ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
@Fish'u przykro mi... widzac twoje zaangazowanie w temacie trudno sobie wyobrazic jak sie teraz czujesz
@sLAW77 proponuje wynajac jakis pracownikow sezonowych ktorzy ci pomoga obrabiac material ciekawe jaka moc bedzie tych gigantycznych roslin...?
U mnie w ogrodku coraz bardziej kolorowo i podczas zastosowania preparatu zwalczajacego plesn /Teldor 500 SC/ zrobilem kilka zdiec
a tu material przed curing'em
pozdro all :friends:
Witam
Na poczatek wyrazy współczucia dla Fisha131 skurwysynstwo sie szezy !!!
Slaw wielki szacunek za Twojego Outa
A oto moj drugi indor 4xIcE z famle seeds 1x WW i jedna roslinka z nasion od Gelowas przepraszam jesli zle napisalem Twoj nick... oto fotki dzis przesadzilem 3 roslinki do wiekszych doniczek reszcie chyba jeszce narazie to nie potrzebne...
update
Roslinka z nasienia od Gelowas okolo 1,5 tygodnia ...
2x IcE
And all przed przesadzeniem...
Sorry za jakosc zdjec ale aparat lolowaty o czym juz wczesniej pisalem a te Ice i WW maja tydzien i moze dzien od wlozenia pod lampe
Siemka! Gratuluje wszystkim! Outdoorki przepiekne! Az slinka cieknie! Fishu naprawde wspolczuje choc mnie to nie dziwi! Kazdemu kradna :/ Mi tez Ale cóż... bedzie nauczka aby szukac pewniejszych miejsc choc watpie czy wogule takie istnieja!
RD - a co sie stalo z twoim hydro?? Czemu juz masz innego indoora?
Pozdro PeAcE
ReQuIeM dReAm na moje oko to ci sie troche wyciagaja roslinki, ale dobrze zrobiles ze przy przesadzaniu wkopales je gleboko-z lodygi ktora znajduje sie pod ziemia beda korzonki
oj zielono zielono w tym roku jest w naszm kraju , oby jeszcze pogoda dopisywala(jak narazie super) i wszyscy bedziemy mogli sie cieszc z dojzalych bobkow
czy warto spryskac roslinki preparatem na plesn? nigdy tego nie robilem i nie wiem jakie moga byc kozysci albo negatywne skutki takiego zabiegu. ile kosztuje jakis w miare dobry preparat na plesn i czy dostane go w zwyklym ogrodniczym?
A gdzie chcesz to suszyć na dworze ? Może jeszcze napiszesz, że w pełnym słońcu.
Po zmrożeniu raczej nie powinno im się nic stać. Ale weź też pod uwagę mgły. Więc po co suszyć na dworze skoro i tak po zachodzie obejdzie sensimilla wilgocią.
Siema
@Fiszu składam szczere kondolencje(pierdoleni złodzieje ) Szczególnie oglądałem fotki tych Passionów Byłem pewien że komu jak komu ale że ty straciłeś tyle krzaków to naprawde przykrze Trzymaj sie rybo i leć z indoorem
Byłem wczoraj na miejscówce, wydaje mi się że ten jeden passion będzie już gotowy na dniach na krojenie
siemka, jedziemy Polska Zielona
super @wilk, doktor greenthu greenman, slawek fish super super super. co tu gadac slaw pieknie, wspaniale. fish ladne maluchy, green niezle kolorowe bobki
ca2 bede suszyl w takim opuszczonym domku (drewniany) w 1 z jego scian, jest tam mase miesjca (dlugosc ok 2m, szerokosc ok 40cm, wysokosc ok 1m), jedna ze stron jest otwarta (ta mniejsza, taki prostokat) ale "zamurowalem" ja ceglami zostawiajac male dziury jako wywietrzniki, w srodku 100% ciemno i przewiewnie, wieczorem w srodku tej sciany jest bardzo cieplo (25-30 stopni), po calym dniu nagrzewania od slonca. susze tam aktualnie passion #1, po tygodniu jest suchy ja wiem w 50% na oko... mysle ze to dobre miejsce na suszenie innych plonow, tylko martwie sie tym mrozem, zeby cos nie poszkodzilo zielu...
no wlasnie co do suszenia to mam maly problem-skad wiedziec kiedy ziolko jest juz dostatecznie suche by moc je zamknac w sloiku??(strzelanie lodyg-ostatnio nic mi to niemowilo), moze wiecie ile powinno stracic na wadze aby bylo w sam raz do curingu??
ZROBMY KONKURS NA NAJLEPSZY POLSKI OUTDOOR!!!
ZROBLILIBYSMY GLOSOWANKO!!!
NA NAGRODE DLA ZWYCIEZCY MOZEMY SIE WSZYSCY ZLOZYC.
ALBO ZAMIAST KASY ZWYCIEZCA DOSTALBY JAKIES PESTKI.
@BiZZY pomysł może i ciekawy ale wykonanie go jest bardzo trudne - chociażbym z tego względu, że trzeba by pozbierać kasę etc. - jak dla mnie wypali ...
Edit - fotki z zapylonego krzaczka p#1 - podobno widać już całkiem wyraźnie worki z pestkami - na zdjęciach niestety nie bardzo :-/.
Hmmm... i dla mnie sezon sie skończył mizernie byłem na spocie i szybko uciełem krzaka i uciekałem ... przed czym ?? sam nie wiem słyszałem kroki i łamane gałęzie ale nikogo nie widziałem w tym roku popełniłem dużo błędów ale i tak jestem zadowolony ,że nie skończyłem z pustymi rękami.
Nie używałem żadnych nawozów ,miejscówa nie była dostatecznie nasłoneczniona ( posadził bym planta jakies 70 cm dalej i było by gites ) , ale ciesze sie że jako jedyne dzewko okazało sie dziewczynką będe miał morze na jeden wieczór palenia z przyjaciółmi mysle ,że morze przyszły rok będzie bardziej owocny