What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

greengirl said:
...co świadczy nie tylko o dobrych genach, ale i znakomitym chodowcy. Może napiszesz coś o tym, jak przygotowywałeś miejscówkę, jak i czym nawozisz, ogólnie w jakich warunkach żyją rośliny (gleba, ilość słońca...) itp. Pewnie się zdziwisz, ale dla wielu osób stajesz się w jakiś sposób autorytetem, więc dobre rady będą bardzo cenne. K+ i respekt dla ciebie.
Staram sie jak mogę,a uprawa mj to moje hobby od wielu lat-tak więc doświadczenie procentuje. Przy wybieraniu miejscówki kieruje się instynktem :D - patrze na miejscówe i juz wiem że będzie dobra:D :D :D
I nie czuję sie za jakiś autorytet bo uważam że jeśli ktoś się dobrze do tego przyłoży to bedzie miał piękne planty-nie wystarczy posadzić i czekać na zbiór.
Ale jak ktoś chce to na PM mogę mu wysłać taki mini growlog :pimp3:
Pozdro dla wszystkich.

Last edited:
G

Guest

tak jest polecam growlog slawka, naprawde bardzo sporo info. jak dla mnie dowiedzialem sie kilku nowosci, ktorych sam nie stosowalem. wiem cos z obszaru szukania miejscowek oraz dolistnego dokarmiania [dzis jade po ekolist, dzieki slaw :yes:]

@mario_PL, super planciory :jump: ja mam to samo podejrzewam co inni hodowcy ziela w tym roku, ale nadal sie ucze i patrzac w przyszlosc dobrze sie zapowiada. w tym sezonie i dzieki wam nauczylem sie 5x wiecej niz w poprzednich. zabawa z nowymi odmianami nauczyla mnie jak selekcjonowac odmiany na out, ze bardzo trzeba zwracac na to uwage. moj romp19 nie dojdzie na 100% co do bubbleberry mam pewne nadzieje, poniewaz to indyjka [szybko kwitnie] takze marzy mi sie indyjskie palonko 1 listopada bede je ciachal bez wzgledu na wszystko przewaznie u mnie to ostatni dzwonek.

co mnie cieszy to ze 15 plantow dojdzie mi na 100%, z czego C99 i ba x WW pod folia [tu juz spokoj buddy :bat:] ciesze sie z sezonu, dzisiaj swieci piekne slonko, bylem rano na spocie i california orange bud juz pieknie kwitnie dwa tygodnie tak samo co groundowe durbany. jeden zmienia kolor na fioletowy :bow: dss :jump: co mi sie po raz pierwszy zdarza.

przeczytalem ze lato 2006 byl najcieplejsze od kilku lat :D growerzy po tym jak wam rosnie i jaki jest postęp nasz moge powiedziec ze udało sie wiele w 2006. jeszcze dwa miesiace dla naszych kochanych roslin :) prognozy sa bardzo dobre. czeka nas cieply wrzesien z temperaturami w dzien powyzej 20oC i nie mniej niz 5oC w nocy. wspaniale roznice ktore dadza naszym plantom przepiekne barwy.

pozdrawiam wszytkich growerow
nie moge sie doczekac jak i wy jesieni zlotej i pieknej :D

pes :rasta:

C

Ca2

Tak szczerze to rok temu też ostro skwarzyło we wakacje. Od kilku lat są srogie upały. U mnie zazwyczaj upałom towarzyszyły wieczorne wichury i burze (only grzmotojeby). Z out jestem zadowolony niezmiernie ;D i bardzo się ciesze, że moje rośliny nie są takie jebutne jak Slaw'a. Gdzie ja bym takie drzewo zamaskował ma łące <lol2> Aż tyle nie pale... biznesu nie prowadze więc kilogramy nie są mi potrzebne.

Zajebiscie panowie :D Wszyscy macie super rosliny/drzewa ;)
Dla mnie niestety sezon outdoor 2006 dobiegl konca... pierdoleni zlodzieje.
pzdr, Wujek

Fish131

Active member
Przed chwila bylem z kumplem na innym spocie. Niestety nie kwitna ale sa calkiem calkiem. Jak szlismy w ich strone i powial wiatr na nas prosto z krzaczkow to az stanelismy w miejscu hehe i oboje w tym samym momencie powiedzielismy "o kurwa jak pachana" hehe :D
Od lewej: Papaya, Bagseed, ICE

ICE:

Papaya lodyga:

Last edited:
tez dzis bylem na spocie kwiatkow przybywa, kurde niewszystkie zaczely kwitnac(holand hope, purple power durban posion wszystkie z famale seeds) ale niejest najgorzej, sezon 2006 chyba bedzie mozna zaliczyc do udanych choc moglo byc duzo lepiej, kurde strasznie duzo w tym roku mialem samcow niestety ale sie niezmarnuja(makumba,(moze olejek)

pozdro

G

Guest

no cholapki widze konkretnie djaecie rade aja sie ciesze sciolem mojac c99 niedlugo wrzuce jejej zjescz efoteczki zarzycia :D

G

Guest

Grunwad's foto update

Grunwad's foto update

Wrocilem wlasnie z pol grunwaldzkich. Taki oto widoczek tam zastalem:

Tradycyjnie najpierw niezidentyfikowana sativa. Moze teraz juz ktos sie odwazy stwierdzic kumoterstwo z jakas odmiana? Powiem wam, ze wczoraj urwalem sobie rano jeden kwiatuszek i wieczorem po wypaleniu szkiełka na osobe z moja kobieta, ta zwalke zaliczyla i na lozku legla, mnie natomiast tak naspeedowalo, ze zalozylem od dawna nie uzywane rekawice bokserskie i ze 2 godziny w worek napieprzalem :D po czym na pysk padlem :D . Jak dla mnie szalenie energetyzujace i mocne. :woohoo:

Oraz Skunk. Tzn to teoretycznie skunk bo pestke z takim opisem dostalem od kolegi. Coraz mniej mi to jednak na skunk wyglada. Okrywa sie pomalu purpura, skunkiem nie pachnie. Raczej tak owocowo, orzezwiajaco. Ladnie puchna mu szyszunie. Tego na razie nie probuje. Jeszcze roslince sporo brakuje ale bedzie dobrze :D To juz widac i czuc.

