What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

siemasz :wave: wlasnie dzisiaj wpadlo w moje rece zajebiste palonko :D
Northen Light 5 z femaleseeds mniam... :D
piekne obsypane kwiatuszki :D
w zyciu niemailem takiego problemu...hehe niemoglem wyciagnac topka z samarki bo byl tak oblepiony zywica ze az sie do niej przyklejal,
bardzo sie lepil :D :D :yummy: :yummy:
po otwarciu koperty wylonil sie taki zapaszek.. mniam szkoda ze niemoglicie tgo poczuc :p pachnie zajebisice... niewiem do czego to porownac ;( dym mozna by trzymac godzinami, po wypuszczeniu buszka przez dlugi czas smak ktorego nieznajdzie sie u dilera ;/
nie zebym mwoil ze na ulicy nieda sie dostac dobrego palenia, bo sie da.. ale takiego napewno nie... faza trwala dosc dlugo ujaralismy sie w 4 :D i bylo zajebiscie :D

wlasnei poszedl kolejny buszek.. ta trawa jest pyszna
wielkie wielkie wielkie dzieki C :kissass:

MNIAMMMMMM ;) :joint:

e: :sasmokin: powolutku faza sie zwieksza i jest fajna :D polecam nl5

Last edited:

Fish131

Active member
Wlasnie wyczyscilem boxa i troche go zmodernizowalem :D Przygotowywuje sie do nastepnego indoorka wiec wzialem sie do roboty :D
Ulepszylem zaslonki ktore blokuja swiatlo tak zeby nie bylo widac ze w szafie sie cos swieci :D Wentylatorki rozebralem, wyczyscilem i naoliwilem :D Oraz zamontowalem je po zewnetrznej stronie boxa.
Mam pytanie do posiadaczy HPSow 250W. Bo wlasnie zamierzam nabyc taka lampe i chcialem sie zapytac czy wentylacja w postaci 2 wyciagajace na gorze i 1 wtlaczajacy na dole wystarczy czy musza byc np 3 wyciagajace?

A tu foto boxika:

Last edited:

tussin

Member
moim zdaniem to jest za malo. zamiast bawic sie w wentylki kopmuterowe - kup jeden wentylator lazienkowy - koszt 20 - 30 pln. ale taki wentylator wymieni powietrze w boxie w 1 minute. faktem jest, ze bedzie glosniej ale o wiele wydajniej. z drugiej strony zrob probe. odpal calosc i zmierz temperature. to nie bedzie to samo co z roslinami, jednak bedziesz mogl zobaczyc jak to miej wiecej wyglada

cheech and bong

Active member
tussin said:
moim zdaniem to jest za malo. zamiast bawic sie w wentylki kopmuterowe - kup jeden wentylator lazienkowy - koszt 20 - 30 pln. ale taki wentylator wymieni powietrze w boxie w 1 minute. faktem jest, ze bedzie glosniej ale o wiele wydajniej. z drugiej strony zrob probe. odpal calosc i zmierz temperature. to nie bedzie to samo co z roslinami, jednak bedziesz mogl zobaczyc jak to miej wiecej wyglada

I agree :joint:

woodstock woodstock po woodstocku ale powiem ze fruit bolw rzadzi 1,5 rury 3 osoby i totalny lot przez 3 godzinki
Kobajaszi roolez

Fish131

Active member
Wiem wiem Tussin. Wlasnie sie rozgladalem na allegro za takimi wentylatorami.
Pytanie wentylator z jakim wydatkiem powietrza bede potrzebowac tdo HPSa 250w przy boxie o wymiarach 0,56 x 0,76 x 1,6?
Bo na allegro znalazlem tylko 100m3 i 150m3 wiec jaki bym potrzebowal?

EDIT:

To jest tak ze jak wentylator wymienia 100m3/h to dzielac to przez 60 = 1,66 m3 na minute?
Moj box to 0,69 m3. Czyli takie wentylator (100m3/h) by wystarczyl?

Last edited:

LDV

Active member
fish said:
Mam pytanie do posiadaczy HPSow 250W. Bo wlasnie zamierzam nabyc taka lampe i chcialem sie zapytac czy wentylacja w postaci 2 wyciagajace na gorze i 1 wtlaczajacy na dole wystarczy czy musza byc np 3 wyciagajace?

fish said:
To jest tak ze jak wentylator wymienia 100m3/h to dzielac to przez 60 = 1,66 m3 na minute?
Moj box to 0,69 m3. Czyli takie wentylator (100m3/h) by wystarczyl?

Fish ja mam 250W coprawda uprawiałem latem ale moge conieco powiedzieć:
- jak masz szczelnego boxa (z jedna dziura przez ktora wlatuje powietrze) to zrob tylko wentylator wyciagajacy + chlodzenie szczytow + ewentualne chlodzenie hps'a/szyby.
- ja mam wyciąg: 100m^3/h i kjeden wentyl od kompa 80mm i jeden chlodzacy szybe i szczyty i mosze powiedziec ze to jest za malo.
-100m^3 to jest za malo zeby zrobic jakis dobry filtr weglowy

Ja osobiscie bede kupowal przed nastepna uprawą nowy wentylator na bank nowy i myslalem o czyms takim:
http://www.allegro.pl/item117664743_wentylator_kanalowy_wk_125_380_m3_h_wys_0_zl.html
ewentualnie takim:
http://www.allegro.pl/item117693013_wentylator_kanalowy_sr_200_410_m3_h_wys_gratis.html
albo taki:
http://www.allegro.pl/item116848442_wentylator_kanalowy_najcichszy_na_rynku_.html
ten jest bardzo cichy i pompuje tak wydaje mi sie wystarczająco jesli w pomieszczeniu bedzie temperatura okolo 20-22 stopnie i w srodku beda 2-3 wentylatory od kompa mieszajace powietrze i szyba w lampie.

Pozdro

G

Guest

Upsss... :p no to polecam NL 4pak z femaleseeds :D
po dlugiej fazie, po duzej kolacji spalem jak zabity :D
;)pozdrawaiam

philosophos: podpowiedz mi jeszcze do czego porownac ten smaczek w buzi po sciagnieciu buszka... :p kurde niewiem do czego to porownac.. jest pyszny ;))))

Last edited:

LDV

Active member
Witam

Porobiłem troche nasion
[White Widow x Santa Maria]
Jak ktoś chce stestować to niech da mi znać.

Tylko zastrzegam że nie wysyłam ludzią których nieznam a szczegolnie nowym.

Pozdrawiam

Fish131

Active member
LDV ja w planie mam cos takiego.
Na dole boxa, na tylniej scianie 2 otwory wielkosci 10 cm srednica a na gorze wlasnie taki wentylator. Do tego te male dziurki ktore mam teraz. Co myslisz?

Aha i ja filtra weglowego robic nie bede...

Last edited:
G

Guest

Fish ja u siebei przy 250 chlodzilem boxa dmuchawa samochodowa, plus 1-2 wiatraczki komputerowe dmuchajace bezposrednio na lampe i to mi wystarczalo w zupelnosci, baa nawet dmuchawa nie chodzila na pelnych obrotach
na fotach jak to mniewiecej wygladalo
pozdr.

Last edited:

polak

Active member
Mazur skad zalatwic taka dmuchawe? O co pytac, jak ona sie fachowo nazywa?
Domyslam sie ze dostane ja w sklepach samochodowych, ale bardizej chodzi mi o auto zlom.

G

Guest

zwyczajnie pytasz o dmuchawe do samocodu tutaj tylko podajesz nazwe samochodu bo kazda marka ma inną ta na fotach jest akurat od VW golf 1 albo jetty(ten sam model) wpisz na allegro dmuchawa i zobacz jaka bedzie ci pasowala od jakeigo modelu, marki samochodu, ja teraz urzywam dmuchawy od malucha koszt to 20zł na allegro

dodam jeszcze ze dmuchawy od malucha najlpeiej nadaja sie do montazy rur wentylacyjnych(jak na foatch)

tak to sie przedstawia na fotach

Last edited:
G

Guest

siema :joint::yes:
dobrze jest, wszystko zdrowe i szybko teraz rosnie. dni coraz krotsze to planty dostaly kopa co do ostatnich dni vega. powodzenia wszystkim growerom.

COB x Passion#1

Bubbleberry x Budda Sister

Romp

COB x Passion#1 indy pheno

:yes:

BlinD

Active member
Siema !!

dawno mnie tu nie bylo :p

Dzis przypomnialem sobie ze mam 2 rosliny w 0,5l butelkach ktore maja ponad miesiac... urosly takie do kolan i wygladaja nienajgorzej (jak na takie warunki) maja malutkie boczne odgalezienia i tutaj mam pytanie :
czy oplaca sie je przesadzic do gruntu , czy juz nic z nich nie bedzie ??
ps.
jak znajde aparat u kogos to zrobie fotki moich 4 RS albo WW (po wielu perypetiach sie pomieszaly :p )

cheech and bong

Active member
witam panowie mam problem w moim indorku dawno tam nie bylem a dzisiaj doznalem szoku rosliny sie straznie przesuszyly no ale pare zoltych listkow nigdy mnie nie przerazalo . Natomiast przerazilo mnie to ze topy owiniete sa gesta pajeczyna. Nigdy nie mialem zadnych problemow z robactwem nawet na outdorze wiec nie mam zadnego doswiadczenia nie wiecie moze co to moze byc? Przedzioki? a czym one w ogole sa? jak z tym walczyc nie mam niestety zdjec ale wyglada to mniej wiecej jak top owiniety watą cukrowa

a tu przy okazji zdjecie fruitowla ktory nie ma narazie zamiaru kwitnac pokazal ze jest kobieta juz dawno ale caly czas jest w tym stanie i tylko sie pnie w gore

palilem fruita na woodstocku ktorego otrzymalem od kobai i powiem wam ze hohoho caly koncert carrantuohill plywalem i plawilem sie w dzwiekach zadnego dzialania na cialo nie odczulem bardzo energetyzujacy high polecam a to kawalek :)

Latest posts

Latest posts