What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
SHAMROCK said:
zakladajac ze tylko czesc z pokolenia F2 bedzie posiadala ceche kaczej stopy, jestem w stanie wysadzic duzo, moze nie 1000, ale ... ;) odzucic te roslinki ktore nie maja cechy kaczej stopy, wybrac z nich ta 1 samiczke ktora w dodatku bedzie wczesnie zakwitala, oraz 1 tatusia, ktory rownierz wczesnie bedzie kwitl i stworzyc z nich pokolenie kaczej stopy ktore bedzie wczesnie kwitlo
powiem ci, ze twoje rozwazania (chociaz momentami oparte na domyslach i troche niescisle), sa calkiem ciekawe i jesli cannagenetyka interesuje cie w szerszym zakresie to polecam forum dla breederow tu na IC.

a propos twojego posta cytowanego powyzej - zgadnij ile lat zajmuje breederowi srednio stabilizowanie odmiany aby przyspieszyc jej zakwitanie powiedzmy o miesiac? :D (i mowie tu o breederach rzeczywiscie dysponujacych tysiacami osobnikow!)

a teraz pomysl, ze nie wystarczy trafic kobitke i faceta, ktore zakwitna troche wczesniej niz pozostale. to musi byc na tyle wczesnie, zebys zdazyl jeszcze ta laseczke zapylic i zeby jej pestki zdazyly dojrzec...

wiec obawiam sie ze nie uda ci sie wyprodukowac nawet tego pierwszego pokolenia f2... kov'owi zakwitlo dosc pozno wiec na zapylenie nie bylo szans. nie bez powodu najlepiej wychodzi zapylanie najwczesniej pojawiajacych sie kwiatow. w ten sposob ma sie wieksza pewnosc, ze pestki dojda.

no chyba ze bedziesz to robil w boksie? wtedy moglbys pokombinowac, ale testowa populacja powinna liczyc tysiace osobnikow....

ale nie chce cie zniechecac :) wiec zycze powodzenia!

Last edited:
G

Guest

Witam :wave: Po rozważaniach nad anonimowością postanowilem sie przylozyć i dać coś forum które wiele mi dało ,wzwiazku ztym zamieszczam nadole moje skarby :yummy: Grouwboks ma 1,90m wysokości i jakoś 60 długości . Lampa hps 400 zniej jestem zadowolony bo koszt lampy 120 zł, 2 wiatraki wdmuchujace na dole , 1 dmuchajacy na lampe , 1 duzy łazienkowy przydawał sie gdy było jeszcze ciepło , . Na lampie stawiam aluminiowy garnek działa jak radiator a gdy rośliny były małe wlewałem doniego wode a wilgotność sama podskakiwała :) .Posiadam dwie panny ww f2 , 4 panny easy bud to te niskie i roskrzaczone.na wegu używałem biohomusa w dawkach zalecanych obecnie Flora Bluum dla roślin kwitnących . Rośliny były podcinane na 4 rzędzie . :lurk: Dwie z lewej to ww ta najwyższa rosła tak szybko ze 9 dni wcześniej dałem ja na flo obecnie zaczyna wytwazac ładne kwiaty a zapach tak intensywny ze asz troche zapier*** kocimi sikami ,easy bud pachnie grejfrutem .Niewiem co wy nato ale jestem zdumiony ta ww ze tak ładnie rośnie

nastepne zdjecie to szczyt ww a ztyłu Flora Bluum

przy wpuł zamknietym boksie

wszystkie małe na spacerku

gura boksa w nastepnej hodowli dam cooltube

od góry

Mile widziane komętarze i porady :) .Zdecia pochodzą z przed tygodnia . Podniosłem lampe , easy bud postawiłem na styropianie tak by były wysokości ww .ściany pomaluje na biało ale następnym razem .Walcze z 1mm białymi robaczkami wedrujacymi po ziemi zwalczam tytoniem , planuje zakupić test ph bo coś sie wali ale ogulnie nadal jest ok .tymczasem i powodzenia w uprawie :wave:

Last edited:
G

Guest

grow wyglada na dopracowany, tylko ta folia ...

oczywiscie ze nie na oucie, ale tylko F1 i F2, a tu wystarczy kilka krzakow ! otrzymane F2 mozna juz wysadzac na out, przesadzic ze spota rosliny bez cechy webbed leaf, jesli znajdzie sie taki samiec i taka samica ktore zakwitna na tyle wczesnie zeby stworzyc nowe nasiona powinno cos z tego wyjsc, nowe pokolenie powinno miec w 100% ta ceche, i czesciowo zakwitac wczesniej (nie wszystkie osobniki), ale tu juz nawet natura moze zadziala ;) osobniki ktore nie zakwitna odpowiednio wczesnie nie przedluza gatunku
icon10.gif

PS. po co ci test ph? przy soil raczej na wiele sie nie przyda, dolomit drobno zmielony, dodawaj do wody, odrobine pomoze, w drastycznych przypadkach zakwaszenia mozna uzyc sody, ale nie polecam

:wave:

Last edited:
G

Guest

Wiem wiem folia bedzie zdjeta , niestety przy nastepnym plancie .a tester , niemam pewnosci czy ta ziemia jest zakwaszona bo czy zawsze ziemia pod koniec hodowli jest zakwaszona ?? jezeli tak to git ale skąd mam miec pwenosć :confused: :wave:

G

Guest

gdybys dodal do ziemi dolomitu albo nawet kredy to nie mial bys tego problemu ;) pod koniec liscie staja sie bledsze i zolkna, ale to nie koniecznie musi oznaczac ze ziemia jest zakwaszona, tak po prostu jest ;) gdy pod koniec liscie sa zielone, nie wrozy to najlepiej, nie jest to zadna tragedia ale swiadczyc moze o przenawozeniu azotem, nieumiejetnie przeprowadzonym flushingu, co moze (choc nie musi) odbic sie na smaku a w tym pierwszym przypadku moze nawet na plonie (przewaznie opoznienie w zakwitaniu, problemy z kwitnieniem), ale tobie do konca chyba troche jeszcze brakuje

Last edited:

cardiel

Member
Heya panowie :)

widze, ze debata o breedingu ladnie sie rozkreca... Czytalem na forum walliego, ze kacze stopy sa cecha recesywna..... jezeli skrzyzujesz go z jakas inna odmiana to w pokoleniu 1. (f1) nie bedzie ZADNEJ rosliny z ta cecha, dopiero w drugim pokoleniu ja znajdziesz....

znalazlem link o brredingu z kacza stopa.... oto link, mam nadzieje ze skorzystasz:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=38791

pozdrawiam, Cardiel

EDIT:

Skoro mam chwilke czasu to jeszcze zapytam szanowne grono ekspertow:

Dzisiaj otrzymalem nagrode za zajecie drogiego miejsca w hallowinowym konkursie :woohoo: Myslicie, ze dojda one pod polskim sloneczkiem ? Na etykietce macie opisana ich genetyke:

Pozdrawiam (ponownie ) Cardiel

Last edited:

Fish131

Active member
Witam wszystkich.
Jak pamietacie mialem wysylac do Was nasiona WW f2 i dzisiaj wyslalem. Tylko jest jeden maly problem... Jak zbieralem od Was adresy to staralem sie raczej odrazu adresowac koperty ale nie zawsze, niektore mialem na kompie... Jednak komp mi sie zepsul i stracilem cala partycje. I teraz nie wiem czy do wszystkich ktorzy dali mi adresy wyslalem nasiona. Mam prosbe. Ci ktorym obiecalem nasiona niech wysla mi na PMa nazwisko albo miasto do kotrego mialem wyslac im nasiona a ja na podstawie tego bede wiedzial czy do wszystkich wyslalem...
Sorry za klopot.

EDIT:
Cardiel pestki wypas. Mozesz powiedziec cos wiecej o tym konkursie?

Last edited:
D

DepczacyRobaki

Cardiel ale Cie oszukali z ta nagroda G13bx x ECSDv3 12 nasion OSZUSCI!!! jakich malo bo ja tam widze 14nascie seeds :moon: Zarabiste odmianki :joint: POZDRO

cardiel

Member
Jasne, ze moge :)

Chodzilo o to zeby wysylac fotki zwiazane tematycznie z halloween.... Wrzucilem pare fotek robionych kilka lat temu na powazkach w czasie wszystkich swietych i zajalem drogie miejsce :woohoo:

Oto ta fotka :

Ma swietny klimacik i nie bedac przepelnionym pychą, uwazam ze jej nalezalo sie :)

Pzdr. Cardielek

EDIT:

Hehe.... To jest czesc programu H3ads Seeds " Just in Case" (wrazie w...) To znaczy, ze w kazdej paczce jest PRZYNAJMNIEJ 12 nasion.... Zalezy jak im sie sypnie..... Jezeli jakies skruszylo sie w czasie shippingu, zgubil, pies zjadl....

Pozdrowionka

Last edited:

sairu

Member
cardiel: mi sie osobiscie zdjecie nie podoba. poruszone i banalne :) ale to tylko moja obiektywna opinia.

apropo zdjec. mi sie zaczely ladnie krysztalki sypac.

cardiel

Member
sairu, poruszone.... nie.... bylo robione zwyklym aparatem i musialem je skanowac.... banalne.... byc moze, ale napewno mniej banalne od konkurencji hehe zreszta sam zobacz :

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=39781&page=1

cardieluniek

EDIT: Zaczerpnelem informacji u zrodla, czyli breedera tych nasionek i wedlug niego wiekszosc powinna dojsc... Wszystko zalezy od fenotypow jakie mi sie trafia... Jezeli beda to G13 ( na co licze, bo chce przekonac sie na wlasnej skorze, tudziez glowie, czy rzeczywiscie jest z nich taki masakrator) to powinny dojsc bez problemu, jezeli bedzie to ECSD v3 to moze byc ciezko.... Tak czy inaczej nie mam wyboru i zostaje mi tylko czekac do wiosny

Pozdrawiam ( juz 3 raz dzisiaj ) cardielek

Last edited:

jasmin

Member
H

H

cardiel said:
Heya panowie :)

widze, ze debata o breedingu ladnie sie rozkreca... Czytalem na forum walliego, ze kacze stopy sa cecha recesywna..... jezeli skrzyzujesz go z jakas inna odmiana to w pokoleniu 1. (f1) nie bedzie ZADNEJ rosliny z ta cecha, dopiero w drugim pokoleniu ja znajdziesz....

znalazlem link o brredingu z kacza stopa.... oto link, mam nadzieje ze skorzystasz:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=38791

pozdrawiam, Cardiel

l

znalazlem nastepny link na H, ciekawe czy to tylko zbieg okolicznosci
https://talk.hyperreal.info/post/133314

za Fubar
"Reasumując: Do pełnej realizacji potrzebny jest co najmniej jeden wariat: który poświeci na 2 w porywach do 2.5 roku: box oświetlony minimum 1 lampą 150 // lepiej 250// W: Oraz rzesza tajnych współpracowników : o która powinno być zadziwajaco łatwo.."

Cardiel: podoba mi sie fotka, gratuluje

G

Guest

znalazlem nastepny link na H, ciekawe czy to tylko zbieg okolicznosci
co do postow Fubara, napisal temat na tamtym forum duzo pozniej niz ja (a dokladniej to dzisiaj ;)), ale to o niczym nie swiadczy, mysle ze to zwykly przypadek, a nawet jesli nie to co z tego ;) keep it green

Dzieki za linki
icon10.gif

to myslenie nie musi byc w 100% poprawne, bo jest czysto Mendlowskie (czyli najprostsze z prostych
icon10.gif
) i na razie jest czysto teoretyczne, na razie ...
icon10.gif
bedzie poprawne jesli cecha nie jest sprzezona :chin: ale tego sie nie da sprawdzic inaczej jak przetestowac wszystko w praktyce ;)

FUBAR said:
oczywiście jak ktoś lubi: moze zamiast selekcjonować F2 próbować bawić sie backrossami:
ponedyńczy do DF: selekcja roślin DF: - zapylenie nimi 2 razy: outa: i tak w kółko macieju: // potrwa to tak samo długo.. albo i...//
moim zdaniem potrwa duzo dluzej ;) i potrzeba bedzie duzo wiekszej ilosci miejsca i roslin, zmiejszy zdecydowanie szanse na przechwycenie obydwu cech jednoczesnie

to jest bardzo ciekawe, i moze sie przydac komus kto mysli o nadaniu jakiejs odmianie cechy auto flo (osobiscie bylem przekonany ze cecha jest dominujaca)

a tak na koniec : sprawa hybryd LR/DF –
najprawdopodobniej : 2 cechy recesywne:
dawno dawno temu: sądziłem [ bo mi było wygodniej : i uwierzyłem komuś na słowo..] , że auto LR dominuje: Teraz po tym jak mi cegła spadla na głowę: uważam dając 90%, że jest to także cecha recesywna.
czyli bylo by do zrobienia, bez koniecznosci ciaglego krzyzowania x LR, x LR, x LR
icon10.gif

FISH'u a jak tam meska sie rozwija?

50 cm kaktusik, moze ktos sprobuje odgadnac co to?
icon10.gif

dla porownania, w malej doniczce obok 3 letni peyotl ;) zdjecie jest troszeczke ciemne i slabo widac, ale widac ;)

kilka nowych pesteczek
icon10.gif

czesc z nich juz mialem, ale jak to mowia ... dobrego nigdy za wiele
icon10.gif

duckfoot
durban x afghan
swiss miss
LR#2
WW
passion 27
grapefruit

Last edited:
G

Guest

:wave: witam oto dalsze zdjecia mojch maleństw po podniesieniu zaczynaja sie tworzyć kwaitostany

A tu mam pytanie moje rośliny zaczeło atakować coś takiego moze ktoś wie coto i jak temu zaradzić

tymczasem i jak zawsze przeogromnych zbiorów :wave:

G

Guest

harvest time
icon10.gif

czy jesli zcielem stozek wzrostu (zrobilem z gornej czesci sadzonke), to czy ta czesc pozostawiona w doniczce wypusci jakies nowe odgalezienia czy lepiej na to nie liczyc i zciac ta reszte?

Last edited:
G

Guest

E no ... wygląda smakowicie ... ale czy to sie je ??? Wogule mógł byś zdradzić nam co to :D

Peace :wave:

Latest posts

Latest posts