What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
Ca2 wyglada mi to na niedobor magnezu.
Co do Twojego sposobu podlewania to ja robie tak ze na doniczki 11 l podlewalem po 2,5 litra co 4-5 dni.

C

Ca2

@Fish131: na wierzchu mam keramzytu 2cm i przed podlewaniem zawsze ziemia jest wilgotna. Kurcze no co grower to inaczej podlewane. Ostatnio jak lałem te 300ml to mi pisali, że 1L cyknie. Zwiększe podlewanie do 2L co 4 dni (kurde z systematyką u mnie ostatnio cięzko... im więcej bakam tym bardziej dni mi się jebią...już nawet zapominam wpierniczać lecytyne ;/ a mam taką fajną w turbo dawkach 1200mg).
Zastosuje się do Twoich rad bo masz oświetlenie zbliżone do mojego więc mniej więcej stoimy na tym samym. Co do magnezu to nie wiem... sypnąłem jeszcze dolomitem i powinno cyknąć... choć zauważyłem, że jeszcze do końca się nie rozpuścił ten dolomit co sypałem wcześniej.

Fish131

Active member
Ca2 nie sugeruj sie tym jak inni podlewaja!
Ja podlewam akurat jak na wierzchu ziemia jest sucha a nie ze dokladnie co 4-5 dni. Wszystko zalezy jakie warunki panuja w boxie, jaka temp. jaka wilgotnosci itp. Wiadomo ze w innych warunkach woda inaczej paruje z doniczek. A co do ilosci wody to poprostu lalem do momentu az woda zaczela wyplywac na podstawke donicy i akurat wychodzilo to ok 2,5 litra.
Musisz poprostu sam opracowac WLASNY system podlewania.

C

Ca2

System miałem opracowany tylko zmiana donicy z 4/5L na 11L mnie wyprowadziła z równowagi. Kurde zaczynałem uprawe od White Widow co mi zajebiście szło a teraz w miare upływu czasu pojawiają się cuda niewida:p Po podsypaniu keramzytu podlałem 0.5L wody... teraz dolałem około 1.5L i pociekło spodem srogo. Tak w czwartek wleje z 1.5L i będzie dobrze.

Azzzzzz

Member
Veteran
U mnie zawsze sie sprawdza metoda nie zadnego liczenia dni tylko tak jak Fishu robi, leje puki nie cieknie dolem, a pozniej po kilku dniach (okolo 5-6) wsadzam palca na kilka cm i jesli jest sucho to znowu leje tak zeby pocieklo dolem.
Mozna tez patrzec po lisciach ( szczegolnie sie sprawdza przy kwitnieniu), bo gdy roslina zaczyna miec sucho to liscie zaczynaja opadac... (tzn nie podnosza sie za bardzo po nastaniu dnia), wtedy sie podlewa do przelania i tez jest super...

Mam nadzieje ze cos rozjasnilem
Pozdr :wave:

G

Guest

bogusik2 said:
Spot był idealny...
Nie lam sie Bogusik. Kazdy prawie tego kiedys doswiadcza... Mi w tamtym roku tez ukradli roslinki. I to wszystkie dwie. A juz tak ladnie kwitly... W tym roku mam lepiej ukryte a i tak nie moge byc pewien zbiorow. Takie zycie growera... Nawet zakamuflowana guerilla czasami idzie pod obcy szabrowniczy noz...
W przyszlym roku bedzie lepiej :)
PEACE

bogusik2

Member
Dzix :) nie lamie sie... w przyszłym roku posadze to na poligonie wojskowym x-)
Tam raczejk nie będzie nikt łazil.... pzdr

C

Ca2

@bogusik2: wojakom chętnie ziółko się przyda na manewrach :D

@Azzzzzz: u mnie pod keramzytem jakoś zawsze ziemia jest wilgotna więc się tym nie sugerowałem.

Za kilka dni okaże się czy dolomit dał rade czy będzie gorzej bo niedobory Mg mogą być powodowane przez nadmian Ca, a dolomit wkońcu Ca + Mg

Kurde Panowie chyba nawet nie wiecie jak to ścierwo postępuje. :badday: :confused:
Z dnia na dzień roślina wygląda gorzej. Niemalże wszystkie włoski zbrązowiały. Wyschły wszystkie młode listki na szczytach, a zioło teraz śmierdzi skoszoną trawą :confused: :badday:
Dziś opitole wszystkie wyschnięte liście skręce jointa na pocieche... i czekam na jakąś poprawę. :yoinks: Why meeeeeeeee? :badday: :yoinks:

Last edited:
C

Ca2

Przędziorki już widziałem i bym rozpoznał gdyby wystąpiły. Nie ma ani śladu robactwa.
Doczytałem i wszystkie objawy są w 100% zgodne z niedoborem magnezu jak Fish pisał. Wczoraj było spox a już na 2 klonach gdzieniegdzie usychają stożki wzrostu ;/
Poprostu Fatality!
Rozpuściłem około 4 łyżej dolomitu w 150ml wody. Przesączyłem mleczko przez filtr do kawy i spryskałem tym rośliny, żeby magnez szybciej się wchłonął.

Do osób, które miały podobny problem: w jakim stopniu ten niedobór wam zdewastował uprawy i jak szybko się z tym uporaliście ?

joy joy

New member
jak pewnie wiecie z mojej uorway nic nie zostalo przez kochanego kota ;] no ale chuj zyje sie dalej a jedno nasionko WW jeszcze zostalo , chcialbym po maxie rozkrzaczyc ta roslinke na powierzchni 60x60x150 przy 15ow aby uzyskac maksymalny plon z tej powierzchni z jednej rosliny wiec poradzcie ile mniej wiecej na wegu trzymac bo napewno bedzie to dluzej jakie donice??? docelowe dla tatmej uprawy byly 10 l takie wystarcza czy dac moze wiksze??no i jakiego plonu moge sie spowdziewac przy sprzyjajacych wiatrach ???
pozdro

Last edited:
C

Ca2

@joy joy: sklep z listewek i folii z ogrdniczego własną donice na całą powierzchnię. Nasionko jest Femi ? Jak zrobisz donice 60x60x60 to uzyskasz 21,6L Więc możesz się pobawić i zrobić więcej bo wysokość masz dobrą.
Skoro chcesz długiego vega robić i rozkrzaczyć roślinę to zrób Scrog co możesz odrazu zintegrować z donicą własnej produkcji. Widziałem u moich ziomków Pure Power Plant w 25L donicy na siatce o powierzchni ok 0.4m2 pod 400W lampą i naprawde zdumiewa. Jedynym minusem był fakt, że trzymali roślinę 99 dni na vegu.

PPP by nirvana
Growerzy: N!x i Jeżyk
FOTO1
FOTO2
FOTO3

Last edited:

cheech and bong

Active member
witam wszystkich maly abdejt z indoora

grapefruit oj czuje ze bedzoe bombowy
pachnie i wyglada cudownie

bubbleberry nie gorsza :)

skunk special juz nie tak wspanialy jak mialem z nirvany trafilem na niesamowite pheno niegdys

white widow posadzona nieco pozniej niz reszta

poczciwy easy bud moze na tym zdjeciu tego nie widac ale da najwiekszy zbior mysle ze ponad 100g

Fish131

Active member
No Cheechu pieknie!
Stary zrob blizsze zdjecie tego easy buda, daj jakies fajne tlo za niego i POTM gwarantowany!!
Naprawde :respect:

Fish131

Active member
witam po dluzszej przerwie.
Rowniez witam :wave:

roslin nie mialem jeszcze okazji zobaczyc od ostatniego update'a, ale pochwale sie jesli jakies przezyly :)

Hehe jak Ty tak mozesz? Ja bylem ostatni raz na spocie w czwartek i juz mnie nosi zeby znowu isc hehe

pozdro dla wszystkich ogrodnikow. a szczegolnie dla zalogi pamietajacej te momenty: http://72.14.221.104/search?q=cache...ww.overgrow.com+poland+part&hl=pl&lr=&strip=1

