What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

B

bronek

a oto moja laska [HHxDC] po akcji SEX
faceta na zdjeciu juz nie widac gdyz zostal skazany na katusze w goracym mleku za sex bez zabezpieczen!!!

Phihi-ale bedzie pestek!!!

selasie

ganja
ICMag Donor
Witam!!!

Mam wielki problem i nadzieje ze mi pomozecie..

Wiec tak ,mam WW w boxie jest naprawde ladnie rozrosnieta bo byla ponad 3miesiace na balkonie poczym przenioslem ja do boxa odrazu ustawiajac swiatlo 12/12 i po kilku dniach zkwitla(zenska).. wszystko bylo ok do momentu gdy na dolnych lisciach zobaczylem biale plamki.. poobrywalem liscie i po dokladnym ogladnieciu ich pod lupa zobaczylem ze sa ROZTOCZA(stwirdzilem to po przeczytaniu ksiazki B. Wyjadlowskiego WWOMJ) male czerwone pajaczki i wieksze czarne.. wystepuje to na calej roslinie oprucz lisci na najwyzszych partiach rosliny (przy kwiatach) ,mam jeszcze w tym boxie Santa Marie i Passiona ktore sa duzo mniejsze ale tez juz kwitna i one nie sa naszczescie zatakowane...

Czym ma to wytepic??? prosze o pomoc bo nie moge nic znalesc..
Podajcie mi nazwy jakis preparatow bo recznie nie dam rady tego sie pozbyc..

Licze na pomoc ,jest to moja pierwszya uprawa indoor ,nie mam niestety zdjec zeby wam pokazac ,wszystko do tej pory bylo O.K..

Posiadam tez na oknie zapylone 2LR ktore sa juz prawie gotowe oraz na out 2Passion#1 ktore ladnie kwitna. Jutro wrzuce zdjecia z out z dzis bo jeszcze nie zgralem na kompa..

Poki co kilka zdjec z przed tygodnia..

Badman

Member
:wave:

@fajah : Mistrzowskie kolorki :yoinks:
z reszta widze ze kazdy posiada jkaiegos filoecika w swojim ogródku @pes @fish @wilk @selasie :canabis:
12133banan_rast.gif

Jakis urodzaj w tym roku na fiolety ?? czy moze to ta duża różnica temperatur miedzy dniem a noca ?? :chin:

Pokój !!!!

quakemind

Member
dzisiaj nie wytrzymalem i scielem 3 miniaturowe Easy Sativy, weg 1 miech, flow 1 miech, byly mniejsze od LR, brak nawozu, brak ziemi ogrodniczej :)

Fish131

Active member
@selasie napewno roztocza? Wg mnie to co wystepuje u Ciebie to przędziorki no ale moge sie mylic... Mozna je zwalczyc preparatem Talstar 100 EC.

Last edited:

selasie

ganja
ICMag Donor
@Fish131 - do konca nie jestem pewny czy to Roztocza.. wiec moze masz racje i sa to przedziorki.. czy ten srodek TALSTAR 100EC dziala tez na roztocza gdyby to jednak byly one?? jade szukac go po sklepach zaraz i mam nadziej ze pomoze..

zdjecia Passion#1 out

C

Ca2

Wczoraj byłem na spociku. Podlałem Plantonem K i już się nie mogę doczekać pierwszego dnia żniw. :)
Porobiłem wczoraj nieco smakowitych foteczek.
Maroc:

G

Guest

Witam. Uzywal ktos moze nawozu na kwitnienie PELARVIT ? Tylko ten dostalem w ogrodniczym. Martwi mnie to ze zawiera 2% azotu co jest chyba nie wskazane. Oto fotka tego nawozu

Czekam na wasze opinie :chin:

EDIT DO PONIZSZYCH POSTOW:
@tomu tylko jest problem ze nie ma innego nawozu u nas w ogrodniczym ( uroki mieszkania w malej miejscowosci ) Tak, jest to ta sama firma co boihumusa... Jutro ide zapodac kobitka pierwsza dawke. Pzdr :wave:

Last edited:

Tomu

Well-known member
Veteran
h9tric said:
Witam. Uzywal ktos moze nawozu na kwitnienie PELARVIT ? Tylko ten dostalem w ogrodniczym. Martwi mnie to ze zawiera 2% azotu co jest chyba nie wskazane. Oto fotka tego nawozu
Hmm do fazy kwitnacej na Polskie warunki i kieszeń :chin: polece ci wypróbowane nawozy Biohumus Forte, Planton K, Substral.Co do tego co pokazałes na zdjeciu to mi nic ten nawoz nie mówi ale wyglada podobnie do Biohumusa opakowanie moze to jest ta sama firma :> ale jak jest do roślin kwitnących to zawsze warto poeksperymentować.

Biohumus Forte i Substral to naprawde dobre nawoziki no i co najwazniejsze niedrogie, Planton K niemialem okazji testowac ale z tego co widze to wielu z was je stosuje wiec tez chyba jest dobry

pozdro

Muczaczo

Member
:smoker:
Weg, dzień 43
Humvit-bio, co drugie podlanie dobra dola :sasmokin: (1 na tydzień)

...usuwam niektóre listki, co by więcej światełka gałązki miały. Niebawem kolejny fim. Za 10 day planowana przeprowadzka under hps.
Domownicy skarżą się na uciążliwy smród i straszą mnie seksmisją, ale wariaty. Smród... he he :D . Niestety współlokatorów nie zawsze się wybiera .
:joint:
:wave:

Last edited:

Fish131

Active member
Przed chwila wzialem sie za przesadzanie moich schromow do wiekszych doniczek.
Doniczki okolo 5 litrowe. Mix: ziemia, kokos, perlit, drobny keramzyt na gore. Ten mix ma bardzo dobra konsystencje, nie zbija sie, bardzo latwo wsiaka wode, mysle ze wszystko bedzie OK :D

Tutaj widac grude kokosa zamoczonego w wodzie, mialem pozniej zrobic fotke aby pokazac jak z takiej 0,65 kg malej kostki powstalo okolo 7 litrow kokosa, ale mialem cale rece uwalone z ziemi bo mieszalem ja z perlitem i nie dalem rady pstryknac zdjecia.

No a tutaj widac przesadzone roslinki. Zostawilem jeszcze te male doniczki z ktorych narazie nic nie wyszlo...

Peace :wave:

koyot

New member
Witam all...piekne krzaczory ^^^^ nie ma to jak outdoorwe budsy....ja tutaj wyskocze z moimi niemowlakami bo mam z nimi mały problem i chcialbym abyscie pomogli zdiagnozowac o co chodzi...

odmiana to skunk pasion...rosliny maja juz kurcze 2tyg i dopeiro jak widac 2 pieterko sie ksztaltuje, prawdopodobnie to przez odmiane o ktorej breeder pisze ze potrzebuje 7-8 tyg veg...bo warunki maja dosc dobre na 6 plant 6X20w energoszczedne nad kazda jedna zarowka(7800lum)...box na veg 60x60x100

Problem polega na zolkinieciu krancow lisci...prwadopodobnie przesadzilem z nawozem guano bat 3:10:2 uzylem go bo zapomnialem go wymieszac (zalecane) z ziemia...takze zrobilem herbatke i podlalem po 2 dniahch zaczal sie problem...pomyslalem ze nic choelra sie nie stanie :/

takze narazie mysle podlewac tylko woda a za ok tydzien dam nawoz z przewaga azotu...

jakies inne diagnozy? z gory thx...pozdrawiam koyot

Fish131

Active member
Siema Koyot.
No jak na 2 tyg to troche malutkie, ale moze to byc spowodowane tak jak mowisz dlugim okresem vega zalecanym przez breedera. Ale nie wypowiadam sie bo nie wiem...

Co do nawozu to nie mialem z nim kontaktu wiec nie bardzo moge powiedziec czy to moze byc powodem tej "choroby". Choc wydaje mi sie ze skoro roslinki sa takie male to system korzeniowy takze maja maly i slabiutki wiec ja bym ich nie nawozil niczym dopoki nie podrosna...
Powiedz mi jeszcze czy robiles jakiegos mixa ziemi? Bo na fotkach wyglada tak jak bylaby to sama ziemia, bez zadnych spulchniaczy...

Tak BTW to Ty jestes tym Koyotem co dostal z cannabis.fr.pl nasiona LRa za free ale w zamian za zrobienie nasion f2 dla cannabis.fr.pl? Tylko z tego nic nie wyszlo bo miales 9 panienek i 1 faceta? Dobrze kojarze?

Pozdro

koyot

New member
Ziemia jest "canna soil" na pierwsze tygodnie...dobra ziemia tylko sie przesusza dosc szybko...

To ja koyocinski owszem ;] ...to byly i moze 10na 10 kobiety, nie jestem pewien bo 5(w tym 4 na pewno kobiety) poszlo do znajomka ktory za niedbal je i czy byla tam kobieta czy nie tego niewiedza nawet najstarsi indianie ;] ...do teraz mam dlug u cannabisa, ktory chcial f2 na bonusy :/

...ale nie poddaje sie i od pazdziernika planowo zaczynam indorka na nasionka z piorytetem na rosliny AF...ciekaka zabawa...

btw...ma ktos jakies info o www.soulseeds.co.uk ...sklepik ten dzila nie dlugo bo jakis miesiac...niby wszystko ok bo raz odpisali na maila ale jak spytalem ojakis rabacik to zero odpowiedzi...:/

pozdrawiam