What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

@pes bardzo ładne roślinki - za całokształ wielki respect :E
Wczoraj byłem na 3 spocie - kurduple tam rosną ale za to jak łądnie rozkrzaczone - nie ma fotek bo kumplowi nie chciało się ich robić - ehhh
Jak pojedziemy podlać nawozem to może coś uda mi się pstryknąć :D
Peace.

kobaia

Member
Cheech, tradycyjnie piekne budsy; widze ze pajaczki kwiatow nie zniszczyly, pewnie za duzo wyziewow thc przy topach :] Ja tez zlapalem zaraze na balkonie i to juz od wiosny z nimi sie mecze, uzywam Karate (sic!) i Owadium Domowe, ale zawsze gdzies larwy przetrwaja i po tygodniu czy dwoch zaczyna sie zabawa od nowa. Wczesniej mialem maczlika, wcale nie mniejszy sqrwiel, biale muszki mega-rozplodowe przylecialy mi z salvii pod lampe i zlozyly milionpincet jajek :fsu:
Pieknie dajecie chlopaki: pes, Badman, mario, Ca2, Grzybiarz - fantastique :) Tyle nowych twarzy :wave: Oj jest co poogladac, rowniez zaluje ze nie mialem miejsca na out w tym roku, smazenie ziola spod lampy tez odebralo mi czesc motywacji lol, wiec tylko taka partyzantka... ale moze niebawem sie przeprowadze w bardziej przyjazne tereny ;) Za miesiac dopiero tu bedzie szal na forum :D licznik odwiedzin Polandu chyba sie przekreci.
Cos ode mnie: odwiedzilem nareszcie moja guerille, dobry kwadrans szukalem roslin, przedzierajac sie przez trzciny, pnacza i pajeczyny (dobrze ze juz kleszczy nie ma :D) i znalazlem moje klony, co prawda dosyc mocno zarosniete, ale zyja :D Nawet slimaki ich mocno nie oskubaly (w zeszlym roku stracilem tam przez nie wiekszosc sadzonek w maju i czerwcu) - moze w lipcu slimoki juz nie byly tak aktywne zwlaszcza ze prazylo niezle slonce, a moze pomogly moje opaski z miedzi, ktore pozakladalem przy sadzeniu, nie wiem, w kazdym razie nie sa tak mocno ogryzione... Ponad poltorej miesiaca w dobrej, zyznej ziemi, zawsze namoknietej i jest lepiej niz sie spodziewalem. Na przyszlosc na pewno zostaje przy klonach + pozne wysadzanie - najwieksza ma ok 1,60m ArtsBlend tak poszybowal, Skunk#1 tez zdrowo podrosl przez 7tyg veg a jeszcze sie niezle wyciagnie bo widzialem ze dostal juz triggera na flo; FruitBowl marudzi, wcale nie chce kwitnac jeszcze ale wiem ze nawet piecio tygodniowe kwiaty zdrowo mnie pokaraja wiec jest nadzieja :) Klon Apollo11xHashplant kwitnie, kwiaty na razie cieniutkie i na dole troche splesnial :/ - przy okazji, moj blad ze nie wzialem oprysku przeciw grzybom :( Wycialem tylko chwasty w poblizu (na zdjeciach widac jaka dzicz...) i podsypalem hnojiva w postaci jakiegos rozowego shitu ktory kupilem w ogrodniczym dla kwitnacych roslin dzialkowych, no i suszony obornik. Na drugim spocie nie znalazlem nic, poza morzem jakichs powojow, ktore zarosly totalnie caly teren, nawet nie probowalem pod nimi odszukac moich klonow, nie bylo szans zeby sie przebily :( Na koniec cholernie zmoklem, ale wracalem zadowolony z moich bitches :D To by bylo na tyle z pierwszej wizyty na spocie, mysle jeszcze we wrzesniu wpasc po hashplanta i pomoc troche reszcie dziewczyn. Zostala mi tez jeszcze jedna miejscowa do sprawdzenia, na ktorej przetrwaly zime i wykielkowaly nasiona z moich zeszlorocznych roslin + zasadzone klony. Z roznych wzgledow czesciej nie moge, ale porzadne swojskie uprawy poogladam sobie chociaz tu na forum :lurk:

Last edited:

sofronov

Member
siemano ........ podziwiam wasze dokonania panowie ...... no właśnie ..... ciekawe czy są w polsce jakieś kobiałki które uprawiają co nieco magicznego ziela??? ... i jeszcze pytanko ..... SLAW...jak wychodować takiego 3 metrowego potwora? :D

bogusik2

Member
heh moje małe WW dopiero zaczynaja kwitnąć :) i coż... nie sa takie duże jakby chciał, ale z drogiej strony to dobrze :) jak nie dojdą na out to przekopie je pod lampe... Prosze o jakies komentarze :) pzdr

G

Guest

Ale sobie Bogusik alejke zasadziles czadowa. Niestety jest strasznie przypalowa chyba.

G

Guest

sofronov said:
i jeszcze pytanko ..... SLAW...jak wychodować takiego 3 metrowego potwora? :D
Trzeba w to włożyć wiele serca...rozmawiać z roślinami...puszczać im muze :D
kupować im najlepsze żarcie...:D

Last edited:

kfjatek

Member
Witam witam...
ale wy macie piękne te roślinki :D
u was to juz ogromne boby powyskakiwały..
a u mnie... to dopiero 3 męskie sie określiły... i 3 żeńskie!
to naczy jedna żeńska to HH z nirvany.. i jakieś jajko mu wyskoczyło...
może herm(?)
z wyrwanych samców zrobiłem sobie makumbe.. zrobiliśmy na 2-óch!!
powiem ze faza mnie wzięła dopiero po 1-1,5 h...
ale bania była zajebista.. i trzymała z 5-6 h :D
Zmartwiony tym ze panny jeszce nie tworzą bobów...
kupiłem nawóz.. "PlantonK" polecany przez wielu growerów...
wyprubujemy i to! :D
tylko tu takie pytanie!

" Ile wy dajecie tego plantonu k na 1L wody???
bo tam jest napisane "1-2 łyżeczek do herbaty na 10 litrów wody"
ja dałem tak na 1,5L wody... z 0,3 łyżeczki... "
JAK DAWKOWAC TEGO PLANTONA K ?? TAK JAK JEST NA OPAKOWANIU??
I CO ILE GO DAWAć? PRZY KAZDYM PODLEWANIU??

peace.

G

Guest

siemka
kfjatek said:
" Ile wy dajecie tego plantonu k na 1L wody???
bo tam jest napisane "1-2 łyżeczek do herbaty na 10 litrów wody"
ja dałem tak na 1,5L wody... z 0,3 łyżeczki... "
JAK DAWKOWAC TEGO PLANTONA K ?? TAK JAK JEST NA OPAKOWANIU??
I CO ILE GO DAWAć? PRZY KAZDYM PODLEWANIU??
ziom za duze stezenie. wez wiadro i zrob jak trzeba, czyli polowe dawki na poczatek. 1 lyzeczka na 10L wody i wszystko nie wiem co w tym trudnego :D potem sobie zwiekszysz dawke do 2 lyzek. a podlewaj tym co tydzien oczywiscie jak bedzie w miare sucho bo teraz to nie ma co.

@bogusik no ladne planty, tylko czemu WW przez to juz mozesz stamtad wykopac bo to nie dojdzie za chuja.

peace pes

kfjatek

Member
Dobra... dzieki pes ;)
Postaram sie troche
dostosować do tego dawkowania :p
i bede uważał bardziej, bo to jest chemiczny nawóz...
i łatwiej jest podobno takiego przedawkować! :D

pozdro.

eddy

Member
Witam
mam zle wiesci z powodow bezpieczenstwa musialem zamknac moja mala uprawe :badday: :badday:
zobaczymy moze cos pojade ale tylko na ind
pozdro i zycze wak wieelkich krzakow chlopaki i abyscie niemieli zadnej wpady
pozdro :wave:

C

Ca2

@pes: WW nie dojdzie ale i tak smaczne będzie. Osobiście nie pierdzielił bym się w przekopywanie tylko przetrzymał je ile się da. Po pierwszych przymrozkach harvest i cieszyć się tym co jest. Pozatym skoro już zakwitają to nieco z nich będzie. Napewno z te WW dojdą w większym stopniu niż moje K2.

Fish131

Active member
Dzieki wszystkim za pozytywne komentarze mojego outdoorka! :wave:

Rogin fajne planty! Zaniedlugo zaczna sie niezle nabijac topy!

Jak widac dopylenie mojego LRa sie powiodlo bo gruszeczki lekko napuchly:

EDIT

@Ca2:
z tego co tam wstepnie liczylem bedzie okolo 20 nasion jak narazie. Ale i tak dobrze biorac pod uwage ze ten LR przezyl atak slimakow ktore go tak objadly ze mial tylko 1mm stozek wzrostu... 20 nasion by wystarczylo calkowicie bo ja chce pozniej LRki zasadzic w boxie i wszystkie przeznaczyc na nasiona...

Last edited:
C

Ca2

@Fish131: będzie tam chociaż 10 nasion z tego ?

20 dobra cyfra. Na fotach tego tak nie widać na tym krasnalu z tąd moje pytanie.

Last edited:

bogusik2

Member
Miejscówka mało przypałowa, ale grzybierze robią swoje ;) ktoś 1 z brzegu krzawa normalnie wyrwał i zycił obok :(
Odmianki nie wybierałem ;) Dałem 2 klony tych WW co miałem a reszta z nasion... tak naprawde to z tym roku wogule miałem outa nie robić ;) ale pokusa spora.
Jeżeli nie dojdą to klony przynajmniej przekopie... z reszty będzie ładny zielonkawy olejek ^ ^ pzdr

cardiel

Member
Witam wszystkich :wave:

na poczatku krotko o sobie: Uprawiam konopijki od 4 lat. W zeszlym roku sprobowalem zrobic wlasne nasionka. Skrzyzowalem najszybciej kwitnaca, ladnie rozkrzewiona i cudownie pokryta szronem biala wdowe z najwiekszym samcem tej samej odmianki ( ww x ww). Wiekszosc nasionek rozdalem, wysadzilem okolo 30.

Oprocz nasionek -homemade- mam jeszcze skunk#1 z dutch passion, jack herrer z sensi ( <- dopiero zaczyna kwitnac) i pare roznych bagseed. W tym sezonie postanowilem troche poeksperymentowac.

Z calego haremu wybralem roslinke majaca najlepszy potencjal ( moim zdaniem ) do stworzenia najblizszej idealu roslinki na polski klimat. Wybralem wyjatkowa samiczke skunk#1. Posiada typowe cechy indoor: Niska (okolo 1,50) ale za to niesamowicie rozkrzewiona, cudownie pokryta zywica i szybko reagujaca na zmaine fotoperiodu. Zaczela wypuszczac preflowerki ok. 14 sierpnia. Odrazu wiedzialem, ze zostanie mama. Teraz fotki mamy :yummy: :

To sa fotki z roznych okresow od 10 sierpnia do 22

Teraz co mi zostalo to znalezc odpowiedniego ojca. Z mojego ogrodu wybralem 2 wyjatkowych facetow. Jeden to moj ww f2 z poprzedniego sezonu (iindica dominate pheno) oraz durban (almost pure sativa pheno). Postanowielm zapylic po dwie galazki pylkiem kazdego ojca. Pylkiem ojca ww zapylilem jakies 2 dni temu, ale chyba bede musail to powtorzyc, przez te ciagle deszcze ;/. Teraz jeszcze czekam az ootworza sie woreczki durbana okolo tydzien. Nie jestem pewien czy nasionka zapylone przez durbna zdaza calkowiecie dojzec, ale nic nie szkodzi zebym sprobowal :)

WW f2 indica dom. pheno :

durban :

Jak widzicie durban ma kwiatek na kwiatku :)

Pozdrawaim wszystkich i czekam na komentarze. Co myslicie o wyborze roslinek na przyszlych rodzicow?Myslicie za jak zapyle gdzies za tydzien durbanem, to nasink zdaza dojsc?

cardiel :joint:

urban

Active member
A durban z kad?
Czysty Durban taki jak z DP czy durban x skunk?

Bardzo podoba mi sie cross skunk#1 x durban.

Tak wogóle to ze swojego durbana juz zbierałem pyłek kilka dni temu , moze jak sprawdzisz u siebie na krzaku to znajdzie sie troche juz duzych jajek i zapylisz najwyzej wczesniej ;]

cardiel

Member
hej urban :)

Ten durban, podobnie jak skunk#1 jest ze dutch passion. 2 lata temu mialem durbana z nirvany (durban poison) i
gdy zobaczylem co z tego wyroslo, to nie wiedzialem czy mam smiac sie czy plakac... Jestem milosnikime sativek i mialem nadzieje, ze ten durban zabierze mnie gdzies wysoko a na moje oko, to bylo jakies 50% sativa i 50% indica...
Nasion z DP sa troche drozsze, ale mam pewnosc,ze dostano to za co place :)

pzdr. cardiel

Latest posts

Latest posts