What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Rystal said:
te trzy fotki są najładniejsze

Bardzo ładnie sie prezentuje :D śliczna :)

sionka miałeś z seedbanku czy z innego źrudła ??

Pozdro

To bagseed.

joy joy

New member
ponawiam pytanie na ktore nikt mi nie odpowiedzial. Czy tylko ja juz nasiona sie otworza to wrzucac do ziemi czy jak walne je doziemi to odrazu wlaczac lampe i jaka odleglosc aby mi kielka nie zesmazylo?? z gory dzieki za odp

Last edited:

Ganja Smile

Active member
Siemanko!! Własnie wrocilem z BeachParty:D Było konkretnie, w pizdu wytrzepanych osob i meeega muza tzn. chodzi mi głownie o WestBam, Benassi Bros i Lucce. U nas ciagle pada i jest pochmurno czyli ogolnie do dupy bo przy takiej pogodzie rosliny nam nie beda ladnie kwitnac. Troche mnie to zaczyna wkurwiac ze nie ma pogody a juz polowa wakacji za nami...

@piesggon
stary jeszcze preflowery masz ladne białe:) nie ma co jej scinac narazie... ja bym jej dal tyle czasu az zobaczysz brązowe włoski, daj jej przybrac na masie :D

@grunwald
wszystko super ale nie obcinaj topów w takim stadium!!! Skad wiesz ze to nie beda najwieksze topy na roslinie, one dojrzewaly by jeszcze przez 1,5 miesiaca conajmiej i bylyby z 3x wieksze na bank ;]

POZDROelite

edit:
ponawiam pytanie na ktore nikt mi nie odpowiedzial. Czy tylko ja juz nasiona sie otworza to wrzucac do ziemi czy jak walne je doziemi to odrazu wlaczac lampe i jaka odleglosc aby mi kielka nie zesmazylo?? z gory dzieki za odp
@JoyJoy nie rozumiem Twojego pytania, nie wiesz jak sie kielkuje nasiona? jest wiele sposobow robisz to jak chcesz:) ja wkladam nasionka do wody na pare godzin ja zobacze ze pociemnialy to znaczy ze nabraly H2O i zaczna sie rozwijac. Wtedy wkladam je do wilgotnej leciutko gazy i czekam aż popękaja (czyli bedzie widac lekko wystający bialby kiełek, nie musi wystawać poza skorupke to nawet lepiej bo nie jest narazony na uszkodzenia) kielkiem do dolu do ziemi na 1cm glebokosci. Przysypujesz ziemia lekko ugniatasz. Spryskujesz woda nie podlewasz bo Ci nasionko wymyje. W ciepłe miejsce i czekasz pare dni cala filozofia.
Możesz rownież wsadzic nasionka od razu do mokrej nie wilgotnej gazy, zakrywasz pojemnij folia robisz w niej dziurki i pod lampke (coś w stylu szklarni) ale pamietaj zebys ich nie ugotował i pilnuj zeby gaza byla mokra!

Działaj!!

Last edited:
G

Guest

Ganja Smile said:
...@grunwald
wszystko super ale nie obcinaj topów w takim stadium!!! Skad wiesz ze to nie beda najwieksze topy na roslinie, one dojrzewaly by jeszcze przez 1,5 miesiaca conajmiej i bylyby z 3x wieksze na bank ;]...
Wiem, wiem... kobieta mnie prosiła a ja jej nie potrafie odmowic niczego :confused: Ech te baby...
Wiecej juz do zniw nie zerwe :D Palonko po szybciutkim suszeniu okazalo sie jeszcze slabokopliwe ale czuje, ze bedzie calkiem niezle gdy dojrzeje. No zobaczymy...

@Muczaczo. Cytryna to drzewo! Daj jej sporo wieksza doniczke to zobaczysz jak po pewnym czasie Ci skoczy! Zobacz moja pomarancze:

A jak juz pomarancza to moze jeszcze terminator i fikus :D :

Sorry za offtopic

Last edited:
G

Guest

grunwald said:
Zobacz moja pomarancze:

tą pomarańcze to masz normalnie z nasion owocu czy jakąś kupną ?
ile czasu już ją masz ??
maja matka kupiła raz cytryne łądnie kwitła ale potem cała opadła ...

POzdro

Fish131

Active member
Witam. Dzisiaj znow odwiedzilem spota tym razem z szklem powiekszajacym do macro fotek hehe i z systemem alarmowym buhehe ale o tym pozniej

Nowy spot. Tylko narazie 1 roslina jest meska, z 6 zenskich a reszta niewiadoma.

Meska (fajne kolorki nie? :D)

Zenski kwiatuszek jednej z roslin:

Papaye. Sa poprostu cudowne a ta jedna jest prze ogromna. Tworza sie juz male kwiatuszki na niej a wloski sa rozowe :D

Pozniej troche nagielismy te papaye co jeszcze nie kwitna dobrze:

Kwiatuszki:

Fish131

Active member
Passiony:

Lodyga:

1wszy i 2gi dolek:

1wszy dolek:

Kwiatki 2go dolka:

3ci dolek (najbardziej kwitnacy! I zywica sie pojawila :yummy: )

Kwiatki 3go dolka:

4ty dolek (najbardziej mnie zadziwia, najpierw wogole nie rosl a potem go wystrzelilo i teraz juz tworzy kwiatki!):

System alarmowy hehe :D Czyli porozwieszane nitki :D

Pozniej prulismy przez las:

I natknelimy sie przy wyjsciu na winogrona hehe:

Sorry za takie smiecenie ale wyjezdzam i nie chce zebyscie o mnie zapomnieli hehe :joint:

Aha na kilku lisciach gasienice porobily sobie kokony ;/

Pozdro :wave:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
super trawa rosnie wam
musze tesz dzis zobaczyc jak tam te jack herery mi na out rosna

jak tam ide to pszechodze taka miejscowe,hehe
zawsze sie slucham,hehe

664IMG_9534.jpg

peace

Siemka! Wypasione macie krzaczki ja u swoich nie byłem z tydzien moze nawet dwa! Aparat mi sie spier*** i niemam nawet jak zrobic fotek! dalem juz do naprawy to mam nadzije ze do srody mi go zrobi i wrzuce jakies nwoe fotki! A tutaj tkai maly offtop - niewiecie mzoe gdzie mozna kupic nasiona albo sadzonki salvi "Salvia Divinorum"?? A moze jakis uprzjemy grower ma do odsprzedania?? Niemyslcie ze jestem jakims psem albo was podpuszczam albo cos tylko poprostu zainteresowalem sie ta roslinka bardzo i chce ja sobie posadzic! Bede wdzieczny za odpowiedz! PeAcE

cheech and bong

Active member
Fish131 said:
Nasion Salvi divinorum nie ma bo nie istnieja :D
otoz istnieja ale jest to rzadkosc i kiepsko kielkuja

ale ja nie o tym dzisiaj bylem pierwszy raz na spocie po tych opadach i nie mam usmiechnietej mordy :badday: wiekszosc roslin ktore byly juz piekne i zaczynaly ladnie kwitnac zdechla zgnily zupelnie moj spot zamienil sie w bagno nigdy nie narzekalem na to miejsce sadze tam chyba od 5 lat i zawsze bylo cool no ale nigdy nie bylo takich ekstremalnych wahan pogody. Najpierw jak posadzilem planty to zalalo mi spota i doslownie woda porwala mi rosliny to co przezylo zaczelo ladnie rosnac az przyszly te straszne upaly zaczely narzekac na brak wody jak wszedzie. Po tej suchocie przyszly te deszcze i znowu mi spota w bagno zamienily. powiem wam dla mie outdoor sie juz zakonczyl przyjade tylko ok 10 pazdziernika skosic to co zostalo :( Najbardziej mnie boli to ze mialem chyba 90% kobiet z tego co tam roslo. Najbardziej zaluje 3 bardzo dobrze zapowiadajacych sie schromxbs x ww. No ale nic swiat toczy sie do przodu beda nastepne outdoory w kazdym razie tak nieudanego nigdy nie mialem zawsze chwasty mi rosly super na polskiej ziemi no coz ..

oto zdjecia tego co zostalo a zostalo to co najgorzej wygladalo

mix odmian nie wiem dokladnie ktora jest czym wiem tylko ze 2 z nich to hells angel ktore ladnie zaczynaja kwitnac

NL

poczciwy fruitbowl ktory sam postanowil sie pochylic bo stwierdzil ze tak da lepsze zbiory :)

niedorobiony schroom x bs ktory caly czas osl sobie w cieniu fruitbowla

a tak wygladalem po wizycie na miejscowie

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no to i ja sie pochwale,hehe

wszystkie sie ladnie roskszakaly, ale jeszcze nie kwitna zabardzo,mysle ze jusz za tedzien sie zacznie

664IMG_9545-med.jpg

664IMG_9552-med.jpg

664IMG_9553-med.jpg

664IMG_9554-med.jpg

i jeszcze nadodatek mam mites, te same kurwy co pewnie mam w domu, je pszynieslem na out, i tak sobie maja dobze bo nic jusz niepada pszez prawie miesiac, jedna dobra ulewa by ich zalatwila,

664IMG_9555-med.jpg

664IMG_9556-med.jpg

664IMG_9558-med.jpg

peace

G

Guest

@Fish131 jak już cheech napisał takowe nasiona istnieją - j/w słabo kiełkują ...
btw. jutro wpadne na spota z foto to może w końcu zamieszcze foty moich panienek które się ostały - nie wiem jak teraz to wygląda a po waszych roślinach widać, że pogoda nie służy za bardzo :[

Badman

Member
Witam wszystkich maniaków tej pieknej roslinki :wave: :joint: nareszcie aktywowali mi konto :jump: wiec i ja pochwale sie swojimi wariatkami :)
narazie fotki z jednego spota na czasie bedzie reszta .

2xmisty od nirvany

troche je ponaginalismy :bandit:
tutaj najwieksza wariatka na tym spocie miala jakies 2.5 metra tez zosala nagieta

kfiatek

kawalek lodygi :p

a tu widzimy calosc :)

ziemia kupna +perlit+dolomit+konskie lajno :yummy:
podlewane byly i sa gnojowka, troche saletry amonowej stosowalismy ale tylko jedno razowo, na kwitniecie pokon i planton k .

pozdro600 i niech JAh czuwa nad naszymi ogrógkami :)

Last edited: