What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

T

technoMAXgrower

siema Tak jak pisal nkots zebym uwazal z nawozami w tym celu postanowilem zastosowac tygodniowy flushing sama woda destylowana bo mozna przesadzic nawet z organicznymi nawozami to fakt, po tym jak sie przeplucza wjade z najwieksza dawka bo uwazam ze w 3 i 4 tygodniu kwitnienia roslinki najbardziej potrzebuja energii.

kaliber dobrego masz lampiona, po chlodzeniu widac ze z temp nie masz problemu a pod 400W napewno wyjda kozackie baciory. Te jedno nasionko co nie chce wyjsc to je wyjeb jak nie wyjdzie jeszcze przez nastepny tydzien czasu.
pozdry

Last edited:

szok

Member
siema chopaki
nie ma mnie ostatnio bo mam problemy z dostepem do netu , bywam sporadycznie
u mnie z roslinkami nie za elegancko , plonik mam raczej kiepski jak na moja 600W, natomiast jakosc jest zajebista !!! no po prostu kozak a był na razie probowany BlueMystic z nirvanki ktory jest w sumie fioletowego koloru :) oczywiscie kontynuacja jest non stop, teraz wale w LST bo juz wiem o co chodzi z tą całą uprawą. wydaje mi sie ze mialem za wysoko ta 600w a ine chcialo mi sie jej obnizyc i teraz mam skutki ehhh.... no nic to jest moj 1szy grow doprowadzony do konca wiec sie nie podlamuje tylko wyciagam wnioski i walę do przodu !!!specjalnie nie pisze ile zeby nie swiecic na forum zbiorami. zaufani/znajomi walcie na PM
zamowilem C4 z Chimery , mial ktoś?
sluchajcie nie bede sie rozpisywal bo nie jestem u siebie , jak cos to PMy. caly czas kombinuje jak tu miec łacznosc.
a to dla poprawy chumoru :
http://kaczor.patrz.pl/

CupsLock

Member
ide zebrac na krupowkach na jogurcik chleb i zupke hajs bede mal dopiero za 3 dni :/ . kurwa jak bede wracal chyba kogos zdziesionuje jakos po seksie mam jeszcze na to ochote az dziwo bierze

CupsLock

Member
no wiem ale musze cos kobiecie dac do jedzenia czlowiek wytracony z rownowagi jest gotowy by zabic. zrozum oprocz glodu niemial innego powodu

k_kaliber

Member
@ Weed
Dzieki.
Wszystkie roslinyw boxie maja te same date.tj 17.02 jak poszly do ziemi, a popekaly 14.02
Euforie duzo mniej sie rozrastaja mam nadzieje na 1 zbitego topa.
Jutro wrzuce nowe fotki.
Pozdro

alien

New member
super fish, będzie duuużo dobrego palonka z tych roślinek. Mojeice były pyszne i miały bardziej mózgowe działanie ale pheno bardziej indica

ja mam 6 małych kilkudniowych nebuli i 4 akacze homemade... nebula troche mnie rozczarowała bo z 10 wykiełkowało 8 i jeszcze musiałem im pomóc skalpelem, 2 uległy wypadkowi więc roślinek na ten grow mam 10... ciekawe ile wyjdzie panienek bo boxa mam przewidzianego na 6 kwitnących roślin...
Już mogę powiedzieć, że pójde za radą kova i zastosuje topping

peace

cannabolic

Member
Panowie proszę o pomoc...
Mam troche doświadczenia na out ale z indoorem mam ogromne kłopoty! Juz dwa razy startowałem z growem i dwa razy lipa! setup: hps 400W, box (70x70x160) 24h światła, całkiem fajne wiatraczki 95m3/h, temp 26stC. A problem wygląda tak... roślinki poprostu schną na moich oczach... po 2,3 dniach vega zaraz po wstawieniu do boxa leżą bezwładnie w doniczce z kruchą łodyżką... Masakra! dodam jeszcze że lampa jest 30cm od plantów. Czy to za blisko w tak wczesnym stadium wzrostu? Jak chodzi o wilgotność to przyznam ze nie wiem jaka jest, ale myśle że wystarczająca. Strasznie schnie górna warstwa ziemi w doniczkach? Oprócz samej ziemi na dnie jest keramzyt... niestety perlitu, włókiem kokosowych lub styropianu nie użyłem... Być może popełniłem jakiś prosty błąd, ale niestety mam 0 doświadczenia z indoorem.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^niestety wlasnie przerabiam ten sam problem. Roslina potrzeboje roznego natezenia swiatla w roznych fazach zycia. 30cm odleglosci od malutkich sadzonek dla 400w na tak malej przestrzeni jaka masz, to drastycznie za duzo. Teraz musisz pokombinowac z wysokoscia lampy. wg mnie ustaw ja na maxymalnej wysokosci jaka mozesz miec w twoim boxie, i obserwuj co sie dzieje.

pozdr, kov

Fish131

Active member
A jakby zrobic takie przykrywki na doniczki zeby woda nie parowala?
Wiecie o co mi chodzi. Powinno pomoc. Co Wy na to?

~jungle

Member
Probowaliscie dac troche keramzytu na gorna warstwe ziemi? Zdaje sie, ze Tabaluga cos takiego stosowal. W jakims stopniu na pewno ogranicza to parowanie.

G

Guest

raniec kurde odezwij sie do mnie i napisz co tam u ciebie slychac co ?? :D hehe so ry za stara ale nic nie mogle kurwa poradzic :/

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
Fish131, bendziesz mial super buds, fajnie to wszystko wyglonda. fajnie bardzo wize jest

k_kaliber super tam widze masz
damy bendo pienkne, jusz widac ze tatus dobze dba,hehe

p

Last edited:

Marcinbc8

New member
Jestem pod wrażeniem bardzo wielu osób, które tu uprawiają. Sam zabrałem się za mini grow na powierzchni 0,1m2 w kolumnie. Łącznie 4500lum. Mam tam 4 roslinki niestety Bagseeds i są już 10 dni na flo. I jedno moge potwierdzić, człowiek uczy się na właśnych błędach w uprawie i tylko solidna praktyka może z kogoś zrobić super ogrodnika :canabis: Ja przez większość czasu miałem zbyt suche powietrze w boxie i roślinki były przesuszone. W tym momencie wszystko gra i planty nabrały smacznego kolorku i wigoru :yummy: Wilgoć w początkowym stadium rozwoju jest bardzo ważna. A tak pozatym przyszykowuje się na sezon outdoor w tym roku i mam już nabyte
4 Purple Power z Female seeds
10 Holands Hope z Nirvany
10 Early Special z Nirvany
Oby ten sezon był zajebisty. Pozdrawiam wszystkich :D:D
Narka :joint:

cannabolic

Member
no właśnie ktoś mówił, że dawał żwirek na górną warstwe ziemi, ale pod nim nie bylo widać czy ziemia jest sucha czy wilgotna, ale myśle że keramzyt bylby dobry, bo zatrzymuje troche wilgoci i w miare potrzeby ta wilgoć oddaje. Ogolnie myśle, ze podniose znacznie lampe, a potem stopniowo bede ją opuszczał, no bo maksymalne zbliżenie lampy najbardziej potrzebne jest na flo. mam tylko nadzieje, że jakoś utrzymam w miare odpowiednia temp przy plantach, bo box jest w garażu a tam zimno strasznie... Fish131, mysle ze te przykrywki też bylyby dobre, ale spełnialyby taką samą role co warstwa keramzytu. Dzięki wszystkim... dzisiaj następna partia pestek do wody idzie.
PEACE

Latest posts

Latest posts