What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

tussin

Member
cichy bongu.
ratuj krzaki.
wybij wszyskie pajeczaki /
sprawdz co dzieje sie z krzakami
sprawdz dokladnie pod lisciami

kill robale w pokoiku
lec do sklepu ogrodniku
mow ze srodek chcesz skuteczny
ale zeby byl bezpieczny

i na przyszlosc dobra rada
pilnuj planty bo nie nada

peace

Last edited:
C

Ca2

Ziomus chyba pomyliłeś topic.
Zapodajki freee to tu: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=10540&page=3

Panowie mam problem bo mi Maroc z liści oblatuje.
Wygląda to tak: na początku duży liść zżółkł po bokach ( od brzegu do głównej żyłki) a ostatnio już był zeschnięty i skręcony z tej strony co zżółkł. Ogólnie stracił dużo liśći. NIe wiem co jest bo obok rośnie K2 i wygląda bardzo zdrowo jedynie Maroc coś chorują.

tussin

Member
Ca2 said:
Ziomus chyba pomyliłeś topic.
Zapodajki freee to tu: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=10540&page=3

ziomusia to masz ...ekhem :pointlaug

gdybys przeczytal post wyzej / nad tym co w przyplywie "weny" napisalem/ wiedzialbys ze tamten post jest odpowiedzia na post c&b

:bat:

nie ma to jak proste i nieskomplikowane zdanie ...

btw . masz problem z PH podloza na spocie. za malo magnezu blokuje ci przyswajanie makroelementow. wapn + magnez = dolomit kup i wysyp po garsci na dolek. troche czasu minie niem przeniknie do ziemi.

Last edited:

GanjaDevil

Member
Poczta Polska jest mi dłużna 6 pestek LowRydera , miałem dostac list z pestkami , ale oczywiście jak mi na czymś zalezy to poczta polska zawsze wszystko zjebie ... :badday: a miałem porobić pełno pestek na przyszły sezon ... :badday:

Co myślicie o takich nawozach na mój najbliższy indoor :

biohumus forte - weg.
osmocote 2w1 - 2 tyg kwitnienia
planton K - reszta okresu kwitnienia

Nie mam dużego doświadczenia więc szukam optymalnego zestawu nawozów ... mile widziane opinie i sugestie ...

rogin

Member
"biohumus forte - weg.
osmocote 2w1 - 2 tyg kwitnienia
planton K - reszta okresu kwitnienia"

jaki skład ma ten osmocote 2w1? 2 w 1 czego ?
ok juz wiem dzieki Fishu
http://www.substral.pl/osmocote_2w1.php

To polecil ci chyba LVD tak ? To najpierw zielona torebke na wzrost stosujesz pozniej ta rozowa na kwitniene ? czy obudwie odrazu jak pokaza płec ?

Last edited:
C

Ca2

Fish131 said:
Jezeli zolkna i odpadaja te liscie to z powodu braku azotu.
dzieje się to na starszych liściach. Nowe ładnie rosną i są ciemnozielone. Obecnie stosuje tylko i wyłącznie Planton K (PK: 19-24).
Najdziwniejsze jest to, że liść zżółkł w połowie każdego palca (nie w połowie długości tylko wszerz).

C

Ca2

pes3fan: na fotce "calosc" z lewej strony z tyłu jest zajebiście kwitnąca roślina. Jakiej jest odmiany, że już takie topy ma?

C

Ca2

tussin said:
ziomusia to masz ...ekhem :pointlaug

btw . masz problem z PH podloza na spocie. za malo magnezu blokuje ci przyswajanie makroelementow. wapn + magnez = dolomit kup i wysyp po garsci na dolek. troche czasu minie niem przeniknie do ziemi.

Heh w tym momencie jesteś dla mnie człowiekiem Babilonu bo odrazu się trzęsiesz i telepiesz na boki.

Dolomitem 50 było sypane 2x + podlewane koktajlem nawozowo-dolomitowym

Fish131

Active member
Ca2 ziom podrojny post? Ty chyba zartujesz
pointlaugh.gif

Wez to chlopie edytuj i zrob 1 posta.

Na dole z prawej strony masz ikonke EDIT.

Fish131

Active member
Ca2 said:
dzieje się to na starszych liściach. Nowe ładnie rosną i są ciemnozielone. Obecnie stosuje tylko i wyłącznie Planton K (PK: 19-24).
Najdziwniejsze jest to, że liść zżółkł w połowie każdego palca (nie w połowie długości tylko wszerz).

Planton K? A kwitna Ci one? Mi kwitna juz planty a jeszcze nies stosuje plantonu K. Tak jak mowie wg mnie brak im azotu. Na fotkach widze ze one nawet brazowieja. A powiedz mi jak wygladaja zylki? Moze to tez byc niedobor magnezu.

G

Guest

Ca2 said:
pes3fan: na fotce "calosc" z lewej strony z tyłu jest zajebiście kwitnąca roślina. Jakiej jest odmiany, że już takie topy ma?
california orange bud x passion#1

;)
pozdro

GanjaDevil

Member
czy wy w indoorze odrazu na kwitnienie stosujecie PLANTON K ?? czy na początek kwtnienia coś innego ??

może ktoś mi odpowie jakąś dobrą diete nawozową na wega i na kwtinienie ... na wega to wiem , że najlepszy biohumus forte i tego się trzymam , ale na kwitnienie nie mam nic dobrego i tu proszę o prozpozycje ...

C

Ca2

Hog dog: jeżeli ten obrazek jest do mnie to gratulacje Ci składam. Z konopiami obcuje już 6 lat (5 rok pale 6 lat uprawiam).

Fish131: Chill Out! Ilość postów mi zwisa. Nie jedno forum odwiedzam i od wieków wkurwia mnie jak ludzie sie jadą od "nabijaczy postów". Nie wiem w ogóle chuj kogo obchodzi kto ile postów ma;/

GanjaDevil: Biohumus do zielonych- flow Biohumus do kwitnących - flow Stosowane w turbo dawkach niekiedy 10x większych od zalecanych. Efekty miałem zacne. Nieraz nawet robiłem roztwory w styl Coca-Coli.

Fish131

Active member
Hog dog: jeżeli ten obrazek jest do mnie to gratulacje Ci składam. Z konopiami obcuje już 6 lat (5 rok pale 6 lat uprawiam).

Dajcie sobie spokoj. Peace ludzie a nie klotnie.

Fish131: Chill Out! Ilość postów mi zwisa. Nie jedno forum odwiedzam i od wieków wkurwia mnie jak ludzie sie jadą od "nabijaczy postów". Nie wiem w ogóle chuj kogo obchodzi kto ile postów ma;/

Mi nie chodzi o to ile Ci pisze ze masz postow.
Chodzi mi o to ze na cholere pisac 3 posty pod rzad jak mozna to zrobic w jednym.
Mi zwisa na ilu forach byles i co tam robiles. To forum ma swoje zasady i dostosuj sie do nich.

C

Ca2

Fish131 said:
To forum ma swoje zasady i dostosuj sie do nich.
I tu właśnie brakuje cudnej funkcji :) Na Marii posty pod rząd się łączą (no czasami to przestaje działać).

Potrzebuje informacji na temat Florovit (dedykowany kwitnącym "obfite kwitnienie") od ludzi stosujących. Chodzi o Indoor.

GanjaDevil

Member
Ca2 , a stosowałeś PLANTON K ?? To jest chemia i nie wiem czy by nie dała lepszych efektów ... ??

Co myślicie o temperaturze 33 C' , niestety teraz jest ciepło i temperatura w boxie waha się max. do 33C' czy nie zaszkodzi to bardzo moim BB ??

tussin

Member
@ganja devil

ja bym wybral ----

opcja 1 - dla bogatych . . . bcuzz bloei + bcuzz pk-13-14 / albo adv hydro bloom ok 100 pln - pierwszy i drugi jest natural

opcja 2 dla mniej bogatych - osmocote 2w1 - biohumus do kwitnacych + zwykly humus albo humvit pierwszy chemia drugi organika

@ca2 - skoro od 6 lat uprawiasz to sam najelpiej powinienes wiedzic co im dolega :chin: .

babilon - rotfl - opowiedz mi o tym . . . albo nie

755550day1.JPG

@ greenhouse co to za odmianka. wyglada smmmakowicie :yummy:

Last edited:

Latest posts

Latest posts