What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

k_kaliber

Member
Dziek Hot robie co potrafie hehehe ;)
Canabolic mysle ze jak zmienisz na 16/9 to dasz odpoczac planta i pozwolisz na wychlodzenie. Bo w ziemi tez robi se bardzo goraco a tak przez 6 h ostygnie wszyszystko, bedziesz mogl zrosic rosliny woda (ALE TYLKO W NOCY!!! bo mozesz je popalic)
Z keramzytem to bedzie tak ze jak masz dobra mieszanke to nic nie powinno sie stac jak bedziesz podlewal co 3 dni zamiast np co 2 lub co 4 zamiast 3
Poprostu gorna warstwa nie przesuszy sie tak bardzo i ziemia bedzie lepiej wentylowana.

szok

Member
cannabolic said:
Panowie proszę o pomoc...
Mam troche doświadczenia na out ale z indoorem mam ogromne kłopoty! Juz dwa razy startowałem z growem i dwa razy lipa! setup: hps 400W, box (70x70x160) 24h światła, całkiem fajne wiatraczki 95m3/h, temp 26stC. A problem wygląda tak... roślinki poprostu schną na moich oczach... po 2,3 dniach vega zaraz po wstawieniu do boxa leżą bezwładnie w doniczce z kruchą łodyżką... Masakra! dodam jeszcze że lampa jest 30cm od plantów. Czy to za blisko w tak wczesnym stadium wzrostu? Jak chodzi o wilgotność to przyznam ze nie wiem jaka jest, ale myśle że wystarczająca. Strasznie schnie górna warstwa ziemi w doniczkach? Oprócz samej ziemi na dnie jest keramzyt... niestety perlitu, włókiem kokosowych lub styropianu nie użyłem... Być może popełniłem jakiś prosty błąd, ale niestety mam 0 doświadczenia z indoorem.

cannabolic wysłuchaj rady strszego człowieka...w berecie
mam bardzo podobne wym boxa ale nie mam go zakrytego z gory (stoi w ciemnicy) wiec nie jest tam za goraco. moim zdaniem to nie robisz nic innego jak ususzasz rosliny. po pierwsze jesli lampa jest ok 30cm to jest ona w sam raz. jestli temp przy szczytach wynosi 26'c to wcale nie masz tam za goraco bo ja w takiej samej odlegl 400w mam okolo 30'c. wydaje mi sie ze oslinki nie moga sie ukorzenic wiec dlatego nie pobieraja wody z gleby. byc moize masz za bardzo zbita glebe. piszesz ze nie zastosowales perlitu i moze tu jest wlasnie blad. zakladajac ze nie mozesz zdobyc perlitu to po prostu wysyp ziemie rozgniec grudki i wsyp ponownie tylko ni eubijaj. to ze schnie gorna warstwa to sie nie przejmuj, u mnie to samo czasem i nawet 2cm potrafi wyschnac ale jak palucha wlaozysz to dalej jest mokro. jak ci uschna roslinki to zobacz jakie duze maja korzenie. bo jak male to jest wlasnie tak jak pisalem . no inne rzeczy nie przychodza mi do glowy. dodm tylko ze moj kolega podobnie ususzyl roslinki ale one nie mialy nawet 5cm wtedy \. dal za nisko lampe po prostu .
ja na twoim miejscu to pierwsze kilka dni sprobowal bym po jakas swietlowka postawic roslinki w pol litrowych kubeczkach. spokojnie 10dni moga sie rozwijac w nich tzn chodzi mi o to ze kubki nie beda za male na korzenie, potem przesadz.
nie podlewaj za duzo bo to nic ie daje tylko korzenie sie duszą, mozesz spryskiwac ew gorna warstwę ziemi.
to co pisze fish z "nakryciami" tez jest sensowne. jak ja nakrywam klony to po to aby wlasnie one nie uschły bo nie maja dobrych/duzych korzeni

kov: dziwie sie ze ci sie nie udaje rowniez zaczac growa. nie sasdze aby to byla wina zbyt duzej mocy lampy u ciebie. mialem szybe i tez bylo duzo swiatla i nie stalo sie nic