Obydwie roslinki dostaly wczoraj megadawke PK zlozona z Plantonu K i Agrecolu. Dla sativy to juz na pewno ostatnie karmienie. Za 2, max 3 tygodnie bedzie gotowa :D . Druga roslina calkiem mozliwe ze dostanie jeszcze papu.
Hehe wiecie kiedy trzeba zbierac trawke? Jak sie Planton konczy :D
:smoweed:

Last edited:
G

Guest

grunwald said:
...po wypaleniu szkiełka na osobe z moja kobieta, ta zwalke zaliczyla i na lozku legla, mnie natomiast tak naspeedowalo, ze zalozylem od dawna nie uzywane rekawice bokserskie i ze 2 godziny w worek napieprzalem :D po czym na pysk padlem :D . Jak dla mnie szalenie energetyzujace i mocne. :woohoo:
hehehe...ja bym wolał paść na kobiete :D

cheech and bong

Active member
piekne macie outdoory chlopaki na prawde robia wrazenie moj out w tym roku zostal potraktowany okrutnie przez pogode jak przeze mnie hehe partyzantka nie poplaca. To co juz ladnie kwitlo to umarlo zostaly rosliny ktore ledwo pokazuja preflowery mam nadzieje ze chociaz posmakuje w tym roku outdoorowego palonka

hells ANDZEJ :)

NL#

C

Ca2

Niedzielny update z szafeczki:
65 dzień 48 flow:

Kolorami oznaczyłem stan roślin i jakoś tak się ułożyły w kolejności ;)
Klon zaznaczony na czerwono jest wyjątkowo ubogi bo cholernie się powyciągał i ma strasznie skąpe szczyty. Żółty z kolei się wyciągnął przez to przenawożenie/niedobór (jedno spowodowało drugie... taka jest ostateczna wersja...za dużo experymentów z florowitem). Z zielonego klona coś będzie dobrego jeszcze :)

Fish131

Active member
Uuuuuu Ca2 strasznie tragicznie to wyglada kurcze ;/
Jakos widze to w ciemnych barwach ze cos z tego jeszcze bedzie ;/
Wspolczuje Ci chlopie ze tak sie stalo!
Pozdro.

G

Guest

siema :wave:

rany boskie @Ca2 co to za maszkary. to jest w ogole mj? :/ kurna ale zes je zmasakrowal. teraz to juz im ciezko bedzie wytworzyc jakies zdrowe kwiaty z zywicą. proponuje wyjebac to na kompost bo szkoda pradu i zaczas od nowa. imho z tego juz nic nie bedzie dobrego.

pieknie wam rosnie. super kwiatki. ja tez sie wybralem na partyzanckiego spota i pare dobrych wrazen przynosze. wszystkie cob x passion 1 too tikiego juz kwitna i to naprawde widac ze sie uwijaja. jeden lapia fioletowe odcienie jedne nie ale wszystkie sa piekne i dwie wielkie jak drzewa owocowe [powaznie 2,5m i 3m]

i fotorelacja z wypadu. roslinki czuja sie wspaniale podczas gdy pogoda w kratke. jutro jade po ekolist PK-1 za namową ze slawem :yes: thx bro. i jak tylko sie wypogodzi to raniutko prowadze opryski. pozdrawiam

ground spot 2.9.2006

romp19

california orange bud x passion#1

durban silver star x sweet roxana
purple phenotypes

pozdrawiam pes
:rasta:

C

Ca2

@Fish131: Plus taki, że to dopiero półmetek floweringu i sporo jeszcze przed nimi. Pykne pare razy jeszcze faze jasną po 36h i będzie dobrze.

C

Ca2

Myślałem nad tym w kontekście pseudo revega. Hmm jakby się zhermiły to faktycznie byłby pasztet ale sądze, iż tak łatwo by do tego nie doszło.

Wilk

Member
siema

Jak wchodze tutaj na polanda to tak jakbym sie znalazł w innym świecie :yummy: Wszyscy macie super rośliny !!!

A oto fotorelacja z wczorajszego wypadu:

Passion #1

Early Misty
Chyba wyjdzie super fiolecik :woohoo:

Jutro wrzuce reszte fot bo teraz juz prawie zasypiam :D Jutro początek roku szkolnego :badday:
Mile widziane komentarze :canabis: W sczególności te negatywne :redface:

Peace :joint:

Last edited:

Fish131

Active member
No ladnie Wilku ziomie! Oj bedzie fiolecik bedzie :D

Jutro początek roku szkolnego :badday:
A wez mnie nawet nie denerwuj! Ehhh jak te wakacje szybko zlecialy ;/ Pare wypadow na spota i wakacje przelecialy. Jak mi sie nie chce isc do szkoly, wstawanie o godzinie 6 rano ;/ A teraz czasami kladlem sie o 6 hehe. Ale jest cos dla czego warto isc do mojej szkoly, Pesu ziomie wiesz o czym mowie hehe :D

Pozdro