What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

tussin

Member
hmm. a co zrobic jak plon jeszcze nie jest w worku ? Scialem krzary scuringowalem i powiesilem . przd wczoraj bylo ok. ale dzis juz jest kapica :/ wiory same :(

a mozna je zraszaczem np spryskac ? albo polozyc jakis pojemnik z woda zeby parowalo ?

Nie chce obcinac topow z lodyg poki nie beda mialy odpowiedniej wilgoci.

greengirl

Active member
hej Tussin, proponuję włożyć te topy do słoików i dopiero wtedy (po 3-5 dniach) oceniać ich wilgotność. Z doświadczenia wiem, że nawet na oko bardzo suche topki potrafią mieć w sobie dużo wilgoci. Kiedyś się na tym naciąłem i trawa zaczęła pleśnieć.

pozdro

greengirl

G

Guest

tussin said:
... Scialem krzary scuringowalem i powiesilem . ...

@Tussin, a curing nie odbywa sie zwykle w sloikach wlasnie? Curing to konserwacja juz wysuszonej gandzi...

castlevania

Member
siema !! oto 4 foty roslin, zaszedłem na spota przypadkiem bo byłem w poblizu i cyknełem dla 4 roslin, pozostała 7 tez ma sie podobnie, jedynie 3 rosliny juz kwitna zapewne SADPxS reszta AK48 i AURORA INDICA widze ze beda strasznie pozne :-/ roslin sa gigantyczne i rozkrzaczone :) pozdrawiam :wave:

Last edited:

Fish131

Active member
grunwald said:
@Tussin, a curing nie odbywa sie zwykle w sloikach wlasnie? Curing to konserwacja juz wysuszonej gandzi...

Tussin sie chyba pogubil w terminach :D Chyba chodzilo mu o manicure.

Last edited:

tussin

Member
:p teraz juz wiem co jest co...
chodzilo o manicure :) zrobilbym fotki ale pierdyknol mi aparat.
narazie podnioslem wilgotnosc otoczenia .
Mysle ze wieczorem poobcinam bobki i wloze do sloikow.

ogolnie to wygladaja jakby je ktos cukrem obsypal...

LDV

Active member
wczoraj czy tam przedwczoraj sciołem jeden krzak santa marii.
za 3 dni scinam WW i pozostały krzak santa marii.
Dzisiaj robie im stres światłem moze wiecej zywicy wydzielą a poźniej dwa dni ciemności standardowo...

Zobaczymy ile z tego wyjdzie wkońcu :)

Postanowiłem że nastepną odmianą jeśli bede mógł zrobić grow bedzie Black Domina. Słyszałem że jest to jedna z odmian która moze zabić strzałem hehehe ;) no i podobno to jest zrobione z G13 ;). Co sądzicie o tym wyborze warta swojej ceny?

Pozdro

Last edited:

Fish131

Active member
Mam pytanie do posiadaczy passionow od Pana Salvi i najlepiej jeszcze tych ktorzy mieli jego passiona na dworze w zeszlym roku.
Do tych co maja teraz to czy nie zauwazyliscie czegos dziwnego a do tych co mieli w zeszlym sezonie jakie ziolo bylo i czy wogole kopalo?
Pozdro.

G

Guest

rybo mialem troszeczke tego palenia od salvi...ze 2 fifeczki nabilem no i powiem ze jak spalilismy we 3 to bylo mi dobrze :D

G

Guest

wyslal za darmo...mialy byc same pestki ale powiedzial ze niechce mu sie ich wydlubywac z kwiatow hehe :D niemartw sie te jego nasiona sa napewno dobre heh....moje byly bardzo male ale wykielkowaly w 100%

Last edited:

Fish131

Active member
No wlasnie Rogin. Zeby nie bylo ze o tym nie wiem hehe. Chodzi w tym wszystkim o co innego.
Wiem ze sa tam male kwiatki ale jest jedna mega niespodzianka.
Rosliny sa caly czas trzymane pod 24/0 i kwitna ;/ To jest wlasnie passion od Salvi i teraz sie zastanawiam co tu jest grane!
Co myslicie?

Pytanie. Czy przemyslowka nie ma tendencji do zakwitania nawet przy 24/0?

Last edited:
G

Guest

Witam. Moglibyscie mi podac liste najlepszych nawozow na kwitnienie dostepnych w polskich sklepach ogrodniczych :wave: Z gory dzieki... Pozdrawiam

EDIT:
Do ponizszych postow -
^^Wujek chodzilo mi o organike.

A mam jeszcze pytanie czy jezeli moja roslina pokazala niedawno preflowery to czy plankton K bedzie dobry ?

Last edited:
hej h9tric
Watpie ze ktos Ci poda gotowa liste najlepszych nawozow dostepnych w sklepach ogrodniczych ;) Pozatym nie napisales czy to ma byc organika czy chemia Najlepiej przejdz sie do jakiegos sklepu i popatrz na sklad NPK roznych nawozow. Na poczatek kwitnienia wybierz jakis nawoz z przewaga PK i mala zawartościa N. Gdy roslina zacznie juz formowac topy przejdz na nawoz ktory nie zawiera N - tu akurat moge polecic Planton K.
pzdr, Wujek

troyan

Member
@fish - recze glowa ze passion od salvii nie jest przemyslowka. palilem go i jest dobre jaranie. koniec kropka w tym temacie ;)

bmx

New member
Ja mam ORYGINALNEGO Passiona. Za paczke nasion zaplacilem 20 Funtow.
To co troyan ma w galeri to nijak nie jest podobne do tego co mam na spocie. Moja roslina pokazala preflowery i rosnie dalej. O kwiatowaniu nie ma mowy.

Porownam

Moja - Prwflowery pokazala 2 tygodnie temu i rosnie dalej
Toyan - raczej kwitnie i to juz z rozpędu

Moja - pistile BIAŁE
Troyan - pistile różowe !?!?

Moja - typowo liscie INDICA. Nie krzaczy sie specjalnie
Troyan - wyglada typowo na sative

Cos tu chyba nie gra :/