all sory ale nie mam neta w domu i zadko zagladam. i powiem wam jeszcze jedno: palenie wlasnego zioła nie jest zwykłym paleniem...mozna by napisac jakis esej o tym ....jak palisz to kurwa pamietasz jak kiedys tam dwa miesiace temu zamiast wybrac balangę powiedziałeś : nie najpierw zrobie to i to z roślinami a potem pojde pobalowac. I to kurwa panowie wraca do nas. Roslinki sie odwdzieczaja jak mogą. Ja wiem jedno. To co mozna kupic u dila to ja nie wiem kto to kurwa uprawia? to robi jakis robot chyba bo ani to ziolo jakies mocne, ani wyglada. To co udalo mi sie uzyskac w skali 1:10 wszyscy oceniaja na 9. Ocieka zywicą, moc typu: masakrator (na śmierc) Jazda autem po zapaleniu 1(słownie: jednego) macha jest prawie nie możliwa. Po drodze zaliczasz każdą stację aby zakupic słodycze, chipsy i wszystko to co rzuci ci sie w oczy. Jednym slowem Panowie przypomniały mi sie stare dobre czasy kiedy jezdzilem czesto do Holandi.ehhhh

Last edited:

cannabolic

Member
Dzięki Szok za rady! Z korzeniami faktycznie mogly byc klopoty i napewno przez rozmiary doniczki (kubeczki 0,2l)... Korzeń wyglądał tak, że miał postać praktycznie jednej grubej nitki dł.ok 10cm. Perlit już mam, keramzyt tak samo, jutro zakupie włukna kokosowe i gitara!!!! Jednak nie mam mozliwosci przerobki boxa, przynajmniej na razie, tak wiec świetlówka odpada. Mysle jednak, że przez jakies 10 dni bede miał znacznie wyżej lampe. NIestety góry nie moge odsłonić, bo to box z tych "mega top secret". Dobra panowie, doszedłem do wniosku,że jak juz coś robie to mam to robic dobrze! No i bedzie dobrze! Dzięki jeszcze raz za fachowe porady.
PEACE

szok

Member
stary rany boskie no co ty kubeczki 0,2L !!!???? u mnie po okolo 14dniach w kubeczkach 0,5L przestaly rosliny rosnac wiec w 0,2 to chyba po 3 dniach przestają !!!
skoro masz takiego duzego boxa to po co oszczedzasz na doniczkach? ja dzis sialem w doniczkach 3litrowych kwadraciakach na calej powierzchni boxa bo nie widze sensu aby to robic w mniejszych doniczkach, po prostu nie chce mi sie potem przesadzac, w 3 litrowych akurat beda sie rozwijac dopoki nie pokaza jajec a potem dpiero przesadzam do wlasciwych doniczek

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no i moja kamera sie zjebala,hehe
takze bylem zmuszony kupic nowo.
zeby bylo tutaj kolorowo to daje nowe macro shots nowo kamero.
chociasz jeszcze niewiem jak jo sie poslugiwac,hehe

strawberry cough

664IMG_0079.jpg

664IMG_0089.jpg

664IMG_0131.jpg

nevil haze x grapfriut

664IMG_0143.jpg

664IMG_0144.jpg

peace

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
HOT CARGO said:
zeby bylo tutaj kolorowo to daje nowe macro shots nowo kamero.
chociasz jeszcze niewiem jak jo sie poslugiwac,hehe

peace

Heyyy Hot, jezeli to sa zdjecia, przy ktorych nie wiesz jak sie aparatem poslugiwac, to ja nie wiem, dla mnie juz sa fantastyczne, naprawde swietne macro ma ten twoj aparat.

Super fotki, trichomy dokladnie tak jak lubie - czesciowo przejrzyste, czesciowo mleczne, to musi byc mocarny material!!!

pozdr, kov

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
i tu jeszcze pare ostatnich kwiatki co zostaly jeszcze.

nh x zamal

664IMG_0253.jpg

ak-48 Nirnana, bardzo super kwiatek za $15, jestem zamurowany,hehe

664IMG_0249.jpg

i koncik

664IMG_0246.jpg

peace

Last edited:
G

gelowas

Co w ogrodzie rosnie ci? Marihuana w ogrodzie rosnie mi! :D

WOOOW, sprzet widze ze HC to ma przedni, widac pewno rzeczy ktorych "na zywo" dostrzec sie nie da, a regula przy robieniu fotek jest odwrotna.
Wieksza ochote mam na zjedzenie twojego bobka, bo palenie kojarzy sie z niszczeniem, a to dzialo sztuki, centralnie wloski i kropelki widac, wooow.
Nie wiem w czym Kov masz problem, pomocy zaoferowac nie moge, bo to oznaczaloby ze wiem cos wiecej na temat trawy, a to z pewnoscia niemozliwe na tym etapie hehe, za to u kolegi zrobilismy 400W w szafie, trzyma 7x ICE z Nirvany (bo czytal gdzies cpun jeden ze najwiekszy % THC) + (1szt Canadian Swamp Mix i 1szt White Widow, zem sie wymienil z nim), fotki dam niebawem, moze sie do czego przydadza komu.