Oj Tak.
Pozdro pozdro!! :joint:

Wspominki :D
To tak wspominajac OG znalazlem na kompie w sumie 54 strony z OG Poland Part 3 i 4 :D
ehhh
http://www.getfreeride.org/filmy/OG.rar

Edit:
Oj sorry troche mniej bo sa tam jeszcze jakies grow reporty ze strain guide :D

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Ca2: pryskales dolomit na liscie..., sory ale ja tam bym sie bal ze mi je popali, wiesz to na bank ze przez liscie takie rzeczy sie wchlaniaja ??, bo cos dziwnie mi to wyglada. Z Mg mialem wiele razy juz problemy, teraz zawsze lyzka dolomitu na poczatku do ziemi i gdy przechodzi na kwitnienie to leciutko na wierzch.

Cheech: degustowales juz tego easy buda ??, tez mialem sobie zamiar sprawic, ale cos mi sie kiedys obilo o uszy ze te wszystkie budy sa strasznie sredniawe... sam nie probowalem, wiec prosba, ze jak sprobujesz to napisz jakis smoke raport, porownaj to do jakis odmian, ocen. Mysle ze nie tylko ja bede wdzieczny.

Pozdr :joint:

szok

Member
siema
wie ktos ile kosztuje ten przyrząd elektryczny do obcinania lisci ? taki z automatycznym wsysaniem, coś jak golarka - do manicuringu....no i gdzie go mozna wytropić w sieci

cheech and bong

Active member
Azzzzzz said:
Cheech: degustowales juz tego easy buda ??, tez mialem sobie zamiar sprawic, ale cos mi sie kiedys obilo o uszy ze te wszystkie budy sa strasznie sredniawe... sam nie probowalem, wiec prosba, ze jak sprobujesz to napisz jakis smoke raport, porownaj to do jakis odmian, ocen. Mysle ze nie tylko ja bede wdzieczny.

Pozdr :joint:

nie palilem tego jeszcze 1 raz to uprawiam ale [po wygladzie oceniam ze bedzie spoko. Ja nigdy nie sugeruje sie tym co inni twierdza dopiero jak przekonam sie na wlasnej skorze. Easy bud to typowa odmiana komercyjna wiec mysle ze najwyzszych lotow nie mozna sie spodziewac ale slabe to to na 100 nie bedzie to sie da okiem ocenic. Najbardziej ciekawi mnie bubbleberry bo nie mialem jeszcze okazji przypalic ale palilem bubblegum i pamietam tego banana na moim ryju przez 3 godziny. Mysle ze bubbleberry bedzie cudowne szkoda ze nie moge wam zapodac linka do zapachu bo jest kosmiczny. cala szopa pachnie niesamowicie te wszystki zapachy mieszaja sie razem dopiero podchodzac do poszczegolnych kszarow mozna stwierdzic jak co pachnie. Jak narazie skunk special jest daleko w tyle pachnie najslabiej (chyle czola przed female seeds TO JEST SKUNK???) skunk special z nirwany pachnial baaaaaaaardzo baaaaaardzo mocno jakas kawa a w miare dojrzewania zapach stawal sie bardziej owocowy i coraz bardziej intensywny. Moj grapefruit jest najwiekszym smierdzielem od paru lat dawno juz mi tak bardzo nic nie czadzilo. Nie wyobrazam sobie jakiegos ukrytego growu w bloku z ta odmiana hehe zupelnie odpada(choc dla laika nie pachnie jak ganja tylko jak salatka owocowa:) Palilem juz grapefruita i byl super ciekawe teraz jak moj wypadnie ale jestem pewien ze bedzie bardzo mocny

Quote:
pozdro dla wszystkich ogrodnikow. a szczegolnie dla zalogi pamietajacej te momenty: http://72.14.221.104/search?q=cache...=pl&lr=&strip=1

sie pamieta :) sie pamieta i Poland part 1 i ty pamietasz pozdro dla wszystkich farmerow

Latest posts

Latest posts