What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

bmx

New member
Ciezko porownac bo moje krzakulce sa wieksze troche. Ale liscie sa juz u ciebie bardziej podobne niz te w galerii trojana. No i tez twoje rosliny nie kwitna tylko wegetuja

h9tric said:
^^Wujek chodzilo mi o organike.

A mam jeszcze pytanie czy jezeli moja roslina pokazala niedawno preflowery to czy plankton K bedzie dobry ?

Jesli chodzi o organike to hmm
- biohumus do roslin kwitnacych
- podsypywanie plantow popiolem - duzo potasu i fosforu (pamietam ze tak robil kobaia - pzdr :D)
I to chyba tyle z organiki... bo chyba guano ma za duzo N jak na kwitnienie?
Planton K to sama chemia ;)

LDV

Active member
Pytanie. Czy przemyslowka nie ma tendencji do zakwitania nawet przy 24/0?

chyba ma bo samosieja (nie kopie a w dziczki nie wierze) w mojej okolicy kwitla bardzo wcześnie widziałem męskie kwiatki cos pod koniec czerwca a to chyba nie powinno tak byc...

Mi sie wydaje ze salvia nie sprzedaje przemysłowki ale mozliwe ze sprzedaje cos innego niz passion i mozliwe ze nawet o tym niewie lub ma to w dupie...
Takie jest moje zdanie.

~jungle

Member
Big Green Worm said:
- podsypywanie plantow popiolem - duzo potasu i fosforu (pamietam ze tak robil kobaia)
Robił tak faktycznie w tamtym roku ale z tego co pamiętam ktoś ukradł mu planty, które podsypywał i nie miał możliwości sprawdzenia czy i jak to wpływa na produkt końcowy.

Big Green Worm said:
bo chyba guano ma za duzo N jak na kwitnienie?
Mi się wydaję, że nie powinno zaszkodzić. Zamierzam stosować guano razem z biohomusem.

G

Guest

Big Green Worm said:
...- podsypywanie plantow popiolem - duzo potasu i fosforu (pamietam ze tak robil kobaia - pzdr :D)
I...

Z tego co mi sie kojarzy to popiol rzeczywiscie zawiera duzo potasu ale uwaga: mocno zakwasza ziemie. Moze warto podsypywac mieszanka popiolu drzewnego i np dolomitu.

G

Guest

Big Green Worm said:
Planton K to sama chemia ;)

Dzieki za info :) :wave:

Kurde o 16:00 zamykali ogrodniczy a ja przyjechalem tam o 16:03 :bat: Mozna sie wkurwic :badday: Jutro od rana tam wlece do ogrodniczego i sprzedawca mi cos doradzi :)

LDV said:
a w dziczki nie wierze

Co do dziczek. Dwa lata temu sieja w moim miescie byla tak dobra ze po lufie juz cos tam sie czulo. Rok pozniej juz byla slabsza :confused: W tym roku jeszcze nie probowalem. Pozdrawiam :wave:

GanjaDevil

Member
powiedzcie mi czy samosieja też ma kwiatostany i robią się topy ?? szczerze mówiąc widziałem ostatnio niezłe poletko samosieji i męskie osobniki wyglądały normalnie , ale żeńskie nie wyglądały jak by chciały robić w przyszłości pulchne topy ...

ma ktoś pomysł czego można by urzyć do przeprowadzania ekstrakcji gazem takich krzaków samosieji żeby otrzymać olejek ??

G

Guest

Update ze spota

Update ze spota

Bylem podlac. Roslinki dostaly druga dawke Plantonu K i po 5 litrow wody. Tworzy sie coraz wiecej topow a te co sa rosna ladnie. Ogolnie Sativka odzyla mimo ze byla tydzien temu piekielnie przesuszona. Cos z niej chyba bedzie.
Kwiatki sativki:

i sama sativka:

Skunk rowniez ladnie jak na tak pozno posiana roslinke rosnie. Jego nie przycinalem. Chce miec jedna ale konkretna kolbe :D

Kwiatki skunka:

i sam skunk:

Last edited:

Fish131

Active member
GanjaDevil said:
ma ktoś pomysł czego można by urzyć do przeprowadzania ekstrakcji gazem takich krzaków samosieji żeby otrzymać olejek ??

Ale o co Ci chodzi?
W jakim sensie czego mozna by uzyc? Piszesz ze gazem to nie rozumiem o co Ci chodzi.

LDV

Active member
fish jemu chyba chodzi o oilhash zrobiony z przemysłowki za pomocą butanu/propanu...

mi sie wydaje ze taki olejek nie bedzie najlepszy bo samosieja/przemyslowka posiadaja sladowe ilosci THC (wedlug norm chyba ponizej 0,2%) za to posiada duzo CBD (?) wiec efekt spalenia takiego olejku bedzie rowny z zamułką a wcale nie bedzie takiego dobre lotu...

No i ilosci takiego olejki beda male...
Podsumowujac: nie oplaca sie moim zdaniem

Fish131

Active member
LDV ja wiem jak on chce to zrobic i dlatego nie rozumiem pytania.
Fakt z sieji tylko go glowa bedzie napierdalac niemilosiernie. Ale niech sie pobawi. Bedzie mial juz jakies doswiadczenie i kiedys zrobi z prawdziwej MJ ;]

LDV

Active member
fish ja tez sie napalam na oil hash z lisci w WW ale niebardzo wiem jaki gaz wybrac bo wiekszosc popsuje okropnie smak tego oleju i zapach a w dodatku pelno bedzie w tym oleju scierwa.

Jak ktos moze mi polecic jakis w miare czysty gaz to bede bardzo wdzieczny bo niechce mi sie i nie umiem robic dobrego hashu normalnego ;)
Juz raz probowalem przesiewac pol sloika topow zapylonych i mi wyszla kulka taka ze 3 fify

pozdro i dobranoc

G

Guest

Wrzuce foto, po ktorym uzytkownicy OG pewnie mnie skojarza :D
Pamietacie moj widok z okna w tamtym roku? W tym roslinki sa o wiele ladniejsze :D :

Last edited:

Fish131

Active member
No Grunwald widze ze sasiadowi z roku na rok coraz lepiej idzie :D Nawet widze tam FIM :D K+ dla sasiada.
Kurcze ale jakos nie moge sobie przypomniec Twojego nicka z OG. Moze ulatwisz sprawe?

Fish131

Active member
Nareszcie Panowie. Nareszcie zaczelo u mnie padac. Po 3 tygodniach bez kropli deszczu teraz pada. Pytanie tylko jak dlugo? Ale jest dobrze :D

Latest posts

Latest posts