What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

urban

Active member
Niebęde mówił za Fisha , ale dla mnie LR jest w zupełnosci wystarczajacy.1 lufa w zupełnosci wystarczy na pozadna fazke.Czasami fazka jest nawet troche za ciezka ;]

G

Guest

Rystal jezeli dobrze wnioskuje to bedziesz mial nasiona... Jak sie myle to niech ktos mnie poprawi, ale raczej na 99% sa to zapylone szczyty

KILER

Member
Witam wszystkich po długiej wakacyjnej przerwie starych i nowych :wave: ! Ale tego roku polska jest zielona! :yoinks: Ale tego przez dwa miech napisaliscie z grubsza przerobiłem! Gratulacje napewno naleza sie dla Pesa; fisha; Hot Cargo; Wilka; Kopernika a jezeli kogos pominolem to szacunek ale nie jestem w stanie wszystkich zapamietac!

G

Guest

Lr ogólnie jest bardzo słaby - chociaż w odniesieniu do tego co dila mają - czasami lr to siekiera ;-).
Nie każdy chce mieć zajebke na max'a w końcu nie zawsze o to chodzi w paleniu.
Lubię się wyluzować ale nie zajebać - więc lr nie jest zły do tego :-].

G

Guest

:wave: kiedy odstawic rosliny na out od nawozow?
ile roslina potrzebuje na oczyszczenie sie?

G

Guest

h9tric said:
Rystal jezeli dobrze wnioskuje to bedziesz mial nasiona... Jak sie myle to niech ktos mnie poprawi, ale raczej na 99% sa to zapylone szczyty

Na bank są nie zapylone bo wziełem sampla i nie było w nich nawet zalążków jakich kolwiek nasion a nie miałem żadych roślin męskich w tym roku ,jeśli by były zapylone to by fajnie popuchły chociaż nawet pojedyńcze kielichy.

kfjatek

Member
madixx said:
:wave: kiedy odstawic rosliny na out od nawozow?
ile roslina potrzebuje na oczyszczenie sie?
Chyba najlepiej przestać nawozić 2 tyg. przed planowanym
harvestem... a ostatni tydzień podlewać codziennie wodą!
Tak gdzieś kiedyś wyczytałem ;PPP

A tu masz cytat z pewnego poradnika...

"Należy też z dwa, trzy
tygodnie przed zbiorami zaprzestać podlewania nawozem aby wszystkie niepotrzebne związki chemiczne wyparowały, poprawia to smak"

G

Guest

Rystal said:
Na bank są nie zapylone ...
Heh... tez tak myslalem o swojej sativce, a jednak... U mnie w samplu bylo nasionko. Mocno nie dojrzale jeszcze. Jedno na cala mala galazke (ok 3 g suszu). Ciekawe czy gdzies w poblizu nikt niczego nie uprawia...? A moze trafilo sie jakies malutkie pojedyncze jajco... hmm? Jak myslicie?

Last edited:

cardiel

Member
Zauwazylem, ze roslinka zaczela zmieniac kolor na purpuwoy :yummy: Te ~15 stopni roznicy miedzy dniem a noca robia swoje....

A tu znowu mlodziutkie nsionka:

jak myslicie, ile jeszcze zostalo nasionka az w pelni dojzeja?

pzdr. Cardiel :wave:

kfjatek

Member
grunwald said:
Heh... tez tak myslalem o swojej sativce, a jednak... U mnie w samplu bylo nasionko. Mocno nie dojrzale jeszcze. Jedno na cala mala galazke (ok 3 g suszu). Ciekawe czy gdzies w poblizu nikt niczego nie uprawia...? A moze trafilo sie jakies malutkie pojedyncze jajco... hmm? Jak myslicie?

Może to samosieja?
U mnie w pobliżu sporo tego...
a u mnie młode nasionka widać na topku...
więc pewnie to samosieja!

B

bronek

Czas i na moj apdejt:

Passion-nie trenowany,praktycznie niepodlewany, nie nawozony-totalna guerilla, ale jak widac wcale nie wyszlo mu to na zle:

Tu 2x Passion z butelka 10l:

i maly sample do stestowania mocy:

niestety ze wzgledu na rozne przeciwnosci losu wiekszosc moich roslinek przepadla bezpowrotnie, ale ostal sie jeszcze jeden spot, na ktorym dojrzewa w pelni zaplodniona HH x DC

Last edited:

greengirl

Active member
Co tu się dzieje, co tu się dzieje...Polska w tym roku rozkwita na całego, takiego roku jeszcze nie było. Gratuluję wszystkim.
Fishu, fajnie obsypany żywicą ten LR. Dzisiaj wrzucam zdjęcia moich, po tym, jak zajebali mi outdoora otrzymałem parę nasion czegoś, co na pewno przed końcem się wyrobi (dzięki Gelo):
Ziemia: z braku czasu wykopana pod płotem
Nawozy: do wczoraj nic, następnie podsypane kurzakiem
Ilość światła: od około 11 do zachodu słońce (o ile jest) dociera bezpośrednio
Przeznaczenie: w całości na nasiona (no, prawie...)
Stan osobowy: 3 kobiety, 2 facetów, sypia każdy z każdym od 1,5 tygodnia
Podlewanie: zależne od natury.
Plany: w przyszłości SOG z LR przy niskich mocach lamp (70-100W), wydaje mi się, że przy tak kompaktowych roślinach ma to sens

Całość z góry

Całość z boku

Kwitnąca roślinka

Pierwsze nasiona już w drodze

Sorki za jakość zdjęć, nie zwróciłem uwagi i zdjęcia zrobiłem w najniższej rozdzielczości.

pozdro

greengirl

G

Guest

grunwald said:

Ale niczego nie morzmy wykluczyć zawsze jest możliwość że jakieś jajco sie pojawi lub w pobliżu rośnie coś dzikiego lub nie jestem jedynym farmerm w okolicy :( jak bede na spocie porobie dokładne makro i poprzyglądam sie z bliska czy żeczywiście są nasiona czy ich nie ma

Pozdro

mial ktos z was moze white widow na dworze?, kiedy zaczela kwitnac?

pytam bo mam jedna rosline duza jak cholera ale jeszcze niezaczela kwitnac, i jest to prawdopodobnie white widow, zastanawiam sie czy jej niewziac na klony i czy czsem moze okazac sie meska

pozdro

Last edited:

Fish131

Active member
Schrom x buddah sister dzien 5ty.
Jak widzicie na fotkach 1 schrom nie wyszedl (ten w kwadratowej doniczce). A to co widzicie w okraglej doniczce to jest BlackIndiglow x White Russian ktorego wlozylem niedawno do ziemi i czekam az wyjdzie :D

G

Guest

cos z serii national international cannagraphic. zielona jest polska w tym roku pozytywnie. Oj zgadzam sie :bow:

:jump: wszyscy sie tak cieszą, a bedzie coraz lepiej. dss x sr x c99f3 to moj cross tego roku. dzisiaj sie zapylenie odbylo w dobrych bezwietrznych warunkach. kilka swiezo scietych bananow i mozna bylo popylic totamto.
:bat: szykuja sie, jak to mowi slaw, dobre kule :yes:

:D chcialem wam pokazac jak juz ladnie obsypuja sie resinem topki durbanow. i jakiez to postepy poczynil romp19 cheecha ktory nagle bardzo szybko zrozumial ze jego fochy nic nie pomoga :bat: :yummy:

DURBAN silver x sweet roxana :

romp19 :

california orange bud x PASSION#1 :

PS nasiona made by kopernik. tak slyszalem, wiec skoro sie on pojawil to zaznaczam to zeby kazdy wiedzial, ze to wspanialy grower. peace dla niego powodzenia i udanego harvestu :yes:

:)

peace pes :rasta:

Last edited:
G

Guest

pes3fan said:
...:bat: szykuja sie, jak to mowi slaw dobre kule :yes:
Heheeee...Pozdro Pes :bat:
Na weekend zrobie mały update. A tego P.STAR'a popyle pyłkiem WW no i będą dobre kule :bat:
wogóle wszystkie odmiany zapyle WW...:D

Last edited:

colli

New member
witam wszystkich growersow! na prawde niesamowite roslinki macie w tym roku :) ponizej wrzucam fotosy moich panienek, wczesniej nie moglem gdyz nie bylo jak po prostu (co niektorzy wiedza dlaczego)

odmiany jakie mam to: dark chilla, passion #1, hh, canadian, czyli wszystko na outa od salvi, hehe, niestety nie wiem co jest co bo mialem out mixa...

a krzaczki jakie z tego wyrosly popatrzcie sami:

pod te ponizej dolek wygladal nastepujaco: gleboki na 20cm, 2,5l torfu odkwaszonego + 2,5l ziemi dla paproci + garsc kurzaku w granulacie + troche dolomitu, a teraz fotki:

krzak 1:

krzak 2:

krzak 3:

krzak 4:

krzak 5:

pod te ponizej spulchnilem tylko ziemie + dodalem troche kurzaku w granulacie, a oto krzaczki:

krzak 6:

krzak 7:

krzak 8+9 (za nimi 10 lezy, burza go przewalila):

krzak 11:

krzaczek 12 (zostal posadzony duzo pozniej w samej ziemi, zawsze to 5g bedzie ;):

a tutaj widok na calego spota z 7 krzaczkami:

kilka zblizen topkow (mam nadzieje, ze pod koniec beda 2x takie :):

wszystkie krzaki na wegu byly podlewane plantonem Z a na flow dostaly kazdy po 8 paleczek dla kwiatow kwitnacych...

PZDR!