozmawialismy wlasnie o spotkaniu w wiekszym gronie osob z ekipy OG. Chcemy zrobic cos takiego w maju przyszlego roku...
Pozdro

bede sie staral aby dostac zaproszenie ;)
tak 3majcie,

BiZZY

Member
EEEEE NO BEZ TAKICH!!!! TO NIE FAIR!!!!!

Dlaczego z OG? A IC to gorsze, czy co.............?
Ja nie bylem membersem na OG to znaczy, ze nie bede zaproszony? :eek:(

Fish131

Active member
Bizzy nie obrazaj sie ziomie.
Chodzi o to ze to czym sie zajmujemy jest dosc przypalowe i jezeli chodzi o mnie to chcialbym sie spotkac bez zadnych schizow. Czyli spotkac sie z ludzmi ktorych znam od dawna, ktorzy pokazali bardzo wiele i wiem ze sa pewni i godni zaufania. A wlasnie takimi ludzmi moge nazwac ludzi z OG.

G

Guest

z tym majem bylo by przekozacko :D akurat w tym miesiacu mam urodziny...uhhh gratuluje chlopaki pomyslu :D

Latest posts

Latest posts