What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

No Fish'u u mnie dokładnie przed 30 min przestało padać .... :D:D:D ale szkoda że tak krutko :(

GanjaDevil

Member
Sorki chłopaki , że nie jasno się wyraziłem ... pytałem czy wiecie czego by można urzyć aby zbudować taką tube do ekstrakcji ... filmik dał mi dużo i będe myślał jak by to zrobić tylko najtrudniej zrobić ten dziubek gdzie będe wlewał gaz ...

Może odpuszcze sobie rzeczywiście tą samosieje i poczekam do końca outdoora i wtedy zrobie olejek ... LDV słyszałem , żeby nie brać gazu ronsona bo jest tam więcej jakiegoś syfu ....

G

Guest

Jam jest Dr_Crank_Seed :D
@GanjaDevil, to moze byc chyba poprostu otwor wiekszy niz koncowka igly od gazu ale mniejszy niz cala igla (srednica otworu). Nie mam w domu gazu aby to sprawdzic, ale chyba tak to dziala.

Last edited:

LDV

Active member
fish ale wiekszosc gazów do zapalniczek nie posiada tylko w sobie propanu/butanu tylko jakies domieszki maja paskudny zapach i pelno syfu, niemam zamiaru pozniej palic tego syfu co w tym gazie jest.
Slyszalem ze strasznym wyborem jest Ronson czy ktos z was moze cos polecic?

No to taki maly smoke raporcik ale narazie tylko lot wam opisze bo narazie ziolo ma oczywiscie smak okropny :)
Santa Maria:
Wszyscy z ktorymi paliłem na poczatków mówili:
- kurwa to jakas sieja i tak wyglada i w ogole nie klepie
- mnie jeszcze nic nie ruszyło

po chwili kumpel mowi ze niby nic a jednak cos dziwnego czuje.
i zaczelo sie wkrecac.
Kazdy czul sie normalnie tylko troche dziwnie i byla ogolnie zlewa. Pierwszy raz od wielu palen ktos z nas mial normalnie wciski typu: "tam ktos jesT", ze ktos sie kosza na smieci wystraszyl" albo cos slyszal (dawno tego nie mielismy) dodatkowo wciskalo nam sie to ze przeszlismy sie na cmentarz i ogolnie to kozaki jestesmy i chodzimy tam zawsze skuci a teraz kazdy mial stresa w huj pojsc w glab cmentarza :)
Po 1-2 godzinach jak lot zszedl byla naprawde okromna zamulka taka jakbym caly dzien kopal rowy ale z drugiej strony byla przyjemna bo jak przyszedlem do domu polozylem sie i sobie jadle w lozku to bylo mistrzostwo :)

Ogolnie kazdy powiedzial na koniec tak: Dziwne w huj loty sa po tym zielsku zupełnie inne :)
Dodatkowo sie sumuje to ze caly czas ostatnio palilem ziolo od dila ktore jest w wiekszosc indyką.

White Widow:
Palenie odrazu weszło grubo mialem taki jakis dziwny wcisk na oczy ktore zaraz na maxa napuchły i sie czerowne zrobiły (czerwone mam bardzo zadko zazwyczaj mi tylko sie male robia ale bialka mam czyste) i ogolnie troche zlewki cos ale dobre jaranie do ogladania telewizji. Spalilem tylko pol fifki i szału nie było ale było jednak troszke mocne.

Pozdrawiam

Fish131

Active member
Wlasnie wrocilem ze spota. Krzaczki najwieksze okolo poltora metra. 3 passiony juz ladnie kwitna i jedna papaya a reszta powolutku zaczyna. Czyli jest dobrze :D
Pierwszy raz wracam ze spota bez zdjec ;/ A tak chcialem pokazac moje pierwsze outdoorowe kwiatuszki :( Nie wiem co mi sie stalo z telefonem :/ Bylem na spocie dzwonilem do kumpla kiedy przyniesie lopaty (bo przy okazji przygotowalem drugiego spota i jutro zasypie go ziemia i wsadze planty z boxa ktore powolutku kwitna). Potem czekalem na niego i w miedzy czasie ogladalem planty. Jak przyszedl to chcialem zrobic fotki, wyciagnalem telefon i chuj sie zwiesil a ze to siemens to nic nadzwyczajnego heh :D Wiec wyciagnalem baterie, wlozylem ja spowrotem wlaczam go i pisze zeby wklepac pin a tu tylko mi dzialaja klawisze 1,4,7 ;/ No to sie wkurwilem i zaczalem napierdalac telefonem w lopate i teraz to juz wogole mu sie pierdoli klawiatura. Np. na 9 moge wylaczyc telefon hehe.
Kurwa mac :D
Pozdro

fish ale wiekszosc gazów do zapalniczek nie posiada tylko w sobie propanu/butanu tylko jakies domieszki maja paskudny zapach i pelno syfu, niemam zamiaru pozniej palic tego syfu co w tym gazie jest.
Slyszalem ze strasznym wyborem jest Ronson czy ktos z was moze cos polecic?

LDV ja tylko tego gazu uzywam do napelniania zapalniczek i jakbym robil oil hash to wlasnie nim :D Ale jeszcze sie nie bawilem...

LDV

Active member
ja sie bede bawił niedlugo jeśli skołuje jakąś odpowiednią rure :)
no i odpowiedni gaz bo truć się niemam zamiaru.
Ta na marginesie to słyszałem że taki oelejek zawiera zazwyczaj od 40-60% THC? :O
Tak cos mi sie o uszy obiło to prawda że jest taki mocny?

GanjaDevil

Member
LDV - właśnie słyszałem , że olejek jest mocniejszy od hashu i od wszystkiego dlatego się zainteresowałem bo może być fajna sprawa ...

jeśli chcesz podobną rure jak ma gość na filmiku to nada się tuba plastikowa taka jaką używają architektci do noszenie rysunków i odkręca się wieczko więc powinno się nadać ... ( koszt tuby ok. 30 zł )

a jeśli chodzi o ten dziubek to pomyślałem , że może nadała by się plastikowa końcówka od jakiejś małej igły do strzykawki ...

LDV

Active member
jeśli chcesz podobną rure jak ma gość na filmiku to nada się tuba plastikowa taka jaką używają architektci do noszenie rysunków i odkręca się wieczko więc powinno się nadać ... ( koszt tuby ok. 30 zł )

plastikowa nie może być bo gaz "rozpuszcza" czy tam wchodzi w reakcje z tubą i pełno syfu jest później w olejku.

Najlepsza jest tuba metalowa najlepiej a aluminium albo miedzi widziałem taką w jakimś markecie budowlanym kiedyś była gwintowana po obu koncach i mozna było dokupic nakrętki ale droga sprawa zakupić taki zestaw bo strasznie grube sa te rury i duzo metalu na to idzie.

aaa własnie wpadłem na zajebisty pomysł:
na złomie wiara czesto zawozi rury itd bede musiał kiedys sie przejechac i spytac czy maja cos takiego :)
Później tylko umyc, przepłukać i byłoby gitara.

Pozdrawiam

Fish131

Active member
Krotko i na temat.
Papaya:

Passion 1wszy dolek:

Passion 1 i 2 dolek:

Passion 2gi dolek:

Passion 3ci dolek:

Passion 4ty dolek:

Zblizenia:

Papaya:

Passion:

Jeszcze z kumpel wywiezlizmy na spota planty z boxa i dzisiaj je zasadzimy:

szok

Member
h9tric said:
Witam. Moglibyscie mi podac liste najlepszych nawozow na kwitnienie dostepnych w polskich sklepach ogrodniczych :wave: Z gory dzieki... Pozdrawiam

A mam jeszcze pytanie czy jezeli moja roslina pokazala niedawno preflowery to czy plankton K bedzie dobry ?

nie plankton tylko platon :)

a serio to uwazam PlantonK za jeden z najlepszych nawozów dostepnych w polsce, wczesniej uzywalem osmocote 2w1 ale teraz uzywam w pierwszych 3 tyg kwitnienia osmocote a potem juz tylko PlantonK.....efekty rewelacyjne !!!!

Last edited:

Fish131

Active member
Przed chwila wrocilem ze spota. Zasadzilem tam te planty z boxa (w sumie 10 sztuk).
I zawiozlem na spota 21 butelek z woda. A na spocie mialem jeszcze okolo 10 butelek. Wiec teraz nie bede musial tyle chodzic z butlami :D

G

Guest

kto mi powie co sie stalo mojej plancie ...
nawet nie wiem co to jest, ktoras z tych: mist of distruction,
arjans haze #2 x NL5 haze

Hog dog

Member
Mylse, ze problem jest w podlozu.
Starsze liscie sa zdrowe, a dopiero nowe sa pokrecone .
Tez tak mialem jak przesadzilem rosline z ziemi "sklepowej" do gliniastego i nieprzepuszczalnego podlaoza. Byc moze jest to tez problem z PH

Powyrywaj chwasty dookola krzaczka i wysyp garsc dolomitu dookola dolka i obficie podlej woda.

Last edited:

Fish131

Active member
Nie wiem czy Wam mowilem ale pomimo ogromnej suszy slimaki zaatakowaly mi ostatnio moje LRy!
Wiec wykopalem je i dalem do doniczki.
Sa prze zmasakrowane ale naszczescie stozki wzrostu przetrwaly :D
Dzisiaj zauwazylem ze ten ktorego slimaki nie zjadly az tak strasznie okreslil sie i chyba jest meski. Ale zobaczcie sami...

Tak wygladaja:

To ten biedak ktoremu tylko nie zjadly stozka wzrostu:

A tutaj foty tego LRa ktory pokazal plec:

glinka

Member
Widze Fish'u ze mnasz LR na outcie ? Dawno posadziles ?
Ja właśnie zamówiłem LR z cannabis.fr.pl
została im jeszcze jedna paczka ! Sprzedaz jednynie przez gg !
gratis dostane C99 żenskie i tabsy co2 !
Myslicie ze dam rade jeszcze zdążyć z LR na outa w tym roku ?
I czy LR na oknie mozna uprawiac nawet w zime ?

Fish131

Active member
Glinka mialem na oucie ale po ataku slimakow dalem je do doniczki i na okno.
Nawet nie wiem kiedy to sadzilem wiec Ci nie powiem.
No niestety jest tylko 1 paczka LRow na magazynie bo ludzie od LRow zrobili sobie wakacje i nie realizuja teraz dostaw do cannabis.fr.pl...
No LR trzeba liczyc z 2,5-3 miesiace wiec moze uda Ci sie uwinac (ale nie wiadomo jak bedzie z pogada w pazdzierniku...)

troyan

Member
szok said:
nie plankton tylko platon :)

a serio to uwazam PlantonK za jeden z najlepszych nawozów dostepnych w polsce, wczesniej uzywalem osmocote 2w1 ale teraz uzywam w pierwszych 3 tyg kwitnienia osmocote a potem juz tylko PlantonK.....efekty rewelacyjne !!!!

a jak dawkujecie planton k? tak jak pisze producent? czy moze wiecej?
z gory dzieki za konkretne odpowiedzi

mozliwe ze w srode bede szedl na spot to zrobie update kwiatkow.

Last edited:
G

Guest

troyan said:
a jak dawkujecie planton k? tak jak pisze producent? czy moze wiecej?
z gory dzieki za konkretne odpowiedzi
:joint: dawki na poczatku tyle co zaleca producent potem stopniowo zwiekszam i dochodze do lyzki stolowej na 5l :yoinks:
pozdro

C

Ca2

Siemka. U mnie też nieco kwiatu rośnie. 100% Female (pestki femi i klony).
Od lewej: K2 i 2x White Skunk
12554DSCF4855-med.jpeg

Od lewej góra: Maroc i K2
Od dołu: 2x Maroc
12554DSCF4844-med.jpeg