What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

no seedsbank nneizbyt tani sprzedaje jakies swoje krosy i nasionka goscia o ksywie mdazing a moze do jego cholera wiem jak chcesz cos zmawiac to polecam te krosy mdazinga slyszlaem ze calkiem ladne rosliny z nich są (np. masterlow)
a to moja c99 ktora jakis czas temu zakonczyla swoj zywot hehe :)

Azzzzzz

Member
Veteran
Koyot: Ja bym ci radzil wogole wywalic ta ziemie, zaladowac nowa, roslinki oplukac dokladnie pod woda i przesadzic. Nawozenie w tych 1-wszych tygodniach moim zdaniem nie jest dobre, rosliny pobieraja niewlasciwe proporcje mineralne, co wlasnie moze sie objawiac roznymi zolknieciami itd. a przeplukanie ziemi tak szybko nie zaskutkuje, z uwagi wlasnie na to ze rosliny sa male i ich korzen tak szybko nie przyswaja. Czyli w podsumowaniu po przesadzeniu bedziesz mial szybszy efekt niz po przeplukiwaniu tej ziemi.
Sweet: Ta roslina fatalnie wyglada, domyslam sie ze jest po obcieciu lisci i 48h w ciemnosci ??

Pozdr stay in smoke

sofronov

Member
osz kutwa!!!tak UZIELENIONA nasza ojczyzna nigdy nie była.supa sobie radzicie chopaki.@fajah niesamowite kolory ma twój palnt.i odemnie mały update.po dłuuuuższej nieobecności na spocie .... 2 krzaczki PPP ładnie kwitną,natomiast durbany pokazały dawno płeć i ani myślą rozpocząc konkretnego kwitnienia....wogóle mając 2 sezon styczności z durbanami z nirvany uwazam ze z tego seedbanku wychodzi duzo słabych roślin min.te durbany.trudno ...uczymy sie uczymy... aha i dla porównania oba krzaczki PPP jakże różne,też z nirvany ...

i jego topik w zoooomie

i drugi PPP

i jego topik

pozdro ......niech sie wam zieleni.... :]

G

Guest

Witam dorwałem te fotki w "Photo of the Month Nominations - SEPT 2006"

Powiedzcie mi czy takie coś to zasługa : genów ,jakaś tajemna receptura czy warunki ?? :alien:

11550902560906_025_1_.jpg

11550902560906_028_1_.jpg

Czy ktoś z was miał kiedyś coś podobnego ???

Pozdro

Last edited:
G

Guest

Hmm... a nie wiesz czy taki materiał genetyczny trafia sie od czasu do czasu czy w sprzedaży są konkretne nasiona z takimi genami ??

Pozdro :wave:

koyot

New member
Azzzz...hm mysle ze obejde sie z tym zabiegiem co proponujesz...masz racje z tym nieproporcjnolnym pobieraniem mineralow...obejdzie sie bo dzis juz jakby bylo ciut lepiej,(lepiej w sensie ze nic nie zzolknie a rosliny ida do przodu) ....jesli by sie znow pogarszalo to pewnie poslucham sie twojej rady...thx

co do soulseeds to pewnie ciezko mi bedize znalezc jakas recenzje skoro dzialaja pare tyg to jeszcze nikomu nic do konca nie zakwitlo...z tego co pisal to nie spodziewal sie takich obrotow i ze juz powoli mu zaczyna brakowac pestek...moze skusze sie na masterlowa a LR wezme sobie F1 zeby miec pewniaka

ja juz nie patrze na te outdoorwe budsy bo tylko cisnienie podnosi, moj outdoor to pozostawione purple power, maroc, easystaiva passion1 ostatnio widziane poczatek licpa, pozostawione z powodu wyjazdu:/

pozdrawiam

kfjatek

Member
Bylem przed chwilą na spotku... ;)
Topki coraz wieksze... coraz masywniejsze!
Coraz ładniej pachną! :D
Fotki dam za tyfdzien( w przyszly piątek) bo bede dawal co 2 tyg.
zeby jakąświększą rużnice bylo na nich widać! ;D
Jedno mnie martwi...
Roślinki coraz bardziej sie rzucają w oczy... i widać je juz z gdzieś 8m.
ale mam nadzieje ze bedzie spoko! ;)

pozdrawiam.

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo
Z moja roslina dzieje sie bardzo źle usychaja liscie koncowki liscia sie zwijaja i robia sie brazowe dotknałem jednego liscia i odpadł jak papier :badday: POMOCY!

Wczesniej sypnałem raz dolomitem po tym jeszcze nawoziłem .

G

Guest

tomu said:
Elo
Z moja roslina dzieje sie bardzo źle usychaja liscie koncowki liscia sie zwijaja i robia sie brazowe dotknałem jednego liscia i odpadł jak papier POMOCY!

Wczesniej sypnałem raz dolomitem po tym jeszcze nawoziłem .
spoko idzie jesien. tak po prostu musi byc. nie martw sie i niczym tam juz nie syp. boby teraz wysysaja energie z czego sie tylko da. a ta cala niepotrzebna masa lisci to swietny zapas pokarmu dla nich. dlatego pobieraja z nich wszystko i potem każa im "spadac"

peace pes

:wave:

Tomu

Well-known member
Veteran
pes3fan said:
spoko idzie jesien. tak po prostu musi byc. nie martw sie i niczym tam juz nie syp. boby teraz wysysaja energie z czego sie tylko da. a ta cala niepotrzebna masa lisci to swietny zapas pokarmu dla nich. dlatego pobieraja z nich wszystko i potem każa im "spadac"

Hmm dzieki za pocieszenie @pes3fan ale to nie jest to wiem o co ci chodzi ale to napewno nie to, to nie jest moja pierwsza uprawa ale pierwsze przenawozenie :badday: ktore niewiem jak zneutralizowac zawsze w indoorze reagowałem na wszelkie niepoprawne zachowania przesadzeniem do innej ziemi jednak na outdorze raczej nie mam takiej możliwości.

G

Guest

Bede mial dzieci :)

Bede mial dzieci :)

Update ze spota:
Poszedlem zobaczyc co slychac na grunwaldzkim polu i tam sie dowiedzialem, ze bede mial dzici :D Ta roslina,o torej myslalem ze skunk to jest a teraz wg mnie do passiona jej blizej obdarzy mnie potomstwem. Niestety nie mam pojecia kto bedzie ojcem.

Na sativce topy kleja sie baaaardzo. Poza tym na jednej galazce zadomowila sie gromadka mszyc. Nie chce juz niczym pryskac bo za tydzien tne ja wiec urwalem sobie ta galazke. Daje niesamowity high. Jutro postaram sie jakies makro zrobic.

Last edited:
C

Ca2

Czego to można się dowiedzieć o roślinie sadząc ją zamiast In na Out. Kurde po K2 bym się nie spodziewał zaczerwienionych kwiatów :) Maroc dostał purpurowych barw na liśćiach, a K2 kwiatuszków :) Normalnie ciekawe cuda będe miał w październiku ;)

G

Guest

Witam ponownie po dłuższej przerwie:D
Zdjęcia ze spota#1.
Mój największy Maroc został przystrzyżony z największych bobów-szczyt i gałązie były juz tak ciężkie że niepokojąco sie pochylił a jakby nabrał wody przy najbliższych deszczach to napewno by się przewrócił.
No i obawiałem się pleśni-biorąc pod uwagę moje niemiłe doświadczenia z poprzedniego sezonu gdzie zostawiłem najlepsze planty jeszcze na tydzień żeby się dobiły niestety prawie doszczętnie spleśniały-w ciągu tyg :yoinks:
Tak więc wole mieć lekko niedojżały materiał niż kupe pleśni :D
A zresztą wydaje mi się że juz był gotowy do ścięcia:D
ES jeszcze musi chwile postać-pięknie owocowo pachnie :yummy:
-E.S

-MAROC

edit:
dla zainteresowanych(rogin,fish,pes) niestety pylenie się chyba nie powiodło-deszcz zrobił swoje :badday: - zobacze jeszcze na innych spotach jak sie sprawa ma

Last edited:
G

Guest

slaw :yoinks: :woohoo: :yummy: poprostu piekne rosliny
tez juz bym chcial miec takie bobsy
:gaga: :bow: :respect: :bow: :respect:

Last edited:

rogin

Member
slaw po 1 <respect> <woohoo>
po 2 hooyowo ze nie bedzie pestek :/ A tak sie napalilem na nia :/ Trzeba bedzie wydac kase i kupic z seed banku :/
Jak masz wage to napisz ile wyszlo ci z tego Maroca a najlepiej to juz po curingu :)
peace

L&M

Member
Witajcie polscy przyjaciele!!

zazieleniło się w tym roku w polsce szczególnie toteż sam postanowiłem że nie będe leniuchować i posadze coś ciekawego. Na mój pierwszy indoorek wybrałem grapefruita z oferty femaleseeds. pestke zamoczyłem gdzieś na początku maja razem z 10 pestkami early misty które wciąż dojrzewają pod słoneczkiem. Wracając do grapefruita to w czasie vega i wczesnego flo siedział w boxie pod hpsem 250 ale desaprobata rodziców do mojego zamiłowania oraz brak czasu sprawiły że na początku lipca krzak trafił na balkon.podlewałem go przez cały czas florovitm dla roślin kwitnących, a gdzieś około połowy sierpnia nadszedł czas na żniwa:

a tutaj główne szczyciki przed ścięciem, ehh było by ich więcej ale pobrałem wcześniej klony z których i tak nic nie było bo nie było czasu się nimi zająć:

w sumie jak na pierwszy in(out)door to jestm zadowolony...

... a właściwie to byłem bo po okresie 3 tygodni suszenia i tygodnia konserwacji grapefruit został w ciagu tygodnia spalony, co do smaku i mocy to byłem zaskoczony, wyśmienity, intensywnie owocowy smak idealnie współgrał z mocą , baka oszołamiała po 1 lufce a wprawieni jaracze stwierdzili że kopie mocniej od tego co można dostać na mieście, podsumuwując odmiana szczególnie polecana dla poczatkujących ogrodników, łatwa w uprawie,mocna i dobra w smaku :biglaugh: wyszło tego jakies 30 g z krzaka ale nie ilość się liczy dla mnie tylko jakość:D

niedługo zamieszcze jakieś fotki em

pozdrowienia!!

1337grower

Active member
Ja pierdole:D SLAW zdjecie w 2 rzedzie MAROCA pierwsze wymiata wszystko po całosci szacunek:D Już wiem jaką rosline na BANK posadze na przyszly zezon tylko kurwa...z takim krzakiem to miejscówka musi być pewna bo nie przezyl bym tego jak by mi jakiś skurwiel zajebal takie COŚ:))

Last edited:
G

Guest

Tyle mi galazka, ktora mszyce chcialy zjesc trawki dala:

Musialem porozdrabniac tak topki zeby wszystkie robale powyjmowac.

A tutaj zblizenie:

G

Guest

Ładnie, ładnie, ładnie - wszystkim zaczynają się zielenić xD
Oby do harvestu wytrzymać i cała zima będzie kolorowa ;-).
Może na dniach wrzuce ostatnie foty przed harvestem ...
btw. slaw daj spróbować trochę tego maroca :D ;)