A tak szczerze to micro bedzie dobry kozak na pierwszy raz? :chin:

Kiedy przerzucic na 12/12,gdy juz zupelnie miejsca wolnego nie bedzie pod siatka? Czy szczyty juz teraz wyprowadzic ponad siatke czy same sie powieksza w trakcie flo?

@PEACE

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
gelowas said:
Nie wiem w czym Kov masz problem,

@PEACE

No wlasnie sam nie wiem w czym mam problem :wallbash: , ale nic to, powolutku sie kombinuje. na razie nic nie bede postowal o tym, az wyczuje o co chodzi. Na razie po kolei modyfikuje skladniki growu. Zobaczymy.

pozdr, kov

BTW: to micro rzeczywiscie kozackie, Gelowas :yes:

k_kaliber

Member
Zajebiste zdjecia HOT
Bardzo ladne .
Mozesz mi powiedziec po jakiej odmianie mialec najwieksza smiechawe??
I kilka nowych fotek z boxa nr 2

A malego pokrake (tj ta doniczka malutka S1xSADP)zostawie i zobacze co to bedzie.
Jak tam macie jakies presenty dla swoich PAN?? hehehe moze jakis extra nawoz hihi.
Nara

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

dzienki,

jaka trawa najlepsza na smiech,haha? :pointlaug
jak niemasz zadnej to kazda cie zabawi,hehe cos pewnie 60/40 sativa/indica

jeszcze pare macro c99

664IMG_0326.jpg

664IMG_0311.jpg

664IMG_0305.jpg

664IMG_0307.jpg

p

T

technoMAXgrower

hot super sprzecior zes zakupil na dvpreview go bardzo polecaja
potezne makro (az z 1cm) na twoich zdjeciach mozna nawet odroznic zabarwienie trichomow.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no wlasnie macro jest super w tej kameze. zawsze mi tego brakowalo,hehe

a tu zdjencie z malo kolorowe ale zato pozytywne,hehe

664IMG_0283.jpg

p

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe ,bardzo dobry wieczur towaszyski

jeszcze pare zdjenc sage , ak-48 i jonny blaze

sage

664IMG_0492.jpg

664IMG_0491.jpg

jonny blaze

664IMG_0453-med.jpg

ak-48

664IMG_0449.jpg

peace

CupsLock

Member
wszyscy macie zajebiste roslinki a hc rzadzi :) ja dzisiaj sie musze teleportowac z zakopanego. mam kurde przypal maly na jakies 6000zl sprawa jest na policji oczywiscie jestem niewiny co nie kurwa niekradne przecierz mnie znacie. dzisiaj sie oswiadczam panience siedze w banku i czekam na hajs na pierscionek. moher kurwa z dupami trzeba omijac sklepy kosmetyczne o ile w bieliznie milo sie wydawalo 100zl to w kosmetycznym 200 pękło zanim sie obejrzalem. Wogole to w zakopanym jestem spalony. jacys gorale zaczepiali panienke moja na krupowkach jak poszla sama to wczoraj to kurwa sobie z jednym wyjasnilem :Bat:

ralph_pl

New member
CupsLock said:
Wogole to w zakopanym jestem spalony. jacys gorale zaczepiali panienke moja na krupowkach jak poszla sama to wczoraj to kurwa sobie z jednym wyjasnilem :Bat:

dlatego ja moze i jestem jebniety bo nie puszczam jej samej w rozne dziwne miejsca ale ale jak cos sie dzieje raz na miesiac to jestem obok wiec sie oplaca byc jebnietym ;) wszystkiego najlepszego wam zycze w malrzenstwie :joint: :yummy: powodzonka

w moim ogrodku powoli do przodu, 3 skunki #1 (freebie nirvany) po 24 dniach flo wygladaja naprawde slicznie ;) grube pekate wloski wychadzace z coraz wiekszych budsow;) do tego 7 white rhino (2 z nich to w sumie purple rhino :yummy: ) tez z nirvany ktore pachna jak swieze owoce, a zasypane trichromami sa strasznie jak na moje doswiadczenie skromne ;) jeszcze prawie miesiac wiec nie tak dlugo.. moze jakies fotki zrobie na dniach, pozdro

ps. czy musze jeszcze dodawac, hotcargo, ze masz zajebiste rosliny? chyba wiesz juz o tym doskonale ;))

Last edited: