What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

joy joy

New member
eLo

eLo

w koncu po 4 dniach aktywowali mi konto ( akurat zbieglo sie to z moim ambitnym planem pierwszej uprawy nie ma to jak zrzadzenie losu :D ) i z racji tego ze jestem tu nowy chcialem wszystkich przywitac jestem naprawde pod wrazeniem waszych upraw a co poniektore to wryly mnie w ziemie :) wlasnie poszly do kielkowania 3 WW from femaleseeds , beda sobie rosly w boxie 50x50x150 pod 150 hps w miare postepu w uprawie postaram sie wrzucic jakies fotki. I tu mam 1 pytanie . W jakiej odleglosci trzymac hpsa od kielkow jak wybija z ziemi zeby mi nie przysmazylo roslinki i tez by sie zbytnio nie wyciagnela ?? dodam ze hps ma szybe oraz jest chlodzony wiatraczkeim 80 mm. OK rozpisalem sie w moim debiutanckim poscie i to by bylo na tyle :)
Pozdro

G

Guest

Witaj @joyjoy. Wg mnie box 50x50 to bardziej na jedna trenowana roslinke jest a nie na trzy kobity Tak czy inaczej zarzuc fotki jak juz cos z tego bedzie.
@Slaw77 Toz to prawdziwy outdoorowy SOG :D Bedzie dobrze. Jesli nie chcesz z tego wyciskac maksa (nie bedziesz gial) to bedzie to ciekawostka ktorej jeszcze nie widzialem ani tu ani nigdzie indziej. A jak z plcia tych roslinek? I co zrobisz z meszczakami?

GanjaDevil

Member
Czy ktoś kto używa FLOROVITU mógł by podpowiedzieć jak go stosowac w indoorze ?? Od kiedy zaczać nim lać i czy w dawkach takich jak zaleca producent ??

Moje Holand's Hope już kwitną i 2/2 to panienki :yummy: ... ale nie wiem czy dobrze bo one dopiero pokazały płeć ... a jakieś topy to chyba we wrześniu ujrze ... :badday:

G

Guest

@grunwald
wszystkie samce już usunięte łącznie z najsłabszymi suczkami które też wyrwałem żeby nie było za tłoczno.
To co widac na focie to juz same dziewczynki.
Nie wiem co to za odmiana bo w tamtym roku mi sie niekontrolowanie popyliły ale palonko było z nich dobre

Last edited:

joy joy

New member
@grunwald
1 trenowana ?!?
no wiesz jestem bardzo poczatkujacy i moze sie myle ale idac twoim tokiem myslenia na 1 m2 dawaloby sie 4 roslinki co wedlug mnie jest dosyc duzym marnowaniem przestrzeni jak narazie moja wiedza jest czysto teoretyczna ale czytajac mase poradnikow z roznych stron podawali ze na 60x60 mozna umiescic nawet do 4 roslinek . a co z ta odlegloscia???
Pozdro

Fish131

Active member
Oj Joy Joy nie zgodze sie z Toba. Rozkrzaczenie planta na jak najwieksza powierzchnie to najlepsze co moze byc! Takie moje skromne zdanie :D :joint:

Last edited:

joy joy

New member
no ja wiem ale czy to znaczy ze moje roslinki bardzo beda sie cisnac na takiej powierzchni ??? cholera jebac te poradniki z haszysz.com nimi sie kierowalem konstruujac boxa :badday: i co radzisz teraz zrobic??? a cdo wielkosci mojego boxa mala pomylka jest to 60x60x150

Last edited:

Fish131

Active member
Nie no nie panikuj wszystko jest OK!
Nic sie nie stanie przeciez. Ja tez nie trenuje roslin itp ale wg mnie to jest najlepsze!

Ja mam boxa 0,56x0,76 i mialem w nim 3xWW i ladnie rosly. Nic sie nie boj!

Last edited:

joy joy

New member
hehe no to dzieki fishu za slowa otuchy bo juz zaczynalem powoli sie martwic :) a swoja droga zajebiste planty gratz

LDV

Active member
ja mam boxa 80 x 60 i miałem tam 6 plantów źeńskich i musze powiedzieć że na taką powierzchnie to optimum to chyba 4 sztuki bo przy 6 troche ciasnota i wyszedł mi prawie scrog LOL.

pozdro

Fish131

Active member
Baczek siema siema. Milo ze wkoncu napisales cos ze swojego konta. Czekam z niecierpliwoscia na jakich wiekszy tekst od Ciebie i koniecznie foty!
Peace

Muczaczo

Member
Kurcze ale wam zazdroszcze tych roślin. Na prawdę wszyscy ładnie jedziecie. Pes, Ty mnie po prostu rozwalasz swoimi plantami :respect: . Jak sobie pomyśle o moich skradzionych, to mnie normalnie krew zalewa. BB już w maju wyglądał monstrualnie i miał preflower'y, ehh :/. No ale co, trzeba jechać dalej.

2 x Bubbleberry & afghani oraz Schrom & buddha sister

Pozdro :wave:

Last edited:
G

Guest

Update ze spota

Update ze spota

Tak jak myslalem: Nie wytrzymalem :D i pojechalem z Plantonem na spota :D
Oto co zastalem:

Tak wyglada caly moj spocik, czyli dwie roslinki:

Cala sativa. Bedzie z niej duuuuzo topow :joint:

ktore teraz mniej wiecej tak wygladaja:

Poltora metra od niej rosnie sobie skunk do piersi:

Nie ytrzymalem i wzialem sobie sampla z sativy:

Jeszcze update roslin sasiada:

Ma ktos z Was jakis pomysl co do odmiany tej mojej sativy lub do jakiej odmiany jest zblizona? Charakterystyczna jej cecha jest to, ze ma bardzo male liscie a reszta - jak widac.

PEACE

Last edited:
G

Guest

grunwald said:
Tak jak myslalem: Nie wytrzymalem :D i pojechalem z Plantonem na spota :D
Oto co zastalem:

Tak wyglada caly moj spocik, czyli dwie roslinki:

ktore teraz mniej wiecej tak wygladaja:

Nie ytrzymalem i wzialem sobie sampla z sativy:

PEACE
te trzy fotki są najładniejsze

Bardzo ładnie sie prezentuje :D śliczna :)

sionka miałeś z seedbanku czy z innego źrudła ??

Pozdro

Last edited: