What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
Siema chlopaki.
Po 1.
Burek spoko nie martw sie. Zrob jakas makumbe albo ciasto i bedzie extra! :D

Po 2.
W POTM jest az 2och rodakow :D HC i TMG!
Ciezki wybor bo obaj maja wspaniale foty, ale tym razem oddaje glos na TMG bo HC juz wygral POTMa (mam nadziej HC ze nie bedziesz mial mi za zle hehe).
Zachecam do glosowania!! Poland rulezzz :D
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=34240

Last edited:
G

Guest

sensi skunk Hota to majsersztyk. fantastyczne pomaranczowe odcienie. moj glos tym razem szczerze oddany i na rodaka i na wspaniale foto zachwycającej roslinki. oby tak dalej. czas cos samemu zaczac bo jak widze takie topy to az pali sie cos we mnie sklepac boxa kupic cool tube i wyprobowac crossy indoorowe HC.

pozdro pes

G

gelowas

Fish znow pierwszy wypatrzyl glosowanie hehe, siedzi tutaj chyba przez dwa cztery godziny przec trzy piec szesc w roku :D
ooo w koncu mamy jakas alternatywe hehe ;) zaluje, ze fotka HC bardziej mie sie podoba, bo przydaloby sie, zeby tera Lofer wygral, narazie moj faworyt prowadzi :p ale zapewne do jutra sie sporo zmieni, tak czy inaczej - nie wazne kto wygra, obaj dobrze dajecie i respect dla was
Kov, Purple Princess bardzo fajna, wszystkie sa niespotykanie wielkie i krzaczaste, ale ta najbardziej mie sie podoba
Greenman, ciekawe ujecia palmy na tle nieba

Koobaia...my lord...koobaia; fajno szefie, ze w koncu do nas zawitales, niesamowite krzoki z balkonu, wygladaja jak spod hps, zazdroszcze, chyba wszyscy zazdroscimy, update from outdoor please, ostatnio nie mam neta u siebie, siedzicie jeszcze na chatcie?

@PEACE

C

Ca2

Dorwałem aparacik wkońcu więc wrzucam wam fotoski z mojego mikro boxa (0.13m2 100W Philips Hg Free 9k lum)
White Skunk by White Label: 54 dzien(liczone od pobrania klonów) 37 flow:

PPP f3 nirvany

Last edited:

joy joy

New member
8 dzien

8 dzien

Maly update:
8 dzien vega :

troche sie wyciagnely na poczatku hps byl za daleko.
a tu taka fotka nie wiem czemu ale zajebiscie mi sie podoba jak sie najaralem :D

edit:
wszystkie naraz

Last edited:
C

Ca2

joy joy: jaka lampeczka?
Ogólnie HPS jest lichy jeżeli chodzi o wegetacje. Czasami lepiej wrzucić sadzonki pod 2 kompakty 20W niż hps 70W. Przechodziłem uprawy pod kompaktówkami i bardzo mnie zadowalają. Jakby były wydajne na równi z HPS'ami i też by tak mało miejsca zajmowały to nadal bym ich używał na wegetacje lub w ogóle w całokszatłcie.

C

Ca2

Nie są takie wielkie :p Przesadzasz :D Kilka dni trzymałem siewki K2 pod HPS 70W w dość sporej (ok 20/25cm) odległości bo kończyłem wtedy uprawe White Widow więc miejsca nie było za wiele i sam zobacz jak mi się powyciągały ;D
Tutaj już pod kompaktami (4x20W 4400lum)

Fan widoczny na zdjęciu ma średnicę 50mm

Heh przypadkiem trafiłem na pamiątkowe foto mojego ex telefonu(najebałem się i zgubiłem) :)

Last edited:

Badman

Member
Siemano :wave:
wybralem sie dzis na spota na rowerku i tak mnie qrwa zlalo ze ledwo
dojechalem :badday: wrócilem caly mokry :( ale zadowolony

obczajcie :

Kwitnie na rózowo

Hawaii&skunk1 nirvana

a tu fotki z innego spota fotki z przed tygodnia :
Hawaii&skunk1

fiolet karzel

a tu samiec beda pestki na nastepny rok :chin:

pozdro 600

Last edited:

Fish131

Active member
Nie Badman. To jest ziemia hehe. Bo przed chwila padalo i to niezle walilo wiec deszcz wpadajac w ziemie w doniczce odpryskiwal ziemie... Ale THX za czujnosc!

mario_PL

Active member
siemano , ostatnio sie nie odzywalem bo nie mialem aparatu, obserwoj ejednak wasze postepy i jestem pod wrazeniem ile w tym roku rosnie pieknych drzewek w Polsce, a sa naprawde piekne, dzis znalazlem w koncu aparat i szybko skoczylem na miejscowke, niestety z tego pospiechu nic dobrego nie wyszlo bo fotki wyszly takie sobie, jutro albo pojutrze dam lepsze:)

NL , rosnie zajebiscie ma juz tyle odrostow ze galazki sie wyginaja a jeszcze nie kwitnie, ale na szczescie juz sie zbiera, bedzie trezba jakos popodwiazywac misternie wszytko

NL2 ten ktory chorowal , teraz ladnie sie pozbieral i goni siostry, bedzie inny niz ten pierwszy ale i tak lux:D

GR tegoroczna krolowa (niestety slabo to tu widac), gdyby nie przyciecie to chyba ze 3 metry by juz mial

GR2, taki byl maly i niepozorny a teraz przerosl tego northerna chorowitego

aha w piatek podlalem je pierwszy raz nawozem na kwitnienie mam nadzieje ze to je zmobilizuje do tworzenia topow:))))

gratulacje i podziekowania dla TMG i HC za reprezentowanie naszego kraju w rankingu na fotke miesiaca, sam oddalem glos na TMG, HC ma juz za duzo pochwal;)

pozdro for all, czekam na złotą polską jesień:D:D:D:D

Last edited:

cheech and bong

Active member
widze ze wszystkim zajebiscie idzie uprawa oby tak dalej
ja dzisiaj zrobilem kilka fotek mojego zaatakowanego przez pajeczaki indoora i powiem wam ze strasznie to tylko wyglada ale w plonie nie bedzie wielkich strat tak jak to myslalem na pewno beda jakies bo to zawsze stres dla roslin ale mysle ze nie ma potrzeby sie przejmowac

grapefruit

EASY BUD

SKUNK SPECIAL

WHITE WIDOW

szok

Member
siema
czy stosuje ktoś z was na wega czas naswietlania 18/6 ?
trzymam swoje matki własnie tak i niestety stwierdzam ze niektore zaczynaja kwitnac. nie wiem czemu tak wlasnie roslina reaguje na ten czas naswietlania? pod tym samym oswietleniem mam swiezo ukorzenione klony ktore reaguja normalnie czyli rozwijaja sie tak jak by mialy 24/0 (buduja system korzeniowy itp) a kurde matki niektore zakwitac zaczely. czasem przetrzymalem dłuzej klony w kubkach 0,5 litra bo nie mialem ich gdzie wsadzic i 3 szt tez mi zaczely kwitnac. wydaje mi sie ze rosliny tego czasu naswietlania 18/6 dlugo nie wytrzymują jednak. mial ktos podobne "problemy"? aktualnie przelaczylem z powrotem na 24/0
rzeczowe odpowiedzi prosze na priva bo nieczesto zagladam...

pozdro wszystkich growerow
musze se kurwa net zalozyc bo mi wiele info ucieka przez palce

p.s.
oswiadczam ze The Doctor z GreenHouse Feminised okazal sie straszną kupą! kwitnie mi juz kurwa z 80 dzien i widze ze gowno z tego bedzie. 1 roslina z 10 jest ok i zasluguje na miano tej rosliny ktora miala rzekomo się objawić. 3 szt w ogole nie puscily kwiatow a reszta to generalnie kupsko jak nic.jedyne pocieszenie to tylko takie ze zwroci mi sie za swiatło.nie ma to jak klony !!!

p.s.2
a tak w ogóle widze ze sporo nowicjuszy :) (ktorzy pewnie mnie nie znaja hehe)
dla nowicjuszy mam info o roslinach ktore wg mnie najlepiej kupic. przerobilem juz z okolo 10 strainów i rosliny ktore wyselekcjonwalem na matki to:

nr.1. to B-52 z Nirvany. roslina dala mi plon 65g. kwitnie okolo 9tygli
nr.2. to ak-48 z Nirvany. roślina daje mniejszy plon (40g)ale kwitnie spokojnie o okolo 8 dni krocej od b-52.
nr.3. to C-4 z Chimery. roslina daje zadawalajacy plon(40-45g) porownywalny z ak-48 ale kwitnie najkrocej. "producent" podaje 45-55 dni i wszystko wskazuje ze tak wlasnie bedzie.za 1 razem nie pamietam ile kwitla ale teraz mam dokladnie zapisane. mam z tego kilka klonow i widze jak gonią one ak-48 ktory jest posadzony o miesiac wczesniej!!!

dane pochodza z hps 400w/zakladajac 9-12 roslin pod lampą. dotyczą 1 rosliny

Last edited:

rogin

Member
noo Chechu jedziesz zajebiscie ziomus !!! A te bubbleberry to od HC ? Wydaje sie bardzo ciekawa odmiana, a tak wogóle to jak ze zbiorami ? Ile na oko szacujezs ?

C

Ca2

Właśnie wróciłem ze spota i mam nieco świerzych foteczek.

Wszystko razem ( od przodu 2 małe kwitnące Maroc, tył od lewej: Maroc i K2):

Maroc, który zakwitł jako pierwszy:

Drugi kwitnący Maroc:

K2:

Największy Maroc:

Wszystkie razem, profil z zachodu;p

Malutki White Skunk:

Ze względu, że Choinka Maroc była widziana z grubych 300m musiałem zastosować supercropping.

Latest posts

Latest posts